Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/16/19 in all areas

 1. 5 points
  Купено през пролетта. Така и не му дойде реда.
 2. 4 points
  Ама чакай, това не е наша работа! Да е чисто и подредено пред блока, също не е наша работа. Да е асфалтирана улицата, също не е наша работа. Да не живеем в задръстени от коли и затлачени от смог градове, също не е наша работа. Да нямаме прилични образователна, здравна, трудова и пенсионна системи, също не е наша работа. И т. н. и т.н. ............................... Нашата система не че куца, тя е в кома! Ние не сме гражданско общество, а парламентарна република. Избираме 240 калпака и те са длъжни да оправят всичко. Те са отговорни за нашите неволи. И те обаче са закърмени с мотото "Едно дете докато не зареве, не му дават да яде" и си правят каквото им е изгодно, па като ревнем - ще му мислят. И мислят, ама "на парче". Днес това законче, догодина негова поправка. Нали не ревем, а си правим всеки каквото му е изгодно. Кой ще ни спре? Червеното на кръстовището ли - че то е за другите. Нас само ни информира че не сме в хармония със закона, но закона е "врата в полето". Това си е нашата "култура на движението". Всеки живурка "движейки се между капките". Ние не живеем, ние оцеляваме! За нас това е нормално. Малцина сме били по белия свят и сме виждали как може и трябва да е, но не знаем как са го постигнали, а ако някой ни даде акъл - веднага - "Ти ли ще ми кажеш бе сополанко - я бегай у десно". Ние нема а се упрайм. Я че се опраам сам! Глей ся кво моом! И кълбета от аспуха + волумето на мах. Както живеем, така и шофираме. Второто е само частица от първото. Тея дето живеем кротко и плахо революция няма да направим. Правят я тея дето моат да ударат с юмрукот по масата и да рекат - БАСТА! Ама теа бегаа, или измреа, или ги удави лошотията. :(
 3. 3 points
  Тази тема не е мястото за вицове и за такива предложения - макар предложението да е валидно. Ще помисля (и обсъдя с @dindin) възможност за Patreon кампания, в която да сложим цел за годишен доход на форума, а хората, които допринасят, да получават специални привилегии - като например никакви реклами, неограничено качване на видеа и картинки, а ако остават пари - да направим merchandise и други.
 4. 3 points
 5. 3 points
  Най редкия модел на хрв , да не мислиш че са много . Би го споделил някои който я има . Кутията не е лоша но само едно да знаеш ако не и е сменяно маслото навреме шанса да гризнеш дървото е максимален , за ремонт е скъпа по моргите няма . събира 4 литра масло най ниската му цена е близо 30 лева на литър . Не си избрал правилната кутия за изискванията си , аз бих се насочил към црв 1
 6. 2 points
  Само че не си прав. Изминатите километри при мен, сравнени с табелките за километри на магистралата, показват същото отклонение като скоростта на километража. Тоест изкуственото завишение не е просто за стрелката на километража, а точно в измерването на изминатите километри.
 7. 2 points
  Като сулфитира пакета или е стар и износен по някаква причина ,се зарежда учудващо бързо -вдига напрежението за нула време щото няма капацитет,точно при такъв умните зарядки не важат и не вършат работа ,трябва си прост траф за да го напомпа хубаво и да разгради кристалите ,разреждаш с 1 десета от капацитета и надуваш пак с трафа .Промивката и нов електролит не върши работа -пробвано многократно-загуба на време и пари само . Нашто момче каза банера най -харабия азиатец ,преди 10 дена го сложих и е 6 .Не чакам аз да не мога да запаля -болежки имам ,някога не мога да вървя и колата ми трябва за да отида до сервиза .
 8. 2 points
  Това са твоите варианти,според NGK:https://www.ngkntk.com/bg/prilozhenie-za-namirane-na-chasti/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/HONDA/ACCORD/IZFR6K11/6065/
 9. 2 points
  Зад централната конзола, долу ниско. Бъркаш откъм пасажерското място, от страни на пластмасите, при духалките за краката. Този бутон, при удар, изключва горивната помпа. Последователно е свързан и с главното реле.
