Jump to content

Emicha

Делегат
 • Мнения

  2359
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  10

Emicha last won the day on Януари 22

Emicha had the most liked content!

Обществена Репутация

1029 Master

2 Последователи

Относно Emicha

 • Ранг
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2.2i-CTDI-N22A2 (2006); CR-V 2.2i-DTEC-N22B3 (2011)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Последни посетители

8444 профилни разглеждания
 1. Emicha

  Дилема за CR V?

  То другата година и да "забранят" дизела, по-другата това го чака и бензина - нали не си мислите, че ще се размине. И тенденцията вече е, (в някои градове) да не може да се влиза в центъра им когато си поискаш, независимо с какво гориво караш. Може да влизаш само в определени часове, от/до и ако случайно те щракнат камерите че нарушаваш, глобите са им солени и те те ка ...( справка - Мадрид , от няколко дни).
 2. Обикновено, това са така наречените вътрешни търгове и предполагам, ако някой служител на фирмата си я е заплюл, колкото и да дадеш тя ще отиде при него. Ама пробвай , нищо не се знае - може и да имаш късмет.
 3. Имаш ли допълнителна аларма / освен фабричната/ и тази сирена, от нея ли е? Ако в сирената има автономно захранване, може нещо от там да е, или от кабеляците към нея.. Обикновено се задейства, когато прекъсне връзката и от акумулатора .
 4. Ааааа.... на този въпрос, веднага ще получиш всички необходими указания, насоки, препоръки и т.н. , от колегата с единичката . Само я купи и гледай кво става....
 5. Абе, мани го колегата където ти сравнява неговата единичка, (с допълнително монтиран темпомат) с "обрания кон" тройка. Ти поне ще си имаш, фабричен круиз контрол, който той няма.
 6. Колата си е нормална и на снимките изглежда прилично. Може да е градушкова или удряна , но това на място го гледай. Отиваш, гледаш, проверяваш я в Бултрако щом е била от там и скачаш ако ти хареса и ако не те изпреварят. п.п. Ако е ниска цената - има нещо нередно, ако е висока - много скъпа. Абе няма угодия. п.п.п. Ако и има нещо , с разликата от 5 бона по ниска цена, ще я направиш кукла.
 7. Emicha

  Дилема за CR V?

  Няма нищо странно за рейката - още докато са в гаранция, почти на всички им се случва и ги ремонтират. Относно вървенето, между новия и стария мотор - да 2,2 i-DTEC мотора , първоначално създава илюзия че по-малко върви и по-бавно набира спрямо 2,2 i-CTDI , но на практика си върви повече. Първа скорост му е по-къса и като чели е склопена софтуерно, но след нея е доста по-пъргав и бърз. Естествено това го разбираш ако караш и двата постоянно , а не да се качиш за малка проба. То за нищо няма гаранция, освен ако не си първи собственик и си я изкарал от магазина, та затова е хубаво да се гледа, проверява и преценява. В пост 29 ти написах мнението си и дано си разбрал какво съм искал да кажа, но ако не си - имах на предвид , че нещо не е баш така. Успех в търсенето на твоята кола.
 8. Emicha

  Дилема за CR V?

  Съмнявам се, някой с кола в гаранция, да я поддържа в ЮбиКо, а не в Бултрако. Няма логика, а и мисля, че ЮбиКо не е оторизиран да обслужва гаранциони коли. Да ремонтират Хонди, имат същия софтуер уж, поръчват частите през Бултрако, обаче това с гаранцията ме съмнява. Е, може и да бъркам, ама така си мисля. Иначе цвета на колата е хубав, а и тя изглежда добре на снимките. Но по снимка толкова. Проверка в гореспоменатите сервизи и евентуално при застраховател, могат да са от голяма полза.
 9. Това е бензинов двигател R20a3, от СРВ-то на познат, окотил се на магистралата, а колата беше на около 130/140 х.км. , купен чисто нов и каран само от него.Това е един месец след като колата излезе от гаранция. Взе втора употреба, същия двигател и от начало уж беше доволен , но пак му започнаха разни проблеми и с него и миналата година продаде колата.
 10. Защо пък късмет - това е безпроблемен и сполучлив двигател, а че някой е попаднал на изтормозен и не поддържан екземпляр, е съвсем друго. Вярно, че и нов да го вземеш, може да изтеглиш късата клечка - но това е съдба. Иначе новия i-DTEC, е почти като стария, с 10кс. по-мощен, с по-скъпи инжектори, друга помпа, и някои други различия, но като цяло не виждам някаква драма. Е, счупили се 2/3 помпи, набили стружки в горивната система (скъп ремонт е естествено) и дай да го оплюваме. Не си спомняте, но съм качвал снимки, на счупен бензинов двигател (от въпросния модел R20A3) ама както казах има го в зара и не може да се слагат всички под един знаменател. Красиво е нали?
 11. Е, ти нали 7 години караш без проблеми с единия двигател - какво искаш да ти напише някой за него. п.п. Нищо лично, но ми прозвуча като виц.
 12. Аз съм правил такъв тест и фаровете си сработват при закриване на сензора с ръка. Там до него, обаче е и сензора за дъжд, (за автоматичното пускане на чистачките), та нямам идея дали нещо няма да го бърка.
 13. Както кажете - щом е от дифа, така да бъде. Само че ако е от него, би трябвало да се чува нещо като пукане и щракане. А вибрации при напълно завъртян волан, (а и там ги усеща колегата) е съвсем друго - поне аз така мисля.
 14. Щом не си обслужвал колата до сега, сменявай всички масла, филтри и течности. Хубаво е да смениш също спирачните течности и антифриза. Маслото на дифа правилно си решил да го смениш, но едва ли в твоя случай, въпросните вибрации идват от него. При паркиране с навит волан, едва ли ти превърта някое предно колело, за да ти се включва задното. И обясни малко по-добре тези вибрации ако можеш, а също и кое от двете е вярно:
 15. Тука виждаш ли я ? Ако не, снимай я и ще разберем за коя става въпрос.
×