Jump to content

gecata1059

Фен
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

10 Neutral

Относно gecata1059

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    CRV III 2.0 I-Vtec R20A2 Поддържа Accord 7 - CL9 K24A3 автомат
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    България

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Днес ходих да опреснят маслото на колата на сина - Акорд 7 2006г. на 216 000. Не съм гледал колко изтече. Налято около 3 литра до максимума на щеката. Пробката на кутията не беше отваряна и това беше първата смяна на масления филтър. Имаше много псуване защото бяха залепнали маркучите. По пробката нямаше стружки и налепи. Майстора каза че, това е единствения автомат който се долива на студен двигател. Наля масло до максимума и затвори капака. После го проверих на топъл мотор след 35 кил. преход. Беше 2 мм над максимума. Преди да го сменя е минала около 11 хил. -нов внос като маслото беше бледо червено и бистро. Нивото му беше близо над сантиметър над максимума през това време. Мерено на студен, топъл и работещ двигател. Нямаше видима разлика в нивото при отделните мерения.
  2. В темата на @CARPERA за смяна на масло беше снимал цвета от японските тенекета. Утре и аз ще сменям от същото на Акорд 7. После мога да дам инфо.
  3. Имам две смени на масло с такъв филтър. Проблем не е имало. Поръчвал съм Махле и Кнехт. Идват едни и същи филтри с малка разлика в опаковката. И двата китайски. Единия от Евро 007 , другия от Макскар. Сега съм с Ман от общите поръчки- Германски.
  4. Здравейте. Линк: https://ato24.de/en/honda-atf-dw-1.html Вид и количество: Honda ATF DW-1 4L Стойност на поръчката: 65,85 *2,15=141,58 лв. Начин на плащане: наложен платеж. Начин на получаване : Спиди Данни на лично съобщение.
  5. Не съм наясно с монтажа на тази гайка и силата на затягане ,но подобен ключ няма ли да свърши работа. https://g-tools-group.bg/site/product-details/index.php?cls=product-details&art=0998
  6. Просто казвам ,че и моята е така. И аз се учудих, че работи така. Установих го случайно.
  7. На сина Акорд 7 внос от Швейцария е с добавени лед светлини на бронята. Светят на Ауто, като се стъмни светва ксенона. Но има някакъв проблем ,че прекъсват и той си кара на къси.
  8. https://www.osram.com/ecat/LED lamps (street-legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_3574187/ Осрам предлага легални лед крушки. Няма Hb3 но има за късите светлини.
  9. Нямам база за сравнение. Иначе карам трета смяна от същото на Cr-v 3. Но при мен го гори повече след като премине около 7 хил. пробег. На Акорда го сменихме с Ravenol Fds 5w30.
  10. Прочети тази тема.Може да помогне.
  11. По окачването не е толкова страшно. Виж по внимателно отстрани където са праговете. Сигурно е Австрийка. Много е за 10 годишна кола ,но зависи къде е карана. Виждал съм и по ръждиви от Швейцария. Затова гледаш внимателно и преценяваш.
  12. Ми тогава не пиши в тема за първа. Или поне уточни. Принципно не би трябвало да има разрика.
  13. Дросела май седи затворен. Въздуха постъпва през стъпковото моторче.
  14. Сега погледнах и кутията. На нея също пише made in Poland. Над надписа MANN+HUMMEL FT POLAND. Там където е скъсано на твоята кутия.
×
×
  • Създай нов...