Jump to content

ceco_accord

Фен
 • Content Count

  7227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  195

ceco_accord last won the day on November 28

ceco_accord had the most liked content!

Community Reputation

2673 Master

3 Followers

About ceco_accord

Profile Information

 • Кара
  3.5 Black & White 1.5
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Монтана

Recent Profile Visitors

11670 profile views
 1. Само от добър приятел става качествен предател. "Вчера"
 2. Сработването на вратата чрез електрониката е съпроводено със звуков и светлинен сигнал. При ръчно затваряне такива липсват, а електрониката само придърпва вратата в бронята и фиксира ключалката. В този случай системата няма как да разпознае дали вратата се самозатваря или я затваря човек. Вероятно наистина амортесьора е изпуснал леко и от тежестта си вратата се самозатваря. Когато тръгва надолу, можеш ли да я спреш с ръка (в средата на хода и) и задържа ли се там, или после като я пуснеш продължава да се свлича?
 3. 9 конструкторски и 7 пилотски титли във Ф1! Това може да постигне човек и когато си отиде, да остави като вдъхновение името си в историята. Почивай в мир сър Франк Уилямс!
 4. Отговор "НЕ" е толкова очевадно правилен, че чак ме вкарва в размисъл, как авторът е стигнал до конкретния въпрос. Моделът се сменя 2008-ма и визуално няма видими общи детайли със 7-ма, но има произведени и от двете генерации. Дали описанието на обявата не е било подвеждащо? Ако е пишело - фарове от Акорд 2008 и снимки само на фаровете, от странен ракурс ...
 5. Не си длъжен никому и нищо, освен ако решиш сам да споделиш, чувствайки ни някак сродни. Разбира се, диагнозата и страшна, но по-важното е да я приемеш и да се бориш - за себе си и околните. А най-важното е да не виниш никого, още по-малко себе си. Все пак се радваме че се движиш и стискаме палци да напредваш, както и че намери сили да споделиш. Респект!
 6. Струва си човек да плюе за тест на предразсъдъците си. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10161129510389829&id=827629828
 7. До коя дата е? На сайта им не пише срок и цена, а само -15% от нея. :).
 8. В памет на Борис Стругацки! ""Робството не започва от робовладелците. Робството започва от робите. То не започва когато някой извади оръжието и принуди хората да му работят. То започва когато хората се откажат сами да се грижат за себе си и за своите семейства, когато и поискат някой друг да им осигурява необходимите неща - до края на живота им. Робството идва тогава, когато човек изостави отговорността да взема решения за своя живот, и остави тези решения на други хора. Истинската същност на робството е в съзнателната замяна на свобода за сигурност. Робството се състои в съзнателно предаване на индивидуалните права и отговорности на други хора или институции. Робството е в овчия инстинкт да търсиш овчар да те пасе и стриже. На съвременния политически и обществен език можем да кажем, че робството – това са социалните грижи. В здравното осигуряване за хората, които никога не полагат грижи за здравето си. В пенсионното осигуряване за хората, които никога не искат да мислят за бъдещето. В безплатното държавно образование за децата на родителите, които могат да правят деца, но не желаят да се грижат да тях. В регулациите на икономическия и личния живот. Всички тези неща са робство. В основата си те имат един и същ мотив: Желанието на човека да избяга от отговорността за своя собствен живот и работа. Хората, които държат да ги получават, надават същия вик като онези израилтяни в старо време: „Добре си ни беше с рибата, която ядяхме даром, и с праза, чесъна и лука.” Имаше някой да се грижи за нас. Искаме и сега някой да се грижи за нас. Дори ако това означава да ни бият с камшици и да работим по цял ден под тропическото слънце. Дори ако това означава да ни товарят с 60% данъци, да ни карат да чакаме на опашки пред бездушни мързеливи бюрократи, да ни унижават и да ни отнемат живота, свободата и собствеността. Дайте си ни безплатната коричка хляб всеки ден ! Народ от роби няма бъдеще. По един или друг начин той умира. Било от външно нашествие, от емиграция на младите активни хора (децата на робите) или от естествена смърт. Никакъв Европейски съюз не може да го спаси. Никакви обещания за още безплатни корички хляб не могат да го спасят – те само ще го убият повече. Робите не носят мироглед за бъдещето и затова не могат да имат бъдеще. Само свободният човек има бъдеще. Бъдещето принадлежи на онези, които сами поемат отговорността за него. Останалото е самозаблуда и утопия...." Братя Стругацки
