Jump to content

Emicha

Фен
 • Content Count

  2730
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Emicha last won the day on February 21

Emicha had the most liked content!

Community Reputation

1205 Master

5 Followers

Profile Information

 • Кара
  CR-V 2.2i-CTDI-N22A2 (2006); CR-V 2.2i-DTEC-N22B3 (2011)
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

9383 profile views
 1. Имаш правописна грешка : Мярката е - 1 мЕнда херц, от там 1 мЕHz=9000лв. 😀
 2. Хирурзи разговарят по време на обедната почивка на тема, какви са любимите им пациенти: – Значи, най-обичам да оперирам счетоводители. Всичко вътре е номерирано. – Аз предпочитам библиотекари. Вътре всичко е по азбучен ред. – Предпочитам информатиците! Всеки орган е в различен цвят. – Най-лесно се оперира политик! Няма сърце, тестиси и гръбнак, а главата и задника можеш спокойно да ги разменяш.
 3. Никой и за момент не си е помислил да омаловажава опасността от вируса, или какъвто и да е друг вид вирус или болест. Трагедия е всеки един загубен живот, без значение дали в момента е от въпросния вирус, или друго нещо. Това е ясно и категорично и смятам всички пишещи тук колеги за нормални и отговорни . Проблема обаче е : че се крие истината (каквато и да е тя - или имаме истински проблем, или умишлено създадена истерия) , а това води до това , че всеки избира на какво да вярва и какво да прави . Гледат ни в очите и чрез купените медии ни плашат, промиват ни мозъците, отчитат някаква загриженост, действат на парче , половинчато и неадекватно , но изглежда това им е капацитета. Информацията която ни дават е неправилно поднесена, изкривена и според мен тотално невярна. Въпросния кризисен щаб , не може да ме убеди за да му повярвам, а за останалите локумаджии, както и за неподготвените - но не случайно подбрани "журналисти" въобще и не искам да говоря! То да управляваш правилно и кадърно една държава и народ, не е за всеки, но за жалост в момента това е "материала". Надявам се когато всичко това свърши (колкото по-рано, толкова по-добре), да излезе истината и ако са ни лъгали за сериозността на проблема, да си понесат отговорността. Иначе по темата: - Понеже постоянното оправдание за това ИП е - да не се претоварва ЗС , искам да попитам, тези показни "уж болници" които ги правят по разни зали, с какво ще помогнат, като така и така няма достатъчно лекари и сестри, няма необходимата апаратура, ( и не се заблуждавайте, че са нужни само апарати за обдишване , за които се говори постоянно) - за евентуални морги, или за друго ще ги използват? Знаете ли какво е всъщност едно интензивно отделение - с какво трябва да разполага като оборудване, колко легла и на какво пространство трябва да са и евентуално с колко медицински персонал ? - Следващ въпрос - правилна ли е мярката, установени заразени да ги изпращат в домашна карантина (за самолечение) и чак ако много се влошат , тогава да ги приемат в болница ? Питам адекватно ли е това, защото според прочетеното, в началото симптомите са уж леки като при всеки грип и изведнъж положението ставало критично за няколко часа - та как ЗС ни помага в този случай , или ако оцелее даден човек добре, ако не какво правим. - Сума ти светила се изказаха ,че въпросния вирус няма да изчезне ей така, само с карантина - уж за забавяне на разпространението , а че това ще стане когато почти 70% от населението го прихване и изгради имунитет. Та кое е вярно според вас и ако карантината падне другия месец, на фона на бавното разпространение у нас (поне това ни казват и обявяват - макар че според мен, вируса тук мина през януари и февруари), няма ли тогава да е бомбата със закъснител?
 4. Е защо да не е добре, като LUK си е оригиналния за вграждане? Това че някой попада на менте, не знам си къде правено и какво качество, е друг въпрос. Обаче сега при тази обстановка, нямам идея ако си поръчаш от вън как ще стане, а тук какво има налично е другия въпрос.
 5. ВАЖНО от Кризисния щаб! При съмнения за висока температура и поради изчерпване на термометрите в аптеките, МЗ препоръчва да се поставят три сухи царевични зърна в дупето. Ако излязат пуканки, веднага се обадете на Бърза Помощ ! Забележка: Само зърна - не цели кочани !
 6. Като съвестен гражданин, спазвам възможно почти всички препоръки на щаба, (колкото и да не съм съгласен) и призовавам всички да го правят. Ограничил съм почти всички контакти, затворил съм си обекта от 13.03.20, пуснал съм служителите в принудителен платен отпуск до края на този месец, за месец април ще видя дали да ги съкращавам, пускам в неплатен отпуск (което не е вариант - за хората), както не е вариант да се "възползвам" от мярката 60/40 предложена от управляващите. п.п. В контекста от горното, смятате ли , че глобата от 5000 лв. (на фона на стандарта в БГ) е адекватна и правилна и с какво ще помогне - въпроса не е политически?!? Ако глобата ще премахне вируса, нека всички да се глобят и да се свършва..... п.п.п. Какво ви е мнението за всяко последно/предпоследно решение на "кризистния щаб" - за носене на маски и относно тестовете за тестването на населението за вируса ?
 7. Здрасти отново. Твърдия педал означава, че ти се губи някъде вакума (не държи). Това че не държи,заедно със съскането което чуваш при натискане на спирачката, ме кара да мисля че някъде по трасето имаш пропуск. Може да е от маркуча (спукан примерно),или клапана му да е блокирал (прецакани да не държи) , може там където влиза в сервото, гуменото уплътнение на щуцера да се е спекъл, скъсал и т.н. Друга,възможна причина е, прецакано гуменото уплътнение (О пръстен), между спирачната помпа и корпуса на сервото - като съскането най-вероятно го чуваш от там. Провери тези неща и пиши.
 8. Колега, може ли малко по-грамотно писане и задаване на въпросите, че нищо не ти се разбира. Човек и да има желание и възможност, няма как да ти даде съвет или мнение.
×
×
 • Create New...