Jump to content

Guidelines

Правила
за ползване на форумите на HondaBG.com

        

www.hondabg.com е частен форум, създаден от Хондаджии за Хондаджии. Той предлага много информация и удобства, но за съжаление понякога хората прекаляват, възползвайки се от анонимността на Интернет. Ето защо всеки един при регистрацията си се задължава да спазва описаните по-долу правила.

Няколко съвете за новорегистрираните: няма нищо лошо в началото само да четете а с течение на времето и да започнете да публикувате, като с това си се включите в Хонда обществото. След време ще разберете кой, кой е, и на кого може да имате доверие, да намерите приятели и т.н.

Форума се поддържа и следи от Админ/Модератор екип. На екипа е възложена голяма отговорност и доверие. По този начин действията им са с голяма тежест, независимо от обстоятелствата. Всеки потребител е длъжен да спазва добрия тон и правилата по-долу.

 

Правило 1 - За езика:
 

1.1. Във форума се пише на КИРИЛИЦА. Забранено е писането с латински . Използвайте главни букви, точки, запетайки и други такива препинателни знаци (по-прегледно е). Писането с главни букви в интернет се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН! Използвайте почернен (bold) шрифт, само когато искате да подчертаете нещо важно, а не за цялото си съобщение. Неграмотно написани мнения ще бъдат изтривани!

Пишете не само на кирилица, но и на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

 

Правило 2 - За темите: 

 

2.1. Пишете основно за Honda и сързаното с марката теми. Използвайте разделите правилно.

2.2. Не „изравяйте“ стари теми  (по стари от 6 месеца) ако искате да добавите нещо към такава тема, пуснете нова и добавете линк към старата такава.
2.3. Преди да пуснете тема, използвате Търсачката! Много вероятно е това, което искате да разберете, да е вече разисквано.
2.4. Заглавията на темите е крайно желателно да са обяснителни, изчерпателни и в съответния раздел. Теми от вида "Вижте..." (или по-лошото "Vijte") ще бъдат директно модерирани! Примери за лоши заглавия са: "Помогнете ми", "Имам проблем", "HELP: PROBLEM", "ПОМОООЩ!!!", "Molqvi kajete .......", "nqkoi znae li..." и т.н. Пример за добри заглавия са: "Търся ключалка за контактен ключ за Civic 5-та ген"
2.5. При пускане на нова тема опитвайте се да бъдете крайно изчерпателни, за да няма куп въпроси отдолу, отправени от други участници (като: какъв е автомобила, коя година е, с кой мотор е и т.н.). Това е във Ваша полза. Нека отговорите и темите ви бъдат изчерпателни и точни. Нека няма купища SPAM из форума и километри безсмислици. Пишете, ако можете да помогнете, а ако не - затрайте си, все ще можете някъде другаде да помогнете.

2.6. Не забравяйте след като сте пуснали тема с посочен проблем - след като го отстраните, да споделите КАК сте го решили, това би било за всички!
2.7. Теми или съобщения с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник във форума са забранени и ще бъдат редактирани и/или изтривани моментално.
2.8. Не цитирайте човека, който е непосредствено преди вас в списъка с мнения.
2.9. Няма нужда от два поста един след друг! Има бутон за редакция на мнението до 30 минути след публикуването му . Ако то е изтекло - обърнете се към модератор.
2.10. Не слагайте голeми картинки/снимки! По-добре дайте линк към тях! ( Не всеки ползва бърз Интернет). По възможност да няма много картинки в една тема освен ако е наложително! Изключение правят само темите които са само за снимки!
2.11. Съобщения с търговска реклама ще се изтриват, а авторите им предупредени. Има начини за реклама – свържете се с администратор.

