Jump to content

Emicha

Делегат
 • Мнения

  1877
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  26

Emicha last won the day on Декември 13

Emicha had the most liked content!

Обществена Репутация

763 Excellent

Относно Emicha

 • Ранг
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2.2i-CTDI-N22A2 (2006); CR-V 2.2i-DTEC-N22B3 (2011)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Последни посетители

7351 профилни разглеждания
 1. Мирише на нафта

  То добре е , че маслото не намалява , но ти го гледай да не се увеличава, че това е по-големия проблем. Прочети долните теми за ДПФ филтъра и следи нивото. Иначе мириса може да идва от много неща , но най-вероятно усещаш гадната миризма от честите регенерации на този филтър. Предполагам ги усещаш повече, когато си на място, примерно чакаш на светофар или в задръстване, а съм сигурен и че не си обърнал внимание ,че точно тогава имаш отзад и странен бяло/сив пушек.
 2. Първо и най-важно - сменяваш си всички масла , като е препоръчително да са оригинални на Хонда : -двигателно - 0W-30, около 5,5л. такова: -на скоростната кутия, около 2,0/2,5 л. препоръчително такова: - на диференциала особено задължително такова, около 1,0/1,2 л. : -евентуално на хидравликата с такова, около 0,6/0,8 л. : -съответно маслен, въздушен, нафтов и по желание поленов филтър. Ако имаш съмнения за антифриза около 7,1л. за -37 градуса и спирачната течност на спирачките и съединителя, също ги сменяваш и за първо време приключваш. Друго ако трябва, по-натам.
 3. 8-ма генерация Акорд

  Аз не съм сигурен, дали имат въобще някакъв датчик, я на джантите, я във винтилите -реално не знам дали при Хонда, се използват такива датчици, за отчитане за спаднала гума.
 4. Намерих темата за ролката на алтернатора, ето ти я, а за ремъка съм почти сигурен че е 7 канален и е 1785 мм. но ще проверя допълнително. п.п. Ето ти и тема за ремъка и точния размер и как се поставя:
 5. DPF светна и не изгасва

  Днес взех колата , с монтирания вече почистен и нулиран ДПФ филтър, като същевременно смених и маслото и започвам да следя, как ще са нещата от тук нататък. Ето го и този хубавец, който ни създава толкова много проблеми: На тази снимка се виждат и данните за запушването и %-те след почистването: Ако някой сваля този филтър да го почиства, да не напъва да развива температурния датчик който се вижда на снимката, защото е тънкостенен и е лепен и има опасност да го прецака. Човека който прави почистването, ме предупреди изрично да го пратя така ,защото те имат машина която си го хваща, нагрява и го развива безпроблемно. Също след монтирането на ДПФ-а е добре колата да се запали и остави да работи на място около 30/40 минути, за да може гела с който се третира след почистването ( с такъв гел идват и абсолютно чисто новите ДПФ-и) да си обгори и изпари. И нещо много важно което научих: Когато по време на движение колата влезне в режим на регенерация и я усетите, или когато ви светне първата индикация за проблем с ДПФ-а без ! , от инструкцията на Хонда, казват само да продължим да караме още около 10/15 км. със скорост 60 км/ч. и нищо друго. От слуховете и легендите, ние си го знаехме газ над 3000 оборота и тя ще се оправи - да обаче не е така. Реално ако хванем че колата прави регенерация, или вече е светнала първата индикация без ! , продължаваме да караме с 60 км/ч. но с 2000 максимум 2100 оборота, защото след тези обороти, компа изключва процеса по регенерация и нищо не правим - а затлачваме допълнително филтъра. Не случайно, когато миналата седмица правих принудителната регенерация, наблюдавах точно на колко оборота се извършва тя - точно на 2000 , като за 10/15 секунди вдига на 3000 об. и след това сваля за целия процес 15-на минути, точно на 2000 оборота, след което завършва пак за 10-на секунди на 3000 оборота. Споделям ги тези неща защото мисля че са важни, а който иска да слуша. п.п. Бранко в петък ще ги питам точно какво променят софтуерно с новите настройки за ДПФ-а и ще пиша.
 6. Шума по принцип се разсейва и лъже от къде идва. Имам подозрения , че този шум ти идва от шайбата на алтернатора. Сега се сещам, че точно такъв шум имах преди 4/5 години и когато се появи, докато слеза и отворя капака, за да видя от къде идва, той изчезваше. За два месеца, ( точно ноември и декември) няколко пъти ми се случваше и бях бесен, че не мога да го хвана. След това изчезна и не се появи до следващата зима, (пак тези месеци) точно като застудя и стана по-влажно. Тогава обаче, съвсем случайно при работещ двигател и отворен капак, се появи пак този шум и го хванах на мига. На пролетта смених тази ролка (даже бях писал и пуснах снимки, в раздела за 2-ра генерация) и от тогава този шум не се е появявал.
 7. Бе аз прочетох, но Слави споменава,че е говорил с колегата Дидо, а не с теб. Това ме учуди и викам да питам .
 8. Дани, покрай сагата с ДПФ-а на 3-та та генерация ( като правих принудителна регенерация миналата седмица) ,я закачих на диагностика и си изписа номерата и на рамата и на компа. Ясно е че нищо не е пипано, защото не е премахнат филтъра и няма намеса в компа. Но ако излезнат - ххххххх вместо номер, означава ли реално, че километража е пипан, или е предположение ? Понеже съм сигурен и за километрите на 2- рата генерация , ако това е показателно с - хххххххх , мога да я проверя и нея, за потвърждение евентуално на информацията, ако има интерес.
 9. Сменява се - след като се покачи на около 2 см. над максимума. Надявам се, че след основното почистване на ДПФ-а който направих, проблема ще изчезне за следващите 3/4 години - поне така ме уверяват.
 10. DPF светна и не изгасва

