Jump to content

Emicha

Фен
 • Content Count

  2997
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Emicha last won the day on March 3

Emicha had the most liked content!

Community Reputation

1469 Master

7 Followers

About Emicha

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2.2i-CTDI-N22A2 (2006); CR-V 2.2i-DTEC-N22B3 (2011)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

10450 profile views
 1. Въпроса не е към мен, но аз мисля (а на 2-ката, го и направих), че правилното решение е, смяна на омекнали и скъсани тампони, както и с евентуална смяна на омекнали пружини. Когато се направи това, всички стойности ще си дойдат в нормите. Нямам нищо против раздвижните щанги, но те би трябвало да се монтират, само за педантично доизкусуряване на фабричните стойности и фиксиране на точни такива, а не от/до. Подложки, обаче в границата на разумното, биха били полезни, ако не се сменят пружините, за да могат да компенсират естественото и минимално им омекване.
 2. Е цитираш ме, пък не било лично към мен . А на това, че се засягам лесно, ще ти отговоря с това (грешна представа си си изградил, или пък може и така да изглежда отстрани де, но то евентуално е от това, че винаги казвам това което мисля и го защитавам, въпреки че на някой може и да не му харесва). Иначе да, не обичам да робувам и не искам да се грижа за още една система, да и сменявам филтри, да регулирам клапани на 20х.км. и то в 21 век, постоянно да и настройвам/ донастройвам и т.н., да "я мажа с масло против изгаряне", както и не обичам, да си возя бомба в багажника, която на всичко отгоре ме лишава от обема му - което никак не е маловажно. Относно икономията с която се хвалят всички дето са на газ (равна на едно кафе на 100 км.) може много да се спори дали я има или не и колко точно е тя (спрямо дизела де), ама ако я зачепкаме тая тема, няма да е на добре и няма да свърши скоро, затова не мисля да влизам в спорове и ви оставям да си вярвате и радвате на икономиите. Прав си и за "1000-те скъпо струващи компонента по дизела", обаче не забравяй, че точно те имат почти троен експлоатационен живот, спрямо подобните "1000 евтино струващи компонента при бензина". А дали човек има, или няма проблем с парите, дали ще кара 1.0-чка бензин/газ, дали 2.2 дизел, дали Ферари - е това е вече право на личен избор и лично решение - и няма изключения. Дано сега не си помислиш, че съм се засегнал - казах си това което мисля, а и по-принцип мразя и избягвам да давам препоръки, кой каква кола да си купува.
 3. Много добре те разбирам, още повече последното изречение от тоя пост - АКО. Но като прочета това и всичко избледнява, а и се изяснява: Което, всеки да го разбира както си иска. Когато караше дизеловия Акорд, ме кефеше (честно) какво куче беше, разчепкваше проблемите с които се беше сблъскал, защото беше взел Убит такъв Акорд, на Не реални километри, незнайно от кой каран, а и незнайно как подържан ( такси ли беше ,че не си спомням- ама няма значение! Е, вярно малко си изпати, после се отърва, ама си спомням и темата , като се чудеше при продажбата как да я паркираш под наклон, за да не ти свети лампата на резервата за горивото - че нали в Англия баце , две три години и шут.... Нищо лично , но - читавия дизел е в пъти по, по, най , стига да пипнеш такъв . И мене консумативи не ме плашат , икономия тоже, кефа не искам да си развалям, ама и не обичам да робувам на още един компонент - газовата ! Няма да се впрягате за някакви каруци, че живота ви мина в мислене и избиране! Писано ли ти е да изтеглиш късата клечка - ще я изтеглиш !
 4. Значи са го вдигнали с 30лв. Преди години, когато на мен ми трябваше беше 120лв. и аз така реагирах. Ама намерих втора употреба за около 50лв. (по спомен) и го взех, като предварително го силиконирах , точно там където се цепи- точно като на твоята снимка. Все още държи.
 5. Абе дано е това и да нямаш ядове повече. 500 лв. за ремонт на две дюзи (до колко разбрах пълно рециклиране) с пътя е нормална цена. Дано майсторите са читави, че спомените от Крушевац от едно време не са кой знае какви.
 6. , нещо ми мирише на работилница - или от сервиза в Овча купел, или не знам от кой... Какво ще рече "подробна и скъпа диагностика" и къде я прави - но май е било проба грешка. Ама нали всичко е на ред, карай и не му мисли. п.п. Добре е, че даваш обратна връзка ....
