Jump to content

goga

Фен
 • Content Count

  645
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

goga last won the day on October 21 2020

goga had the most liked content!

Community Reputation

198 Good

About goga

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord 2005г. 2.2 i-ctdi ЕХ N22A1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Шумен

Recent Profile Visitors

3205 profile views
 1. Поне при акорда не е голяма работа. За 3-4 часа я смениха - цялата ролка марка Ина. Провериха и четките, бяха добре. Също не ми е светвала никаква лампа. Със сигурност ролката плюс труда е доста по евтино от демпферната шайба.
 2. Честито! Със здраве да си я караш.
 3. Тая ролка/шайба на алтернатора е доста коварна. В началото ту шуми, свири, стържи, после няма нищо. И аз така смених първо лагера на обтяжната ролка, но за късмет при втория майстор се появи шума точно като бях там и след смяна на ролката на алтернатора всичко е ОК. При мен шума се появяваше най-често когато вкл. климатика, но само в началото докато тръгва компресора и се натоварва всичко което върти ремъка и след това няма шум. Моя шум беше по скоро като свирене, доста силно се чува, когато го има, след това изчезва и така до следващия път.
 4. Купувал съм от тях масла и антифриз и нямаше проблеми. Инъче и тука има демпф. шайби. https://namaleniavtochasti.com/540-cr-v-re3re4-2007-?p=14
 5. Колега, напиши в търсачката "съединител" и търси в раздела за акорд 8. Има много теми и писано и за това никой не ти отговаря. Аз карам 7 генерация, но обикновенно се сменя и маховика. Може и без маховика, но риска след 20-30к. км. да отварящ отново е твърде голям.
 6. Аз, както съм писал по-горе /някъде бях качвал и клип/, смених само веригиге без обтегачите и виенето си го има. Веригите и двете са оригинални.
 7. Май доста хора караме така. Пробвай да натиснеш съединителя, когато тръгнат да падат оборотите. Ето една тема:
 8. На сайта на Равенол го дават 192 вискозитен индекс. Не съм сто процента сигурен, но според мен най - добре е SSV, след това FES и на края ALS. Все пак ще видим като сложа пак SSV, че и пробега на колата вече е друг.
 9. Да явно е така. Повече ме интересува колко още ресурс има, да искара до края на октомври - още 2-3 хил. км. и после се връщам на SSV.
 10. Тест четвърти. 1) Масло – Ravenol ALS 0w30, маслен филтър Пурфикс. 2) Автомобил –Honda Accord дизел 2.2 2005г. 3) Общ пробег на автомобила - 186510км. 4) Пробег на маслото в момента на вземане на пробата - 6750км. 5) Цикъл (извънградско/градско) - 3950км. извън градско и остналото градско на къси разтояния. Извън градското също не е от най-леките режими. 6) Средна скорост - незнам. 7) Сезон на експлоатация – от 06.02.2021г. до 29.08.2021г. 8) Моточасове – Нямам представа; 9) Изразходвано гориво - около 500л. 10) Пробата е взета от загрят до работна температура мотор - до 10 мин. след като е изгасен ДВГ 11) Обем на налятото чисто масло при смяната - 5,6л., несливаемия остатък не е източван. 12) Доливане на масло -200гр. Качвам снимка на просвет след 24 часа и PDF файла - сканиран цветно и 600 pdi. Смених и хартията, че предната беше стара. Този път е по-малко къдраво, но интересно, че се накъдри през ноща, когато бяха затворени прозорците и вратата на стаята. Тест 4 ALS.pdf
 11. За Шумен е това: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://bg-bg.facebook.com/gefisgarage&ved=2ahUKEwi4gqzFxIbyAhXNy6QKHUZhDwIQFjANegQIGBAC&usg=AOvVaw0_6U1zPCsqfJiJBrWBlUPN Със същото име го има и във форума, но не влиза отдавна. Ивайло се казва и ако се навие, че все е натоварен и малко особен, ще ти свърши работа.
 12. А няма ли как да вземеш човката от оригиналното и да я сложиш на китайското.
 13. Ами всички капки ги суша в едно и също помещение - една от стаите в къщи. Възможно е влагата да е по - голяма, но не съм сигурен. Със сигурност топлината в стаята е по - голяма, вероятно и влажността. В петък имам ходене до София и обратно в Шумен - 750 км. и ще пусна нова проба да видим как е. Освен влагата има ли друго притеснително.
 14. Да нещо много къдрава стана тази капка...чакам и аз спецовете да се произнесат.
×
×
 • Create New...