 10. 2 points
  XL гумите са си ок За моделите, намирам само 3 ревюта за Йокохамата - и в два теста е на последно място! Конкретно - слаба управляемост и лошо спиране на мокро! https://shina.guide/press/6144/#more-6144 Виж конкретно: На лош асфалт (демек хубав български!) - от 80км/ч спира с 15м по-зле от победителя - това просто е опасно! И гумата е лятна - с условно добавено M+S А, а пък в третия тест е на трето място! Много зле на мокро (явно не е случайно), но пък трето място! От 3 участващи гуми, ама все пак трето :D 35фута разлика ... което е над 10м (пак). На мокро просто спираш в предната кола 😲 Бегай далече от тая гума
 11. 2 points
 12. 2 points
  Народа не си знае силата! А тя е тотален бойкот и никакво купуване. Да си организират всеки ден черни петъци, ама на 50% намаление.
 13. 2 points
  @CARPERA не беше разреден, просто бях чел, че е хубаво преди да го сложа да го сложа на зарядното.
 14. 1 point
  Старо, но златно : Мъж искал да купи подарък за рожденият ден на новата си приятелката, но тъй като излизали съвсем отскоро, дълго мислил какво да вземе,а и с оглед застудяването на времето решил, че чифт ръкавици носят най-подходящото послание: романтичен,а и не твърде интимен подарък. Заедно с по-малката сестра на любимата си, той отишъл в най-скъпарския магазин и купил чифт бели ръкавици. Момичето пък си купило боксерки за себе си. Обаче по време на опаковането продавачката нещо се объркала и разменила двете покупки. Без да провери съдържанието на пакета, мъжът го изпратил на любимата си, заедно със следната бележка: “Избрах това, защото забелязах, че не носиш нищо, когато излизаме вечер. Аз лично харесах едни по-дълги, с копчета, но понеже сестра ти носеше къси, се убедих, че се свалят по-лесно. Цветът е малко деликатен, но не се притеснявай - продавачката ми показа своите, които носела от 3 седмици - бяха съвсем леко зацапани. Помолих я да ми покаже как й стоят твоите, и установих, че са наистина страхотни. Бих искал да присъствам, когато ги слагаш за пръв път, но нямам съмнения, че доста други ръце ще ги докоснат, преди да успея да те видя отново. Когато ги сваляш, не забравяй да подухаш малко в тях, защото ще са леко овлажнели от носенето. Помисли си само, колко хиляди пъти ще ги целуна през предстоящата година!!! С много любов! P.S. Най-новата мода била да се носят леко подгънати - така че част от вълната да се вижда.”
 15. 1 point
  Точно така. Подходящата гума помага да стигнеш просто по далеч нищо друго, не спасява човешки живот.
 16. 1 point
  Това което намирам в момента е скъпо и няма сми , това от линка което си посочил е по изгодно.
 17. 1 point
  При мен сменият о-пръстен изкара околко 4 години. Този път си взех оригиална цяла капачка, за да не се занимавам повече.
 18. 1 point
  Двигателя е с директно впръскване и се газифицира.При мен работеше супер, но сега когато застудя влиза понякога в сервизен режим и трябва да се изгаси колата.В сряда ще ходя при момчетата за донастройка и ще видим как ще е. 1.Кажи на Бултрако да си гледат работата.Както винаги не са в час или се правят. И на мен го говореха това ,но реших че са тотални глупости.Най-малко от технологична гледна точка не виждам проблем.Даже на мен ми казаха, че изобщо няма да тръгне европейска навигация.Когато почетеш малко се оказва че не е точно така.Аз си сложих от европейско CRV навигация с андроид.Радио и навигация тръгнаха без проблем.Даже минах през Бултрако да им покажа че си работят. Няма да ти работят , камерата в страничното огледало и няма да ти показва на малкия дисплей горе кое е радиото.Проблема при радиото идва от един 12 пинов куплунг който е различен на еропейското и американското. За съжаление след много много ровене не успях да намеря точно описание на пиновете.Ако се намери и се пренаредят ще се показва и то. За мен не беше драма това, но не мога да си сверя часовника на малкия дисплей което вече много ме дразни.