Jump to content

zag80

Фен
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

zag80 last won the day on December 6 2021

zag80 had the most liked content!

Community Reputation

33 Neutral

About zag80

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V III MT R20A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ето нещо по темата. https://www.drive2.ru/l/584229077905343752/
 2. Привет! Може ли оферта за комплект филтри? (Маслен, въздушен, купе) Honda Cr-v 2010г R20A2 Поздрави!
 3. Привет ! Mоята поръчка е : Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: RAVENOL SSV SAE 0W-30 1x4L RAVENOL SSV SAE 0W-30 1x1L Стойност на поръчката: (45,95+13,49)*1.9775 = 117,55 +12=129,55лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - офис Еконт Клубни поставки: Да, един комплект Ако може цени и наличности на филтри? Благодаря!
 4. При стрелковите индикатори няма нужда от горе описаните прекъсвания на измерването за определено време с цел ресет и възприемане на новите стойности. Иначе всичко останало е същото. Трябва да се знаят стойностите на оригиналният сензор за ниво на бензин. Също така и сензорът за ниво на газовата бутилка какъв тип е ? Поздрави!
 5. Здравейте! Изказвам само предположение! На рейката с дюзите има ли датчик за температура и налягане ? Възможно е температурата на превключване от бензин на газ да е твърде ниска. Тогава след преминаване на газ рейката се напълва с не добре изпарена (течна) газ и при голяма консумация (ускорение) се получава частично замръзване. В софтуера за настройка има зададена температура на газта под която се преминава обратно на бензин. Ако имате възможност може да погледнете настройката. Поздрави!
 6. Сега е по-богата сместа при работа на газ. Бензиновият компютър прави корекция за да я вкара в норми. Когато я изгасиш с тези корекции студеното палене на бензин е трудно.
 7. Схема.doc Здравейте! Ето и принципната схема на емулатора. Ще се опитам да дам кратко пояснение. Контактите на релета К1 и К2 прекъсват и превключват веригата на фабричният сензор за ниво със съответните времезадръжки реализирани софтуерно. Той е със стойности 780ома при празен резервоар и 20ома при пълен резервоар. Има още две стойности които ни интересуват и ще се използват по късно при калибрирате на аналоговия вход са : - 1/2 резервоар = 202-212ома - ниско ниво (резерва) =566-660 ома Тези стойности са за CR-V 2007-2012г. До колкото съм запознат сензорът за ниво е същия при : - Accord VIII 2008-2015 - Civic Може и да греша! Моля да ме поправите! Емулаторът е изграден на базата на модул Arduino Nano. Резисторите R1-R11 , заедно с MOSFET транзисторите Т1-Т10 (за по-ясна схема не са начертани всички) реализират "елементарен" цифров потенциометър. Обърнете внимание, че сборът от стойностите на всички резистори R1-R11 е 780-790 ома , точно толкова колкото е и фабричният нивомер. Аналогов вход А0 е свързан към сензорът за ниво в газовата бутилка, който в случая е 0-90ома. Измерената стойност се преобразува, чрез цифровият потенциометър и се подава за индикация към приборния панел. Вход А1 се използва като цифров вход, който взема сигнал от газовия клапан. Реализиран е през оптрон за по-голяма безопасност от възникване на пренапрежения при превключване на газовите клапани. За по-голяма точност при измерването е предвидена възможност за калибриране на показанията за ниво в по-горе споменатите точки: - празна бутилка - резерва - 1/2 бутилка - пълна бутилка Те трябва да съответстват на оригиналните стойности на сензора за ниво на бензин. Това става, чрез бутон "Menu", като за индикация (Различна,честота на премигвания за всяка от точките) се използва светодиод LED1. Поздрави!
 8. Благодаря на всички проявили интерес към темата! Ще пусна нов клип. Ще пусна и принципната схема на устройството! Идеята беше , че има и друг вариант на по- горе описаните варианти за правилно показание на нивото на бензин. Поздрави!
 9. Здравейте! От няколко месеца съм собственик на Honda. Още преди закупуването бях запознат с "проблема" за правилното показание нивото на бензин при работа на газ. След покупката и монтирането на газова уредба и аз се сблъсках с тази особеност. Още при монтажа отказах да ми се монтират каквито и да било емулатори и устройства относно показанията на бензин. Бях решил да разработя собствено устройство. Прочетох доста неща по темата, както в нашия форум, така и в много руски . Решенията сигурно са известни на всички: - монтиране на готови емулатори от типа на А.Е.В 393H , STAG -FLE JC и др. - прекъсване на бензиновият нивомер с реле (със или без допълнителен резистор) за ресетване на показанията при всяко палене - прекъсване с бутон - поддържане на по-голямо количество бензин в резервоара Всяко решение си има своите предимства и недостатъци. В един от руските форуми попаднах на клип в който, по думите на собственика : "едни момчета са създали емулатор, който прави и показания на нивото на газ в бутилката върху приборния панел". Но само толкова - един видео клип ! Започнах да разучавам подробно работата на самия бензиномер. Как и кога измерва? Какво се случва при промяна на стойността на сензора за ниво. След доста експерименти вече бях наясно с работата и показанията на нивомера. Разработих устройство, което прави точно това, което бях видял на клипа. При работа на бензин на приборния панел се показва нивото на бензин в резервоара, а при работа на газ - количеството газ в бутилката. Емулаторът е изграден на базата на модул Arduino Nano. При работа на газ преобразува сигнала от сензора за ниво на газ 0-90ohm (може би най-разпространения тип) до стойности съответстващи на бензиновия нивомер (780-20ohm ) и го подава за индикация върху приборния панел. При всяко преминаване бензин/газ или обратно са необходими около 50-60сек за коректно показание на вида гориво. За по-точно показание на количеството газ е предвидена възможност за калибриране в 4 точки: - празна бутилка - ниско ниво (резерва) - 1/2 бутилка - пълна бутилка Клип на работещо устройство: https://dox.abv.bg/download?id=1bea90a9ca#
 10. Здравейте! Ето и моята поръчка: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-sfe-super-fuel-economy-5w-20.html Вид и количество: RAVENOL SFE SAE 5W-20 1x5L Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-4-takt-gardenoil-hd-30.html Вид и количество: RAVENOL 4-Takt Gardenoil HD 30 1x1L Стойност на поръчката: (58.95+7.95)*1.9775= 132.30-20% = 105.84 лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - чрез куриер
×
×
 • Create New...