Jump to content

CARPERA

Фен
 • Content Count

  1528
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by CARPERA

 1. Това ли сложи като свещи https://www.ngkntk.com/bg/prilozhenie-za-namirane-na-chasti/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/HONDA/FR-V/ZFR6J-11/6221/ това дават за тоя двигател.
 2. Чисто и просто са го излъгали,вкарали в някъква схема,прецакали. Това е никакъв контрол, и си правят каквото си искат, и трябва да им вярваш ОТОРИЗИРАН сервиз. Според мен ако е поискал да го плати на минутата ще му го дадат,но нали е гаранционно обслужване,защо да не си го скатаят.
 3. Едва ли ще ти отговори отпреди три години както е питал. Питай ти какво искаш да знаеш.
 4. Какви са тея 43лв за литър ето тук нещо по-добро 0w20 е 22лв литъра Хонда, https://www.ato24.de/en/honda-ultra-leo-sn-0w-20.html
 5. Оригинални джанти да ,а гумите предписани за модела ти това написах аз. Можеш и да пробваш с такива щом за теб всичко е глупости.
 6. Добре може да не съм обяснил за това го правя за теб. 45аh беше и още е при мен тази батерия,но не съм написъл че е оригинална,ако имах такава и аз да съм я сложил в колата нямаше да я смена. Сложих 52Ah Yuasa защото ми дойде за без пари,и вече втора зима върти много по-добре стартера от 45аh,52Ah Yuasa и не сдаде багажа при забравен плафо докато 45аh го направи. Това е моето наблюдение. Това което съм разбрал за частите на Хонда много точно изчислени,да с никакъв презапас,и нищо в повече . Полуаските ги скапваме ние като почваме да слагаме изгъзици в гумите и джантите. Хонда са казали скоростен индекс,теглови и размер ,кой ни е виновен че не го спазваме,и джанти Honda ENKEI
 7. Ти май не следиш темата прочети пост№119,ще разбереш защо оригинален.
 8. Аз не я събрах но CRV 1ген няма там никъкво масто, освен за оригиналния размер. Имам тема пусната в раздела за моя модел как съм го събрал. Само да знаеш че и отиването на много по-голям ампеража също не добре,затова си позволих аз само с 7Ah по-голям.
 9. Това се опитвам да ти обясня, този малкия акумулатор няма никакъв капацитет да се разрежда. Ако си го правил често това е довело до сегашното му състояние. Най-добре е оригинална батерия,ако не вземи нещо от тази марка сивата серия http://akumulatori.bg/335/Product/YBX5000#prodAnshor
 10. Ок добре но 15 мин на фарове си е товар. 45 ah батерия няма голям капацитет ако забравиши някой консуматор, зависи от батерията ,лично мнение и от марката. Аз моя то смених от 45 Аh сложих 52Ah Yuasa. С предния 45 Ah бях забравил плафона едно денонощие и на сутринта не запали .Сега този наскоро пак забравих плафона,сутринта запали без никакъв проблем.
 11. Това 11.3 V на фарове при работещ двигател ли е. Алтернатора ти го няма никакъв,не зарежда. Това ти е проблема ти. Отиди да го видят но при някой който се занимава с това.
 12. Тук в Бг няма отиваш в авто аксесоари и които пасват. Не съм пробвал в Бултрако не ми харесват безумни те им цени. Тук по ОЕМ номера може да провериш има ли в Япония
 13. Тук може да не е точно но хората са видели подобряване
 14. Интересно доста хора ти задават въпроси,моите са два а ти не отговаряш. Накря ще ни кажеш ли за кой двигател и коя кола са тея проблеми. Сложил си снимка нa CRV в подписа ти друго. Сменен ли е датчика на маслото от който свети лампата. Нищо лично но се опитваме да помогнем,докато както виждаш другите ще ти сменят полвиния двигател вместо една ролка. Ето тук има хубаво ръководство с схеми https://omanual.ru/Honda/ Тук по винаги номер можеш да видиш също схема на ремъци те и какви ролки имаш и цена по ОЕМ номер и заместители. https://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda Сега ще има нова поръчка за ОЕМ части можеш да вземеш оригинална ролка на супер цена и други части.
 15. Маслото в скоростната кутия сменяно ли е.
 16. Ще имаш и възможност да си поръчаш оригинален тампон,и аз ще си поръчвам.
 17. Кой и къде беше обявена поръчката за декември. Парите ще бъдат преведени на кого. Частите да се пишат като кементар в темата за да има прозрачност. Наистина е супер това с възобновяване на поръчките,но дай малко инфо за човека на когото ще преведа пари. Аз искам за сега това ако може цена. 50810-ST0-980INSULATOR, RR. ENGINE MOUNTING RUBBER (AT) и евентуално това 50805-S04-000RUBBER, TRANSMISSION MOUNTING за този само цена 50828-S10-004RUBBER, ENGINE SIDE MOUNTING
 18. Отиди и я виж. Тези играещи обороти ми намирисва на никога не регулирани клапани. И км точно май е дошло времето за смяна на верига.
 19. Разбери трабва ти човек който разбира от Хонди и газови. Това е човека. Нито омасляване или аванс процесор ти трябват ,слагат ти ги за да ти вземат още едни пари.
 20. Мога да добавя виждал съм как спасява човешки живот. Лично съм го изпитал. Виждал съм как от скъперничество точно по отношение на гуми ,за секунди или късмет не се прости човека с живота си и на тези които вози,включително и моя защото бях в колата. Та гумите съм се убедил че от тях ти зависи живота ,твоя и на тези които возиш.
 21. Ако не направиш ревизия на апаратите,и главния виновник е задържало бутало и такова работещо неравномерно,и извънземни части да сложиш все тая,ще прецакаш новите дискове и накладки. Стара спирачна течност ,корозирало бутало,износени водачи, всичко това при нови накладки и дискове нищо води до описаните проблеми.. Замери ли дисковете на този Меган колко са изтънели, на тази Джета, на око всичко е ок. В ръководството на Хонда си има допуска колко да са дисковете, на 100% никой не го спазва и пак има добри спирачки,докато не дойде проблема. Ето тук виж пост №23
 22. Капаро за 6.20 те направо се подиграват. Да нямат налични О пръстени срам.
 23. Има снимка в пост №15 но е за колата цитирано там от колегата, от него излизат две тръбички това е от подгрева с антифриз. Намира се върху дросела ,хубаво е и него да почистиш. Сваля се и под течаща вода с обезмаслител се кисне хубаво.
 24. Пробвай с гаранцията но няма да я признаят,нямаш основание за какво. Явно толкова е живота му и ако са го замервли след разряд примерно къси преходи това са показанията му. Ако алтернатора е изправен и нямаш утечка ,карай го не вярвам да те предаде но мисля че имаше тема за точно същата марка някой не беше доволен. Пробвай друг да му замери стартовия ток. Пробвай и да то разредиш но не трябва да пада под 10.5V, после заредиш, с цел малко да премахнеш сулфатизацията на плочите.
 25. А какво пише на самата батерия колко е стартовия ток. От 440 на 330 да е паднал,виждал ли е някога дозареждане ,ако не направи го , дошло е времето.При това положенше и падането му под 330 ще си замиве един зимен ден.Каква марка е някой доста послъгват точно с стартовия ток,но ако не си го измерил при купуването няма как да си сигурен. Няколко хубави заряда и поне един разряд и ще може да достигнеш 390 дай боже 400 стартов,но това зависи как е експлоатиран до сега. Като е купуван дозареди ли го веднага след покупката.
×
×
 • Create New...