Jump to content

Emicha

Делегат
 • Мнения

  2094
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

Emicha last won the day on Април 21

Emicha had the most liked content!

Обществена Репутация

890 Excellent

1 Последовател

Относно Emicha

 • Ранг
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2.2i-CTDI-N22A2 (2006); CR-V 2.2i-DTEC-N22B3 (2011)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Последни посетители

7898 профилни разглеждания
 1. По стечение на обстоятелствата, точно днес смених предния ляв тампон на макферсона, както и левия шарнирен болт (който си го карам година и половина в багажника), а в последствие минах и на реглаж. Тампона го купих "на сляпо" и го смених - защото както казах по-нагоре, започнах да чувам леко скърцане и наистина този който свалихме, беше скъсан от долната страна. А шарнирния болт, още преди го хванах че е тръгнал и така и така го бях купил, направо ги сменихме заедно. Въпреки всичко, дори и при наличието на тези два проблемни възела - нямах никакво тропане пукане или дърпане. След смяната, волана се изкриви леко надясно, но при реглажа всичко се оправи. Ааа... може, може - това е добро предложение/продължение .
 2. chy , това не е личен чат , а се опитваме да открием истината, за това мистериозно тропане и дърпане. И всяко предположение, дали твое, мое или на някой друг , е добре дошло и може да помогне за решаването на проблема на много колеги. Относно това което съм удебелил, може и да не споменаваш дърпане в началото, но не споменаваш , че пишеш и за тропане ( с изключение, за нещо свързано със Сивика - което няма нищо общо с ЦРВ-то). А относно това: Ако казваш "опора" на тампона на макферсона, ако ще металната втулка да е тотално скъсана или превъртяла в гумената част, няма "Яко тряскане" както твърдиш , защото съм карал близо 30 дни с такава скъсана (докато ми пристигне оригиналния тампон и го сменя), по павета , дупки и тем подобни , като не съм усетил нищо друго, освен скърцането за което съм споменал по-нагоре. Сега - Каяба , маяба и други не ги коментирам, говоря за оригинален тампон. А кой и как е успял да го завърти на 90 градуса - също ми е интересно , защото по-горе споделих , че оригиналните са ляв и десен, имат си и маркировка ( L и R ), а и белег за правилен монтаж и не може да ги завъртиш - дупките не съвпадат. А заместителите ги дават че стават и за двете страни - та нищо чудно и това да е проблем, както и да изкарват по 2 х. км.. И това което пишеш, че оста се мести наляво надясно, но нагоре и надолу не мърда, още един път потвърждава , че тропане от там е малко вероятно - изключвам случаите на тотално заминал тампон и липсата на части от самата гума. И малко за майтап ( сега да не се обидиш) - кое е вярно от двете неща ,които си написал, че не вървят заедно: п.п. Не приемай поста ми като заяждане - не целя това и никога в постовете си не съм го имал за цел. Просто казвам това което мисля. И наздраве - без лоши чувства .
 3. От баланс - едва ли. Но от криви, или неравномерно изнесени гуми - със сигурност. Колега chy - относно това: "Окачването отпред е супер смешно и АКО действително е от там има 4неща които могат да са причина-отдолу нагоре-шарнир,биелетка,кормилен накрайник и опора(не включвам тампоните на носача и щангата,щото вероятно са огледани добре)..." Биалетките и тампоните на с.щанга - тропат а не дърпат. А че не включваш тампоните на носачите, защото предполагаш, че са огледани добре, е грешка - освен напукани или скъсани,може да са и омекнали. Там са два броя и те отговарят за различни неща. Обикновено всички се отглеждат в предния и сменяват само него, а задния обикновено го виждат като здрав - пак грешка. А това, (тези тампони) при рязко натоварване може да е предпоставка за въпросното дърпане.
 4. На 160 хиляди. Реално рефлекторите на дългите си бяха като нови, но пластмасата на фаровете отвътре беше помътняла/патинирала , както и лупите на късите бяха помътнели, предполагам и рефлекторите зад тях, са били доста изпечени.
