Jump to content

Pavel_Pavlov

Фен
 • Мнения

  216
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  7

Всичко публикувано от Pavel_Pavlov

 1. Pavel_Pavlov

  Антифриз за CRV 2.2i-cdti

  На фона на това, че се сменя на маса време или км, да спестиш 20–30лв според мен не е кой знае какво. Както каза колегата, въпрос на избор. Но съм съгласен, че не е едно от нещата, които Трябва да са „Хонда“.
 2. Бъди постоянен и ще намериш. Месец не е чак толкова много време. Абонирай се за нови обяви по критерии и си следи имейла. Относно обявата, цената не е висока, а обявата е старичка. Бих предположил, че сигурно има причина за това, но със сигурност не пречи да се свържеш с продавача и да отидеш на оглед. Най-малкото ще имаш повече опит при следващи огледи. ПС: Обявата е явно свалена и качена отново защото съм я виждал миналата година, 99% съм сигурен.
 3. Скромното ми мнение, ако говорите за финансовата гледна точка: всеки може да си сметне икономията от газта като основно гориво спрямо бензина. Ако кажем, че разхода е 15 на 100 газ (не знам реалния разход) и 0.1 на 100 бензин (от палене, довпръскване при високи обороти), сметката показва, че за 10 000 км ще изразходи 1500л газ. Ако допуснем, че газта е два пъти по-евтина от бензина, и е, да кажем 1лв/литър, това са си към 1500лв икономия на 10к км. Ако ремонта на двигателя е 8000лв, то икономията от гориво ще го избие за ок. 8000лв/1500лв ×10000км ~= 53 000 км. Плюс още малко, ако включим цената на монтажа на газовата. Карайки на газ има и други разлики в разходите, като по-честото регулиране на клапаните (минус), но и по-дългия живот на маслото и следователно малко по-редките смени (с ок. 15-25% по-дълъг живот според разни източници като Маркони тук, както и други от постовете в темата). Сравнено с горивото, не са голям фактор. Мисля, че в дългосрочен план, сметка откъм икономия със сигурност има, дори и при тази доста песимистична прогноза за основен ремонт след 80к км. Най-важното е добрата настройка на газовата.
 4. Ако беше, най-вероятно щяха да го напишат така, че да се вижда. Сигурно не е, но не е болка за умиране, ако си имаш друго зарядно с 2А за когато ти трябва. И, в случай че имаш само една запалка (но ти май имаш 2), да си склонен или да зареждаш бавно, или да слушаш радио.
 5. Според моя опит всички са еднакви – вършат работа, качеството е горе долу като музиката от радиото, има смущения в места с повече радиостанции. Като за 30–40лв, всички са супер. Взимай най-евтия с поне едно юсб за зареждане. А ако и юсб-то е 2А – супер. Единственото допълнително нещо би било ако намериш някой с допълнителни функции – например да показва температурата или волтажа, но не съм виждал такива. ПС: най-големия бонус, за който не се бях замислял, е ако е по-компактно и можеш след като го сложиш в запалката, да затвориш (поне донякъде) капака.
 6. Ами миналата година като следях за бензин-комбита, имаше нерядко пре-фейсови за около 7000лв. Няколко обяви си седяха по-дълго, но често виждах как се появява обява за тия пари и за ден изчезва. Така изчезна и колата от подписа – видях обявата, отидох, запазих и на другия ден я взех. Седаните, разбираемо са по-скъпи, но не очаквам да са чак толкова по-скъпи. Ако гледаш пре-фейс, от първите години на производство, мисля, че ще намериш. Просто следи активно и бъди в готовност да звъниш и да тичаш за оглед.
 7. Не съм много вещ, но 1. конденза говори за това, че в купето има влага. Виж дали ще се оправи след обслужването (смяна на филтъра на купето). 3. Ако пушекът няра мирис, а прилича на водна пара, е много вероятно да е точно това – изпарена вода от конденз. Става при студено време. Явно за мен всяка причина е свързана с вода
 8. Да, даже в ръководството е описано по същия начин – при сняг и хлъзгаво, минаваш на ръчен режим и тръгваш от 2ра. Иначе относно кутиите преди и след фейса, от това, което съм чел от постовете на Цецо, със сигурност има разлика в това как софтуера управлява кутията. За хардуерни не знам.
 9. Увеличавам поръчката на 2 бутилки за 11 лв. Парите – предадени лично. Получаването – в Боила.
 10. Аз жена ми не знам как да я настроя така
 11. Моят варира от 8 до 18 на 100км (газ) нормално каране в зависимост от условията. Така че числа без контекст нямат много смисъл.
 12. Така е. Преди няколко дни паркирах на страничен наклон (наляво) и лампата светна. При тръгване пак светеше, но известно време след като потеглих изгасна. ПС: аз съм с пре-фейс, без борд комп за моментен разход. Не бих се учудил това да оказва влияние в отчитането на оставащо гориво в резервоара въпреки че бих очаквал когато резервоарът е в последните си литри това да няма значение.
 13. Разходът е доста приличен. Също не си уточнил и каква ти е средната скорост (градско/магистрала...), както и дали колата е седан/комби и ръчна/автомат. Но във всички случаи е или добре, или повече от отличен (ако допуснем по-неблагоприятните фактори по-горе).
