Jump to content

CARPERA

Фен
 • Content Count

  784
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by CARPERA

 1. С френските и немските дизелови печки няма съпоставка,искаш да вземеш нещо което му пада постояно цената говоря за дизеловата кола. Каквато и икономия да ти даде пак по евтино идва да си с бензинка на газ впредвит цената на газта. Като добавим и отчайващото качество на дизела главния виновник за ремонтите по колата. Предните ми коли само френски и немски дизели ,никога ама никога повече дизел родих се когато взех Хондата и сложих хубаво газово. За да искаш 3 ген дизел е то преди фейса явно бюджета е доста ограничен,или събери пари и вземи нащо хубаво или 2 ген фейс бензин с бюджета който имаш.
 2. Когато купувам масла от ato24 винаги идват с дата на наливане в тубата наколко месеца от същата година. Тук в Бг 3год 5 год накой с изтрити дати.Не вярвам за това че маслото е ок 5-10год в тубата последно това чух в магазин за масла. Така че сигурно ще има поръчка за края на месеца и ще дойде към 15 юни ако можеш изчакай . Тук всяко масло ако не е преценено за голям складов престой затова на промоция,има много добро менте. Ако купуваш от тук искай датата на наливане пише го на всяка туба ако няма такава е изтрита . Преди време питах няколко колега гледат ли това,единия ми отговори това да не е мляко другите не бяха чували за това.
 3. Тръгнете от биалетки и тампончета на стабилизираща щанга. Добър майстор които да прегледа тампон по тампон, хубаво е с вас ако може,и най вече да не го е страх от работа за която взима малко пари.
 4. Ключето се намира отстрани на вратата задната не на стъклото. Явно стъклото не е включено в системата на алармата.Важно е на всеки палец на ключето има гумени капачета трябва да са налични и 5 те за да действат всички ключове. За това говоря Добър алармаджия може да изключи тази опция
 5. Дефакто точно това може да се случи отключва влизаш в колата и оставяш ключовете че си се сетил нещо излизаш. Ако не работи бутона на шофьорската врата,който изпраща сигнал на алармата, за алармата не е отворена врата и те заключва след 30 сек. Навярно колегата не обяснил точно как е станало. Ето за тези бутони ключове говоря, на всяка врата регистриращи затварянето и отварянето и.
 6. Важно е че показа че ги има и са отвън на кутията. Да хубаво е това с специализиран сервиз повечето направо разглобява кутията, не си играят да почистват соленоидите и тем подобни малки неща. Така както гледам и сам може да се почисти горния, другите трябва да се види. Когато започна да придърпва при мен в три специализирани сервиза ходих.Познай сумите се въртяха от 800 -1000лв за ремонт никой не ти казва за опресняване и почистване,такива евтини работи ходи си ги прави сам,това и направих☺.
 7. Ако все пак имате соленоиди външни,ето го сервизния бюлетин. Колега с добър английски може да го преведе,за да стане ясно на всички. http://ww2.justanswer.com/uploads/HondaJosh/2009-04-18_023457_zzz.pdf Благодаря на колегата zzfz98 че го предостави.
 8. Това е горния соленоид според теб не би ли могъл да се запуши. Отговорен при мен за придърпвания и кикове е линеарниа дори има спусната сервизна информация от Хонда за почистването му.
 9. Да имах такъв проблем с предпазната ламарина на катализатора дрънчеше та се не трае ,след премахването на горната част всичко се оправи.
 10. Соленоидите при CRV 1 ген са отвън,горния може да се чисти кото не се точи маслото другите два трябва да се източва. Това са Сигурен ли си че на твоя автомат са вътре. Намери схемата в твоето ръководство
 11. Освен да направиш още едно опресняване,да попиташ Бултрако нямат ни някъкав софтуерен ъпгрейд за автомата. Друго е почистване на соленоидите при мен са 3ри на бр,незнам твоите колко са.Ако нищо не помогне следва отваряне на кутията но това е крайна мярка.
 12. Не си го объркал просто закарай колата в читав сервиз. Така описън проблема е трудно да се каже каквото и да било .
 13. Играх я тази игра и аз сменях водачи и нищо пак тропане ,не сажелявам че съм ги сменил,при мене се оказа биалетки стабилизилаща щанга.Смених и тампончетата към нея. Но пак не не е сащата кола от близо год и половина и смяна на сервизи. Чак сега намерих точния човек които лично с мен под колата бутахме навсякъде,сега знам състоянието на всяко тампонче. Оказа се едни тампончета на носачи за мижави пари,ноооооо работата по свалянето огромна момчето си игра 5 часа. Та това което установих ако труда и играчката е голяма а парите малко,първо от частите защото те си ги поръчват и имат стабилна отстъпка за тях и второ не могат да вземат много за труд.НИКОЙ не иска да се хваща и те отсвирват. Успех в намирането на точния сервиз и майстор.
 14. CARPERA

