Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Нито числото на обявените заразени е достоверно, защото не са тествани всички хора. Нито тестовете са достатъчно акуратни. Нито пък е доказано, че смъртните случаи се дължат единствено и само на обсъждания вирус. В анализите на маслата всичко (разбира се с толерансите на измерване) е точно и ясно и няма как утре едно отработено и източено от двигателя масло да е с други параметри.
 3. Ето и моята туба. Хммм... Нещо не ми харесва принтера...
 4. Ето едно възможно обяснение защо в Италия епидемията и смъртността са по-високи: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prouchvane-dyrzhavite-bez-imunizaciia-s-bczh-davat-poveche-zhertvi-na-covid-19-2219483
 5. За теб това ли означава? Не виждам причина да не вярвам на статистиката, която се споделя - тя е вярна към текущия момент. И казвам, че е рано да се направи заключение какъв ще остане процентът. Написах и няколко точки да подкрепя тази теза. Процентът на смъртни случаи в Германия може да се увеличи. Процентът на смъртни случаи в Италия може да падне - ако тестват цялото население за антитела и се окаже, че 10 пъти повече хора са го преболедували, WHO ще публикуват нова статистика и тя ще продължи да е вярна, макар и с пъти по-ниска/висока като процент. Не е ли така? Но стига... не вярвам, че точно ти, който споделя анализи в темите за маслата, не го разбира. В момента просто се заяждаш.
 6. Това е Хонда форум. Екипът зад него е преценил колко и какъв "оффтопик" е добре дошъл. С други думи, по-скоро не "може едно,две...". Никой тук не е добре дошъл да те нарича безмозъчно същество. Но те моля и ти да не наричаш други по този начин. "Свобода на словото" не ти дава право да казваш каквото си искаш, където си искаш. В ежедневието си може да псуваш като стар каруцар, но ако отидеш на гости при някой с деца и ти каже "моля те да се държиш прилично", а ти не го направиш - той не ти е нарушил човешките права като ти покаже вратата. В тази тема са добре дошли конструктивни дискусии. Екипът на форума преценява кои са такива. Да се наричат управляващите и правилата им "безмозъчни" просто защото не ти харесват - не е конструктивно.
 7. Не съм я гледал лично аз, но ми изглежда читава. Може да се намерят читави бензини на българския пазар, просто трябва търпение. Не е нужно да се ходи до други държави.
 8. Това означава ли, че официалната информация давана ни от СЗО (WHO) или кризистния ни щаб за смъртността е fake news/конспирация?
 9. Призивът да не се изкупуват маски, за да има за лекарите, медицинските сестри и болните е в директен разрез със "задължително носене на маска от всеки". Няма как и двете. Първо и важно - рано е да заключим, че смъртността там е висока, другаде ниска - можем да правим тези сметки като епидемията премине. В момента като процент в Щатите смъртността е ниска, но с всеки изминат ден, статистиката се променя драстично. Просто защото са назад по кривата. Ето няколко фактора: 1. Процентът смъртност е висок, защото много малко хора са тествани. Заради ограничено количество тестове (които в началото и бяха много по-бавни) и капацитет на медицинската система, която бързо беше претоварена. Германия има по-добра здравна система (една от най-скъпите в света) и побързаха да се подготвят в момента в който в Италия започнаха да идват лоши новини, без още да са зесегнати. 2. Тези държави, заради това че са топли и атрактивни туристически дестинации зимата и на пролет, бяха "посяти" с епидемията първи. Не бяха подготвени и бързо здравните им системи бяха претоварени. Като няма достатъчно легла, вентилатори, не могат да третират хора. Смъртността навсякъде ще е по-ниска, докато не се изчерпи капацитета от легла и лекари. В този момент статистиката започва рязко да се порменя. 3. Имат едно от най-старото население в света (Италия). 4. Имат културни навици, които разпространяват вируса. Който е бил в Италия знае как хората се целуват по бузата за поздрав. https://www.businessinsider.com/germany-why-coronavirus-death-rate-lower-italy-spain-test-healthcare-2020-3 https://www.aljazeera.com/news/2020/03/italy-coronavirus-fatality-rate-high-200323114405536.html
 10. Като съвестен гражданин, спазвам възможно почти всички препоръки на щаба, (колкото и да не съм съгласен) и призовавам всички да го правят. Ограничил съм почти всички контакти, затворил съм си обекта от 13.03.20, пуснал съм служителите в принудителен платен отпуск до края на този месец, за месец април ще видя дали да ги съкращавам, пускам в неплатен отпуск (което не е вариант - за хората), както не е вариант да се "възползвам" от мярката 60/40 предложена от управляващите. п.п. В контекста от горното, смятате ли , че глобата от 5000 лв. (на фона на стандарта в БГ) е адекватна и правилна и с какво ще помогне - въпроса не е политически?!? Ако глобата ще премахне вируса, нека всички да се глобят и да се свършва..... п.п.п. Какво ви е мнението за всяко последно/предпоследно решение на "кризистния щаб" - за носене на маски и относно тестовете за тестването на населението за вируса ?
 11. Today
 12. Колеги имам ЦРВ 2001г първа генерация. Реших да сменя свещите но като търся по номер на рама ми излиза че е някаква междинна версия 98кв(133к.с) а навсякъде по магазините ми казват че има само 94кв и 108кв.Бихте ли помогнали дали с информация какви свещи да сложа NGK ZFR5F-11 или NGK ZFR6F-11 които го дават съответно за 94kw и 108kw.Пиша в общия форум защото предполагам че и в други модели от тая година го има този мотор.
 13. Здравейте колеги, Някой да има идея от къде мога да купя кора под мотора (без значение пластмасова/метална), както и щита. На него му намерих парт номера 74111-SJD-E00, но за кората... не успях. Някой може ли да съдейства? Ако продава кора - още по-добре. Поздрави.