При мен се сверява само от навигацията.Пак след много ровене и писане не половината производители си поръчах нова навигация с андроид и допълнителен модул който да подава сигнал към горния дисплей ,но още не пристигнала за да кажа как ще е.За страничната камера нямам решение но си мисля че тя е повече за дамите 2.Както казах не съм сигурен за какво е и не съм чел защото не ми е трябвало. 3.Аз с моята газова минах към 17 000 км и вече съм я избил.Сложиха ми я в Прогаз в една пряка на Раковска.Мога да ти пратя тел ако искаш.Имаше леки донастройки но е нормално за тази кола.Модел и марка не се сещам.Беше някаква полска. Ако говориш за зеления бутон с марихуаната ,май е сложен само за да има нещо на таблото което да свети.За 25 000км не съм видял разлика с него или без
 19. 1 point
  На снимките, които си дал, пише доста стара спецификация масло. API SJ/CF ILSAC GF-2. Такова масло вече не се произвежда, или поне аз не съм виждал. Сегашното Petro-Canada 5W-30 е с API SN Plus и ILSAC GF-5, които надвишават в пъти изискванията на старите спецификации! Проблемът при теб не е в марката масло, а в съдържанието на тази отворена туба! Не се знае какво е имало вътре. Все пак е трябвало да сигнализираш Чавдар и да я върнеш, а не да я наливаш в двигателя. Имам закупени 4х1л. Като се прибера от работа, ще отворя една, да погледна за фолио и ще пиша.
 20. 1 point
  Ами имах парите и за гудиърки да взема ,ама нали по съвет на човек от бранша взех тези .Днес рано сутрин скреж навсякъде ,излязох по работа и на едно доста заледено място набих спирачки за проба -невероятно ,спират на лед по добре от на мокро .Пак се пуска чат пат авс-а ама спират на леда стабилно ,не като на мокър асвалт .Може пък и наистина да са добри за зимна обстановка ,като навали сняг и има голям лед пак ще пиша резултати -днес съм приятно изненадан от тях ,пък и може дето пише Vespa да им трябва някой друг километър разработване ,нали ,нови гуми все пак .
 21. 1 point
  Полицай отива на работа и двете му очи посинени. Шефът го пита: -Какво става бе? -Абе шефе, една в автобуса и се беше завряла полата отзад и аз и я дръпнах и тя като ме фрасна по окото... -Ами другото? -Ами помислих че така по й харесва та и я заврях пак там.
 22. 1 point
  Само да вметна, че по-нагоре в темата, няколко колеги съветват IvayloVelchev1 да си провери бобината. Но R18-ската е с бобини (мн.ч.). На всяка свещ има отделна бобина, в лулата на свещта.
 23. 1 point
  Там под тази тапа има някакво филтърче и се уплътнява от един О-пръстен (мисля че партидния номер му е 91347-PAA-A01), (като горните два - които се сменяват лесно), но този може да го смениш само ако разкачиш помпата. В тази тема ,в пост # 166 има много полезна информация ако те интересува и ако решиш ти да си правиш помпата:
 24. 1 point
  Аз не виждам смисъл от някаква дискусия, всеки си има глава на раменете. Давам пример: Тръгвам от София за Бургас зима е сухо и студено. На Ихтиман вали много сняг, след тунела обръща на дъжд, към Пловдив вали но е 7,8 градуса. След Стара Загора спира да вали и температурата до Бургас се покачва на 13 градуса. Въпроса ми е с какви гуми ще бъде най сигурно пътуването, защото в багажника нямам други 😀 Според мен всесезонна термална гума на която има символ три върха със снежинка
 25. 1 point
  От Бултрако пробутват на всички коли 5W40, което е неправилно.
 26. 1 point
  Ето ги монтирани.. Преди първия реглаж заден мост. Ще правиш два реглажа, заради това че новите тампони омекват.
 27. 1 point
  На дистрибуторна капачка има графит с пружина, който контактува с палеца. При мен беше заседнал от влага и не се движеше. Трудно, понякога не можех да запаля, чека свети, грешка излизаше в запалването.
 28. 1 point
  Пазиш ли някоя опаковка от свещите. Може да свалиш едната свещ и да и видиш номера. В магазина могат да ти кажат много неща. С кои си сега Денсо или NGK
 29. 1 point
  Централният е 64мм а не 61мм.
