Jump to content

Emicha

Делегат
 • Content Count

  2529
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Emicha last won the day on July 27

Emicha had the most liked content!

Community Reputation

1090 Master

3 Followers

About Emicha

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2.2i-CTDI-N22A2 (2006); CR-V 2.2i-DTEC-N22B3 (2011)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

8871 profile views
 1. Няма сарказъм,или нещо подобно. Просто така си го написал, или пък аз съм го разбрал така.
 2. На задното стъкло, не съм виждал да има патрон.
 3. Лято е все пак и хората са по почивки. А относно твоите 5 въпроса, има изписано доста - просто използвай търсачката. Как с ключа, ръчно, отваряш задното стъкло? То се отваря като (има си отделен бутон на ключа за него), въпросния бутон, се задържа натиснат по-дълго, докато стъклото не подскочи леко,а и трябва да си отзад при задната врата,за да стане. П.п Тук има качени и инструкция (мануал) за всичко което те интересува, та я потърси и си я изтегли, защото ще ти е доста по-полезна, от книжката която си поръчал.
 4. За 3-та генерация (в съответния раздел) колега е дал точният размер на ремъка, обаче неговия двигател е друг. Така че трябва да пробваш и ти, пък после качи размера за други колеги,защото не намирам да е писано по казуса, за твоя двигател.
 5. Преди да купиш какъвто и да е размер гуми, виж какво ти е J-то на джантата. Това за да знаеш каква широчина гума, ще ти е подходяща за съответната джанта. А размера - 215/65/16 си е разпространен и не е толкова скъп.
 6. Помпите рядко се чупят, но като се случи се отива приблизително на 9х. лв. - поне толкова каза че му се е вързало на един колега, с който разговарях миналата година в Бултрако (но той и там я е правил). Клапана за високо налягане е възможно и приемливо решение, както и евентуално шоковия датчик, но ....?
 7. policeman, много правилен въпрос си задал. Аз ще добавя и това: какъв всъщност е проблема та питаш за помпата? Защото ако тя се е счупила (при този двигател), мисля няма да минеш само с ремонт на помпата или да купиш втора употреба. Запознатите и преминалите през това, обикновено казват, че се отива на подмяна на цялата горивна система .
 8. Не е необходимо да сменяш фара. В тази тема, в пост 66 съм снимал въпросната пластмасова измислица,която се завива на фара и щипките и закопчават бронята. В случая тези щипки са отчупени и затова бронята там леко отваря.
 9. Хубаво си ги проверил, ама защо не махнеш задна дясна и не погледнеш дали ти е стегнат амортисьора.
 10. Това ти е: 53713-SKN-G02 -HOSE COMP., POWER STEERING FEED-
 11. Такава "планка с 5 болта" , както я описва колегата, може евентуално да е, шапката на някой от амортисьорите. Сгъни задните седалки, и на страниците долу, ще видиш две декоративни пластмасови капачета. Махаш ги и ще видиш под тях, тези шапки и ще можеш да ги провериш дали са стегнати.
 12. Абе, провери фреона (както те посъветваха колегите - най-елементарно и бързо е). Пък тази пара ще мислим по-натам да я обясняваме евентуално - но сигурно е някакво програмирано решение от Хонда , за евентуален комфорт на пасажера , тип овлажняване .
 13. Е... те това вече е тинейджърски чат - ама айде. Цецо за "какво програмирано решение" говориш (освен ако не е двузонов климатика), като на централната конзола имаш едно обикновено (У) коляно,от което двете духалки взимат един и същ въздух? На втората генерация (на CR-V-то) имах подобен проблем, (лявата ценртална духаше една идея по-студено и с по-силна струя от дясната и се чудех защо се получава така. В същото време ми правеше впечатление, че напоследък по таблото отгоре колкото и да го забърсвам, все се появяваха множество малки боклучета. Е един прекрасен ден, при игра с насочващите клапи на централните духалки, започна да изкарва парченца дунапрен. Тогава огледах обстойно отвора и зад лопатките на дясната видях още парченца. С една пинсета изкарах няколко дунапренени лентички, по около 10/15 см.. След махането им и тази духалка се оправи.
 14. Мен ли визираш ? Сигурно ме бъркаш с "Черен Петър" - въобще не съм разстроен. Обаче е неприятно, да жулиш на телефона като гламавq за да прелистваш , нещо което са го написали непосредствено преди теб - за това иде реч , а и правилата са такива ако има значение за теб. (И това беше конструктивна забележка, а ти се фръцкаш като "ощипана мома") Относно изходящата температура от въздуховодите: ако вентилатора е на мах. и мерите с термометър, отчетената температура ще бъде с около 2/3 градуса по-висока, от ако при същите условия вентилатора е зададен на средно положение. Миналата година си правих експерименти и при външна температура 35 гр. , зададена температура на най-студено, вентилатора на мах. - на духалките свали към 10/11 градуса. Намалих вентилатора на средно положение и термометъра отчете 6/7 градуса. Другото което се спомена по-нагоре е напълно резонно и никой не го оспорва, а именно от най-близките отвори до изпарителя /примерно над централната конзола/ да духа по-студен въздух, за разлика от крайните до вратите. И в това няма нищо чудно - просто тръбния път е по дълъг и част от студенината се губи докато стигне до отвора, а под таблото си е и топло. Обаче примерно, ако от крайна лява духалка ти дава студено, а от крайна дясна няма тази студенина, едва ли ще е от фреона - това имах в предвид и така съм разбрал въпроса на колегата.
 15. Jap Car, първо една конструктивна забележка : Не си от вчера във форума, затова не цитирай предходното мнение (подразбира се, че се отнася за последното мнение), става гадно,дълго и излишно,а си е и по-правилатана форума, които си ги приел предполагам машинално, без да ги прочетеш или осмислиш. Та,всеки нормален човек, първо би започнал от елементарните неща (в случая, като проверка на фреона), вместо да се впусне в разглобяване и да си изгуби времето (няколко дни-според зависи). Ако колегата постигне нещо с фреона - добре, (а и ще чакам да си го обясняваме), ако не постигне нищо - ще разглобява. И последно: Понеже както ти казах, че го има момента за субективно усещане, нека колегата преди да прави каквото и да е, да сложи един термометър на отделните духалки, и да провери, дали усещането не го лъже.
×