 5. Колата е сглобена, фаровете блестят, лъщят, трещят, мигат, абе като нови, все едно са от "Кореком". Ама най-интересното е, че вече светят доста прилично. Забелязах и нещо много различно-положително, в снопа светлина, който се получи след процедурата. Преди светлиния поток се разсейваше във всички посоки, (като китайски ксенон на обикновен рефлектор), а сега отгоре е отрязан като с нож,но пък лъча е доста концентриран, осветява доста добре пътя-дори и като дължина. Предполагам, че няма и да заслепява насреща движещите се коли. Ето как изглежда единия фар след процедурата : Ето и въпросната пластмасова измислица, с вече залепената щипка : Колега sredez403 , разпитах ги, но не казаха почти нищо (различни специални препарати -според зависи)с две думи нищо. Но пък казаха, две други неща, относно проблема с лошото светене. Първо, обикновено най-виновно е покритието на рефлекторчето зад лупата,което се изпича с времето и затова не може да концентрира- фокусира светлиния поток. Затова те правят ново покритие (имало два метода за тази процедура), но не запомних те точно кой прилагат. Втората причина е матиране на "стъклото" (пластмасата), отвън, която се оправя лесно,(полиране и лепене на фолио. Но по-фатално е матирането отвътре, защото японските фарове обикновено ги третирали с нещо като вид лаково покритие, което също се изпичало и матирало с времето. И за да има ефект, трябвало да се отстрани и съответно да залепят фолио и от вътре. Та това разбрах и ако са ме излъгали, значи и аз ви лъжа - но ефект има и то доста голям. п.п. Между времено, открих и причината,защо десния преден датчик на парктроника се ебаваше от време на време - прекъснат кабел, който в повечето време си прави връзка, но доста често откачаше. Вече е запоен и всичко е ОК. п.п.п. Тази трета генерация е много зле от към броня - демек безопасност отпред. Въпросната броня е само един декоративен елемент за фасон, а зад нея няма нищо обезопасяващо. Е има една декоративна ламаринка между двата рога, но тя е толкова афив, че може и без нея. При втора генерация, нещата са доста по добре според мен.
 6. Дани, много си прав за рейката. От нея могат да са и пукането и дърпането. Обаче,преди да се огледате в нея, проверете още един път всичко по окачването - за мен, там би трябвало да е причината. Също, ако има и леко изместване на една от двете предни гуми (напред или назад) спрямо другата, също може да причинява това дърпане. Това на стенд трябва да се хване. Относно макферсоните и те са възможна причина. Както казва Краси, четох някъде в нета, ама в момента немога да си спомня. Относно горния тампон,той се напуква и къса около централната втулка и започва да скърца (усещането е все едно гума се търка в някой от долните краища на челното стъкло), но не би трябвало да се усеща тропане от него. Поне така беше при мен, когато сменявах десния, преди години. Сега се появи същото скърцане, но от ляво и купих от Бултрако (на сляпо-без да съм го гледал) нов тампон да го сменявам. Там, евентуално тропане, може да се получава от лагера. Та сега като се замисля, оригиналните тампони ги дават ляв и десен, като си имат и белег за правилен монтаж, докато при неоригиналните неправят разлика и ги дават че стават и за от двете страни. Дали това, или неправилен монтаж, може да се окаже причината за въпросното дърпане?
 7. Колега bonebiker, един умен човек е казал: "Не прави, непоискано добро" И е бил много прав! Извинявай, повече няма да ти се намесвам в темите. п.п. Извинявай още един път, но ти си тотално объркан, а доколко си "компетентен" - не те познавам и мога само да предполагам. п.п.п. За да нестава объркване и да не подвеждаш другите: - Нито ЧОВЕКА е Мой, нито АЗ съм този човек - писал съм по проблема и ако те интересува намери темата и чети. п.п.п.п. Не разбирам какво се опитваш да кажеш и с това : "най-вероятно ...не най вероятно си самия ти ,може би заинтересования да НЕ си махам ДПФа... защото, става въпрос за пари, под формата на "рециклиране" "КАТО Нов"" Намекваш нещо за Парите, но те са само в твоята глава, в моята и на много други хора по важно е здравето - но ще пораснеш и може би ще го разбереш.
