Jump to content

goga

Фен
 • Content Count

  544
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

goga last won the day on June 16 2019

goga had the most liked content!

Community Reputation

122 Good

About goga

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord 2005г. 2.2 i-ctdi ЕХ N22A1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Шумен

Recent Profile Visitors

2429 profile views
 1. За оборотите и при мене е така - като натисна спирачката плавно и по продължително и падат. Не всеки път, по скоро понякога. Карам така вече четвърта година. Други проблеми нямам. Колата си върви и набира нормално. За първи път се появи това малко преди да сменя потенциометъра на педала на газта, но и след смяната е така. Три месеца преди това чистих ЕГР и всмукателния колектор, като преди чистенето и 3 месеца след това нямаше проблеми с оборотите. Не знам свързано ли е с потенциометъра или ЕГР, просто споделям.
 2. В България масово не се спазват предприетите мерки. Един тръгнал да си нагледа марулите на село, други си правят пикник, трети се щъкат безцелно с децата на улицата, Цецо /извинявай/ си кара колело със сина и т.н. Резултатът ще е, че ще започнат да скачат заболелите със стотици на ден, ако има кой да ги изследва де. И после ще умират хора защото няма да има кой, къде и с какво да ги лекува. Щото в провинцията не е както в София. В Шумен са две докторки инфекционистки, сетрите по-вечето са пенсионерки, а в малките градове и това нямат. Там и доктори и сестри са пенсионери и имат назначени за по 2-4 часа приходящи доктори за да покрият изискванията на здравната каса. Лошото е, че и хората в малките градове това не го разбират и си карат почти като по старому. При масова заболеваемост кой ще ги лекува тези хора - никой най вероятно. Дано не съм прав все пак.
 3. Ето при акорда същия двигател каква е разликата с и без паразитната ролка:
 4. Vespa, кажи как се предпазваш и какви мерки взимаш. Стандартните с дезифектанти и маски или има и още нещо.
 5. Мисля, че смесваме две понятия: едното е път, като земна площ за движения на МПС и т.н. и другото е направление на пътя с предимство, но това направление не може ли да започва от една земна площ за движение на МПС /тоест път/ и да преминава в друга такава земна площ. Това е чл.50 ал.2 от ЗДП, когато на кръстовище е указано, че пътят с предимство променя направлението си, водачите, които се намират на този път, се ръководят помежду си от правилата на чл. 48.
 6. Цитираните по горе допълнителни разпоредби са от правилника за прилагане на закона. Ето и от самия закон /последна редакция от 30.07.2019г./ част от допълнителните разпоредби: § 6. По смисъла на този закон: 1. "Път" е всяка земна площ или съоръжение, предназначени или обикновено използвани за движение на пътни превозни средства или на пешеходци. Към пътищата се приравняват и улиците. 2. "Пътна лента" е надлъжна част от пътя, очертана или не с маркировка и осигуряваща движението на недвуколесни пътни превозни средства в една посока едно след друго. 3. "Платно за движение" е общата широчина на пътните ленти. Пътят може да има няколко платна за движение, видимо отделени едно от друго. 4. "Граница на платното за движение" е линията, очертана или не с пътна маркировка, която отделя платното за движение от другите конструктивни елементи на пътното платно - банкет, тротоар, лента за принудително спиране и други. Линията, с която се очертава "BUS"-лентата, също е граница на платното за движение. 5. "Пътен банкет" е надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за движение. Банкетът може да бъде укрепен или неукрепен. 6. "Тротоар" е изградена, оградена или очертана с пътна маркировка надлъжна част от пътя, ограничаваща платното за движение и предназначена само за движение на пешеходци. 7. "Пътно платно" е общата широчина на банкетите, тротоарите, платното за движение и островите на платното за движение. 8. "Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно ниво.
 7. Доколкото аз разбрах споровете се свеждат до това прави ли червения маневра като завива надясно. Ако не прави, тъй като е безспорно, че синия прави, тогава червения е с предимство. Ако червения прави маневра, тогава следва правилото на дясно стоящия и синия е с предимство. Емич както беше писал в другата тема, ако червения продължи направо прави маневра, защото напуска пътя с предимство. Като чета какво е маневра не съм много сигурен в това. Другата версия е, че синият е с предимство без значение къде отива той и без значение къде отива червения, защото синия е дясно стоящ и двамата се намират на равнозначни пътища.
 8. Вероятно точно за това закона е казал, че дясно стоящия е с предимство. За да не се чуди в случая червения автомобил, дали синия ще завива на ляво или ще прави обратен завой. Просто червения като не е с предимство изчаква синия и тогава няма чудене ама той ще завива ли или ще прави обратен завой.
 9. Цитат от чл. 25 от закона относно маневрите: "да завие надясно или наляво за навлизане по друг път". Червеният като завива надясно движейки се по пътя с предимство навлиза ли в друг път и аз не знам и се обърках. По смисъла на закона би трябвало това да е друг път /след завоя на червения/, но едновременно с това знака указва кой е пътя с предимство. По тази логика ако червения продължи направо не прави маневра, което е странно щото напуска пътя с предимство. Ако синият е с предимство, защо в отговора от КАТ посочват и раздела за маневри, а не е цитират само раздела за преминаване през кръстовище. Закона не е ясен, както повечето закони у нас и казуса не е толкова елементарен. Дори и от КАТ да смятат, че синия е с предимство не е ясно ако се отиде на съд какво ще е решението,така че не е до агнета и книжки, а до калпави закони и законотворци.
 10. Точно това е въпроса, това едно кръстовище ли е или две. Съгласно пар.6 т.8 от допълнителните разпоредби на ЗЗДП - "кръстовище е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно ниво". Аз виждам две кръстовища - червеният автомобил завива на ляво - едно кръстовище; червеният автомобил завива втори път на ляво /щото може да продължи и направо/ - второ кръстовище. Това е валидно ако ул. Божурище се води два пътя, пак по смисъла на закона - пар.6, т. 1,2 и 3.
 11. Въведи си VIN номера тука и виж дали имаш ДПФ, че някой калкулатори на масла го дават фейса с ДПФ. https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda
 12. Виж тази тема. Ако го прави при определена позиция на педала на газта може би е потенциометъра за позицията на педала на газта. Колегите пишат за бензин, но същото е и при дизела и повечето сме го сменили.
 13. Имаш едно черно копче/врътка там. Като го въртиш увеличава/намалява яркоста, а като го натискаш показва температура и текущ пробег или само общ пробег на колата.
×
×
 • Create New...