 30. 1 point
  Здрасти, Иване! Трябват ми 5л YACCO VX1500 0W-30 заедно с филтър. Ако ти е удобно с Еконт нека да бъде до офис - цариградски комплекс бл.284 вх.Ж, ако ти е удобно със спийди нека да е до офис - бул. „проф. Цветан Лазаров“ No 126. Благодаря ти и до скоро виждане!
 31. 1 point
  Гле'й с'а, Може и да греша, ама аз си мисля, че колкото повече обяви има за една (марка модел) кола, толкова по-нежелана е тя. Колко са обявите за CR-V автомат?! (риторичен въпрос ) И аз от 10г. карам само Хонда автомат, ама добрия стар хитротрансформатор. Като твоята 5-ичка. Там изненади няма. Не съм в час със вариатора на Хонда и затова не се обаждах. Да ти разказвам, какво съм чел, няма смисъл. Фена го каза, а той сметай е капацитет в Хонда средите. Тествал съм Сивик 7 със вариатор и 7-степенен ръчен режим. Верно, голям кеф е, ама ... вариатор. Тествал съм и Ярис 2011-та с DSG (или както там му викат в Тойота), и ... ще предпочета вариатора на Хонда Ако си се загледал по 1-ва ген. Харви, нали се сещаш, че най-младото е на години за издаване на лична карта и най-вероятно е обиколило към 10-ина пъти Земята. Колко да е читав вариатора?! Подкрепям Фена - вероятността да намериш читаво 24-годишно CR-V автомат е в пъти по-голяма от намирането на читаво 14-годишно HR-V автомат. Сега, ако толкова много ти се иска да е Харви автомат и идеята е ТИ да приведеш, който и да е вариатор в перфектно състояние, и да си го караш, те разбирам. п.п. Резко ми мина през акъла една еретична мисъл/въпрос към Фена. Фен, е ли възможно да насадиш хидротрансформатора милионник от 5-ицата на Самурая във Харви, като запазиш RT-AWD?!
 32. 1 point
  @dandilov Видях ти настройките за известяване и последваното съдържание (теми и раздели). Изключил съм съм мейл известяването от настройките, освен за получено лично съобщение. Моля да ми пишеш ако нещо се промени. Относно Общи дискусии и защо стои в удебелено: Ако не прочетете всички мнения докрай в дадена тема, тя все още е непрочетена. Може от последното влизане да са се натрупали да кажем 10 мнения, а вие да сте прочели 3 от тях. Системата помни докъде сте стигнали - браво на системата. И давам пресен пример от днес - вчера отбелязах ЦЕЛИЯ форум като прочетен. Днес в Общи дискусии имаше писано в 2 теми - стояха удебелени, съответно и разделът. Отворих последното непрочетено мнение във всяка от тях, изчетох ги докрай и затворих. Темите вече не ми стоят удебелени, съответно и разделът. Честно казано не мисля, че има нещо странно случващо се тук. По-скоро ми е интересно това с лайковете, въпреки че от опит знам, че всичко си има логично обяснение, което невинаги е свързано с бъг. Поздрави!
 33. 1 point
  Защо се занимавате със глупости аз не разбирам ...или имате излишни пари .....пак казвам всичко е до състояние автомобил... и колата е като жената не знаеш какво ще си вземеш ...ще ме накарате да си снимам моя аспух грам масло няма,а е кола на 18 години карала е баба на 90 години за всяко нещо си има обяснение ...вие какво очаквате да карате коли по на 20 години и да са като нови,еми няма да стане ...всичко е във вашите ръце решавате какво искате и го правите ...ако гори масло значи ресурса си е заминал на мотора..и какво следва ремонт и си кефите това е ....успех!
