Jump to content

Markony

Администратор
 • Content Count

  5057
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Markony last won the day on September 5

Markony had the most liked content!

Community Reputation

1961 Master

About Markony

 • Rank
  Главен Модератор
 • Birthday 06/10/1969

Profile Information

 • Кара
  NC 750.HR-V D16W1,D16W5, CR-V R20A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе
 • Интереси
  Автосервиз,автоелектроника,диагностика,климатици,земеделска техника,Къстъм ГИ LPG О8935177О9 Бранко

Recent Profile Visitors

34483 profile views
 1. Лично ползвам АЕГ ,но майстора ми на пералните ползва ЛГ.По-лесни му били за ремонт.Имали вече wifi и други екстри.Жена ми е доволна от пералньо-сушилнята.С термопомпа е и е икономична.Сменях вентилатор преди месец.Беше се напукала пластмасата на оста и биеше.Електрониката обаче се самодиагностицира и изписа грешката.Частите дойдоха за 2 седмици от Германия.Ако е от помощ информацията модела е L99699HWD.Имам същата и в сервиза без сушилня.В нея пера чаршафите ,които се постилат в колата на клиента.Тя не мръднала,макар ,че в Русе водата е отвратително варовита вече 6 години.
 2. Бихте могли да попитате колеги от Германия и Швейцария, как се ценообразуват данъците и какви врътки правят да не минават повече от 10к км на година.Швейцарките ,които отворих бяха на 150к по документи и сертификати от Хонда и ТЮВ. Двигателите вътре бяха на поне 350к км.Веригата не лъже...най-точния симптом,който се хваща още на диагностиката по закъснението на разпределителния вал.Как са обслужвани и с какво са карани един господ знае...За съжаление няма лечение от вън. Мазането на буталата е с насочено шприцване на масло от джетове,което не прощава.Не се ли връща маслото през масления сегмент ,влиза в цилиндъра.Щях да бъда лично притеснен / моят двигател е същия ,но с други сегменти/ защото нищо не зависи от мен при закупуването..
 3. Хахха благодаря! Радвай се ,че не съм много активен ,че щеше да излетиш след първия си пост :). Та мойта статистика,колкото и да не е вярна ми сочи Най-голям спамер Цецо,След това Дрончето,Дандилов,JHM. Та тези блогипрятни люде да ми пратят на лично... адрес-офис на Еконт , трите имена и телефон на ЛС. Наградата е литър кайсиева ракия от личната ми колекция,мое производство или 4 л.0W20 пак лично производство.Изборът е труден повярвайте ми! Маслото ми се продава от 2 години в 4 държави, а ракията никъде!
 4. Кои са четеримата най-активни в темата?
 5. Наличен един комплект на цена 460 лв. Следващата поръчка е на 16 септември.Цените ще вървят нагоре..
 6. Става въпрос само за мотора R20A3.Отварям вече втори мотор за основен ремонт.Причината е блокирали маслени сегменти. Първопричината е използване на масло различно от 0В-20. Първо-първопричината е експеримент с нови сегменти.Засега ги откривам само в 2013 година.Може да важи и за ЦРВ ,но нямам оплаквания засега. Сегментите са 1-0.75-1,5 мм.Масления сегмент е цял чугунен и има толкова ситни отвори ,че не знам как изобщо минава масло през него,за да се излее в буталото.Лекуването е сложно и скъпо...
 7. Малка поправка на горното твърдение! Редът е следният.Първо бензиновия компютър благодарение на първата си сонда регистрира качеството на сместа.Записва това изменение в регистър и прави корекция в съответната посока, за да нулира изместването.След това газовия компютър чете наготово регистърът с записаната корекция и си променя картата със същата величина и обратен знак.Бензиновия отново регистрира промяната и се връща към нулева ,корекция защото вече няма какво да коригира.Това се повтаря на близо 5 секундни итервали... Дали е необходимо ОБД или не.Ако направя перфектни настройки на газ ,което не е трудно.ОБД-то няма да върши никаква работа /полезна/ Тези настройки обаче ще се променят с времето .горивото ще стане различно,въздушния филтър ще се зацапа или намокри .Тогава ОБД-то вече ще направи доста сериозна корекция.
 8. Не знам японския колега /инжинер/ измислил тая схема на каква дрога е бил, но искам и аз от нея....Късите се управляват от релета. но дългите не.
 9. На 15.07 чакам 8 броя пружини.Желаещите да се обозначат.Цената 420 лв с ДДС за комплект от 2 броя задни пружини.Моля търсете ме само на Viber ,tel,SMS 0893517709 Пускам данъчна фактура за авансово плащане по банков път.
 10. Здравейте, спрели сме на Crv 4 генерация дилемата е бензин или дизел.Ще е  и градски автомобил и понеже сме от Русе ми казаха да се посъветвам със вас.Но  главният въпрос е и на какъв автомобил ще попаднем.Обяви има много но

   

  Благодаря предварително

  Поздрави 

 11. Здравейте,

  ще помоля за съвет от човек навътре в нещата по отношение на маслата.

  Имам Хонда Акорд 7; 2.4 ; 190 кс.; газ-бензин.

  От предишния собственик е карана с Castrol  5W40, сега съм сложил Rаvenol 5W30.

  Колата е на около 250 000 км. Колата похапва масло около 1,5 л на 10 000 км,  крака ми е по тежък на педала - обичам по скоростното каране / но спазвам правилата за движение /.

  Удачно ли е  да сложа 0W30 / поръчвам от сайта тук от Ato24.de/ или да заложа на друго масло.

  Моля за вашата препоръка за тип и вид на масло на цена до около 10-11 евро/л.

  Благодаря предварително.

   

  Поздрави

 12. Привет

  Ако ти се намира болт за резервната гума за CRV 4  ще съм благодарен

 13. Здравейте, от Русе съм и от скоро съм собственик на HONDA CRV 4 2,2 дизел автомат. Искам да купя масло за скоростната кутия 3л, задния диференциал 1л. Казаха да Ви потърся че е възможно да помогнете. Имате ли и на каква цена? Благодаря

 14. Всички навигации се скапаха.От Хонда обявиха ,че търсят глобално решение на проблема.Засега няма сервизен бюлетин...ще чакаме.
 15. Получено плащане от: Г-и Янев И-о Петров M-в Иванов Й-н Кръстев
×
×
 • Create New...