Jump to content

Emicha

Делегат
 • Мнения

  1882
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  26

Emicha last won the day on Декември 13

Emicha had the most liked content!

Обществена Репутация

765 Excellent

Относно Emicha

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2.2i-CTDI-N22A2 (2006); CR-V 2.2i-DTEC-N22B3 (2011)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Последни посетители

7360 профилни разглеждания
 1. Не се сваля кората, а само целия квадратен модул - копчетата за огледалата. После се разглобява, отпояваш изгоряла крушка, запояваш новата и сглобяваш.
 2. DPF светна и не изгасва

  Понеже в горното мнение съм цитирал някои цифри от инструкцията , но по памет и съм объркал минути с километри, затова качвам едно към едно, какво пише там: - със скорост най-малко 60 км/ч. , като това ще отнеме около 10 минути , а не около 10/15 километра.
 3. Направо купих нова ролка с лагера от Бултрако ( беше около 90 лв. тогава) . Също купих и късия ремък ( за около 130 лв.),че само там го имаше тогава и ги смених.
 4. Бях купувал лагер (на SKF ,за около 20-на лв.), за паразитната ролка за да го сменя, но така и не се стигна до смяната му а направо я изхвърлих, та ми остана и се подмотва някъде. Лагера на паразитната ролка, е еднакъв с лагера на обтяжната и ако искаш мога да го потърся тези дни.
 5. Мирише на нафта

  То добре е , че маслото не намалява , но ти го гледай да не се увеличава, че това е по-големия проблем. Прочети долните теми за ДПФ филтъра и следи нивото. Иначе мириса може да идва от много неща , но най-вероятно усещаш гадната миризма от честите регенерации на този филтър. Предполагам ги усещаш повече, когато си на място, примерно чакаш на светофар или в задръстване, а съм сигурен и че не си обърнал внимание ,че точно тогава имаш отзад и странен бяло/сив пушек.
 6. Първо и най-важно - сменяваш си всички масла , като е препоръчително да са оригинални на Хонда : -двигателно - 0W-30, около 5,5л. такова: -на скоростната кутия, около 2,0/2,5 л. препоръчително такова: - на диференциала особено задължително такова, около 1,0/1,2 л. : -евентуално на хидравликата с такова, около 0,6/0,8 л. : -съответно маслен, въздушен, нафтов и по желание поленов филтър. Ако имаш съмнения за антифриза около 7,1л. за -37 градуса и спирачната течност на спирачките и съединителя, също ги сменяваш и за първо време приключваш. Друго ако трябва, по-натам.
 7. 8-ма генерация Акорд

  Аз не съм сигурен, дали имат въобще някакъв датчик, я на джантите, я във винтилите -реално не знам дали при Хонда, се използват такива датчици, за отчитане за спаднала гума.
 8. Намерих темата за ролката на алтернатора, ето ти я, а за ремъка съм почти сигурен че е 7 канален и е 1785 мм. но ще проверя допълнително. п.п. Ето ти и тема за ремъка и точния размер и как се поставя:
 9. DPF светна и не изгасва