 

Правило 3 - За форума:

3.1. Задължително е да си попълните ПРОФИЛА. Направено е с цел да се избягват всеки път въпроси от типа: - От кой град си? - Каква кола караш? - На какво я караш? (бензин, газ, дизел).
3.2. Aватар - снимката която седи под името на потребителя в неговите мнения се нарича аватар. Само една картинка може да бъде показвана, с максимални размери 150х150 пиксела и размер на файла не по-голям от 20kb. Не отговарящите на условията аватари ще бъдат премахвани.
3.3. Забранено е пускането на теми, които съдържат политически, расистки или порнографски детайли, сцени на насилие, както и образи на обществено познати личности.
3.4. Забранено е създаването на няколко потребителски имена от един и същи човек (т.нар. мултиакаунтинг). При установяване на същото, същият ще бъде изгонен от форума без предупреждение.
3.5. Форумът на Honda Клуб България не е място, където да се разискват персонални проблеми или дискусии, които не са свързани с автомобилите. За тази цел има десетки други Интернет форуми! Теми с друга насоченост са допустими само в секцията „Off Topic”, но това не Ви дава правото да я пълните с безумни теми.

3.6. Ако в мненията си ползвате цитати, цели материали или статии от други източници, задължително посочете името и авторите им. Ако са от Интернет страница - напишете адреса й!

3.7. Ако сте фен на друга автомобилна марка, имайте предвид, че това е Honda форум и постинги, свързани с други марки, може да не бъдат приети равнодушно. Не влизайте в конфликти или спорове на тема коя марка е по-добра. Помнете къде се намирате!

3.8. Забранено е използването на полетата в профила (аватар, подпис, името на профила и титла) за реклама и/или търговия! За такава се свържете с Администратор
3.9. Подписи с провокативно и/или уронващо престижа на форума и/или Хонда Клуб България съдържание ще се премахват без предупреждение!

3.10. Не създавайте излишна работа на административния екип на форума. Уважавайте нашия труд да поддържаме това място приятно и полезно за Вас. Спазването на гореописаните правила гарантира приятното Ви прекарване във форумите на Honda Клуб България.

 

Правило 4 - За всички Купува/Продава форуми: 


4.1. Препоръчително е да дадете максимално точна информация за това което продавате. Ако продавате нещо нестандартно, моля обяснете какво точно е то, за да не подвеждате останалите потребители.Търсенето и предлагането на резервни части за други марки автомобили е забранено. Изключения правят части независещи от марката, като тунинг аксесоари, джанти, аудио техника и други.

4.2. При какви случаи се заключват/изтриват/преместват теми в раздела:
·При липса на "Купувам:" ; "Продавам:" ; "Заменям:" в началото на заглавието, както и липса на достатъчно ясно заглавие.
·При липса на цена.
·При липса на населено място.
·При липса на посочен телефон или начин за свързване!!! Желателна е и алтернативна връзка извън форума (e-mail, Skype, ICQ - по избор)
·При липса на снимка/и на частта или частите.
·Не се допускат линкове към сайтове за продажба на автомобили, сайтове за покупко-продажби и т.н.

 

4.3. Всеки потребител има право само на ТРИ (3) теми за всички раздели ПРОДАВА. Всяка най-стара тема в повече ще бъде ИЗТРИВАНА.
4.4. Всеки потребител ( с изключение тези с платени теми ) имат право да подновяват информацията в темите си 7 дена след последното такова
4.5. Тема за даден продукт независимо дали се продава, купува или заменя може да бъде повдигана само по един път за една седмица /7 дни = 168 часа/, всякакви други комбинации за пускане на теми за едни и същи стоки постоянно, ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им санкционирани.

4.6. Не се допускат предлагането на услуги, фирмена търговия или търговия от подобен род, спекула, търговия със стоки, забранени или поставени под специален режим, търсенето и предлагането на стоки с неясен произход, търсенето на услуги, които предполагат нарушение на законите, предлагането и търсенето на хранителни вещества,лекарства, наркотици, алкохол и добавки.
4.7. Некоректни теми се заключват/изтриват/преместват. Това става по преценка на екипа, който се занимава с поддръжката на раздела и не подлежи на никакво оспорване, под каквато и да е форма.
4.8. Теми за обща поръчка на части и аксесоари се допускат само ако е посочен източника за поръчката и доставката предварително. Всички останали теми се считат за реклама! Има специален раздел за тези теми, моля използвайте го.
4.9. Обяви и теми за автоморги, магазини за части, магазини за аксесоари, магазини за гуми, сервизи, както и такива за артикули от развлекателен характер (тениски, якета, шапки и ръкавици) се считат за реклама. Тези теми трябва да бъдат съгласувани с екипа на www.hondabg.com
 по определен за рекламите теми ред.
4.10. Забранява се коментирането в темите от разделите Купува/Продава! Изключение прави раздел „Подарявам.”
4.11. Обявите са лични! Не се допуска потребител да пуска обява на друго лице!
4.12. За изкуствено повдигане не се счита когато автора е изразил желанието си темата да бъде заключена!
4.13. Ново-регистрираните потребители ще получат правото да публикуват теми в търговските раздели след изтичане на 2 седмичен срок.

