Jump to content

AzSum

Фен
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

AzSum last won the day on May 3 2022

AzSum had the most liked content!

Community Reputation

163 Good

1 Follower

About AzSum

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2015 4WD AT Premium
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Стара Загора

Recent Profile Visitors

1886 profile views
 1. Всеки си има своята истина.Това е малко като кокошката и яйцето. Ти сам изброяваш плюсове и минуси. От 2002 съм имал винаги бензинов личен автомобил и служебен дизелов., т.е. имам наблюдения и върху двете. Ако е нов, то дизела има резон. Понеже вероятно ще попаднеш на кола навъртяла много километри( а голяма вероятност и да са връщани) аз бих се притеснявал да взема 13-15 годишен дизел на поне 250 000 км. което в комбинация с калпавата нафта в БГ би смущавало съня ми. При 2 еднакво стари автомобила със същия пробег за мен бензина е далеч по-безпроблемен и дурако устойчив.Нека обаче крайното решение си бъде твое, за да може при проблем да се сърдиш на този дето гледа от огледалото
 2. Коя годината е колата? Като гледам и ти си фейслифт, а при мен няма такъв шум. Моята е 2015 R20A9
 3. При теб каква цена е? Оригинален ли е? Аз съм на 110 000 км и колата е 2015, но ще го сменя наесен заедно със свещи, спирачна тченост, опресняване на автомата и масло диференциал, които са част от голямото обслужване на 120 000 км. Дали е скъп , не знам. Гледам,че в нета има от 90 до 150 лв. не оригинални.
 4. Първата смяна е на 120 000 км. След няколко месеца ще го сменям. Проверих и цената на оригинален е около 300 лв, има алтернативи за около 170 лв. Намира се в резервоара.
 5. Браво, това е добра опция за 22 евра на година. Жалко, че има все още липсващи улици. Но като цяло безполезната мултимедия поне може да се използва за навигация.
 6. Освен да пробваш друга флашка. Друго, което ми идва наум,че интервала при който си свалил информацията от мултимедията до свалянето на картата не трябва да е много голям.
 7. Разводнихме темата, но смесването на бензин с масло е всеизвестен проблем на 1,5Т. Освен многото заведени дела според мен задължително трябва да сменяш масло на къси интервали заради разреденото масло ако гараш основно градско. Относно NX ме нави, само багажника ме спря да го купя като основна кола преди няколко години. Явно Хонда са подобрили асистентите още при 4та генерация (поне за евро едишъна), защото споменатие екстри хем ги имам хем работят коректно. Асистент сляпа точка е изключително полезен за мен и няколко пъти ми е помагала. И моята чете знаци, но в същото време знаците ми излизат на Garmin оригиналната навигация, което е дублиране в някаква степен. А едно от най-полезните неща в цялата кола ми е ето тази екстра, която дори не знаех,че Хонда има. И то при 4та генерация. Using the Cross Traffic Monitor Жалко,че продаваш колата и се надявам,че е по-добър повод ,но ти прочетох обявата и мога да те поздравя за начина по който си я написал. Единствено не разбирам как колата следи умората? Това май при мен го няма?
 8. Би ли споделил кои асистенти по-конкретно са по-добри от LKAS ? Карам 4та ген и искам да сравня какво повече би имала 5та. И кратко мнение за NX ако може,че го обмислям от известно време за жената.
 9. https://support.garmin.com/en-US/?faq=4qpP6QRT6r105RJ1sELgM7 Заповядай! Инак интервалите са колкото казва колегата по-горе. Около час download ( след като си инсталирал Garmin navigator). После ъплоуда в колата на запален двигател е 10тина минути. Имай предвид,че от момента в който свалиш данните на мултимедията си от колата до края на ъпдейта не трябва да е повече от 24 часа. Задължително е флашката да е точно 16 GB! Ако някой е намерил вариант да си инсталира нещо на оригиналната мултимедия(която е с фабрична навигация) да помага.
 10. Честно казано на мен все ми е твърдо макар да не съм никак капризен. Но и досега не съм имал кола с R18. Предполагам, че проблема е не толкова в гумите колкото в окачването на самата кола.
 11. Аз още януари я ъпдейтнах, но все още откривам липсващи улици в нея от които едната е в София. Срам за Гармин, даже щях да им пиша. Този ъпдейт обаче важи само за тия дето сме с фейслифт и андроидската навигация. Ако някой иска може да ви кача подробно инструкции. За съжаление все още не може да намеря начин да инсталирам външни приложения на мултимедия. Всички хакове, които има в нета не важат за тези, които сме с фабрична навигация.
 12. Както писа Иван в предния пост софтуерно може да се спре,ако те дразни. Купувайки колата, тя още бе в гаранция от Бултрако и се чудих, защо в менюто не виждам service reminder. Ходих в един бивш оторизиран сервиз и ми изкараха менюто, но не е активно.Виждам го само като икона, но не работи. Казаха,че ако искам да заработи трябва да ида в Бултрако. Макар, че сега като ви слушам май няма й да го активирам. От любопитство, колата ти с ръчна кутия ли е?
 13. Разбира се, че не го приемам като нападка. За разлика от ФБ страницата тук нивото е на висота, което ме радва. Действително не знаех, че 9-степенната кутия е ZF. В интерес на истината още не съм опреснявал маслото на автомата. Колата е на 105к, и го дават на 120к първа смяна. В същото време колата стана на 8 години, та се чудя дали да не действам. Като гледам книгите май това обслужване на 120к ще е най-мащабното в целия живот на автомобила Купища неща за смяна.
 14. Мдаа... говорих за 5-степенния автомат разработен от Хонда. Ако действително на дизела слагат ZF грешката е моя и си връщам думите назад, но все пак това не променя факта,че не бих сложил нищо различно от това което пише в книжката
×
×
 • Create New...