  Дано е така и в действителност, макар че не очаквам нещо по различно,от обещаното. Естествено винаги има неизвестни, докато не го изпиташ лично. Между другото, в петък отивам в Бултрако за смяна на ербеците (по сервизната акция) и заедно с това, ще ги накарам да ми сложат новия софтуер за работата на ДПФ-а, който скоро официално са го спуснали от Хонда. Информацията е от тях.
 11. DPF светна и не изгасва

  Дани, относно това: еми, много е спорно, също доста рисково (има доста, случаи на прецакани двигатели) и всичко ми намирисва като един вид реклама , като в Телешоп - уж всички са доволни, имало ефект който не се вижда, а и никой не иска да си разглоби двигателя, за да види какво всъщност е почистено. А относно това: Проучвах доста време как и къде да го почистя, с какви машини и методи се прави и мисля ,че избрах правилното място и човек във Варна. Реално там и в Германия са тези две машини в цяла Европа, които извършват това почистване и дават сертификат, че филтъра е неразличим от нов. Но както се досещаш , цените в Германия са сериозни, затова доста хора от цяла Европа , си пращат филтрите за почистване именно във Варна. Много от оторизираните сервизи тук, на различните марки, работят с този сервиз във Варна и му използват услугите и отзивите са само положителни. Исках да пиша за това по-късно, след като ми пристигне почистения филтър други ден и като видя резултатите от протоколите и изследванията , обаче вчера ми се обади човека да ме уведоми ,че филтъра е почистен и понеделник ми го праща, но по мое настояване, ми даде информацията по телефона, конкретно за моя филтър - какво е било запушването, с какво и че след процедурата и изпитанията/тестването което извършват, е с параметри на чисто нов . Други подробности по-натам, че стана дълго.
 12. DPF светна и не изгасва

  Това е относно коментара на колегата aliyatin.com , а и тук става въпрос за конкретен модел и двигател на Хонда, а не за двигател на трактор , макар и японско производство. Всеки производител сам решава какъв да е ДПФ-а и как да протече процеса, защото сам си пише софтуера за самия ДПФ. jaccomo - разбира се че има и заместители, които са около 1000/1500 лв. в зависимост от модела и марката на колата, но при положение че за 250 лв. може да се изчисти оригиналния и да стане буквално неразличим от нов, не виждам смисъл да се купува друг. Тук вече идва и въпроса - КОЙ , КЪДЕ, с КАКВИ МАШИНИ и МЕТОД го почиства!?! Затова и казах по-нагоре. че ще пиша след няколко дни, след като ми доставят (във вторник) , а в сряда монтират , моя вече почистен ДПФ филтър.
 13. DPF светна и не изгасва

  jaccomo , за този филтър ( 7000 лв. в Бултрако - ебати консуматива ) може би утре, че сега имам по-важно нещо ( наздраве) . Също и относно написаното от колегата aliyatin.com , който е написал 10% истина и 90% измислици - надявам се да не се разсърди, но точно за това говорех, по нагоре: п.п. Липсват ми за пореден път "минусите" , че на сърца и плюс сме го докарали!)
 14. DPF светна и не изгасва

  Аз не смятам , че наще горива са кой знае колко по-лоши от другите. Естествено зависи и от къде и какво зареждаш. Реално, Комън райл системата е малко по-капризна и биодизела който го набиват в нафтата, както и ограничаването на сярата, (заради екологията) спомага за проблемите. Най-голям проблем обаче е, липсата или ограничената информация за това нещо " ДПФ филтър", как работи,какво прави,как се експлоатира за да работи правилно и да не създава проблеми и т. н. А легендите и писаниците по форуми от "компетентни", допълнително объркват притежателите на автомобили с такъв филтър. И аз бях заблуден, че като има проблем,изкарам колата извън града,газ над 3000 оборота за 10/20 км. и всичко ще се оправи и ще е на 6. Да ама не, само съм хабил нафта и не съм помагал на колата, ама по натам ще споделя малко информация.
 15. Textar или Ferodo

  Двайсетина години карах само с Текстар и бях много доволен. Последните две смени обаче ме отказаха от тях. Може би кофти партиди, или незнаен производител, незнам но бяха много зле,а изглеждаха като истински От тогава слагам само Делфи, но въпреки че са доста евтини, са тихи и спират добре.
×