  FR-V на газ ?

  Flashlube, V-lube , и JLM. Тези също не работят ,имах първия свалих го другите два ги имат приятели също спират да работят ,иска се настроика поне веднъж месечно.Няма как една капка пусната след дросела да се раздели на четири и да попадне поравно за там където е предназначена обикновено мазни само един цилиндър.Да не кажа че повечето които ги инсталират си нямат никаква идея къде точно да се включи в системата този омаслител,виждъл съм къде ли не дупкане но не и на правилното място. Когато се интересувах от това бях попаднал на система за омасляване но не в Бг, но тя впрйскваше към всеки цилиндър и струваше от порядъка 500евро.
 15. Интересно преди всичко ок,след смана амортисьори изведнъж започват да тракат,тук нещо не ти ли намирисва.
 16. Смени маслото на в автомата ако имаш и филтър и него,знаеш че трябва да се използва само с марката Хонда. Автомата незнае колко е натоварен автомобила но при товар и той се товари повече. Гледал ли си цвета на маслото , имало ли е опресняване, кога.
 17. Май и на двамата въпросите и отговорите ви не са за тази тема малко стар въпрос отпреди два месеца.На колегата с вентилатора който не се включва датчика който следи температурата трябва да се смени, изтегли си ръководството и ще намериш къде е. С удър по таблото едва ли се оправя вечно , първо стрелката не трябва да отива в най-горно положение.
 18. По принцип изобщо не се замисляй ами я карай там,за да няма после тема колеги кой ще ми оправи стореното от майсторите.
 19. CARPERA

  FR-V на газ ?

  Първо системата за мазане е абсолютно ненужна ако газаджията знае как да настрои газовото.Пълен грабеж е за една бутилка с капкомер да взиматв8 140 лв.За 50 лв може да си я купиш с 1л течност и сам да си я сложиш.Твоята изразходва 50мл за 5 хил значи не работи,има колко капки за мин трабва да прави ако е обикновено, ако е електронна там незнам как се настройва. Ето ти цено без масло https://www.alo.bg/3457472
 20. При много стара и не сменяна течност става там на гел. Трабва яко помпане с педала и може да се подпомогне с издърпване с тово Прави достатъчно добър вакум за изтегляне само трябва да намериш точното маркуче от пробката до спринцовката. Пробва ли през пробката на горната да обезвъздушиш и там може да се помогне с вакум на спринцовката .
 21. Сигурен ли си че точно в този момент не се включват вентилаторите за охлаждане на радиатора. Клапаните регулирани ли са. Горивен филтър сменен ли е.
 22. CARPERA

  Проблем с парно

  Имаш време щом искаш ОЕМ свържи се сколегата и ще ти поръча
 23. До сега да беше си поръчал маслото и да беше си го сменил сам вместо да даваш маса пари насам натам. Ако беше поръчал щеше да го имаш до седмица,но яво ти се дават още пари. Тук са ти дали отговора на въпроса ти Ето ти новата поръчка поръчай си маслото и да ти се реши проблема
 24. Чак толкова притеснения дори да нямаш нужния размер, като сложиш старата няма да стане нищо.В повечето случаи проблем е с развъртане на филтъра че е затегна и иска инструмент за отвъртането .Пробвай първо него преди всички процедури ,да го развъртиш не до край а да поддаде да си сигурен че ще то свалиш.
 25. За кой клапън става въпрос ,нещо за 4 хил км замърсен клапан ако е този с филтъра ,защо не ти го показаха филтъра.Не е невъзможно но ми звучи като да оправдаят своята некадърност за 3 часа ,като той се отваря за секунди и се вижда замърсен или не.
×