Jump to content

ceco_accord

Почетен член
  • Мнения

    11272
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    593

ceco_accord last won the day on Юли 25

ceco_accord had the most liked content!

Обществена Репутация

5608 Master

7 Последователи

Относно ceco_accord

  • Ранг
    Легендарен
  • Рожден ден 29.09.1969

Profile Information

  • Кара
    3.5 Black & White 1.5
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Монтана

Последни посетители

21208 профилни разглеждания
  1. @rszm На око (с рулетката) - предни 320мм / задни 310мм.
  2. Ще плащаме само при минат успешно преглед. Това е проверка, но пунктовете извършват вид услуга. Ако не я получа, за какво плащам?
  3. Аз "моят" го отсвирих (по-скоро той мене), щот вече се "издигна - в очите на слепите". Явно ми е сърдит, понеже като сменя бутилката на Леджо се получила щета по задната броня и се наложи да я оправя. Отидох при друг - хондаджия от време оно.
  4. Смених онзи ден компа та газовата с нов - 5-о поколение, че старият бе 2-ро, а технологиите се развиват. Сега е далеч по-добре на газ, но има пак леко претрисане на минималните обороти. Подозрение за 3-та дюза от газовата рейка. Ако тя е на бензин, а другите са на газ всичко е ОК. На бензин е съвсееем слаба неравномерната работа на мотора. Ще видя пак туй-онуй, но едва ли ще работи като ново тва ДВГ.
  5. Разговор между сапьоре: - Открих устройството! - К'ъв цвет са кабелете? - Единия а пепел от рози па другия много нежно тюркоазено! - Еййй, къ ша изгръмиш неко ден с таа твойта педерестия!
  6. Те изглеждат верни, но как ще уточниш в поръчката? Не виждам и работните дебелини на роторите?
  7. Дисковете на око мога да премеря довечера. По спомен предните са 320 мм. Мнозина предлагат 300 мм за КВ1 и после двоен куриер. Важно е и колко са дебели! Накладките (поне по снимката в обявата) 100% не са такива, а правоъгълни! Виж нагоре в темата.
  8. Не ми обръщайте внимание, аз съм от различна епоха. Все още вярвам в ценностите на семейството, приятелството, честността и уважението... Все още вярвам, че животът е въртящо се колело и рано или късно всеки ще пожъне това, което е посял. Аз съм от онези хора, които живеят от малки неща - усмивка, хубава мисъл, мил жест... Не ми обръщайте внимание! Живея живота си по моя си начин. Злобата и егоизма са далеч от мен... Винаги продължавам напред и не ме интересува какво мислят или казват хората за мен. Тяхното поведение и думи не определят мен, а са отражение на техния ум... В крайна сметка най-важното нещо на света е да можеш да се погледнеш в огледалото, без да се срамуваш от себе си! Михаил Жванецки
  9. Амии, не изпитвам нужда да минавам на бензин в разни ситуации. Последно когато успяхме да "влезем" в стария комп, бе с някаква усреднена настройка и на ниски обороти бе с богата смес (което не е добре за ГТП), на средни си беше добре, а във високите тя бе бедна, което не е ОК за клапаните и вървежа. Сега като смачкам десния педал от мин обороти не "забива", на тях си се търкаля нормално на скорост и не сецка, а като я "изцеждам" и ръгам бръже горна предавка, колцата подскача напред като на бензин и истинска Хонда. Питах го дали може да довпръсква бензин над 4000 оборота примерно. Каза че компа може всичко, но няма нужда и файда от това, и че VTEC усещане с таз малолитражка - забрави. Някой ден, ако доживее да стане "проект" - остава само блока (та да няма драма с номера на мотора), а в него и над него се реди друго. Но за сега остава сток. За сам човек е достатъчна. Ако се кара нормално, даже посягам за 6-та предавка по равно, понеже при 100 км/ч си се чува мотора на 3000 об/мин. Тук има 1 дълъг баир и преди на газ омаляваше, а сега си го качва със 100 на 5-а . Каня се да "тапицирам" и предния капак с К-flex, ама да спаднат жегите.
  10. А във вчерашният ден най-после се реших и смених компа на АГУ-то. Старият бе на дузина години, а някой така го бе монтирал и навързал, че "котка можеше да си загуби котенцата под капака". От миналата година вече нямаше нигде софтуер за него по газаджиите, а и той нещо се бъгна, та не допускаше до себе си никого. Колата работеше някак, но "в напрежение" обръщах на бензин, та да изпреварвам поне тировете, че полските вървят със 120 км/ч нагоре у баира! Оня "моя" газаджия нЕще да прави "тва тенеке", та отидох при Явор във Враца, който ми монтира нов систем. Не съм проучвал колко е читаво това дет е сложил. Имам му доверие / "знам го къде живее" - колата работи по-добре и еднакво на 2-те горива. Остава да видя колко ша арчи с новия хардуер / софтуер. За целата работа - 350 лв, но от почти 2 години я имаме - минала е 16 000 км, тоест от бензин сме спестили поне 1600 лв, та дадох некой ляв от тях - за добро.
  11. https://novini.bg/biznes/avtomobili/857416?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3TxVYphGg9ugcAhSza7M9Jb-sfb9UH_O-kfywSQtCjN_ufAnYXkeoJcds_aem_C_zmCeLaMIQH86p7J8fqdA
  12. Те това обяснявах на синковеца преди време. Лепнал се на 2-3 метра зад ТИР и "чака своят час". Викам му - Това не ти е Леджо, да смачкаш педала и да ускори. За кво висиш на опашката му и чакаш някое камъче да ти пукне джама? С тва тенеке се гледа и изпреварва отдалеч! Ако имаш шанс - минаваш, а ако не - държиш се назад. А той вика - Е, да, ама ме изпреварват и други. Търпение му е майката, а и той (слава Богу) не че бърза.
  13. Намерих друг майстор. За оборотите каза че е нормално. Източи и напълни отново системата. За 2 години липсват около 180 гр. По каталог събира 500. Взе 40 лв и каза че няма как да се разбере състоянието на компресора, ако не се разглоби, но е добре че го дозареждам, иначе от лошо към по-лошо. Ако съм решил, да му се обадя зимата (че сега много работа имал) и ще го свали и профилактира. Сега вече требе да внимавам, че мое да настина и ще следя за съскането.
  14. Но монетата има и обратна страна. Нали "задкормилното устройство" е адаптивно. Слаба и мощна кола се карат съвсем различно. Първата с майсторлък и тактика, а втората може всякак. Колкото върви - толкова - "кучето скача според тоягата". Синковеца е доволен от Сивика си, а за моята вика "Всички само ти се пречкат".
  15. Нама по-добро от големият мотор! Дори да е излишен при кротко круизване в повечето време, когато дойде мигът на страст ... има дробове да извади мощен вик. Карам сегиз/тогиз 75 коня от D14А3 в 6-та хеч - 7-8/100 газ. Карам и същите коне, за всяко едно от 4-те двигателни колела в 1.9 тона седан вадени от J35A8 - 11-12/100 газ. Мисля че цифрите са красноречиви, но са само "сухи данни". Усещането е ...
×
×
  • Създай нов...