Jump to content

Markony

Администратор
 • Мнения

  4224
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  110

Markony last won the day on Декември 8

Markony had the most liked content!

Обществена Репутация

1208 Master

1 Последовател

Относно Markony

 • Ранг
  Главен Модератор
 • Рожден ден 10.06.1969

Profile Information

 • Кара
  HR-V D16W1, CR-V R20A2, Prelude F20A4
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе
 • Интереси
  Автосервиз,автоелектроника,диагностика,климатици,земеделска техника,Къстъм ГИ LPG О8935177О9 Бранко

Последни посетители

11008 профилни разглеждания
 1. Покупка на Legend

  До 10 дена може да се достави всичко. Естествено е по-добре ти да сложиш газ.В един ГИ най-важното е гаранцията ,монтажа и настройката. Нямам идея от поддръжката на Мерцедес
 2. По лесно се развива на топъл двигател.
 3. И още десетина клипа след този за всички възможни ламби...
 4. Проблема няма нищо общо с амортисьорите или тампоните.Малко бъркаш тяхното предназначение в окачването. Амортисьорите не носят колата ,а тампоните изобщо не трябва да работят.Сменяш комплект пружини и проблема отпада.
 5. DPF светна и не изгасва

  Сподели после каква е промяната ,че на техника в Бултрако не му беше много ясно...
 6. 2.0 i-vtec духа от щеката

  Не знам защо Фена не си довърши изречението,но виждам ,че има доста грешна представа ,за това ,кое е правилно и кое не. Картерната вентилация е толкова просто нещо,че не знам как може да се тълкува по 15 начина. Имате един чайник с вода.Нагрява се до 90 градуса. Водата се изпарява.Ако не се изпусне отнякъде налягането ,чайника ще се пръсне. Същото е и с двигателя.С тая разлика ,че там има масло,гориво и антифриз,влага +сажди,гняс и други незнайни хим. елементи. Това всичкото нещо е отровно,канцерогенно,взривоопасно и трябва по някакъв начин да се обезопаси и използва за полезни неща. Картерните газове се отвеждат извън мотора ,охлаждат се и се разделят на два потока .Единия /от блока и картера на двигателя/ поток отива за смазване на дросела и мотора за празен ход,след което се изгаря заедно с входящия въздух.Втория /от картера на главата/ поток през капака на клапаните се вкарва в кутията на въздушния филтър,след което се изгаря с входящия въздух. Ако системата не е затворена - отворена капачка или извадена щека, картерната вентилация не работи.Това не е причина да има каквото и да е "духане" ,тъй като разширението по време на стопляне на маслото и изпаренията на летливите фракции са бавни процеси и не свързани голям поток на газове. Естествено няма мотор с 100% уплътнение на сегментите и именно изпускането на тая компресия вие наричате "духане" С две думи ,колкото повече "духа" толкова е по-зле със сегментите двигателя. Това твърдение е абсолютно грешно! Дали двигателя е 1,4 или 2,4 на 4 цилиндъра няма никакво значение. Колкото бутала нагнетяват,толкова засмукват.Има леко колебание на картерното налягане около горна мъртва точка,но то е минимално.
 7. Дефинирай "по-стабилно",че няма такава характеристика на маслата. 20W-50 колко е стабилно?
 8. Как се кара със стейдж 3 в градски условия ,че не се сещам?
 9. Сега може вече да регулирате клапаните
 10. Покупка на Legend

  Няма такова нещо.С предкамерно впръскване са.Може да се добави бензин в % над определени обороти/натоварване ,ако ГИ го позволява. ГИ на Ледженд се монтира трудно и още по-трудно се настройва.Ако ще купуваш кола с монтирана газ се позаинтересувай от гаранцията ,че да не се окаже да си платил ГИ пък да го нямаш...
 11. System prüfen

  Това не е грешка ,а препоръка да посетиш сервиз за диагностика.На мен ми се е случвало след наличие на вода в горивото.На самия горивен филтър има пробка/винт за източване на водата.
 12. System prüfen

  Най вероятно изписва system prüfen ...я провери пак?
 13. Aaaм,След разкачане на захранването или след ресет на компютъра се прави обучение на празния ход,И на още 2 датчика. Това става с хонда тестер,но с него само се наблюдава,а процедурата по обучението е описана в мануала. Довечера ще се опитам да пусна скрийнове.
 14. Не е лош сайта. Аз обичам ретро. Сега си търся докторска престилка и слушалки като на рекламата.Усмивката ще си е моята...косата ми я няма отдавна.Ставам ли за рекламно лице?
 15. Пали от 6-7 развъртане.

  Слагай един REDEX,ама трябва и малко извънградско каране
×