Jump to content

CARPERA

Фен
 • Content Count

  941
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

CARPERA last won the day on July 9

CARPERA had the most liked content!

Community Reputation

211 Excellent

About CARPERA

 • Rank
  Honda Fanatic

Contact Methods

 • Skype
  vlado0073

Profile Information

 • Кара
  HONDA CRV 1Gen 147 avtomatik B20Z1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  DOBRICH
 • Интереси
  honda. Fanatic

Recent Profile Visitors

1157 profile views
 1. Оригиналния маслен е на PURFLUX защо да плащаш тройна цена за ОЕМ
 2. CARPERA

  Пистов ремък

  Сигурен ли си че е 6 пистов като гледам не е запълнен един канал,защо Бош пробвай с DAYCO и Gates
 3. За няма неясноти там в системата на съединителя е спирачна течност. Може би това е имал впредвид колегата. Хидравлично масло е в хидравликата на волана на дизеловите 3 ген.
 4. CARPERA

  обороти HR-V

  Като гледам тези червени дюзи сигурно турския валтек ясно е каква е и газовата. Има такова ходене по мъките 2 год с такъв майстор. То какви ли не грешки бяха чека неспираше да свети и все колата виновна само тя.Смених маистора и газовата сега никакви проблеми само 2000лв назад заради некадърни майстори. Според мен бягай далече от този майстор
 5. Колега има такъв дизелов двигател сутрин изминавами едни и същи км до работа приблизително 4-5км.За зимата става въпрос на няколко пъти се засичаме на паркинга,разликата е че той като спре още не е свалил шапката и някой път ръкавиците,а при мен е вече много топло. Затова ми беше питането за тази система която и той явно не е открил. Иначе да има системи ефективни с допълнителен подгрев на антифриза за по бързо стопляне но се слагат допълнително.Това което ми направи първо впечетление от моята бензинка купена непосредствено преди зимата е невероятното парно,толкова топло не ми е било в никоя от другите ми коли.Всяка зима благодаря на японския инженерен гении за това,като видя по кръстовищата хората в колите си с шапки,ръкавици и шалове. За колегата Смени цялата течност на хидравликата само и единствоно с това усилието става по малко изчезват всякъкви шумове и по някой път е нужно да се направи два пъти,като казанчето за течноста се сваля и се мие много добре има цедка вътре която е запушена.
 6. CARPERA

  Какво е това ?

  Не би трябвало да е така ,а да има една гумена шапцица горе с отвор,ако не е изпаднала или е била свалена.
 7. Как почисти дросела свали ли го целия,IACV клапана почисти ли го ако имаш такъв ,ха виждам че си градски може и наЛС.
 8. Интересно наистина можеш ли да ни покажеш това в ръководството и тази система как се включва и работи.
 9. Прегледай тампоните на двигателя обстойно един по един. тук по VIN номера може да видиш схемите и къде са те http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda
 10. За да не се чудиш какво масло и колко , точните му спецификации ето тук по номера на двигателя https://docs.google.com/spreadsheets/d/18IV4V8vpBlpLht78IJwiptLA0RPjpcSvzF97TGIp8cU/edit#gid=0 Ето хубава тема и изписано доста за маслата След няколко дни ще има още една обща поръчка на масла тук в форума може да се възползваш https://forums.hondabg.com/forum/27-общи-поръчки-от-страната-и-чужбина/ Прочети пост 13 за промивката с масла
 11. CARPERA

  обороти HR-V

  Никой нищо не те обвинява но като си купиш Хонда първото за което се научаваш е регулиране на клапани,това е много важно за двигателя и неговата динамика. Искаш да намериш проблема ами ето го казваш 5 години е при теб и никога не е правено регулиране на клапани особенно когато си и сложил газ това е много ,така и не каза колко хиляди км са това. Няма значение не тарси нищо друго да оправяш докато не регулираш клапаните ако вече не е късно и не са се вкопали в леглата. Който и подраздел за модел Хонда да отвориш тук в форума ще намериш тема за регулиране на клапаните. Сам каза които си кара колата сам си я поддържа,едно подържано Харви лети и няма никакви проблеми. Карал съм доста дизели имах проблеми сега с Хондата никакви е да предните ги поддържаха майстори а Хондата аз. На твое място аз бих ги регулирал в следващите дни защото е важно. Да важно е да сме живи и здрави, На комшията Харвито върви много голяма мъка беше докато склони да изхвърли наливното масло което му наливаха в приятелски сервиз което било най доброто,и започне да кара справилното масло,и още някой други процедури за които в приятелския сервиз му казваха там не се бута и сменя нищо течностите са вечни.
 12. Има цял раздел за това https://forums.hondabg.com/forum/15-сервизи-магазини-цени/
 13. Изчакай зимата ще искаш да е стигнала до там та да сгрее малко вътре в купето.
 14. CARPERA

  обороти HR-V

  Натегнати жилото ще реагира по бързо газта ако е отхлабено ще има свободен ход педала.Незнам защо отбягваш въпроса който може да е отговора на всичките ти терзания.Значи 5 години не са поглеждани клапаните, а знаеш че на газ се проверяват на 15 хил или не си го чувал.Та колко хил км не са поглеждани.
 15. CARPERA

  обороти HR-V

  Кога последно са регулирани клапаните откакто е при теб, и двата филтъра на газовото се сменят особено на изпарителя.
×