Jump to content

desap

Фен
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

desap last won the day on June 25 2018

desap had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About desap

 • Rank
  вихрОнрав
 • Birthday 02/20/1974

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V, R20A2, 2008
 • Пол
  Женски
 • Място
  Ankh-Morpork-PК

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

2502 profile views
 1. Здрасти, колега! Линк: https://www.ato24.de/en/honda-ltd-sn-5w-30-4-l.html Вид и количество: Honda Ltd-SN 5W-30 - 1x4 L Стойност на поръчката: 39,46 €*0,95*1,9675 = 73,76 лв. Начин на плащане: - парите СА🙂 преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - чрез куриер Адрес и данни за доставка: - посочени в последно лично съобщение
 2. Ако мястото е в София, то нарушението може би е по чл. 71, т. 3 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община - забранява се "миенето, гресирането и ремонтирането на моторни превозни средства, с които се замърсяват улиците, тротоарите, паркингите, площадите, зелените площи, междублоковите пространства, местата за отдих и край поречия и водоеми". Ако това е нормативния акт, то глобата, която се предвижда за това нарушение (поне друго не открих) е по чл. 82, ал. 1 от Наредбата (за други нарушения) и е от 100 лв. до 5 000 лв. за физически лица или от 700 до 20 000 лв. имуществена санкция за юридически лица или ЕТ. Т. е. няма такова нещо като фиксиран размер от 300 лв. - минимумът е 100 лв. (ако нарушителят е физическо лице). Това първо. А второ - "ремонтирането" в София трябва да замърсява. Не така е в Сандански например - в местната наредба няма такова "условие" - ремонтът да замърсява, а глобата е от 50 лв. до 500 лв. Т. е. във всеки град, в който такава разпоредба действа, глобите могат и да са различни, нарушенията също...
 3. Линк: https://www.ato24.de/en/honda-manual-transmission-fluid-0-946-l.html Вид и количество: Honda Manual Transmission Fluid 0.946 L - 3x0.946L Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Вид и количество: Honda Dual Pump Fluid II 0.946 L - 2х0.946 L Стойност на поръчката: (3*13,95 €+ 2*13,95 €)*0,95*1,9675 = 130.37 лв. Начин на плащане: - парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - чрез куриер Адрес и данни за доставка: - лично съобщение
 4. Да приключа темата. Предварително се извинявам за термините, които използУвам: Това е частта. Предвидена е като самостоятелна без актюатора (това бялото). Нарича се turn set, в Бултрако е с цена (не помня точно) около 350 лв., цялото огледало е около 750 лв. Втора ръка само цяло огледало, цени от 120 до 250 лв. Аз взех за 120 лв. от Honda CrV дизел 2009 г. (абсолютно еднакви са). Отваря се отгоре един капак на щифтове и отдолу се показва това. Платката се откача. После се повдига нагоре и тази част, за която е захваната платката (бялото, което е моторче + отвора за окабеляването) Отдолу се показва това, ако всичко е наред или това, ако има "проблем" (нашето) Щетите са това - пластмасовите джаджи - едната счупена, едната изпапкана. Металните части бяха здрави. С други думи сменяеми са, ама не се предлагат отделно В интерес на истината (ама това според мен) сглобката има нещо общо с тази от линка на колегата aleksandur, за което му благодаря. Въпреки, че докато не видиш, не вярваш, все се добива някаква представа и е ориентир. Ето сравнени двата "момента" (отгоре CrV, отдолу Accord: Забравих да кажа, че се "пренесе", доколкото можа и смазката, нямам представа как се нарича (който знае, да каже). 'Щото нашето беше останало на сухо и според мъжО това е причината да се напъне и да роди дефект. Ама кой знаЙ! Благодаря на отзовалите се! Дано е било полезно, ама да не се налага никому!
 5. Точно това ми е идеята - да сподели някой, който е виждал какво представлява това "моторче" дали е отделна резервна част или поне самостоятелно сменяема, независимо дали е част от по-голяма част. С други думи няма ли някой желаещ да си разглоби огледалото, за да ми "услужи" с тази информация (шегувам се). Това намирам в https://www.hondapartsnow.com/parts-list/2008-honda-cr-v-5dr_ex-l_4wd-ka-5at/mirror.html, обче не мога да преценя къде е това нЯщо. .
 6. Благодаря, колега Йотов, за линка, но тази тема я прегледах и в нея не намерих отговор на въпросите си. Симптоми - почти същите, решение няма. Опитах с това "щракване" назад - огледалото застана в нормално положение (отворено). Обаче не е стабилно, както беше, като същевременно продължава да бучи, все едно се опитва да се прибере (не се прибира). Звучи, като че нещо е блокирало вътре. Гледахме и темата за огледалото на Сивика, но по мнение (непрофесионално) на съпруга ми механизмът, конкретно за прибиране на огледалото, не изглежда по същия начин. Вчера огледалото беше свалено и разглобено, но точно до тази част, която "движи" "леглото", не посмя да стигне, само е повдигнал нещо като маншон и е видял отчасти нещо подобно на моторче. За съжаление нямам снимки. Ако аз нещо не съм схванала от тази тема, съжалявам. Но конкретно ме интересува тази част (моторче или нещо подобно) отделна ли се води, може ли да се закупи, съответно смени самостоятелно и как се нарича, като каква да я търся?
 7. Здравейте, колеги! Имам нужда от компетентно мнение. Имам проблем с дясното (откъм пасажера) ел. външно огледало на CR-V–то (2008 г.; бензин; 2.0, 150 к.с.; R20A2). Не се прибираше (към вратата) още при закупуването, иначе подгрява и може да се регулира. Вчера обаче започна да издава някакъв бучащ звук, който не спира, докато има контакт. "Ръчно" вече даже се прибира, но не докрай. Вероятно проблема е само в тази част защото огледалото все още подгрява и може да се регулира. Не мога да дам компетентно определение на чарковете на огледалото, но ме интересува тази „машинарийка“ (която прибира огледалото към вратата) е ли отделна резервна част или е част от друга част (на огледалото) или за да се оправи проблема трябва да се смени цялото огледало. Т. е. какво според вас трябва да се смени? Поне това да знам. Дано не е последното защото огледалото е с цвета на колата! Не сме търсили засега майстор, че те не са много и тре‘е да се подходи Фнимателно! Много се надявам да се намерят сред вас запознати с "проблема". Приемам и идеи от къде да купувам, ако ще се налага покупка.
 8. Обявата беше публикувана в Mobile.bg и в Auto.bg, както и я имаше на сайта на продавача - автокъща Esprit69 - Стара Загора (http://esprit69.car24.bg). На 10.10.2017 г. беше със статус капарирана. В края на деня (10.10.2017 г.) беше свалена от мобил и ауто, а по-късно и от сайта. Нямам снимки, изтрих ги от яд (може и да не е имало основание). Доколкото помня обявата беше за: CR-V, 2009 г., бензин, ръчна скоростна кутия, 2.0 куб. см., 150 к.с., на 119 000 км , нов внос от Швейцария, снимки на сервизна книжка, както и по снимки - идеална, на цена от 16 999! лв. Не я купих! Когато зададох въпроса тук, във форума, продавачът чакаше да се обади този, който я е капарирал. Явно се е обадил. Затова не я и гледАх. Питането ми беше освен за конкретната обява и по принцип - за коментари - за цената (на фона на много обяви за CR-V 2009, бензин и ръчна скоростна кутия - много добра), километража и сервизната история (от снимките на книжката), както и разбира се за продавача - към колеги от Стара Загора (или запознати), защото все добри цени и малко километри... Все още ми е интересно какво мислят и други колеги... , защото продължавам да търся.
 9. Към 10:30 часа говорих с продавача, който уточни, че е само капарирана и чака. Да чакам и аз... дали ще бъде продадена, съответно статуса й - променен или ще изчезне от офертите. Доколкото виждам и сега все още си стои със същия статус - капарирана/продадена. Така беше и преди разговора...
 10. Здравейте, колеги! Моля за мнения (естествено само на база снимките и информацията на продавача) за това CRV, за цената му и за автокъщата - продавач (към знаещи колеги от Стара Загора)! Автомобилът към настоящия момент е капариран от друг евентуален купувач, но все още нищо не е финализирано. На пръв поглед всичко изглежда така перфектно (вкл. цената), че типично по нашенски нещо ме човърка да потърся мнението и на "сектата" ... Покрай евентуално конкретните мнения ще се радвам и на всякакви отзиви в резюме (нещо от сорта на перфектна е ), вкл. за модела, генерацията и пр., въпреки, че к'вото имА (т. е. открих) - изчетох във форума.
 11. Здравейте, включвам се и аз със: petro-canada-supreme-synthetic-5w-30 - 1 бр. от 4 литра - https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html#product-selection-name - 1 x €22.90 x 1.9675 лв. = 45.06 лв. - 10% = 40. 55 лв. honda-manual-transmission-fluid-0-946-l - 2 бр. - https://www.ato24.de/en/honda-manual-transmission-fluid-0-946-l.html 2 x €13.95 = €27.90 x 1.9675 лв. = 54.89 лв. - 10% = 49.40 лв. Общо превеждам сумата от 93.00 лв. Парите ще преведа днес чрез Easy Pay.
 12. desap

