Jump to content

Veseliq

Администратор
 • Content Count

  2450
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Veseliq last won the day on December 13

Veseliq had the most liked content!

Community Reputation

1308 Master

3 Followers

About Veseliq

 • Rank
  Опитен
 • Birthday June 6

Contact Methods

 • Skype
  dinchev.dimitar
 • Website URL
  http://www.carspending.com/

Profile Information

 • Кара
  Accord 2009 Tourer 2.4i EX
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

14053 profile views
 1. // оффтопик Това изказване е толкова сбъркано... на толкова много нива... Такива глупости дават оправдание на хора със самочувствието на големи шофьори да карат с каквото дойде на оферта от OLX-а. В проучване в UK, казват, че лошите гуми са водещата кауза за катастрофите: https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/poor-tyre-maintenance-main-cause-car-accidents-uk Статистика на броя загинали в Щатите през годините от катастрофи конкретно причинени от гуми: http://quality-control.us/tire_deaths_2017.html Проучване от 193 страници в ЕС показващо рисковете за безопасност произлизащи от неподходящи гуми: https://ec.europa.eu/transport/road_safety/sites/roadsafety/files/pdf/vehicles/study_tyres_2014.pdf Моля всички да си ползват главите и да не рискуват собствения си и живота на другите.
 2. Объркването идва от това, че темата е за потенциално менте, което няма общо с общите поръчки. При такива проблеми е хубаво веднага да се казват, за да може да се види виновния и ако дадена партида е "съмнителна", да не пострадат и други колеги, които не обръщат толкова внимание, а просто носят тубата на майстора.
 3. Хубаво е, че въпросът се повдига, за да са всички нащрек, но ми се струва нереално ако си обърнал внимание, че няма пръстенче и фолио, да си направил снимки и чак 6 месеца по-късно да пишеш... Ако беше писал тогава - останалите от същата поръчка щяха да прегледат техните и да се търси отговорност или от ato24 или Еконт. В сервизната книжка на Хонда пише "Castrol", защото те са им партньор отдавна и дори сега произвеждат много от OEM маслата (тези с етикет Хонда). Преди 15 г не е имало много производители, които са правели масла с тези вискозитети. Но може да се замени с всяко масло, което спазва изискванията (API & ILSAC GF-4/5 в случая) и вискозитета според климата и начина на ползване.
 4. Тази тема не е мястото за вицове и за такива предложения - макар предложението да е валидно. Ще помисля (и обсъдя с @dindin) възможност за Patreon кампания, в която да сложим цел за годишен доход на форума, а хората, които допринасят, да получават специални привилегии - като например никакви реклами, неограничено качване на видеа и картинки, а ако остават пари - да направим merchandise и други.
 5. Рекламата, която трябва да се появява уж само в шапката, добавя реклами и под почти всяко мнение. За сега съм я спрял. Това е бъг свързан или с по-новите версии на софтуера или с нашия скин. Докато не бъде разрешен, няма да пускаме такива реклами.
 6. // офф Стискаме палци някой да не заеме @ceco_civic до тогава
 7. Неотворени, моторните масла обикновено имат 5 години срок на годност по етикет. Реално вероятно двойно повече. Не бих се притеснявал. И не мисля, че е некоректно ако имат още 2 години оставащ срок. Виж ако са по-малко от 6 месеца, абсолютно си е за оплакване ако не предупредят...
 8. Проблемите са свързани със забравени липсващи пакети покрай ъпгрейда от преди няколко дни. Вече трябва да е ок. Администраторският екип се разкайва искрено за грешката
 9. Форумът е обновен до версия 4.4.6 (от 4.3.6). Благинките от 4.3.6 до 4.4.6 може да намерите тук: https://invisioncommunity.com/release-notes/ Без връзка с ъпгрейда - форума трябва да работи значително по-бързо.
 10. Добавям едно интересно видео, завършващо с лабораторен тест - какво би се случило ако смесим 10 различни масла, синтетични, хидрокрек, различни вискозитети, марки и караме 4000-5000 мили (7000-8000км) с тях (стар V6 с 225 000 мили / 360 000км). Накратко: нищо... лабораторния тест дори показва, че и двете (евтино синтетично Amazon Basics и сместа от 10 масла) след 4-5 хиляди мили са имали още ресурс. За мен ключово е, че човека сменя през 4000-5000 мили, нищо, че ги прави за 6 седмици. Видеото няма за идея да предложи, че е ок да караме с микс от каквото ни попадне в мазето, а че ако трябва да долеем с друг тип масло / марка / вискозитет, едва ли ще има проблем. Най-добре да долеем с масло, което поне отговаря на изискванията на производителя, но най-важното е да сменяме навреме (година или 5-10 хиляди км според това какво масло и как караме).
 11. @Knoxville все още не, но се пече Това беше идеята по начало, има много свършена работа по въпроса, но все още не сме го довършили, защото започна да става дебело. @dindin @Restless новите редове във файлът наистина са LF, вместо Windows-кият CRLF, но това не би трябвало да е проблем последните 10 години... :( Колкото за BOM на UTF-8 файл - това е някакъв безумен бъг на Windows Excel. UTF-8 не трябва да има BOM. Има как да има, но се препоръчва да не се слага, защото може да чупи програми, които правилно не очакват BOM на UTF-8 текст. В спецификацията на UTF-8 пише ако файла има BOM, да се игнорира. BOM има отношение за UTF-16 и UTF-32 - тъй като там има повече от един байт на символ (съответно 2 или 4) и техния ред в паметта може да се различава - BOM казва кой е старшия байт...
 12. Вече може да експортирате и импортирате обратно данните си
 13. @AuruMoon благодаря за обратната връзка! Имаме амбиции за iOS апп, но в момента нямаме ресурс да работим над второ приложение. Ще бъде обявено, когато това се промени.
 14. Кривата не е линейна, а точно приблизително квадратна - тъй като въздушното съпротивление расте с квадратична стойност (втора степен). При скорости до 80км/ч, въздушното съпротивление играе малка роля и голяма част от разхода идва от загуби от вътрешно триене и доускоряване (ако е трябвало да спираш). Над това, "плащаш" за въздушното съпротивление, но квадратично. За да илюстрирам по-разбираемо - разликата между 60км/ч и 90км/ч е 30км/ч и разликата между 90км/ч и 120км/ч пак е 30км/ч. Но разликата между 90^2-60^2 е 4500, а разликата между между 120^2-90^2 е 6300. Така че разхода между 60км/ч и 90км/ч ще се промени много по-малко от колкото между 90км/ч и 120км/ч. Изключвам външни фактори като предавателни числа на скоростните кутии, които обикновено влошават допълнително нещата за разхода на повечето коли, които се карат над 120км/ч. При каране под 100км/ч освен ниското въздушно съпротивление, можеш да караш двигателя в много ниски обороти, което допълнително помага икономията
 15. От тук нататък предлагам обяснения и съвети за нисък разход да се дават само от хора, които са постигали 4.2л/100км последните 57 000+ км
×
×
 • Create New...