Jump to content

Markony

Администратор
 • Мнения

  4808
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  25

Всичко публикувано от Markony

 1. Тук сега някой трябва да попита : А как аджеба станаха бензиновите времена без ламбда сонда в сервизен режим? ")
 2. Markony

  Дилема за CR V?

  Какво общо има мисленето с реалността...дизелите умряха.Който се излъже последен до края на годината това ще бъде.В Германия и Италия цените паднаха двойно и пак няма кой да ги купи.Тук пазара се наводни с дизели ,а бензиновите скочиха яко.Резервни части спират да се произвеждат,та последния проблем са волана и стелките.В момента ЦР-В 3-та се търгува трудно на 8000 ,тук вървят двойно...
 3. Там горе пиши на човека...Ти си последния мохикан.Трябва да ти го подарят чарколяците.
 4. Така е ,би трябвало другите марки да са табу тук, но на мен няма кой да ми направи забележка ,затова да се изкажа за Ямахата си. Страшно съм разочарован от марката. Евтини сглобки, евтина ел.инсталация, сглобявана в кръжока по трудово,няма един ключ да е направен като хората .Всичко е във вода ,прах,кал ,оксидирало.Занимавах се 3 дена да преведа всичко в ред,а мотора е едва на 20к. Ще видим как е двигателя...той поне е италиански и може да е по-качествен.
 5. Няма как да не съм прав.Всеки тип настройка е на база обратна връзка.Кой и как настрои тамоната? на вкус и цвят не става...
 6. Markony

  Лагер на кардан

  Къв зор е видял тоз лагер.Обикновено пада на 250-300 к км....
 7. А пък моя съвет е да се реже .Всеки един преходник влошава качеството и намаля мощността...
 8. Не съм съгласен. Ламбда сондата играе единствената важна роля във всяко смесообразуване.
 9. Нямам време ,само това е проблема.Всъщност намирам време нощем да чета за процесорите и толкова.Засега съм се спрял на Хеликс мини.Няма да мога да използвам корекционните файлове от микрофона ти,но ще ги правя на ръка.За съжаление всичко ,което прочетох се свежда до предна линия и суб.Задна линия няма настройване...като сфазиране и сцена.Така че Морелите са под голям въпрос.На всичкото отгоре баш майсторите твърдят ,че добре подготвена врата и добре настроени мидбаси правят суба излишен.Тук ти е ясно ,че говоря само за 25-35 херца, които някой път са приятни,но в повечето слуачаи са излишни.Единствено оптичния вход на ДСП-то и highres файл ще ти даде да чуеш нещо чисто.Останалото ...радио и MP3 под 40 херца е какафония. За кабелите.Ми не съм поръчвал нищо,само чета.Нямах идея каква цифромания е.За интерконектите дадох досега 300лв и няма да ми стигнат.Купих 5 ,а ми трябват 7.За говорителите,както говорихме се очертават около 20 метра.Варианта OFC или OFC+сребро излиза над 300 лв.ЗАхранването също...4 метра по 21 квадрата ми е ужас.
 10. Избор на автомобил по предназначение и модифицирането му според целите започва така .... От месец подготвям тази статия и все не намирам време за реализацията. След оглед на личния автопарк стигнах до заключението ,че ми трябва още една Хонда..поредната /вече четвърта/ специално за риболов и по-дълги пътувания. Последните години имам около 17000 км риболовни излети и прекрасно знам какъв автомобил ми трябва. Изискванията ми се свеждат до : 1.Надеждност 2.Евтина поддръжка 3.Малък разход 4.Комфорт при пътуване 5.Екстри и гъдели 6.Минимум електроника 7.Добър просвет 8. 4х4 9.Бюджет 12000 лв. Естствено от тия точки има приоритетни и те са свързани главно с едно:Да стигна и да се върна безпроблемно. При милионния избор на пазара за коли втора употреба , с моя опит знаех ,че такъв автомобил не съществува и затова задачата се свежда до избор на модел съдържащ основата на моите изисквания и последващата модификация за нуждите ми. Като достъпност на пазара и опита ми,най-подходящия модел от серията 4х4 на Хонда,може би неочаквано, а може би не ….се оказа старото добро Харви. Покрива точки 1,2,3,6,7 и 8. Бюджетно втора употреба модела върви 5-6000 лв готов за основен ремонт. В плана ми остава да се подобри комфорта и да се добавят малко глесотии. Екземплярът беше закупен преди месец и разкостен веднага ,а работата по него е ежедневно по 15-30 мин на ден в зависимост от свободното ми време. Поставени задачи: 1.Основен ремонт на двигателя. 2.Ревизия на всички спомагателни агрегати 3.Преработка на окачването 4.Ревизия на спирачната система 5.Шумоизолация и ремонт на интериора 6.Екстри-мултимедия,двоен климатик,хладилник и много осветление. Срок..до края на годината. Изпълнението следва строго бюджетния план.До тук са изпълнени частично точки 1 и 5. Основния ремонт е факт,като само не е монтиран двигателя на купето. Закупени са High-end звукоизолиращи материали,който още не са пристигнали. Калкулацията дотук: Първоначална инвестиция :5500 Звукоизолация :780 лв-включва и брониране на стъклата. Части за осн.ремонт и консумативи 1200 лв Регулиремо окачване 900 лв Газова уредба 1000 лв Батерия Хонда + литиево йонни пакети за фотоволтаика 600 лв. Общо:9980 лв Според първоначалния план за оставащите 2000 лв трябва да добавя оффлайн климатик +мини котелче на газ на 48 волта с възможност за работа и като хладилник и като печка, да сложа някаква лека музика и навигация,както и да закърпя малко тапицериите и седалките. Продължението следва:..
 11. Предлагам на 13-14 .04 да направим скромна среща на Мотоекспо 2019. Достатъчно е Димо примерно ,като стар моторджия да определи час за среща и да тръгнем по щандовете заедно.
 12. На бензин гасне ли? По данните ,които даваш мапа ти е 0,3 или греша?Клапаните ,кога за последно ги прави?
 13. Моля колегата от Плевен, Пламен Г. , да сподели впечатленията си от Харвито.
 14. Парцал,разредител.Махаш старата грес пълна с кал и слагаш нова/Работа за 30 мин до 1 час.
 15. Ставаш локомотив.Потърси 2 ръка или универсален нов.Не прави Хондата на BMW....
 16. Повали ме грипа ,но не ме свърта вкъщи.Отворих и дясната врата за подготовка. Искам да опиша малко детайли по подготовката на вратата за нов говорител. Нещата са прости и логични. 1.Трябва да имаш проект.Колко говорителя,как разположени,има ли място,кое на кое ще пречи и т.н. Другия важен момент е филтрите във вратата ли ще бъдат или ще пускаме допълнително 2,4,6 кабела... 2.Изрязване на отвор и укрепване . 3.Монтаж на подиум външен ,а може и вътрешен както ще направя аз. 4.Проверка на размерите при спуснат прозорец.Да не се окаже че магнита пречи на джама да слезе до долу. 5.Влагозащита/навес за магнита и клемите от стичаща се вода.Има го фабрично на оригиналния говорител. Хубаво е като е разглобена врата да се обслужат основните механични възли-ел стъкло,пантограф,централно,брава,ключалка.
 17. Markony