 34. 1 point
  На ACCORD TOURER 2.4 бензин 2006-2008 (facelift) (снимка на @ceco_accord, стрелки от мен)
 35. 1 point
  За София - напомням на колегите, че за 2019 г. общинският съвет не намери време да гласува данъчните ставки и коефициенти и така те останаха на най-ниското възможно ниво, каквото е законовото изискване. За 2020-та година е твърде вероятно да успеят да гласуват промени, с които да върнат ставката за киловатчас мощност на предишното ѝ ниво от 2018, а също и да гласуват някакво увеличение на коефициентите за евро-категориите. Така че не се учудвайте, ако данъците за 2020 година са значително по-високи от тези за 2019, въпреки че имате сертификати за Евро 4/5/6. Иначе моята влиза в 16-тата си година от годината на производство и поне от това ще ми падне единият коефициент - от 1.3 за кола от 11 до 15 години, на 1.0 за кола от 16 до 20 години. Това важи за всички коли, произведени или регистрирани за 1 път през 2005-та година, по данни от талона на КАТ
 36. 1 point
  И цената е важна. На всички ни се иска евтино и качествено, ама.......! Качеството на изпълнение, функциите и възможностите на зарядното, както и фирма производител с традиции в тази област, са основните ми критерии за избор. Няколко поста по-горе съм посочил някои основни параметри.
 37. 1 point
  Карал съм англичанка b18c4 с Репсол 5w40. Не знам дали е така и при теб, но до около 5к км разход на масло нямаше, а оттам до смяната на маслото ( около 10к км пробег общо) падаше от максимум до минимум, че и малко по-надолу. Без да имам претенции, че разбирам от масла, но според мен толкова му беше ресурса на Репсол, около 5к км при моето съотношение градско/Извънградско. Абсолютно същите симптоми, без дим, омазнен ауспух и т. н.
 38. 1 point
  Обещаваш ли?! Щото може и да не спре. Ако проблема, например, не е САМО в оБтяжната ролка, а е и във гранясалата течнос в хидравликата на волана и се окаже, че вие самата помпа, какво правим?
 39. 1 point
  Моля не пишете глупости че ще ви се смее някой 3-токласник Само по-големия и мощен двигател поддържа висока скорост и му оказва по-малко влияние товара вътре в купето. А масата на автомобила и челното съпротивление Винаги затрудняват двигателя. С това подкрепям колегата над мен.
 40. 1 point
  Преди време пробвах 2.0 ръчни скорости на приятел иии.... Сега карам 2.4 автоматик и разлика има, така че пробвай - за да си имаш лични впечатления, понеже всеки човек си има свое мнение, но за теб е най-меродавно твоето.
 41. 1 point
  За газ, съм съгласен, за бензин 50/50 (в Лукойловия има повечко спиртец и е 1 идея по-добре от на другите), за дизел не съм съгласен, няма качествена нафта в нашата родина, въпрос на късмет е да уцелиш най-малко гадната.
 42. 0 points
 43. 0 points
  Акорд А с петронас не гори Акорд В с Yacco не гори Aкорд А с Яко яде масло Акорд В с петронас яде масло Теста е в една година и двете коли въртят около 25к на година Още да превеждам ? Всеки път са еднакви масла и пробези , и двете са на газ , само джантите не са им еднакви.
 44. 0 points
 45. 0 points
  За зимна гума трябва или същия размер или гума с една единица по висока и една единица по тясна, в твоя случай става 215/70/17.
 46. 0 points
  Бог създаде мъжа и жената, после му стана жално и му показа как се вари ракия!
 47. 0 points
  Докато караш със 90-100 км/ч, къде стои стрелката на температурата? Като пуснеш парното на max стрелката пада ли? Сменявана ли е някога водна помпа? Да обобщим трите поста: Перка радиатор, задръстен радиатор, термостат, водна помпа, датчик за температура (за стрелката), сензор (датчик) за включване на перката. Проблема може да не е само в едно от тези неща. п.п. Спаси, от мен имаш едно плюсче за грамотния пост (като описание на проблема, и като граматика).
 48. 0 points
 49. 0 points
  -След малко ще дойде една приятелка и ще ви запозная! -Хубава ли е? -Пий,пий...
 50. 0 points
  Убиваш ме Джапанезе. При толкова голям избор от качествени масла ще си вземеш пак евтиното :). Вземи X1ESP ще ме черпиш някой път...с една 4- литровка .Ако живеех в Щатите щях да бъда в рая на маслата. Шел.Пензойл,Мобил.Щях да сменям масло всеки месец.Май вече съм развил някакъв фетиш
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
×
×
 • Create New...