Jump to content

CARPERA

Фен
 • Content Count

  1071
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by CARPERA

 1. Дезела се обезцени доста бързо рискуваш да остане вечно твой ,или да го продадеш на загуба просто да се отървеш. Слагането на газ при бензина много бързо се избива. И разхода за гориво не е за пренебрегване дизела 6-7л на сто при 2.25лв цена на горивото, бензин с газово 10 - 11л на 100км при цена 0.85ст на литър газ. Визирам бензин с автоматична скоростна кутия. При читав такъв сменяш масло само на авг.кутията,при ръчна сменяш и масло на кутията и когато дойде време за съединител комплект те боли глава от цени.Като включиш и DPF филтъра , не печелиш нищо от покупката на дизела само повече разходи.
 2. Благодаря цената е много добра. Ок е това че ти продаваш на супер цени само може да ни радва. Не е така и в оторизираните сервизи.
 3. Разликата между иридиевите и обикновените в пъти по големия пробег в полза на иридиевите. Карам с иридиеви ,купих я с NGK иридиеви 60 хил аз им навъртях,сега съм с Denso иридиеви купих ги защото бяха на промоция половин цена, NGKто имаха още доста хляб в тях .
 4. От гумата е по-мека е от останалите и свири на завоите. Тези ги пишат и за всесезонни ,сигурно има знака M+S . Не търси причина в колата нищо и няма.
 5. Ако кажеш марката и на гумите може и да намерим проблема.Зимните свирят и по меките летни свирят ,и при мен е така.
 6. За да нямалиш шум с се заменя с резонаторно гърне. Какво ти пречи крайното гърне.
 7. CARPERA

  Нов член CR-V 2006

  Честита да ти е.Виждам че доста свети от вътре ,и като гледам супер запазена тапицерия на шьофорското масто,много рядко може да намериш такава,направо сякаш не е сядано в този кола.Да и навъртиш наистина милион безаварийни км.Прочети тук темите ,има доста насоки как да я обслужиш правилно.
 8. Толкова е минимална разликата от тези два вискозитета, и това не е в полза на студения старт зимата. Не замениш ли първата цифра с нула ефекта от тази твоя смяна ако целиш облекчаване работата на мотора през студената зимата,ще е близък пак до нула.
 9. По въпроса за крушките нищо не може да замени хубавия ксенон. Всички подсилени крушки имат къс живот както и тези които си споменал. Ако са добре регулирани фаровете няма как да заслепеш насрещните. Лед крушките поне аз не съм видял от тези от по 40 лв с които е заринат ОЛХ нещо да свети хубаво.Виж лед система имам такава на Осрам е нещо друго, но е на цената на хубав ксенон кит.
 10. CARPERA

  check system

  Сега като върнах времето назад имах едно Рено Канго и когато вече беше при мен забелязах че не свети тази лампа. При сваляне на таблото видях че беше отстранена и още една,естествено като я вастанових и почнаха ремонтите докато не ми писна и го продадох. Това го бяха направили автоджамбазите. Интересно при колегата кой е свършил тази мечешка услуга.
 11. Филтъра или е външен или вътре в кутията,безмислица е да има и двата.
 12. Коя смяна е това масло, какво е било преди Amsoil кой точно вид,на колко хил км почна да го гори.Олредено 0на30 е по добро през зимата.
 13. CARPERA

