Jump to content

Pavel_Pavlov

Фен
 • Content Count

  1154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Pavel_Pavlov last won the day on March 30

Pavel_Pavlov had the most liked content!

Community Reputation

349 Excellent

1 Follower

About Pavel_Pavlov

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  Accord 2003 Tourer 2.4i EX
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1165 profile views
 1. Абе да беше държавата в ръцете на колегите тука, щяхме да се оправим за нула време.
 2. „Математиката“, за която говориш, е едно от малкото обективно аргументирани твърдения в тази тема. И също така дава информация за ситуацията. Никой не умаловажава животите на хората. Или поне аз така смятам.
 3. Да, пропуснал съм линка в предния ти пост. Доста интересно, наистина. Но (както пишат в Limitations), не са взети предвид два много важни фактора за Италия – разпределението на възрастта в населението и претовареността на болничните заведения. Със сигурност, с оглед тези два фактора, 5%-те процента са всъщност повече. Но така или иначе, също с голяма сигурност са пъти повече от репортнатите.
 4. Това предаване Новото Познание трябва да се свали от ефира на държавна телевизия.
 5. Вземете си просто някой елм от български продавач в ОЛХ. Ще дадете 15лв, но ще го тествате преди да платите и ще знаете какво купувате.
 6. Едно интересно видео, обясняващо на достъпен език как се правят моделите за предвиждане на заразените от вируса. Има малко математика в началото, но, ако искате, можете да прескочите до към 14:30, за да видите как рейтът на разпространение и рейтът на оздравяване (което трябва да се спомене в случая, че включва и умрелите) влияят на кривите. И защо е толкова важно да намалим рейта на разпространяване. Интересното е, че при достатъчно добри мерки, може да не се наложи на всички да преболедуват. И в идеалния случай това ще са най-уязвимите. И още нещо: в модела допускат, че веднъж оздравял, имаш имунитет и не можеш да се заразиш отново – което не е потвърдено и е вероятно и да не е съвсем така.
 7. Не съм съгласен, че вирусът се разпространява по-лесно в студено. В сайта на СЗО (секцията Myth busters) за студеното пишат, че не влияе на вируса, както и на телесната температура на хората. Дай накой източник, който клони към това, че ще се разпространява повече?
 8. Няма да се отрази. Последно като гледах той не се влияе особено от външната температура
 9. DTEC ме изпревари. Но щях да напиша, че зависи от дефиницията. В България минава за етикет пълна синтетика. Ако отидеш в магазин и купиш друго масло „пълна синтетика“ е вероятно пак да намериш хидрокрек.
 10. Говориш за его, а ти в тази тема не правиш друго освен да подхранваш твоето. Ти можеш ли да си го признаеш?
 11. Мисля че плюсовете на колегата са ясни, но може да му се посочат недостатъците. И мисля, че има по-компетентни от мен, които да отговорят
 12. Не виждам как разходките в парка или извън града са проблем, щом няма скупчване на групи… Сега хората съвсем ще изтерясат. Особено тези с малки деца. Както и децата.
 13. Преди половин час обявиха новите мерки, влизащи сила от полунощ. Това, което запомних: – Забрана за излизане от градовете освен по основателна причина, доказана със служебна бележка от работодател / медицински документ / лична карта. Причини могат да са месторабота, настоящ адрес, медицинска нужда и подобни. – Забрана за използване на паркове и детски площадки – Забрана на хора под 60г да използват хранителни магазини между 8:30 и 10:30. Ако има някой нужда да пътува донякъде може би е добре да го свърши тая вечер, че не се знае докога ще стоят тия забрани.
×
×
 • Create New...