 14. Предлагат ми да закупя същите, но на мен ми трябват за cr-v 3 генерация, чудя се дали са съвместими?
 15. Аз съм привърженик на събирането на цялата информация при разглеждането на даден проблем. За да се разреши един проблем то първо трябва да го видиш от всички страни, а не само от една/няколко. Не съм "поддръжник на тезата "просто грип"". Не съм "поддръжник" на никаква теза. Просто събирам информация и задавам (понякога неудобни) въпроси. Вчера австрийската телевизия излъчи предаване, в което немски и австрийски професори и доктори критикуваха италианската здравна система и поведението на докторите в Италия. Като пример дадоха лечението на 81г мъж, който е бил лекуван с три различни вида антибиотика, но в крайна сметка е починал. След първите хапчета пациента се е почувствал за 24/48ч по-добре, но след това поради съсипване на имунната му система от антибиотика, се наблюдава рязко влошаване на общото му състояние. Последва втори антибиотик, който не помага. В следствие на това и трети. В крайна сметка пациента почива. По този начин докторите са направили всичко необходимо, за да спасят човека и не подлежат на разследване/наказание. Ако не бяха направили нищо, то тогава са подсъдими. Всичко това е описано в специализиран медицински журнал. Според интервюираните известна част от смъртните случаи в Италия се дължат на грешно лечение. Дали това е така - ще покаже само едно бъдещо разследване. Аз не омаловажавам създадената ситуация, но не желая и да се изпада в масова паника. Все още никой не може да отговори с точни данни на следните въпроси: Защо смъртността в Италия и Испания е толкова висока? Защо смъртността в останалата част на Европа е под 1%? Защо смъртността в Китай е само 4%? Излъгаха ли китайците с данните? П.П.: Не съм изпадал в паника. Не съм си напълнил килера с храна. Пазарувам си както преди, та дори и по-малки количества храна. Поради повечето време прекарвано вкъщи, намалява тоалетната хартия. И с нея не се презапасих. В края на миналата седмица в нито един от трите магазина където обикновено пазарувам нямаше. Ако до две седмици не се появи по рафтовете, то ще търся други способи. Най-големия проблем е попадането в паническо състояние. Тогава човек и да не е болен е в състояние да вземе неправилно решение.
 16. Временно маските са отменени като задължителен атрибут на обществени места. За причина (освен ограничената наличност) се обявява "липсата на съгласие у обществото", което ще оставя без коментар (поради вписаното в пост№1).
 17. Използвам го за пример за правилно изписване, че беше най-близо. Оградено е в зелено
 18. Здравейте колеги, Търся позиция 4 и 5 от снимката по-долу. Успях да ги намеря в нета на средна цена 160-180евра за двата елемента. Питането ми е дали някой е намирал по евтин вариант и някой занимава ли се с изработката на такива детайли тъй като ми се струват доста скъпи при положение че само предпазват катализатора и го изолират от пумията през зимата. Ето и номерата под които излизат в нета. Позиция 4 Part. N: 18181-RJJ-J00 Позиция 5 Part. N: 18182-RJJ-J00 Поздрави И си останете във вкъщи 🍻
 19. Здрасти, Адаптивно, защото много ми харесаха едни 18ки, а пък за мен е важно колата да ми е комфортна. За съжаление в БГ няма GTI за тест драйв, камо ли пък два, че да направя сравнение. Сегашният ми Голф си го карам докато дойде новия, АКО дойде, след това ще му търся нов собственик. На 20.03 (петък) затвориха заводите в Германия, а моя трябваше да се прозиведе следващата седмица (23-27). За момента информацията от дилърството е, че ще се произведе колата, само ще се забави повече. НО ако карантината продължи, четох в чужди форуми, че има вероятност да изпозлват времето да разглобят поточните линии и да ги модифицират за Golf 8. Ако това стане, оставам на сухо Надявам се да не се случи, защото много ми харесва колата, чакам си я с нетърпение А иначе поръчах почти всички екстри, без кожен салон, електрически седалки и панорамен покрив, защото и трите не ми харесват. Хубавото е, че на Голф, поне за мк7, екстрите са що-годе прилични цени. Забавно ми е как една и съща екстра на различните модели е различна цена... Ще дам ъпдейт като разбера повече дали ще се съберем с GTI-ката или не
 20. Тук искам да добавя една картинка за поддръжниците на тезата "просто грип" Предполагам много от вас са ходили до китното градче Бергамо, до Милано, където кацат нискобюджетните авиокомпании. Ето смъртността за март 2020г. (отчетена до 26-ти март) и съответно смъртността по месеци от 2010г насам ... Данните са от община Бергамо. https://public.tableau.com/profile/isaia.invernizzi#!/vizhome/LandamentodeidecessinellacittdiBergamo/Dashboard1
 21. Моето предложение е http://akumulatori.bg/335/Product/YBX5000#prodAnshor Да е произведен тази или края на 2019. Стартов ток над 400 ако не избереш тази марка. Има тема за акумулатори прочети я. Ако имаш възможност това https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-shop/genuine-honda-accord-2-0-2-4-ltr-petrol-battery-2003-2008/
 22. Аз лично съм ограничил 90% от социалните ми контакти, и тичам всяка сутрин по 4-5 км през гората... Двете коли са с пълни резервоари и багажници с хранителни запаси, резервен акумулатор зареден до горе, ако не дай си, нещо нещата излязат от контрол. Информирам се редовно от различни източници, и не само правителствени. Не изпадам в паника, само съм готов да реагирам бързо! 💪🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️😇
 23. Дано да е здрав, и не го е ударила Короната...! 🙏😳🙏
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...