Jump to content

Markony

Администратор
 • Мнения

  4345
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

1305 Master

3 Последователи

Относно Markony

 • Ранг
  Главен Модератор
 • Рожден ден 10.06.1969

Profile Information

 • Кара
  HR-V D16W1, CR-V R20A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе
 • Интереси
  Автосервиз,автоелектроника,диагностика,климатици,земеделска техника,Къстъм ГИ LPG О8935177О9 Бранко

Последни посетители

12436 профилни разглеждания
 1. Acura 2.3i 16V RDX

  Въпроса ти не е на баш правилното място.Няма оторизиран сервиз за Акура тук.Независимо от това всички сервизи на Хонда могат да приемат колата,но с уговорка за неоределено време.Нямат сервизна документация и диагностика.Частите само от щатите с поръчка от оф.представител,съответно мито и ДДС. Специално конкретния двигател няма аналог в Хонда и няма взаимозаменяемост.Не всички масла на Хонда стават за Акура. Бих ти препоръчал да си намериш частен майстор около теб с голяма любов към книгите и перфектен английски ,за да може да поддържаш Акура...Всичко останало ще е мъчение.
 2. Какво трябва да се види на снимката.Би ли го оградил с червено?
 3. Малко късно виждам темата, но съм сигурен ,че вървиш по грешен път.Приеми ,че охлаждането и включването на компресора са 2 отделни вериги ,абсолютно независими.Компресора се включва само и единствено от командата от пулта и разрешение от пресостата за замръзване в изпарителя.Единствения начин да остане включен комресора при изключена команда е залепнало реле или малка хлабина на съедителя на копресора. Перките са съвсем друга тема.Те могат да се включват аварийно по команда от двигателния компютър иначе с тръгването на компресора се включват на ниска скорост,а след сигнал от датчика за високо налягане -втора степен.Аварийно перките могат да се включат при липсата на кой-да е от температурните датчици.
 4. Да,зъболекарска машинка им викат сега.На практика си е прав шлайф до 30000 об/мин.Dremel е нарицателно в случая...
 5. Не е много лесно,но човешките възможности са неограничени.Лагера е набит ,след което е закарбован на преса.Карбовката се маха със салия и се избива пак на преса.Монтира се с една зегерка ,но е набит във фланеца на главата на компресора.Демонтира се със права двураменна скоба.Съединтеля се държи от една гайка или болт.Развиването става с гайковерт и скоба,която да ти държи контра ,защото резбата е в работния вал на компресора,който се върти свободно..
 6. Уплътненията са съвсем обикновени. Нестандартен размер са ,за да не могат да се подменят с универсални.Поръчват се от щатите .Ако не ти се чака месец може да ми пишеш на лични .. Смяната е елементарна .Развиват се двата щутцера, махат се старите,слагат се новите,намазняват се и се връща всичко на мястото си.Долива се 100мл хидр.течност.
 7. Acura MDX 08

  Най-накрая!...
 8. Хахах,аз знам че няма да се обидиш :).Работя с него ,като настройвам газовите уредби.За съжаление всяко ЕОБД устройство показва само част от живите данни ,които разрешения са преценили от Хонда.Освен това ,само част от показанията се реални.Останалата част са...описани в скандала дизелгейт :). Но устройството има възможност за допълнително регулиране на всички данни в %.Така ,че мога да ти докарам разхода както поискаш
 9. Да ти подаря 2 О-пръстена,щом нямаш 5 лв? Сменят се за 10 мин с едно ключе 10....
 10. Ще ти пратя днес един по-професионален да го пробваш на твоя которник. Що не си ме питал
 11. Моля да даваш съвети след като придобиеш личен опит,а не да повтаряш прочетеното тук-там . К20 няма никакъв проблем с газта,К24 още повече. При правилно написване на горивната карта и редовно 20-30к проверяване на клапаните и използване на правилното двигателно масло двигателя не мърда. Моторът страдащ от бедна горивна смес е склонен към натягане на клапаните. Натегнати клапани са склонни към изгаряне.Валовете нямат нищо общо с тази работа. Валовете на на К20 правят язви заради дебели масла и увеличен пробег на маслото. Валовете управляват кобилиците чрез лагери.Чистотата на мотора,правилен вискозитет и правилен маслен филтър са цената ,която трябва да се плати за добрия живот на мотора. За поглъщането на топлина си много прав-това е втория основен недостатък на системите за течно впръскване,само че основния проблем не в замръзването ,а преохлаждането на смукателните клапани.В двигател,който ползва екзотермика това е загуба на КПД.
 12. https://forums.hondabg.com/topic/105995-повдигане-на-купето-crv-iii/?tab=comments#comment-1057509851 https://forums.hondabg.com/topic/95363-усилени-пружини-за-цр-в/
 13. Hr-V D16W1 няма оправия

  Диагностиката е съвсем правилна...
 14. хидравлично масло

  Не ,мога да ти пратя 200 мл оригинално да долееш или ,ако имаш път мини през Русе.
 15. Звънни ми по телефона плс

×