Jump to content

Pavel_Pavlov

Фен
 • Content Count

  657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Pavel_Pavlov last won the day on September 9

Pavel_Pavlov had the most liked content!

Community Reputation

213 Excellent

1 Follower

About Pavel_Pavlov

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord 2003 Tourer 2.4i EX
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

761 profile views
 1. Тук се говори за компетентност, не само за цени.
 2. В талона на колата трябва да ти пише максимално допустимата маса на автомобила. Извади от нея собственото тегло на колата и останалото е според производителя капацитетът ѝ за товар, включващ гориво, пътници и багаж. Ако auto-data е достоверна, товароносимостта е около 475 кг. С 40 литра гориво и 15кг в багажника остават 420кг за 4 човека. Според мен не е нормално да е чак на предела си.
 3. @smirky, оправих нещата със старата кутия. Дизеловата е твоя, само да се разберем как да се видим или да ти я пратя. От София съм. Пиши на лично.
 4. Скоро и аз търсих. И във форума попаднах на препоръка за човек на име Краси, който ги внася/поръчва от Америка и препродава. Съжалявам, че не мога да намеря темата, но, ако те интересува, мога да ти дам номера му. Цените му са много добри. Само с иридиеви се занимава и потвърди, че са made in japan (поне тези, които аз търсех). Поради липса на наличност (3 седмици до следващата доставка тогава) ги купих от друго място, но колеги от форума са взимали от него и са доволни.
 5. Или в carspending.com. Филтрирай по марка, модел и после гледай записите на потребителите. Има много данни.
 6. Понеже виждам, че реъплоудвате файловете, ето, качвам ги в моя Дропбокс. Държа там споделени файлове с години, така че се съмнявам скоро да изчезне. https://dl.dropbox.com/sh/0md2jbne1b4fdlu/AADz4ELrXFLhDOoEKZz6i7nLa?dl=0 По-късно мога и да ги обединя в един файл, за да е по-лерно. Линкът би трябвало да остане същият.
 7. Аз винаги гледам дали ще ми премигнат мигачите по-скоро да съм сигурен, че не е останала отворена врата. Но това си е силно валиден аргумент.
 8. Може би имаш право, звучи логично. Но съм чувал, че записват сигнала от дистанционното и го ползват за отключване. Как става, ако за заключване и отключване са напълно независими, не знам. Може би от единия сигнал може да се разкодира и другия?
 9. Малко бавно се движат нещата, че бях зает тези дни. Искам да говоря с някой сервиз за ауспуси, да питам дали може да се направи нещо със старите ми ламарини. Ако е вариант, ти предавам дизеловата :) Ще опитам да го свърша максимално скоро.
 10. Заключваш с палчето на вратата, не с ключа. Като натиснеш палчето на шофьорската врата и я затвориш, в момента, в който се затворят всички врати по колата, алармата се включва. Идеята е лошите да нямат възможност за кражба, ако чакат и „следят“ да копират сигнала от дистанционното, за да го повторят и отключат колата докато те няма. ПС: ако това с палчето на вратата стане навик, е хубаво да сме сигурни, че ключовете са в нас, а не пуснати на някоя седалка в колата. В случай, че са на таблото, палчето изскача веднага и не дава да се заключи. Поне говоря за Акорд 7.
 11. Има вариант, щом хората го правят. Но, моля те, сложи някой афтърмаркет катализатор. Няма да ти струва много, а ще дадеш своя принос за по-чистия въздух. Да не го наричам задължение на всеки.
 12. Ти си споменал на практика това, което аз правя. Ако спирам на място различно от обичайните ми, гледам да заключвам от вратата, без да ползвам дистанционното. Също избягвам да отварям багажника и слагам/вадя неща от него, и в никакъв случай нищо оставено видно на седалките – дрехи, чанти… Щората на багажника е пусната винаги, макар че, ако багажника е празен, сигурно е по-добре да се вижда, че няма нищо.
 13. Щом нямаш симптоми като накъсване на волана или шумове, според мен рискът би бил в износване на гумените уплътнения. Аз не бих рискувал за една смяна. А сравнението ти с двигателно масло не е коректно, защото едно от неговите основни задължения е да задържа отделените замърсявания от работата на двигателя. Оттам си променя цвета и това не е симптом за намалели качества. Хидравличното масло няма миеща роля. ПС: Това, че от Хонда не са предписали интервал за смяна означава по-скоро, че не се очаква да се сменя докато е гаранционна. Това не означава, че е вечна, както всичко в колата.
 14. Да, не е нужно да набираш до 50. Просто с по-висока скорост може по-бързо да покаже точно. И в книжката някъде пишеше, че е нужно да потеглиш и покараш малко, за да си сигурен, че показанието е точно защото при спряла кола може да се нагрее (ако е слънчево).
 15. По-яка е идеята, няма спор, но аз съм с пре-фейс и нямам видео входът. Иначе проблемът с падането съм го решил с малко лепнат материал, изрязан от китайско матче с „уж-нано“ технология, което лепи на гладко без лепило. Така се получава нещо като гумена повърхност и не се хлъзга.
×
×
 • Create New...