Jump to content

emod

Фен
 • Content Count

  1217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  110

emod last won the day on October 18

emod had the most liked content!

Community Reputation

1493 Master

About emod

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 10/02/1973

Profile Information

 • Кара
  ホンダシビック D15Z8
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Елин Пелин, София обл.
 • Интереси
  двигатели

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

6553 profile views
 1. От 10-ина месеца съм щастлив притежател на един чудесен Civic 8, Executive, R18A2 (Tnx @Honda_Z) След като обслужих D15-ката за зимата, дойде и неговия момент. Пълна програма разбира се - смяна на масло, филтри, реглаж на клапани. Ето няколко снимки на R18-ката: "Гмурнах се" да щракна белега на шайбата на коляновия вал - триъгълникът сочи белега (чертичката). Кофти снимки, ама Parkside толкова си може, ниска резолюция. Чудесно пасване с белега на разпределителния вал И накрая една снимка в стил ала @ceco_accord
 2. За придобиване на представа: А ето и как се маха панела:
 3. Ето обещаните снимки: Мисля, че за едногодишна работа в тежки условия маслото си е свършило отлично работата. Разбира се принос със сигурност има и филтърът За мен лично - добра комбинация. Ами... това е. Всичко е почистено. Клапаните са регулирани. Старото масло е източено. "Новият екип" - Toyota Advanced Fuel Economy Extra 0w-20 + Honda OEM филтър, е поел дежурството. Планира се отново 1 година (живи и здрави). Напролет маслото ще бъде опреснено с остатъка от 5 литровата туба и ще бъде миксирано с 1 литър от това
 4. Привет на всички! Не съм правил проби от много време - така се стекоха обстоятелствата. Вчера най-накрая сътворих тази: 1) Автомобил – Honda Civic Aerodeck, D15Z8, 1998 г.; 2) Масло – Amsoil XL 5w-20; 3) Маслен филтър – Amsoil (Ea 15K 20); 4) Общ пробег на автомобила – над 440 000 км; 5) Пробег на маслото в момента на вземане на пробата - 6400 км; 6) Цикъл (извънградско/градско) – няма данни; 7) Средна скорост – няма данни; 😎 Сезон на експлоатация – 1 година; 9) Моточасове – няма данни; 10) Изразходвано гориво – няма данни; 11) Kтм = няма данни; 12) Пробата е взета от напълно загрял двигател (10 мин. след гасене) и се е сушила 24 часа на стайна температура; 13) Обем на налятото чисто масло при смяната - 3.780 л.; 14) Доливане на масло – не е правено; разход – спад около 2 мм на щеката; 15) Други – работещ EGR с прочистени пътища; нов катализатор; 16) Капката е сканирана със Samsung Xpress M2675FN на 600 dpi. 17) Режим на експлоатация – тежък. Това ми е единствената проба на това масло. Духаше силен вятър и нещата с капката на филтърната хартия се омазаха - като новобранец . Поради това изображението е разделено на две части. Поне се виждат повече капки . Колата преживя цялата зима (от Януари насетне) навън. Много студени стартове. Караше се основно на къси разстояния (около 2 км / 10 мин.) поне два пъти на ден. Освен обичайните ми пътувания до работа (по около 50 км на ден) за известно време бе „отдадена под наем“ и пътуваше ежедневно из центъра на София (зимно време). Не смених маслото за лятото. Пътуванията бяха спорадични, но по-дълги (по 70-80 км на ден). Сега колата отново е в режим на много кратки 10-ина минутни пътувания. Поради горните обстоятелства и факта, че не само аз я карах, не разполагам с данни за средна скорост, моточасове, разход на гориво и др. Планирам да регулирам клапани и тогава ще мога да щракна как изглежда моторът под капака на главата. Предвижда се и смяна на маслото. Този път с това:
 5. Намират се. Аз смених моите с MEYLE ORIGINAL, True to OE - номер 31-14 710 0001: КЛИК Не съм имал проблем при смяната. По размер отговарят на оригиналните на Хонда, с които беше колата. За момента съм доволен от представянето им. Да уточня само - при мен става въпрос за Civic 8, 2006, 1.8 бензин. Но, за дизела 2.2 са същите.
