Jump to content

CARPERA

Фен
 • Content Count

  2118
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

CARPERA last won the day on February 18

CARPERA had the most liked content!

Community Reputation

340 Excellent

Profile Information

 • Интереси
  honda. Fanatic
 • Кара
  HONDA CRV 1Gen 147 avtomatik B20Z1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  DOBRICH

Contact Methods

 • Skype
  vlado0073

Recent Profile Visitors

2151 profile views
 1. Съжелявам няма да я направя според мен достоверна ако е проба от тук показаните. Няма с какво да сканирам просто мога да капна 1 капка на бяла хартия. Това е щеката от сутринта Обясни какво да направя, капвам и това,височина загрял двигател,с какво да взема капката.
 2. Има телефон,повече от три месеца не съм видял да пише в форума. Ако някой има инфо да го сподели. Писал си януари че Markony го знаеш и ще минеш да го видиш. Какво стана.
 3. Моля те попълни си профила караш CR-V II и....... И маслото е Shell Helix Ultra 0W-30 A5/B5 https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-0w-30-a5-b5-1-l.html Не е Shell Helix Ultra 0W-30 ECT чети точно какво се пише, Shell Helix Ultra 0W-30 ECT е за дизелови мотори. https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-0w-30-ect-c2-c3.html Последната поръчка беше на 24 март. Сега ще има сигурно нова за април по точно две. Моето е поръчано на 2 март и пристигна на 17 март. https://forums.hondabg.com/forum/27-общи-поръчки-от-страната-и-чужбина/ Между другото градски ти е човека създал темата,има при него има масла,сега създава негово масло,и ще обслужи Хондата подобаващо.
 4. Да щеше да е много по черно от втората чашка. Но на щеката както писах не изглежда така,а е както винаги просто не съм теглил през пробката на щеката,и да го наливам и снимам. Може всеки да си го провери своето,щеката лъже за цвета
 5. Да това исках да кажа, на щеката си изглежда дори не се вижда,но изтеглих малко от него защото ми се виждаше с мм над максимума. Реално никой не го е пробвал това,може да се види ако някой е наливал наскоро маслото си,да изтегли и да го видим. Но когато е налято в чашката цвета е такъв,пазя го това черното Shell Helix Ultra 5W30 днес го изтеглих. В чашката е черно но не е мътилка бистро е мога да направя утре снимки на дневна светлина.
 6. Последно няма PetroCanada,то е източеното преди това но нямам снимка. В двете чашки светлото и черното е Shell Helix Ultra 5W30,исках да покажа цветовете,ново светлата чашка ,и на 20 км втората чащка черното изтеглено днес. Извинявам се ако съм подвел други колеги.
 7. Как така dandilov тази туба от снимките е от последната поръчка пристигнала сега март месец.Новата формула ли е. На моето как да разчета датата.
 8. Не съм пр Реално нямам капка PetroCanada 0w30 за да преценим,но беше доста черно жалко че го изхвърлих. В двете чашки светлото и черното е Shell Helix Ultra 5W30,явно добре мие, ама за 20 км градско. Shell Helix Ultra 5W30 (новата формула) няма го в общите поръчки откъде ще го вземеш. Shell Helix Ultra 0W30 също не е новата формула- https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-0w-30-a5-b5-1-l.html За колегата Vitio започни с тези два Shell Helix Ultra първо 5W30 после 0W30 за зимата за да видиш как го понася двигателя и поизмиеш. Вземи ги от общите поръчки тук. Ако не караш много и изминаваш за година 6 хил км може това но,поради модификаторите за да се постигне 0на40,не мисля че ще е по добро от горните две. https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-0w-40.html
 9. За да са точни данните PetroCanada 0w30 карано зимата 4451км като за това двигателя е изял 100мл,карано само градско както казах на газ. Да режима е Тръгни - спри" до работа. Взех сега книжката с смените. Маслен филтър МАNN610/6 Жалко че на капнах една капка но това не ми е силата. Сега ще видя как ще се представи Shell-helix-ultra 5w30 Като за зимата смятам да сложа Shell-helix-ultra 0w30. Снимай твоята туба dandilov че ми стана интересно за тоя шкурен надпис
 10. Вчера го правих чаках почти 40 мин да се до изтича,изтеглено от картерния леген почти още 200мл. Промивка първо ,по точно прамивно масло 3,5 л,след това 1000км с 5на30 ато24 за да обере промивката и допълнително чернилката,тогава PetroCanada 0w30. Откакто я имам Хондата, в сръвнение с другите ми коли тя най бързо го почерня. Както виждаш доста и слугувам и искам да се преборя с това,но не пак черно. Това не е първата промивка на този двигател. Промивам с това
 11. Това е няма дата след големя надпис да от общите поръчки е. 800119 така разчитам последните цифри,интересно къде е дата на наливане. Защо изтри твоята 1 л туба исках да сравня нещо. Според теб на менте ли попаднах,имаш ли 4л туба да снимаш,и покажеш.
 12. Заповядай ако кажеш какво търсиш ,досещам се какво Твоя коментар защо почерняло толкова бързо.
 13. Моя отговор за теб почерняването на маслото,е състояние на двигателя,подържан прекалено чист в сравнение на наблюдавани още двеCRV1 gen,или както казах малка маслена система и недобро охлаждане на двигателя. Добавям колата се кара на газ главно. Разменил съм чашките по черната е PetroCanada 0w30,просто исках да се види на минимално количество. Shell-helix-ultra 5w30 не мога да кажа какво е освен че не е хидрокрек, изминати са само 20 км и явно хубаво мие двигателя. Просто много бързо стана черно. PetroCanada 0w30 с тази марка съм карал главно до сега,започва да го пипа при мен двигателя след 6 хил км. Защо го смених Shell-helix-ultra 5w30 според по хим анализ е по-добро от PetroCanada което е хидрокрек,по-голямо съдържание на GTL основна база,ценово не е много голяма разликата. Не мога да дам обективна оценка Shell-helix-ultra много ново ми е за мен. Просто не ми се мисли ако карам това масло 10хил и нагоре,сега започвам да следя Shell-helix-ultra
 14. Да се извиня не са капков проби. Предишно мосло карано зимата PetroCanada 0w30 5-6 хил км само градско трябва да видя книжката може и да са по малко. Вчера сменено с Shell-helix-ultra 5w30 изминати 20 км Да кажа само маслата сменяни редовно никога над 7 хил кам, правени са промивки на двигателя като лятото преди за сложа PetroCanada 0w30 ,каран след промивка на двигателя с 5w30 1000км с маслото на ато24и тогава сложено PetroCanada 0w30. Много бързо стана черно естествено на щеката поради малкото количество не изглежда толкова черно. Мои изводи PetroCanada слаб хидрокрек. Хонда CRV1 gen 3.5маслена система много малка за двигател 150 коня 16 клапана два вала.
×
×
 • Create New...