  Болт за резервна гума

  Имам много ,ако някой пък му трябва да пусне едно лично.
 18. И да хапваш още ,че килограмите са фактор
 19. Markony

  Markony's Garage

  Нямам нужда от реклама,но с тая платена тема току-що направих всичките си клиенти спонсори на форума Отделям всеки месец парички от оборота си, за да поддържам тая тема и да има за хостинг и други разходи! Благодаря Ви,че станахте мои клиенти и приятели! Ваш Markony ! За информация на всички клиенти от други градове,давам оборотна кола по време на ремонта / монтажа безплатно.
 20. Отворих да снимам ,че да не прецакаш нещо
 21. Затова купих City -то ,но пак седалката ми е висока за комфортно градско.Нещата отиват към Ребел,но нека първо задобрея..
 22. Markony

  Купих си Харви :D

  Даже не знаех ,че правят окачване...веригите им биват.Имам само билщайн накрайници.Нещо съм се занемарил в склада
 23. Markony

  Купих си Харви :D

  Ще видя какво имам в сервиза утре,че в нета само Фебест излизат пък те са ...
 24. Има U-образна пружина на патрона.Като вилка е.Рогата са нагоре.Хваща се с нещо остро за У-то и се изтегля надолу. Ламаринката я скрива ,но като погледнеш малко косо отдолу ще видиш У-то.Направена е от стоманена тел 2 мм.Сглобяването става по-лесно.Оставаш вилката малко по-надолу и щракваш патрона на мястото му. Ако ще миеш секрета,после се смазва само с WD40.... В темата ми за рибарския автомобил има снимки как се фиксира проблема със счупения зъб.
 25. И аз горе долу до 200 кг бутам ама нагоре не си го представям..
×