 14. Моята ми вика като подминем 140, та я успокоявам, че километражът е неточен и има още 10км/ч (малко по-малко са де). Но е и за добре така . Иначе рядко пътувам сам магистрално.
 15. Мерси, Оги. Мен ме интересуваше по-конкретно колко е обема на горивото в резервоара от пълен до момента на светване на лампата – това с цел да си сметна разхода на бензин пълно-празно (обикновено карам на газ). Ти и колегите отгоре ми дадохте достатъчно информация, благодаря.
 16. Колега Carpera, предполагам разбираш, че щом при теб няма вибрации, не означава, че в никакъв случай не трябва да има и, ако има, е нещо, за което непременно трябва да се вземат бързи мерки. Дори допускайки, че кутиите (твоята и на колегата) работят еднакво „меко“, само малко четене из последните страници на форума на Акорд 7 ще покаже, че има и други, които имат такива вибрации, и си карат спокойно и щастливо. Да, хубаво е колите ни да са в идеално състояние, но заслужава ли си труда и парите да вкараме кола на 10-15 години в състояние като от завода, при положение че има още доста км живот във въпросните компоненти, които са „тръгнали“. То и добре поддържан двигател на Акорд не гори масълце, но ако моят иска доливане 1 литър от смяна до смяна, дали да се наемам с основен ремонт? Ами всичко зависи до отношението на собственика. И не бих казал, че е „безхаберие“ това да не сме педантични към колите си. Говоря генерално – мисля, че можем да сме отворени и несъдещи към колегите, които имат различно отношение към колите си от нашето. Това горното не е насочено конкретно към теб Carpera и още по-малко е заяждане или нападка Просто няколко реда мнение–съвет към хората даващи и искащи мнение из форума. Замислих се по темата с „педантичното“ отношение към колите ни от една дискусия в друга тема – хипотетично, дали е лошо да сменяш маслото по книжка на 15-20хил км, знаейки, че вредиш на двигателя повече отколкото ако го сменяш на 7-8 хил, както капковия тест на маслото би показал например. Ами резултатът е, че икономията от спестения основен ремонт всъщност е избита в два пъти по-честите смени на маслата. И както и с други неща – може да има различни мнения по въпроса и въпреки моето, не мога да отхвърля другите като безпочвени и грешни. Иначе аз спадам повече към педантичните, бих казал. Извинете за дългия пост и малко оф-топик
 17. На 40 е при „тежки“ условия. При благоприятни е чак на 80 хил.
 18. Някой би ли ми казал колко литра бензин/дизел може да се зареди в резервоара от момента на светване на лампата за гориво? Гледайки записките си, мисля, че е 50–55литра, но ще се радвам, ако някой знае с по-голяма сигурност.
 19. https://www.ato24.de/en/ravenol-scheibenfrostschutz-konzentrat-bio-1-l.html RAVENOL Scheibenfrostschutz Konzentrat 1 L - 1 брой Стойност на поръчката (2.99)*0.95*1.9675 = 5.60 лв Плащане - лично в Боила Получаване - лично в Боила
 20. Предварителните числа на 4-степенната автоматична кутия в 1ва ген. CR-V са винаги еднакви (дори и да са различни моделите, за което не знам). Преди скобите е предварителното число преди final drive-а, а в скобите е общото отношение от коляновия вал до колелата (final drive ratio 4.357). I 2.722 (11.86) II 1.516 (6.61) III 1.078 (4.7) IV 0.711 (3.1) Скорост (км/ч) при 1000 оборота и максимална скорост (теоретична) при „стандартни“ гуми 205/70 R 15 I 10.6 / 71 II 19.1 / 128 III 26.8 / 180 IV 40.6 / 272 Размерът на гумите не трябва да има отношение към това, което виждате на таблото, тъй като скоростта се мери от кутията, без значение от диаметъра на колелата. Тези числа показват, че при 2500 оборота на 4та, скоростта трябва да е 102 км/ч. Източник: https://www.automobile-catalog.com/model/honda/cr-v_1gen.html
 21. Харесва ми анализът в описанието: „Икономичен автомобил (ЕКО норма EURO 5)“ Иначе на километрите няма как да вярваш, гледай другото.
 22. Малко късно ти отговарям, но за около 8лв и 2 седмици доставка си взех от Бултрако София. Един въпрос: една приятелка неволно трясна задната врата в една стена на излизане от колата. Сега най-външния ръб изглежда като на снимката (игнорирайте мръсотията, в това време се събира за няколко дни само). Одраното е малко и дори не много видимо, но мисля, че е добра идея да се оправи преди да тръгне ръжда. Какво е препоръчително да се предприеме в тази ситуация (не съм направил още каско)? Би ме устройло дори да се възтанови лака, без боя – както казах, малко е и не се вижда много.
 23. Lock-up е различно от overdrive. Lock-up-ът прави механична твърда връзка м/у двигателя и колелата, като при ръчна кутия.
 24. След като си доволен от Кастрол-а защо искаш да го смениш?
 25. Мисля, че това те съветват всички. Стига да си 100% сигурен, че не минава стандартният Акорд (не Type S, който е с по-малък clearance отпред)?
×