 9. Винаги ще има съмнения. Закона е "врата у поле" и в "сивата зона" се търсят решения за надмощие. Дано биковете измислят нещо, ама да не е щуротия, а "легитимно", та да се окаже че ще ни вземат пост фактум спечелени точки.
 10. Благодарско Емо! Всички да сте / са живи и здрави! Животът на всеки е най-важното нещо (за него и мнозината му околни), ако е смислен! Ако все още не е - докато е жив, има шанс да го направи. С всеки следващ ден трябва да ъпгрейдва себе си "в по-висока своя версия" и е нелепо някой, или нещо (ментално, или физически) да му отнеме тази възможност.
 11. Ксенона е стандарт D2S. Не съм имал ядове до сега, но може при теб да е лош контакт някъде, от застудяването, или влагата. Беше ми угаснал 1 ден левия преден габарит. По нашенски тупнах с юмрук блокфара отстрани и светна. Работи си вече година.
 12. Да. Имах предвид че макар колите ни да са 4х4 (а твоята и с по-висок клиренс), са си асфалтови. Да се не вреш по чукаците.
 13. Радост и тъга. Как заглавието на темата ми може да е актуално, но несвързано с колата. Сутринта прегръщам синковеца, да го нагуша - днес става на 17. Вече е възмъжал прилично, по-висок от мен е, но все още (а и завинаги) ще е милото момченце на мама и тати. Някак съм радостен за него и нас ... ... а после пускам телевизора. 46 овъглени, пренесли се от следпразничен сън направо в отвъдното - от нашата територия. Нелепо е, ужасно е, тъжно и непрежалимо завинаги от близките им. Причините ще се изяснят, но това няма да върне жертвите. Но поуки и мерки за нас, оставащите, трябва да има! Вече съм на години, опит бол и за това внимавам, но то никой не прави катастрофа умишлено. Лесно е да направиш каквото трябва - трудното е да решиш какво точно трябва да направиш. Това важи особено при шофирането и милисекундите с които разполагаме за вземане на адекватно решение. Не скоростта убива, а времето за реакция! Тя се превръща от кеф във враг, ако човек надвиши моментната си кондиция и опит. Ние гледаме на това с насмешка, докато не ни се случи, а мнозина и след това го неглижират. Та, скоростта е важна - понякога животоспасяваща! Не сме сами на пътя! Нека си дадем повече време за реакция. Никой няма да ни похвали че сме стигнали 5 мин. по-рано, освен бензинджиите. А нощем, при умора, компрометирана маркировка и непознат път е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да караме със скорост в обхвата на нашата видимост + време за реакция. И пак може да е недостатъчно. На платното, или с колата може много неща да се случат. Всички го знаем, но ... На това уча и синковеца. Сяда отпред вдясно и го карам да следи пътуването и да анализира реакциите на околните участници и евентуалните свои. Дано му е от полза. Все някога ще вземе книжка, ще има кола, ще влезе в отговорност! За това и караме на плейстейшъна. Той си мисли че е игра, но аз следя реакциите и маниерите му (както и своите). За мен е "начесване на крастата", за да не го правя на пътя. Нещата които вече знае от мен: Шофираш ли, с единия крак си в гроба, а с другия в затвора! Ножът, както и колата, са полезни инструменти в ръцете ни, но могат да се окажат и оръжие! Не карай по-бързо отколкото твоят ангел/хранител лети след теб! Видимата зона е за анализ и реакция, не я прекрачвай, разчитайки на "идеални теоретични условия"! Шофирането е доверие по "де фолт" към околните участници, но всички сме грешни, и ако някой сбърка, трябва да имаш спасителен план на мига! Та, честит му рожден ден, с прискърбие към жертвите. Радост и тъга, но и повод за размисъл! Каквото и да кажем е късно за загиналите. Да помълчим минутка и напред в житието - умната!
 14. Някои от течовете се проявяват само в няколкото минути след гасенето на загрелия до работна температура мотор и после спират. Точно те са най-трудно откриваеми.
×
×
 • Create New...