 6. Щом си възхитен от ELF-a не го сменяй Така гласи едно широко известно "златно правило" - не пипай това , което си работи добре.
 7. Да споделя и аз данни от ГТП. Автомобил - Honda Civic Aerodeck Година: 05.1998 г. Гориво: бензин Катализатор: ДА; сменен на 04.08.2018 г. (повече инфо ТУК) Резултати от газанализатора: Категория: ЕКО 3
 8. Това имах предвид, но съм се изразил неточно. Редовните ти проверки изключват възможността да си имал прекалено натегнат клапан, което да създаде условия за лесното му прегаряне и ерозия на леглото на клапана. Не си имал оплаквания относно работата на мотора = работил е с нормални смеси. Нямаш газова. Прилича на натрупване на умора на метала, водещо до внезапна повреда. Карал съм кола на газ със спукани клапани и имам представа за развитието на проблема - от първите симтоми до загубата на цилиндър. Живот и здраве като отвориш мотора ще се види какво е породило проблема.
 9. Неприятна ситуация. Моторът изглежда отлично. Вижда се, че е обгрижван с внимание. При редовен преглед и реглаж си щял да хванеш натегнат клапан. Възможна е умора на материала и отчупване.
 10. Управата - в буквалния смисъл на думата, отдавна не се е появявала/не е била активна във Форума. Има 6 човека (модове + админи), които от доста време правят каквото и както могат, за да го има Форумът. Никой от нас не взима Нищо и НЕ иска Нищо. Напротив. Отдали сме каквото можем от личното си свободно време и знания (каквито имаме), лишавайки близките и семействата си от внимание, за да бъдем ТУК. И защо? За да ни псувате и хулите? За да ни обяснявате колко сме жалки и смешни? Няма смисъл да продължавам да изброявам в този дух... След като Павел оставя модерирането на по-компетентни хора, оставаме 5 човека. Аз също отстъпвам мястото си на някой знаещ и можещ човек. Т.е. в момента остават 4-ри човека или по-скоро 3-ма, тъй като един от нас отдавна напълно колегиално ни уведоми, че спира активното си участие, въпреки че продължава да помага. Това е положението, Люклер...
 11. Здравей, Имах подобен проблем с моята D15-ка след като направих основния ремонт. Симптомите бях еднакви с твоите. И аз бях загубил 3-ти цилиндър. С две думи - описваш моя проблем. Как го реших: Под горивната рейка, на самия всмукателен колектор има капаче, захванато с няколко болта. Там се намират пътищата на EGR-а. Свалих горивната рейка с дюзите и внимателно отвих болтовете и махнах капака. Ето какво видях: Почистих всички пътища внимателно. Ще видиш и отвори на всмукателния колектор - четири на брой. Тях прочистих с подходяща по размер бургийка. Много е важно да не ги пропуснеш! Гарнитурата, която ще видиш като отвориш, е метална (виж 4 и 6 снимка). Почистих и нея внимателно. Тъй като гумата, служеща за уплътнение, се бе скапала, сложих на нейно място високотемпературен силикон. Затворих. Запалих. Моторът заработи перфектно и е така до днес. Провери как е при теб ситуацията. Стискам палци това да е проблемът. Поздрави!
 12. 1. Не бива да се стига до поява на ядро. Тогава вече е късно. 2. Една от основните задачи на маслото е да задържа в себе си генерираните от мотора замърсявания. Различните масла (като състав/пакет/базови масла) имат различна способност да разтварят и задържат в себе си замърсяванията. Те трябва да останат в маслото и да бъде изхвърлени с него при смяната му. Прекалено голямото натрупване на "механични замърсявания" в маслото води до невъзможност за тяхното удържане от маслото, както и до възможност за задиране, породено от големината (вкл. поради слепвания на частици) и твърдостта на тези замърсявания. Чистотата на частите на мотора е от първостепенно значение. Маслото е консуматив със сравнително ниска цена.
×
×
 • Create New...