Jump to content

Markony

Администратор
 • Content Count

  5032
 • Joined

 • Days Won

  40

Markony last won the day on April 8

Markony had the most liked content!

Community Reputation

1838 Master

About Markony

 • Rank
  Главен Модератор
 • Birthday 06/10/1969

Profile Information

 • Кара
  NC 750.HR-V D16W1,D16W5, CR-V R20A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе
 • Интереси
  Автосервиз,автоелектроника,диагностика,климатици,земеделска техника,Къстъм ГИ LPG О8935177О9 Бранко

Recent Profile Visitors

27817 profile views
 1. Може.Както някой е забелязал има техническа възможност,но има софтуерна забрана.Бултрако имат софтуер ..Канадски ,който прави това ,но нямат право да го сипват.,,
 2. Ще почакам още малко да се наиграете в пясъчника и после ще затрия всичко,че не е полезно никому...
 3. Записване тук за срок 15.04 -20.04. цена с ДДС 360 лв. Плащане само с фактура по банков път.Лични данни само на лични. Трите имена,ЕГН,Адрес по л.к. телефон и имейл.Пращам фактурата ,превеждате парите.Пружините са тук в началото на .Май.
 4. Знам какво съм длъжен да направя! Кажи на човека с проблемния сивик да ми се обади.Телефона ми е в подписа. Ще му отговоря на всички въпроси и ако мога ще му оправя проблема безплатно. Втори вариант е той да се включи в тази интересна група като собственик и да чете ,задава въпроси т.н.Има адски много информация,подредена ,услужлива и т.н. На теб желая много успехи в немските форуми и с немските коли. Като си купиш Хонда си добре дошъл! П.П. Изречение се започва с главна буква....от уважение към езика и към събеседниците най-малко!
 5. Чудесно! Това е твоята кола.Носи много,катери се яко и гори 2 пъти по-малко от Тойотата и Форда. Това е единствената Хонда на която можеш да закачиш царски болт.Търсиш нещо 2011-2012 година. Не колата не е моя ,а на мой приятел и клиент,който смени Тойота Тундра с Хонда.И двете съм ги газифицирал и затова знам разликите. С Тойотата всички празни курсове ти излизат златни,в сравнение с Хондата.
 6. Същественото е ,че изобщо питаш за това нещо. Никой ама никой ,който разбира поне малко от ДВГ няма да зададе такъв въпрос. И да.... няма как да не те разкрия. Първия пост в този форум започва със "Вече съм горд собственик на ..." Защото за нас това "чудо" както го наричаш е религия. И мразим пишман майстори ,които вместо да си карат таксита решават да докарат едни лесни пари на гърба на някой човечец. Като ти се занимава с това,купи книжки,почети малко,запиши се да учиш.Не троши колите на хората ,като не знаеш какво има под капака. Един семестър е само едни 300-400 лв...Да обикаляш форумите и да задаваш тъпи въпроси е чиста загуба на време и вече си наясно с това от другите форуми...нали Калине?
 7. Чак безмислено не е.Имам един дето се ползва по предназначение...строителна фирма.Мъкне работници,гипсокартони...такива неща.Ремонт досега не съм правил,като изключиш едно ПТП,което го вдигна за 2 месеца на трупчета. Факт е че това бижу носи бая багаж и драпа през кал яко.Ти за какво ще го ползваш?
 8. И как ще я "ремонтираш" тая кола като нямаш елементарни познания?....разказвай смело...може да ти излезе късмета.Аз съм даскал по душа.мога да ти издекламирам 4 километра жици на въпросния Сивик наизуст...
 9. Донесоха ти сивик за ремонт или за газ и сега се чудиш как да го осереш ли?
 10. Невероятен автомобил,особено някой по- последни години.Щом питаш за него значи си прочел доста. Бях решил да си взема такъв миналата година.Обиколих всичките 9 обяви и нямаше един читав.Единствения вариант е да си внесеш сам такъв и то от Канада.Има много опасни места по цялата процедура ако не си опитен,затова потърси специалист и ако може не давай пари напред.Втори вариант.Купи го от тук но прави архив на всички снимки през последните 3-4 месеца от търговете в Канада.Така ,като го купиш от тук ще знаеш колко е въртян през таван :).Тукашните джамбази се мислят за велики.Купят за 5000 долара и тука ти го дават на промоция за 20000 лв. Джипа не можеш да го познаеш ,че е от тотална щета ,докато не го подкараш и почнат да падат кит и ламарини.Забрави да купиш ударен и да го реставрираш тук.Части няма никакви ,а преден капак,калник и фар с доставката ми излезе 4500 долара.Подръжката е лесна ако спазваш препоръките за обслужване,с ремонтите е малка драма..Подръжката на година излиза 1600-2000 лв,но кефа цена няма.С нашия бензин разхода е малко големичък,но като имаш крави и ранчо се понася. Газифицирането е проблем ,макар че съм слагал газ ,но не съм доволен.По-старите ,които нямат гасене на цилиндри по-биват.
 11. Здравей! Хонда ЦРВ2 е неразрушим автомобил в правилните ръце.За съжаление 90 % от обявите са от неправилните ръце.А собственик с читав просте не го продава... Какви са им болежките...списъка е дълъг и доста зависи от къде е внос. На първо място слаб двигател от към ненавременна смяна на маслото и неправилно масло. Страдат биелни лагери ,верига ,разпределителни валове,особенно изпускателния,маслена помпа,хидравлична помпа,хидравличен маркуч до рейката,съединител на климатика,витек клапан. Това не са фабрични дефекти,а слаби места заради неграмотни собственици и калпави майстори. Ръчната ск,кутия е почти вечна,автоматичната ,като горното за двигателя ,но се води най-здравата в света. Заден диференциал пак същото.при редовно обслужване е вечен.Първия път като решиш да издърпаш някого от пряспа или пясък е долу.Вътрешни карета са малко слабички.За българските пътища окачването се държи добре,като задни пружини почти винаги са омекнали и задницата се вижда леко разкрачена..С други думи...като кушуваш с майстор разбираш от Хонди или собственик на същия модел...че му знай болежките.
 12. И кажи на пича с диагностиката да отиде да гледа крави,че с компютрите не си говори нещо...:)
 13. Както казах по-горе...това при мен е ежедневие...Бивш таксиметров шофьор ,станал търговец,ти обеснява колко не разбираш и колко е евтино да се оправи,но той не можел защото е много зает и за тоя которник са му звъняли днес 10 пъти..:)
 14. Бъркоча винаги е важен. За радост компаниите не влагат много ресурси в автомобилните масла като капитоловложения, защото бизнеса отива към липсата на двигателни масла. В бъдеще очаквам всячески подоброяване на хидрокрек технологията ,може би по пътя на Петроканада и Шел. Да не забравите ,че има милиарди масло в обръщение ,което трябва да се утилизира и след това да излезе от употреба или да се насочи към други отрасли. За маркетинга.....има компании ,които традиционно си държат на качеството,има други компании,които традиционно залагат на неграмотни надъхани фенове. Та винаги може да се съди от двете страни,но като клиенти имаме огромен избор,колко той е разумен пише в тая тема!
×
×
 • Create New...