 8. Бронята е свалена, фаровете също. Интересното е, че всички споменават някакви болтове, обаче освен 4-те рапидки и то при подкалниците, няма и 1 болт. Въпросните счупени "щипки-закопчалки", не са на бронята,а на някаква малоумна пластмасова изгъзица,(тип основа) захваната в долната част на фара която се използва и за закрепването му от едната страна. Супер измислица. Намерих и 1-то отчупено палче-закопчалка и го залепих. Другото го направих от някакъв подобен материал и също го залепих. Колкото изкарат - толкова, защото не смея да се обадя в Бултрако за нови,че днес като ги питах за лепенката HONDA, за калъфа-кутията на резервната гума на 2-ката, ми обявиха 110лв.. Да не забравя само утре да снимам, (за информация), че ще е полезно.
 9. niksi благодаря , гледал съм го това видео - но то на клипчета и основен ремонт се прави за 10 минути. mccoy , абе лесно е, ама като не си го правил, трябва да си подготвен поне на теория. Та затова питам и се чудя, дали аз да я свалям, че и без това има две счупени щипки на бронята от двете страни под фаровете. sredez403 , тя пластмасата отвътре че е зацапана и спира светлинния поток е ясно и при мен е така , но съм сигурен, че по-големия проблем идва от замърсените лупи. И целта е, тотално разглобяване, почистване, (ако трябва рециклиране и на рефлекторите - което при мен мисля че не трябва), фолиране отвътре и полиране и фолиране отвън. Като ги закарам , ще разпитам и ще пиша. Та ако някой знае, след като се разкачат болтовете и щипките, бронята само се издърпва , или има някакво повдигане, усукване или нещо друго?
 10. Някой, свалял ли е предната броня на 3-та генерация? Има ли някакъв по-специален чалъм и евентуално някаква последователност. Реално, трябва да сваля фаровете, (трябва да се отворят, почистят и да им се залепи фолио), че на късите е много зле и нищо не се вижда. Иначе в сервиза където ще ги правят, могат да си свалят и бронята и фаровете, но не ми се чака две седмици и ако е лесно свалянето на бронята , ще ги сваля и ще им ги закарам директно.
 11. "Автомивка", "светещ сладолед","стана перфектен","много нещо падна ", "ЕЦУто да си коригира показанията"," брояч който няма как да се нулира сам ", - нещо, нищо, грешно, неинформирано, подочуто от тук-там, но пък си имаш НIM и ако не стане нищо, ще "шкартираш системата тотално"! С мине на автомивка - нестава. Индикацията ти свети , защото си прекъсвал регенерацията няколко пъти (когато компа я е пускал,по време на движение ) - трябва да я усещаш, или да свикнеш, или защото е тотално запушен, като ти казах. Компа трябва софтуерно да се "нулира " - сам не може и не става с всяко "Китайче". Ако твърдо си решил,да махаш ДПФ-а, -дерзай и успех. Ако решиш да го запазиш, ще ти дам координати на човек, който ще ти го рециклира и направи като нов.
 12. Не бе Тошко, резервоара е от КАШКАВАЛ и затова си увеличава обема - първите пет години с - 13/14 литра, а след десетата, с - 25/30 литра. Бива смешки, бива излагане ама толкова .....!?!
 13. В авариен режим ли е колата? И защо ще я правиш тази регенерация - заради горното , или просто профилактично. Има вероятност и филтъра да е почти тотално запушен, затова да не те пуска, да направиш принудителната регенерация. И тази принудителна регенерация, не е добре да се прави повече от няколко пъти. Също, ако евентуално успееш да стартираш регенерацията, но тя не завърши до край процедурата, не я мъчи веднага пак да я пускаш, защото може да скапеш тотално филтъра.
 14. Ами да, генерален е точно такъв - както проблема с ербеците на Таката. А хроничен, би трябвало да е такъв, при който, така наречените "умишлено направени технологични слабости", се проявяват във времето ( почти веднага, след изтичане на гаранцията), в почти всички произведени коли. Няма значение, важното е да оправиш колата по-евтино и да нямаш проблеми за напред.
 15. Нищо лично, а и се надявам да оправиш проблема най-безболезно за теб, но кой е този "Рамбо" на климатиците? Този човек-работохолик не спи, а оправя денонощно "стотиците" дефектирали климатици! П.П. Много колеги, сблъскали се с един или друг проблем, бързат да го обявяват за генерален (или хроничен) такъв за дадена марка и модел, но това е "капка в морето" на фона на произведените бройки. А това, че точно при теб се е случило,просто е малшанс. А и за жалост, няма нищо вечно - все някога се случва нещо да издаде багажа !
×