  ЧРД Деси

  Ха! Благодаря от сърце за поздрава, както и за пожеланията, колеги! 1:0 в твоя полза, KVD74!
 13. Браво! Страхотно видео, парчето също! Усеща се атмосферата, а това колкото е важно за участниците в Националната , дваж по- важно е за тези, които я пропуснахме! :)
 14. Народеее, как ви завиждам! Пожелавам ви незабравима среща! Всички, които няма да сме там ще чакаме с нетърпение събитието: документирано, прегледно и датирано!
 15. desap

  Има ли нарушение?

  Де юре, колега, правно основание за съставяне на акт няма, ако всичко е така, както го описваш. Де факто обаче, ти създаваш предпоставка за ПТП, и то умишлено, при положение, че знаеш, че правейки ляв завой навлизаш в насрещното Наличието или не на съответен знак и/ или маркировка в случая няма много да ти помогне, ако се случи нещо меко казано " неприятно" (да не дава Господ). Поствам в темата, не защото не е ясно, че акт няма как да бъде съставен( или ако бъде - интересно на какво основание), а по повод Не всякога е необходимо да се възползваме от несъвършенството на закона или неизпълнението на предписанията му, за да проверяваме доколко днес птичето е на рамото ни... И ако в този случай съставят акт и той със" сигурност" бъде обжалван, и когато актът бъде отменен, на основание максимата " у цело полье само една врата, та баш през нея ли че минем" дано удовлетворението от това, че полицаят е бил с вързани ръце откъм липса на основание, бъде единствената последица от несъвършенството...Поздрави, нищо лично и дано скоро там сложат и знак, и маркировка, за да няма причина всеки, когато реши, да тълкува закона в своя полза със знание за нарушение, във вреда на себе си и всички останали. Нека бъдат пример за подражание, а не нарицателно за липса на дисциплина на пътя! "Безопасността по пътищата зависи от МЕН!"
×