  Днес взех колата , с монтирания вече почистен и нулиран ДПФ филтър, като същевременно смених и маслото и започвам да следя, как ще са нещата от тук нататък. Ето го и този хубавец, който ни създава толкова много проблеми: На тази снимка се виждат и данните за запушването и %-те след почистването: Ако някой сваля този филтър да го почиства, да не напъва да развива температурния датчик който се вижда на снимката, защото е тънкостенен и е лепен и има опасност да го прецака. Човека който прави почистването, ме предупреди изрично да го пратя така ,защото те имат машина която си го хваща, нагрява и го развива безпроблемно. Също след монтирането на ДПФ-а е добре колата да се запали и остави да работи на място около 30/40 минути, за да може гела с който се третира след почистването ( с такъв гел идват и абсолютно чисто новите ДПФ-и) да си обгори и изпари. И нещо много важно което научих: Когато по време на движение колата влезне в режим на регенерация и я усетите, или когато ви светне първата индикация за проблем с ДПФ-а без ! , от инструкцията на Хонда, казват само да продължим да караме още около 10/15 км. със скорост 60 км/ч. и нищо друго. От слуховете и легендите, ние си го знаехме газ над 3000 оборота и тя ще се оправи - да обаче не е така. Реално ако хванем че колата прави регенерация, или вече е светнала първата индикация без ! , продължаваме да караме с 60 км/ч. но с 2000 максимум 2100 оборота, защото след тези обороти, компа изключва процеса по регенерация и нищо не правим - а затлачваме допълнително филтъра. Не случайно, когато миналата седмица правих принудителната регенерация, наблюдавах точно на колко оборота се извършва тя - точно на 2000 , като за 10/15 секунди вдига на 3000 об. и след това сваля за целия процес 15-на минути, точно на 2000 оборота, след което завършва пак за 10-на секунди на 3000 оборота. Споделям ги тези неща защото мисля че са важни, а който иска да слуша. п.п. Бранко в петък ще ги питам точно какво променят софтуерно с новите настройки за ДПФ-а и ще пиша.
 10. Шума по принцип се разсейва и лъже от къде идва. Имам подозрения , че този шум ти идва от шайбата на алтернатора. Сега се сещам, че точно такъв шум имах преди 4/5 години и когато се появи, докато слеза и отворя капака, за да видя от къде идва, той изчезваше. За два месеца, ( точно ноември и декември) няколко пъти ми се случваше и бях бесен, че не мога да го хвана. След това изчезна и не се появи до следващата зима, (пак тези месеци) точно като застудя и стана по-влажно. Тогава обаче, съвсем случайно при работещ двигател и отворен капак, се появи пак този шум и го хванах на мига. На пролетта смених тази ролка (даже бях писал и пуснах снимки, в раздела за 2-ра генерация) и от тогава този шум не се е появявал.
 11. Бе аз прочетох, но Слави споменава,че е говорил с колегата Дидо, а не с теб. Това ме учуди и викам да питам .
 12. Дани, покрай сагата с ДПФ-а на 3-та та генерация ( като правих принудителна регенерация миналата седмица) ,я закачих на диагностика и си изписа номерата и на рамата и на компа. Ясно е че нищо не е пипано, защото не е премахнат филтъра и няма намеса в компа. Но ако излезнат - ххххххх вместо номер, означава ли реално, че километража е пипан, или е предположение ? Понеже съм сигурен и за километрите на 2- рата генерация , ако това е показателно с - хххххххх , мога да я проверя и нея, за потвърждение евентуално на информацията, ако има интерес.
 13. Сменява се - след като се покачи на около 2 см. над максимума. Надявам се, че след основното почистване на ДПФ-а който направих, проблема ще изчезне за следващите 3/4 години - поне така ме уверяват.
 14. DPF светна и не изгасва

  Дано е така и в действителност, макар че не очаквам нещо по различно,от обещаното. Естествено винаги има неизвестни, докато не го изпиташ лично. Между другото, в петък отивам в Бултрако за смяна на ербеците (по сервизната акция) и заедно с това, ще ги накарам да ми сложат новия софтуер за работата на ДПФ-а, който скоро официално са го спуснали от Хонда. Информацията е от тях.
 15. DPF светна и не изгасва

  Дани, относно това: еми, много е спорно, също доста рисково (има доста, случаи на прецакани двигатели) и всичко ми намирисва като един вид реклама , като в Телешоп - уж всички са доволни, имало ефект който не се вижда, а и никой не иска да си разглоби двигателя, за да види какво всъщност е почистено. А относно това: Проучвах доста време как и къде да го почистя, с какви машини и методи се прави и мисля ,че избрах правилното място и човек във Варна. Реално там и в Германия са тези две машини в цяла Европа, които извършват това почистване и дават сертификат, че филтъра е неразличим от нов. Но както се досещаш , цените в Германия са сериозни, затова доста хора от цяла Европа , си пращат филтрите за почистване именно във Варна. Много от оторизираните сервизи тук, на различните марки, работят с този сервиз във Варна и му използват услугите и отзивите са само положителни. Исках да пиша за това по-късно, след като ми пристигне почистения филтър други ден и като видя резултатите от протоколите и изследванията , обаче вчера ми се обади човека да ме уведоми ,че филтъра е почистен и понеделник ми го праща, но по мое настояване, ми даде информацията по телефона, конкретно за моя филтър - какво е било запушването, с какво и че след процедурата и изпитанията/тестването което извършват, е с параметри на чисто нов . Други подробности по-натам, че стана дълго.
×