 

Пример за обява с нужните реквизити:

 

sale_topic_example.png.a3d7838904a3ed4c5640dd162b11324d.png


Екипът на www.hondabg.com по никакъв начин не носи отговорност за извършваните сделки сключени благодарение на кореспонденция във форума и не предоставя информация за участниците! Екипът на www.hondabg.com не носи отговорност за нанесени морални или материални щети на потребители на форума.
Всеки потребител носи лична отговорност за сделките, които сключва! В процес на сделка, или след приключването й, ако се докаже некоректност от страна на някой от потребителите, модераторският екип си запазва правото да му забрани достъпа до форума за постоянно.

Правило 5 - За "Купува / продава автомобили": освен правилата за Купува/Продава от Правило 4, са валидни и следните правила:

5.1. Този форум е САМО за покупко-продажба на автомобили и мотоциклети от марката Хонда.
5.2. Моля не пускайте коли за части тук. За такива обяви ползвайте "Продава части / аксесоари".
5.3. Всички обяви в "Купува / продава автомобили" да бъдат със снимки, информация, цена и начин за контакт. Не се допускат линкове към сайтове за продажба на автомобили.
5.4. Всички обяви за други марки ще бъдат изтрити.

 

ПРИЛАГАНЕ НА ПРАВИЛАТА:

1. Модераторите и/или Администраторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др., е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.
2. Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за лични съобщения може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС за потребителя.
3. Желателно е Модераторите и/или Администраторите, които правят забележка на потребител, да си напишат ник-а преди забележката, за да се знае кой е променил/затрил/заключил темата!
4. Съобщения с латински букви ще бъдат изтривани по преценка на Модераторите и/или Администраторите, освен във случаите когато е наложително (техническа информация, сорс код, release info и др.).
5. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение или заради изпълнение на задълженията му (триене и редактиране) е недопустимо.
6. Банването за даден индивид е резултат от неадекватното му поведение. Преди да се процедира с бан, индивидът получава две предупреждения. Трето няма. В определени случаи, когато предупрежденията не са приложими, може да се наложи моментален бан. Бан може да се наложи по редица причини, част от които са рушене имиджа на клуба, лични нападки, спам, некоректно отношение, обиди и т.н.

 

Правни уточнения:

1. Нищо във форума на www.hondabg.com не може да се счита за съвет, предложение или препоръка за реализиране върху собствения Ви автомобил на техническите решения, публикувани във форума. 

2. Информация от форума може да бъде цитирана без съгласие от страна на www.hondabg.com, като задължително трябва да се упомене източникът на тази информация, в случая сайтът на www.hondabg.com и източникът (авторът), като ако информацията се цитира в интернет, трябва да бъде придружена и с хиперлинк към сайта на www.hondabg.com

3. Публикувайки информация във форума, Вие преотстъпвате авторското право върху публикуваната информация на собствениците на форума, доколкото тя не представлява същото право на трети лица. 

4. Сайтът и форумът са обекти на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Всички материали са предоставени безплатно от авторите на темите във форума и всички останали потребители могат да се възползват от тях за лична употреба.

УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК.

Това са правилата на форума.  

Екипът на http://forums.hondabg.com не носи отговорност за достоверността на темите и съветите публикувани в тях. Форума е обществено активен и всеки има право да даде съвет, било той правилен или не.
По-горе изброените правила важат за всички участници във форума!
При неспазване на правилата ще се предприемат съответни мерки!
С цел предпазване от евентуални злоупотреби на недобросъвестни потребители тук потребителски профили не се изтриват!

Екипът на http://forums.hondabg.com си запазва правото да променя настоящите правила!
Винаги важи текущата редакция на правилата, без значение кога е направена!

 

-----------------------

Edit: 22.10.2018

@dindin