Jump to content

CARPERA

Фен
  • Мнения

    4646
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    54

CARPERA last won the day on Февруари 25

CARPERA had the most liked content!

Обществена Репутация

1451 Master

9 Последователи

Относно CARPERA

  • Ранг
    Владо 0896835210

Profile Information

  • Кара
    HONDA CRV 1Gen 147 avtomatik B20Z1 , CRV3 R20A2 AT
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    DOBRICH
  • Интереси
    honda. Fanatic

Contact Methods

  • Skype
    vlado0073

Последни посетители

9409 профилни разглеждания
  1. Затова хората сменят цял комплект верига,ти почти нищо не си направил, за каква тъга говориш. Смяташ да се отървеш от тази кола или да я караш. Ето комплект за CRV 3gen
  2. @djigata Може сега на 3000хил км да го опресниш ако си сложил офигинален филтър автомат с това оппесняване,не е нужно него да сменяш с следващото. Новото масло започва да действа с всеки изминат км.
  3. Колко е това никога в км. На бензин се проверяват на 40-50хил км преход. Време е и ти да го направиш,от там трябваше да тръгнеш с реглаж на клапани .
  4. @svesevo Да разбираме че клапаните не са проверявани от колко хил км. Това че няма гозово не е предпоставка да не се проверяват,няма как сами да се регулират.
  5. Това е цвета на маслото на японската тенекиена туба.
  6. Една от технологиите за дълаг складов престой,е този ,да са сухи акумулаторите и след покупка да се заливят с електролит,и така батерията да влезе в експлоатация. Писал съм го и друг път ОЕМ ако е Хонда акумулатора,японците изискават да се изпитват на много по-високи стандарти техните батерии. За Европейския пазар тези стойности са занижени .
  7. Вместо Mahle китайски мoже да се използва Purflux на супер цена от 8до 10лв е по магазините,има тема за него тук.
  8. DUNE 2 завършва така че ще има 3. Леко се разочаровах.
  9. Закарай OEMския да го тестват с товарна вилка и другия уреда се казва Митроникс. Ако покаже на тестовете че всичко е ок ще изкара дълго ,с периодични дозаряди на зарядно. Няма смисъл да поддържаш другия, на един акумулатор започва живота му когато се напълни с електролит и зареди. Да батерия на склад издържа дълго като се зарежда периодично но като приключи ОЕМския,другия ще е загубил доста от нужните характеристики,и гаранцията.
  10. @vulchobg Тогава какво са правили в този доверен сервиз,сменени пластини и след година се чупят?????
  11. Ревизиония отвор под който се нямира оптегача е непосредствено до PCV клапана. От ляво на двигателя,малко по нодолу.
  12. Колкото и да е глупаво провери дали са пристегнати всички болтове или гайки на колелата.
  13. Много вероятно е да е добавка за масло на Хадо те са червено розови,вярват хората в тези простотии. Имаше и тема форума на отворен двигател и полепнала тази червена помия по него.
  14. Днес реших да опресня маслото си на 3ген R20A2 бензин автомат,и да сменя филтъра автомат. Маслото се източва от пробката отдолу на двигателя развърта се с квадрат1/2 към 3/8. След развъртане и изчакване поне 30 до 50 мин изтича 3,5 л колкото повече чакаш изтича повече. Използваното масло от мен е Маслото се налива през пробката на щеката тя се намира от лявата страна на акумулатора Използваната от мен фуния е тази с дълго гърло използвах две една в друга,или трябва да се приспособи обикновена с маркуч. Филтъра автомат се намира под въздушния филтър,трябва да се демонтира неговата кутия,която се държи от болт за ключ 10 с удължиние са развива. Отзад е на два гумени тампона които влизат в шпилки.Просто кутията на въздушния филтър долната част се измъква нагоре от тях. Посоката на слагане на филтъра няма как да се обърка фиксиран е от самата скоба,вижда се на снимката. Малко по особено е сваляне или изместване да двете скоби държащи маркучите на филтъра АТФ, не става с обикновени клещи трябват такива си широки челюсти над 15мм. Цвета на новото масло е бледорозов и много рядко и течно. И маслото и филтъра са оригинални показани в горните снимки. Маслото е купено от общите поръчки https://ato24.de/en/honda-atf-dw-1.html Резултата е скоростите се сменят много плавно и без да се усещат никакво придърпване или задържане. Тази желязната туба ATF според мен маслото е една идея по-добро от стандартните сиви и тъмносиви на пазара. Моля темата да се премести в раздел 3ген.
  15. Допуснал съм грешка в изписване на литрите не желая 4L но цената е вярна, трябва да са 3х1L =26,85*2.15 = 58 лв Това е точната поръчка Линк: https://ato24.de/en/ravenol-super-hd-30.html Вид и количество: Ravenol Super HD 30 3х1L Стойност на поръчката: 26,85*2.15 = 58 лв Линк https://ato24.de/en/ato24-engine-oil-synth-5w-40.html Вид и количество: AT24 Engine Oil SYNTH 5W-40 3х1L Стойност на поръчката: 16,20*2,15=35лв Линк https://ato24.de/en/ravenol-ssv-sae-0w-30.html RAVENOL SSV SAE 0W-30 Вид и количество: RAVENOL SSV SAE 0W-30 1L Стойност на поръчката: 13,95*2,15=30лв Тотал-123лв
×
×
  • Създай нов...