Jump to content

Pavel_Pavlov

Почетен член
 • Content Count

  1975
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

Pavel_Pavlov last won the day on July 21

Pavel_Pavlov had the most liked content!

Community Reputation

1004 Master

2 Followers

About Pavel_Pavlov

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  Accord 2003 Tourer 2.4i EX
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

3393 profile views
 1. Едва ли от два отворени двигателя с този проблем можем да заключим, че 99% от автопарка с тези параметри е за основен ремонт? Малко преувеличено ми звучи. Очевидно има някакъв риск, но кой ли ще попадне на обслужвана кола на <10 хил км с 0-20 масло…
 2. Ако е от значение, един консултант в Технополис ми каза (и показа), че Хайер имат допълнителен филтър за термопомпата за разлика от почти всички други среден и висок клас. Аз лично съм взел АЕГ пералня (още не съм я вкарал в употреба) и обмислям Миеле сушилня. Подкрепям казаното от останалите – ако имаш място, два уреда са по-добре от един. Дори с включеното неудобство с пренасянето на дрехите.
 3. Това определено не е добра препоръка. Има шофьори всякакви.
 4. Той предния, че неадекватно се е държал, факт. Но ако го наденеш отзад, пред закона си виновника.
 5. Разбира се, ще преминеш, ако се движиш с 40–50 и на такова разстояние от светофара светне жълто. То и по-далеч да си, в някои ситуации дори да може да спреш рязко, освен дискомфорта на пътниците и багажа, може да създадеш опасности, които не си преценил
 6. Това за лентите е удобно. Но за скоростта – не разчитай много на него. Обикновено е вярно, но не винаги. И грешката също може да е в различна посока – да показва по-високо или по-ниско ограничение. Колкото до глобяване за преминаване на жълто, нито съм чувал, нито вярвам, че го правят. В София (предполагам и не само) е масово да се минава на жълто. Нерядко, както Краси каза, коли навлизат в кръстовището и след червен сигнал. Виждал съм случаи дори и след 2–3 секунди червен сигнал.
 7. Потърси с търсачката. Има много страници изписани. Разгледай също и линковете в първия пост на тази тема. За допълнителни въпроси, най-добре пиши в нея.
 8. Винаги са били супер любезни и отзивчиви когато съм ходел на място. Просто вече заетостта е на високо ниво. Опитват се хората да се отърват от клиенти като не вдигат телефона, вдигат цените и отказват да работят с техни части и масла, но уви, не става. Не съм ходил там от сигурно 2 години
 9. Друга ми беше идеята, мисля, че ме разбра. Корекцията ти е вярна – може да замениш „по инерция“ с „на моторна спирачка“ 👍. Така се изразих защото на тези ниски скорости автоматът по-скоро пуска колата по инерция отколкото да ползва моторна спирачка. А не бих минавал на ръчен режим специално за това.
 10. Има и един частен случай когато може да използваш по-активно спирачката за пестене на гориво. Ако няма трафик (!) и наближаваш по-бързо червен светофар, има повече смисъл да намалиш по-агресивно скоростта по-далеч от светофара и да оставиш колата по инерция докато стигнеш светофара. Чалъмът е в това да уцелиш колко да намалиш, за да уцелиш светването на зеленото, и така си осигуряваш преминаване с по-висока скорост отколкото ако плавно си намалял до достигане на светофара.
 11. Да, тя новината сама по себе си не е скандална. Просто критикувах избора на източник.
 12. "Jenata v chas", какъв сайт само. Като гледам и статията отговаря на очакването, което създава първото впечатление от страницата.
 13. Тук има полезни коментари: https://m.facebook.com/groups/1283781701715358/permalink/5305838562842965/ Като цяло е много здрава кола, но може да се очаква да хвърлиш известна сума да я стегнеш в началото – според зависи какво улучиш. Разбира се, такъв списък с евентуални проблеми би бил дълъг за всяка кола на тази възраст, че и доста по-нови.
 14. RX е супер кола, но ако не държиш на сув, гледай GS. Разликата в парите за сходни параметри е огромна. За бюджета си трябва да можеш да намериш имаш по-модерна и луксозна GS от RX.
×
×
 • Create New...