Jump to content

CARPERA

Фен
  • Мнения

    4663
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    54

Всичко публикувано от CARPERA

  1. @ceco_accord Само че ти не караш CRV 3 а Legend. Това за налягането да,като кажа на гумаджията че искам 2.1 бара да е гумата ме гледа като извънземно и се хили,когато му покажа че на вратат на табелката пише толкова се чеше по главата. Последният път ги бяха надули на 2.9 бара,една пломба ми падна.
  2. При 18ки почваш да усещаш всяка неравност по пътя. За повдигането заводски от земята до горната точка калник отзад трябва да са 81-82 см с 17ки. Така трябва и да е отпред. Всичко друго измерено е умора и слегнали пружини. Моята я повдигнах с нови пружини подсилените купени тук от форума,има тема.
  3. @Tqnata На гърба на ATF-DW1 която е в кварти пише това. На сивата опакавка от 1л пък не пише нищо такова.
  4. Какво точно масло сложихте при смяната.
  5. Маже би ще обясниш това НЕ БИВА,ATF-Z1 и ATF-DW1 са взаимно заместими. При ATF-DW1 е подобрена термостабилността ,охлаждащите и смазочните му свойства.
  6. ATF-Z1 е старата разработка на маслото за автомат,новото е ATF-DW1 . Така че това обезсмисля точката 2. Не е голяма яснотата.
  7. Тоест да обобщим ,маслото за автомата е ATF-DW1 4л ,за предна раздатка е HGO3-0.5л. Заден диференциал тук идва драмата,явно са разделени на два с отделни пробки @ceco_accord казва че и в двата е ATF-DW1. @jijo86 до колкото разбрах е налял в едното отделение ATF-DW1 и в другото DPS-F на задния диференциал. Да но само DPS-F съм слагал наCRV1 gen въпреки надписа защото когато са я произвели1999 е нямало DPS-F по-късно се заменя.
  8. Да това е маслото за автомата ATF-DW1. Ето тук е филтъра автомат показан в клипа а той е-
  9. Може ли да го покаже някой този надпис,снимка да направи. Да и на първа генерация Хонда CRV пише това ATF,но Хонда е разработила ново масло DPS-F и го сменях с него,тук такъв ли е казуса. Не вярвам в Хонда да са се набута толкова HGOто е 80лв литъра за сметка на ATF което е на половина. Освен Легенда да има предна раздатчъна кутия и там както при CRV3hgen дизел автомат само ,да е отделно но събира 0,500млHGO 3 при CRV.
  10. Чета ви темата и съм в пълен шах.Ако си взема Legend нищо не ми помага тази тема. Някой да направи някой друга снимка и да каже кое къде. ATF DW1, DPS-F, HGO са различни масла по това което чета всеки слага едва ли не където види пробка което масло му е под ръка. Един казва отзад е ATF DW1 друг налял малко от това и малко от онова??????????. @ceco_accord мисля че може да дадеш точните насоки както са ги писали японците.
  11. Бил съм на такъв теста показа че е ок,на зеленикава течност все още бистра,при мен карана 4 години,и незнайно кога е сменяна от предния собственик . При смяната от апарата изтече като боза,това че в казанчето е ок не значи че и в самия апарат е така,при всички положения двойно по-зле е там .
  12. Ти все пак че я сменяш важно е при смяната да източват течността от всеки спирачен апарат.,при тази смяна искай да ти почистят спирачните апарати и сменят греста на водачите. Погледни казанчето ако не е мътна или зеленикава, а бистра и с цвят на олио може да изчакаш тези месеци. Може да качиш някоя снимка.
  13. Не ходи повече в този сервиз,маслото се опреснява ,имаш и външен филтър автомат. Сам може да си го смениш.
  14. Обтяжната ролка има рамо с обтегач,той започва да трака.
  15. След TRW EBC ATE. Сега съм с Metelli от 5 месеца спират учудващо добре не свирят,а цената е доста по надолу от изброените,като от тях само EBC си заслужават.
  16. Честито. На колко хил. км е колата.
  17. Затова хората сменят цял комплект верига,ти почти нищо не си направил, за каква тъга говориш. Смяташ да се отървеш от тази кола или да я караш. Ето комплект за CRV 3gen
  18. @djigata Може сега на 3000хил км да го опресниш ако си сложил офигинален филтър автомат с това оппесняване,не е нужно него да сменяш с следващото. Новото масло започва да действа с всеки изминат км.
  19. Колко е това никога в км. На бензин се проверяват на 40-50хил км преход. Време е и ти да го направиш,от там трябваше да тръгнеш с реглаж на клапани .
  20. @svesevo Да разбираме че клапаните не са проверявани от колко хил км. Това че няма гозово не е предпоставка да не се проверяват,няма как сами да се регулират.
  21. Това е цвета на маслото на японската тенекиена туба.
  22. Една от технологиите за дълаг складов престой,е този ,да са сухи акумулаторите и след покупка да се заливят с електролит,и така батерията да влезе в експлоатация. Писал съм го и друг път ОЕМ ако е Хонда акумулатора,японците изискават да се изпитват на много по-високи стандарти техните батерии. За Европейския пазар тези стойности са занижени .
  23. Вместо Mahle китайски мoже да се използва Purflux на супер цена от 8до 10лв е по магазините,има тема за него тук.
  24. DUNE 2 завършва така че ще има 3. Леко се разочаровах.
  25. Закарай OEMския да го тестват с товарна вилка и другия уреда се казва Митроникс. Ако покаже на тестовете че всичко е ок ще изкара дълго ,с периодични дозаряди на зарядно. Няма смисъл да поддържаш другия, на един акумулатор започва живота му когато се напълни с електролит и зареди. Да батерия на склад издържа дълго като се зарежда периодично но като приключи ОЕМския,другия ще е загубил доста от нужните характеристики,и гаранцията.
×
×
  • Създай нов...