  check system

  По това както го обясняваш преди си го виждал да свети сега не е така,или колата е сега закупена и не си виждал той да свети. По принцип чек енджина изгасва когато всичко е наред с колата,нямал съм кола на която не светва при даването на ключа на контакт и после изгасва. Пробва ли да почистиш ЕГР пътищата.
 14. За маслен и горивен ползвам само една марка MANN. Другите пазаря там където ми дадат най-добра отстъпка от цената на определена марка ,взимам ги от магазините в града.Проверявам ги често въздушния е на лесно ,но е мъка този в купето на 1ген . В момента града е целия разкопан и за 6 месеца въздушния е чернилка За 1 год този в купето врабчета гнездо да свият, извода ако държите колата отвън не я спирате под дърво ,по това вътре в филтъра може после да познаете какво е дървото.
 15. Точно тези въздушния и купето не робувам на марки . Предпочитам по-къси смени след като ги видя замърсени отколкото като ги извадя да ги намеря в този вид На купето задължително с активен въглен по фреш е въздуха след него. За тези пари които си казал ще взема два въздушни и три на купето.
 16. Един път помириса двигателя ми 10на 40 и работеше като косачка,повече никога такова масло. За зимата съм му купил това https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-0w-30-1-l.html но е за бензинови двигатели. https://www.ato24.de/en/car/engineoil-ato24.html В линка са всички вискозитети на марката в момента промивам с 5на 30 постнах ти го сам да решиши. Каза че твоето 10 на 40 е на 1000км навърти му още толкова и слож от линка 5 на30 пак къса смяна ,и ще подготвиш двигателя за хубавото масло каквото ти си решиш. Задължително накарай да исмучат от картера през пробката оставащото масло от там излизан 200 -300мл старо,
 17. CARPERA

  Изпарител

  Моят изпарител е за 250 коня колата ми е 150 кс. Преди карах с такъв сборен комплект като твоя изпарителя до 150 кс колата беше като куц кон. Сега газовата е Романо с големия изпарител и всичко е на тази марка,ако сложиш по-голям изпарител а дюзите с бавни и не насмогват няма никакъв ефект.
 18. Аз използвам това за промивка карам го по 2 хил https://www.ato24.de/en/car/engineoil-ato24.html евтино бюджетно масло. Какъв е смисъла да налееш хубаво и да го скапеш. Колата е твоя колкото по-бързо изкараш мръсотията от двигателя толкова по-бързо ще разбереш на какъв хал е. Не вярвам изобщо да бутне 5 на 30 зависи кога го сложиш и колко ще изсмучеш от несливаемото масло.
 19. Здравейте,Чавдаре Линк: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Petro-Canada Supreme Synthetic 5W30 1x4L Стойност на поръчката: 18,95*0,95*1,9675 = 35,42 лв. https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Вид и количество: Honda ATF DW-1 0.946 L 3х0.946 L Стойност на поръчката: (3*12,99)*0,95*1,9675 = 73,50 лв. общо 109лв Начин на плащане: - Парите са бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - по куриер Еконт
 20. Двигателя ти е дори за 0на30 навърти на това 2хил и си сложи хубаво от общите поръчки тук скоростната кутия може да почака до лятото,ако не вие при пълен ляв диферинциала и той. Махни този мед 10на40 за зимата не става. Сигурно си чел тази таблица. https://docs.google.com/spreadsheets/d/18IV4V8vpBlpLht78IJwiptLA0RPjpcSvzF97TGIp8cU/edit#gid=1668529716 До края на месеца ще има още една поръчка можеш да се включиш и да вземеш маслата на доста добри цени отколкото тук в Бг https://forums.hondabg.com/forum/27-общи-поръчки-от-страната-и-чужбина/ Направи смяната постепено ето ти един пост на колегата Маркони как да стане това
 21. Ето една тема и един филтър издънили се. Постовете накрая доста добре обясняват защо трябва да са надеждни двата клапана в масления филтър и защо байпасния трябва да отваря точно на нужното налягане.
 22. Точно това беше от единия магазин ми е познат и това каза и колите оставяли хубава диря от масло по асфалта. Не го използвам защото Purflux освен специално нагънатата хартия техен патент,имат по особено уплътнение в основата прилепваща към блока. От снимките в сайтовете виждам доста разминавания.
 23. Да Извинявай недоглеждане от моя страна. Не мога да се наканя да използвам Purflux нещо евтин евтинджос ми се вижда.
 24. Едва преди три месеца са станали собственост. Определено ще проверявам дали вече са произведени в Полша филтрите на MANN. Досега съм купувал само произведени в Германия. Когато исках Филтрон не ми ги препоръчаха в два магазина били се издънили с някой от клапаните и имали рекламации. Явно ще минавам на ОЕМ ския който е 25лв и го произвежда Purflux или ще тествам направо тях.
 25. N се използва само за теглене на колата когато не може да се качи на платформа при авария.Има мисля че бяха 30 или 40 км ограничение при дърпане на колата в позиция N.
×