 7. Абе, трагедия е - от където и да погледнеш..... Да не говорим от GSM, ако искаш нещо да пишеш, или редактираш... Особено ако искаш да вкараш някой и друг емотикон.....Ама каквото такова.
 8. Защо плана на ЩАБА и ГРОБ, предвиждат отварянето на нощните заведения и дискотеките да е на 1-ви април? Еми защото три дни няма да илезнем от тях, ще направим "Тиквите" и на утрешния ден от махмурлук, ще гласуваме за ТИКВАТА😀 п. п. Няма да ходя на дискотека, за да не направя тиквата! 🖕
 9. Из фейсбук група (българска) .. Потребител 1: “Здравейте група, може ли да ми дадете съвет, как да удължа един градински маркуч?” Потребител 2: “Защо искаш да го удължаваш?” Потребител 1: “Защото е прекалено къс.” Потребител 3: “Еми по-добре си купи един достатъчно дълъг!” Потребител 1: “Не ми трябва цял, само 5 метра не ми достигат.. ” Потребител 2: “Да, обаче един цял маркуч е винаги по-добре!” Потребител 3: “Оффф!” Потребител 4: “Какво офкаш, човекът просту пита как да удължи един мъркуч!” Потребител 5: “А ти по-дубре научи българския първо!” Потребител 1: “по-дОбре!” Потребител 5: “Ей такива най-много ги обичам – молят за помощ, ама после се заяждат с другите за правопис!” Потребител 6: “Ей, все по-зле става в таз група. Аз когато съм удължавал маркучи, ти още прав под масата си ходил!” Потребител 1: “Еми кажи ми тогава как най-добре да го направя!” Потребител 5: “На твое място не бих го правил!” Потребител 2: “Още не си ми казал, защо искаш да го удължаваш, какво ще правиш с него???” Потребител 1: “Ще си поливам градината.” Потребител 7: “Бахти, ква е таз градина?” Потребител 1: “Еми съвсем нормална градина” Потребител 9: “Без да ти се бъркам, ама нали ти е ясно, че някои растения не трябва да се поливат с много вода?” Потребител 4: “Ейй ма сте и вий.. човека иска само да удължи некъв си маркуч!” Потребител 7: “Ти не се бъркай бе, малоумник!” Потребител 4: “Аре гледай себе си бе, идиот!” Потребител 1: “Никой ли не може да ми помогне?” Потребител 12: “Абе стига си давал зор пък ти, бе! Имаме си и друга работа, освен да отговаряме на тъпи въпроси!” Потребител 1: “Еми тогава защо отговаряш?” Потребител 13: “На умен ли ми се правиш, бе, селянин?” Потребител 1: “Не, просто искам да удължа един маркуч!” Потребител 2: “Преди 10 години удължавах маркуч, който изкара само година и оттогава ползвам цели маркучи!” Потребител 1: “Е, как го удължи де?” Потребител 2: “С удължител?” Потребител 1: “Т.е. залепи със скоч просто още един маркуч към него и така, или.. ?” Потребител 10: “А защо не потърсиш в гугъл??” Потребител 1: “Еми потърсих там и ме препрати в таз група” Потребител 15: “Аз още ползвам лейка за поливане, няма нищо по-добро!” Потребител 17: “Ох да, спомням си. Какви времена бяха едно време, еййй.. А сега нищо не държи, всичко се чупи бързо!” Потребител 1: “Да разбирам ли, че никой не може да ми обясни как да си удължа маркуча?” Потребител 15: “По-добре зарежи и поливай с лейка, тъкмо малко спорт!” Потребител 1: “Да, но имам проблеми с гърба и не мога да ходя много, че и да нося тежко.. ” Потребител 18: “Еми значи си на грешното място!” Потребител 5: “Точно!” Потребител 1: “Защо?” Потребител 17: “Това е градинарска група. Като не можеш да ходиш и да носиш тежко, отиди в медицинска група. Егати тъпака!!!” Администратор: "Темата е затворена, Потребител 1 беше блокиран заради спам!"
 10. Внимавай с изолир банда и с лепилата, че си смуче доста и може да стане беля. Когато на мен ми се беше сцепил, точно това направих и то с хубав и широк изолир банд, да може да хваща две ребра, а после и със силикон отгоре - за докато намеря здрав. Добре че го намерих бързо за 10-на дни, че при смяната му, видях че единия слой на изолир банда, беше засмукан доволно през цепката и щеше да отиде където не трябва, крепеше се на магия. От температурата на двигателя и вибрациите, лепилото на изолир банда става лигаво, започва да изпуска и тръгва .... а го бях направил доста прилично и изглеждаше вечно. п.п. Колата ти, с тази цепка е като спъната , особено на по-високи скорости - нали?
 11. И никога не вярвай, на тези манометри по бензиностанциите !
×
×
 • Create New...