Jump to content

CARPERA

Фен
 • Content Count

  3965
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Everything posted by CARPERA

 1. Мериш размерите и търсиш същия,Вартата не е същата като от преди години. Вземи си с повече от 330CC стартов ток. Тези са добри http://akumulatori.bg/335/Product/YBX5000#prodAnshor
 2. Тази гарнитура протече след 4 хил км. Доволен съм от Виктор Рейнц.
 3. @qwsd Мисля че дори маслото ти е ориентирано повече за дизелови мотори и да пази техния DPF.
 4. Важно тази мътилка да не е затлачила каналите на радиатора. Ако е и кафява нещо по системата не е понесло ментето или неточния антифриз.
 5. Да застанеш не пътя с пожарогасител в ръка и да го сочиш на всяка минала кола ,едва ли не е за разбиране. Можеш да спреш и да питаш с какво да помогна,най-простото е това. Двамата от колата бяха изпаднали в шок и събираха прахоляк по банкета за да гасят. Едва ли и аз бях добра гледка мъчещ се да намеря пожарогасите не си спомням какво кещах,имах само един пожарогасител тогава. Доста курсова за пожарогасене съм минал,реарноста корено различна,моята поука както писах. Пожарогасител метал от малките за колата използване. Натискаш за секунда спираш и пак така секунда и спираш,това бяха и инструкциите на този който ми пълнеше пожарогасителя. Накрая изгасих пожара с 3 ботилки бира 2 литра,наистина дейсва. Съвет вземете най-големия възможен за колата ,пълнете го при изтичане на срока. Дано съм помогнал поне на един който за в бъдеще ще спре да помогне. Много важно водата НЕ ГАСИ при разрастнал се пожар ,не помагате с ботилки минерална.
 6. Пожара беше на пътя ,пожарната присигна след 1 час. Писах колко пожарогасителя отидоха на вятър. Малкия железния се използва на ивтервали с прекъсвания,така е ефективен. Три коли аз спрях никой не спираше намалят и гледат,пожара,пълна апатия. Колата не изгоря все пак. Картината беше по трагична не исках да я описвам. п.п @Pavel_Pavlov понe 10 коли им се досвидяха пожарогасителите. Дано сме помогнали на колегите които четата, това са 8 лв после пълненето,спирайте и помагайте.
 7. Да кажат тези от София,не копирай предходните мнения,ясно е че ми отговаряш. Трябва ти наистина сериозен сервиз,иначе наблизо е Фена в Дупница,но колата трябва да се закара на платформа. Тук има сервизи изключваш Бултрако
 8. Спукан маркуч или радиатор,за сервиз си. Каква е тази гняс мазут в радиатора,това изобщо не трябва да е така. този радиатор не става вече за нищо,трябва и промивка на цялата система. Не карай повече колата така,дори за малко дано не си прегрял двигателя.
 9. Мисля че за още 3 лв и ги пълнят, и пак с нов стикер. Флаконите не вършат работа за гасене ако има пожар. Малките металните също свършват за секунди ако ги натиснеш на веднъж ,трябва на прекъсвания. В пожар който има пламъци хубави, тези пожарогасители не вършат работа, просто са за успокоение на шофора е че има нещо за защита. Гасил съм пожар на кола не много голям,два флакона и два метални и не се изгаси,накрая го изгасихме с стек бира. Като питах момчето в фирмата за пожарогасители правилно ли е било това с бирата,каза че е добро решение в ситуацията и въглеродния двуокис в нея гаси наистина пламаците. Дано не попадате в такива ситуации,имаше доста зяпачи които им се свидеха пожарогасителите това са 5-8лв. След този инцидент вече имам 3 метални пожарогасителя в моята кола.
 10. Ако е гарнитура глава,изследвайте антифриза за изгорели газове. Ако намаш антифриз да ще прегрява. Рабатят ли перките на радиатора . Имаш теч незваеш от какво е.???? Има ли антифриз в разширитертия съд. Не набутвай всеки антифриз в системата си който ти дадат от магазина. Отвори капачката на радиатора на изстинал двигател ,трябва да е догоре антифриза. Наколко снимки ще помогнат доста да не гадаем. Този на Хонда синия няма нищо общо с сините боклуци по магазините.
 11. До сега както виждаме е поддържана в Бултрако,тоест пълна икономия от вложени средства в това време.
 12. Трабва да се види на мякто ,има документ от TUV това е добре ,не видях там на колво км е била. Ако наистина са 136 хил км е супер.
 13. Може първо да се погледне около веригата за оптегачите там. Имаше такъв проблем тук в форума и се оказа оптегача на веригата. Не слагай добавки и се върни на Мобила 0w30. Тъкмо ще я ревизирате и ще разбереш колко е разтегната.
 14. @HonAc22 Светещ чек,газоватах сигурно удушена да не харчи.Кога е слагана газовата. Двигателя може и вече да е попруключил,по точно главата. Питай защо свети чека. Вземи Акорд без газова по-добре ти да си я сложиш.
 15. Както писах, пак ще го повторя,колегата има налични масла от ато24. Да разясня не трябва да чакаш поръчка ,взимаш си го веднага колега @Bellcross Навърти на тоя Кастрол 4 хил км тогава ще прецениш.
 16. Не е задължитлно да протече,закарай я в сервиз и вижте как работи далната помпа съединител.
 17. Най-вероятно си заминава долната помпа ,ако вече не е заминала.Там в системата спирачната течност Дот 4 трябва да се смена на 3 год,а не когато има проблем и е много зле течноста. Хубово е както каза колегата да се обедвъздуши. Съединителя на колко хил км е.
 18. Още един голам ментеляк масов по нашия пазар. Спри да взимаш тези масла от тук,до сега да беше пристигнало от общите поръчки. Отделно колегата организиращ ги има налични при него хубави масла от ато24. Пробвай от там масло тогава прецени.
 19. Първо виж как зарежда алтернатора без консуматори и с такива,проверка с мултицет.Мисля че си за нов акумулатор.
 20. Да си ги плюят в Опел форума. Това доказва колко е здрав Хонда двигателя, дори при такова обслужване ако може да се каже.
 21. Пробвай да вземеш оригинални но Бултрако,дал е колегата номерата им. Другия начин е купуваш комплект с гарнинурата капак клапани. Ето такива са,според мен специфични нама да ги има в магазин обикновен.
 22. Да това е Кастрола но вече го постнах в предно мнение. И двата вискозитета са подходящи 0w30 при сутрешния старт ще развърта и смазва двигателя по-бързо. При този старт е най-голямия маслен глад и амортизация на двигателя когато маслото не е стигнало всички метални части ,впервид и това че лятото свършва след 3 месеца и идват по -студените сутрини. Може до сложиш за начало 5w30 бюджетно с къса смяна след 3-4хил км да изчисти малко двигателя от наслагвания.
 23. Вземи масло от общите поръчки тук,тоя титан под път и над път го предлагат,може и на менте да си попаднал. Не бързай да отваряш двигателя,смени поне две марки масло ще намереш твоето. https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-5w-30.html
 24. 14.4-14.2 трабва до зарежда алтернатора,под товар 13.6-13,8. На 13 и под не работи алтернатора коректно.
 25. Според мен това е първо лъжа с цел кражба на част която работи,за да спечелят пари. Наистина е редно да се знае тези крадци от кой сервиз са. Смятайте пък какво правят като отиде колата за обслужване .
×
×
 • Create New...