Jump to content

ceco_accord

Фен
 • Content Count

  4634
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

ceco_accord last won the day on January 26

ceco_accord had the most liked content!

Community Reputation

1053 Master

About ceco_accord

Profile Information

 • Кара
  Accord 7 -facelift 2,4 AT tourer
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Монтана

Recent Profile Visitors

7482 profile views
 1. Колкото по-малко знае човек, толкова по-сигурен е че знае всичко. Лесно е да реши че е прав, особено ако не взема под внимание всички фактори, а само известните нему. Но да се не делим на млади и стари, сите сме ора и грешници. Може и аз да сбърках, че се вра между 2-ма дето си мерят "писалките", но казаното от мен си остава, и все още ми звучи логично, а гледам се припокрива и с твоето. Нагледал съм се на закони които трябва да се спазват, а са вредни, да не говорим за тълкуването им, което понявгиш ги опорочава. Но законът си е закон и трябва да се спазва, защото създава ред. Друг е въпросът че на това конкретно кръстовище не е много логично организацията на предимството да е точно такава. Вероятно обаче трафикът и инфраструктурата го налагат. Обаче точно заради това ми се струва нелогична трактовката - завиващите надясно от смешния булевард по двулентова в посока уличка, да дават предимство на пресичащият траекторията им инцидентен (спрямо трафика) автомобил. Това обаче е казус не на закона, а на общината или който там го е мислил! Според мен, в края на ул. Божурище (на въпросното кръстовище), трябва да има знак забраняващ обратния завой. Така или иначе, преди това (срещу ул. Т. Икономов), пак има възможност за такъв и там вече е ясно че той е в графата "маневра" и няма сложност.
 2. Едно е - с по 2 ленти в посока на ул Божурище. Ако 2-те бяха двупосочни, тогава въпросът ти е резонен. https://www.google.com/maps/place/Контрол+Уотър+ЕООД/@42.7081713,23.2844064,53m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x41925d3deaeaf51b!8m2!3d42.7086335!4d23.2847783
 3. Системата не е сложна и скъпа. В нея няма електроника или хидравлика, а само механични компоненти и хитрост в кинематиката. Дори не смятам че има смисъл пилотите да се забъркват с нея, особено на писти в които няма дълги прави. Там пък ще е под въпрос контролът на температурата в предните гуми. Ще е интересно какво споразумение ще постигнат отборите, но ако не са съгласни относно нейната легалност, а тя се потвърди като непротиворечаща на сегашните правила, за няколко старта ще я реализират и в собствените си болиди.
 4. Хитро. Ще видим дали ще мине за легално, а и е под въпрос какви предимства дава. https://www.youtube.com/watch?v=U_uKHNJLSQs https://www.youtube.com/watch?v=2s7ScavfXwE За сега е въпрос дали останалите отбори ще го приемат и реализират, или ще го оспорят. https://www.autosport.com/f1/news/148357/dualaxis-steering-wont-be-allowed-in-2021-rules
 5. Шапка свалям на Оги, за подготовката по казуса - "подковал" се е законово, макар че казусът е сложен, а отговорът от "органите" е аморфен. Не одобрявам обаче тонът на повествованието му! Едно е "да си показваш магариите", друго е "да не си оставяш магарето в калта" и трето е "да се запънеш като магаре на мост". Много магарета, бре - метафорично - сега да не се обиди. Аз съм от "вехтите" водачи и може нещо да съм пропуснал, но оцелял съм 34 години по нашите и "чужбинските" пътища и кръстовища. Прочетох внимателно постът му (без да се чувствам засегнат), но вникването в тълкуванието на закона в някои моменти леко ме приближи до "функционалната неграмотност". Не познавам кръстовището, нито знам знаците по него и няма да споря, но възникват у мен въпросчета: 1. Ясно е че "случайният" е дясностоящ спрямо синия и на теория има предимство при описаните законови факти, но това е докато направи 90 градусовият завой. За следващите 90 градуса от маневрата си, се явява насрещно движещ се и предимството му до момента се изпарява, понеже прави нова маневра (още веднъж на ляво). Ако е без мигач - лошо, а го споменавам, понеже изправянето на волана гаси мигача. Според мен, тук той вече е насрещно движещ се и е длъжен да пропусне синият, понеже завива наляво и навлиза в лентата му, макар и двамата да са равнопоставени, и движейки се по път с предимство. 2. Законите се пишат от хора и обслужват логично болшинството от случаите, но специално тук, "с прискърбие" смятам че ако бях на мястото на синият (и по така формулираният отговор от институцията) бих бил скъсан и аз. 3. Понеже вече имам книжка и съм видял доста, бих бил по-внимателен и не би се стигнало до ПТП, макар че не бих го пропуснал, а дори не би ми хрумнало, ако не е почти спрял и с ляв мигач. Тогава няма как да знам че ще прави още 1 маневра. 4. Ако стане ПТП и ако "случайният" знае описаното от Оги тълкувание на закона и смята че е приложимо в конкретното кръстовище, Господ да ми е на помощ, защото КАТ явно няма да може. 5. Ако съм на мястото на "случайният" и завивам наляво, навлизайки в лентата на синият (която за мен се явява насрещна), 1000% бих изчакал той да премине. Къде бих застанал изчаквайки го (плътно в ляво, или плътно вдясно на късичката отсечка), зависи от това дали на него ще му хрумне да даде десен мигач, или ще реши че се движи по път с предимство. Та така. Законите се пишат от хора, за да въдворяват ред при липса на толерантна логика, но тя е базова. Друг е въпросът че има сложни изключения.
 6. Малко, ама от сърце! https://www.drive.ru/news/honda/5e4e50ceec05c47b170000f0.html
 7. "Съвършената състезателна кола е онази, която се счупва миг след финала". "Дайте на едно дете лист хартия, няколко цветни молива и го накарайте да нарисува кола - със сигурност ще я направи червена". "Въздържаме се да посочваме колко точно конски сили имат нашите двигатели. Ако колата ни е спечелила, значила е имала достатъчно. Ако е загубила, значи е имала по-малко". "Никога не съм ходил на туристическо пътуване или на ваканция в живота си; за мен истинският празник е да си стоя в работилницата, когато повечето служители са си тръгнали". "Нося тъмни очила, защото не искам другите да знаят как съм устроен отвътре". "Моторите са като жените - трябва да знаеш как да ги докосваш в най-чувствителните места". "Италианците прощават всичко и на всекиго - крадци, убийци, отвличания, всичко. Не прощават само успеха". "Един ден няма вече да съм тук. Но се надявам червените коли с моето име да останат и да бъдат почитани по всички писти на света". Енцо Ферари - 122 години от рождението му. Великият италианец, който така и не се качи на самолет или асансьор.
 8. Има разбира се. Тоя матор ще е като нов. Все едно чиляк излязъл от затвора, върнал си борчовете и минал през турска баня и тайландски масаж.
 9. Това с "набиването" е ясно - сите го умеем. Кажи името на политика, щото ако е свестен - да гласуваме за него, "та да ни опрай".
 10. Тони, ам що тогава даваш акъл на нас, дет парите ни са в евра и леове?
 11. Брей, карето в синия леген е като ново, ма не вярвайки на очите си, се наложи да "зумна" снимките, за да се убедя че не са чистак нови. :)
×
×
 • Create New...