Jump to content

Pavel_Pavlov

Модератор
 • Content Count

  1613
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Everything posted by Pavel_Pavlov

 1. Ами при мен гасне почти веднага след палене като съм понапълнил филтъра колкото мога без да разлея масло.
 2. Проблем може да има и в лош контакт на моторчетата, които регулират самия фар. Но тест е нужен, за да си сигурен. Само ще добавя, че трябва да си на достатъчно разстояние от стената, че да забележиш достатъчно добре повдигането на светлинния лъч и евентуалното му връщане надолу.
 3. Тъй като при първо палене разликата в налягането от двете страни на филтъра е достатъчно голяма да отвори байпас клапана, не знам практически колко голяма полза има от предварителното пълнене, още повече като е хоризонтално разположен. Но вреда не виждам каква може да има. Има майстори, които го практикуват и препоръчват. Бих предположил, че дори минимална, ще има някаква полза. Дали си заслужава...
 4. И двамата имате право. Не трябва всички да се поставят под общ знаменател. Но и не вярвам, че „джамбазите“ правят услуги. По-скоро предоставят услугата срещу заплащането, което преценят.
 5. Разбирам съображенията, но най-различни източници пишат, че маслата могат да изкарат до 5 години на рафта неотваряни. Не съм сигурен дали е наистина повод за притеснение. Да бяха гуми със стар дот, да имаш съмнение как са съхранявани, но масло...
 6. Колега lupo007, не считам, че didipov се държи арогантно. Не целя да провокирам спор или напрежение, но двата му поста в темата са напълно в рамките на приемливия тон. Дори се опитва да помогне с полезна информация. Докато „не понасям хора с арогантно държание“ е по моя преценка по-нападателно в този контекст. Аз единствено мога да добавя (ако случайно не сте се сетили да го вземете предвид, макар че се съмнявам), че ако вдигате предницата на колата на крик или стойки, тя няма да е хоризонтална и ще изтече различно количество отколкото на подемник например където би била хоризонтална. Аз лично така сменям маслото (с крик и стойки), за да ползвам гравитацията да изтече повече. Та ще бъде чудесно да споделите количеството, което е изтекло, и условията, при които сте сменили маслото. Сигурно ще е полезно на друг, който намери тази тема.
 7. Да осигурява добра видимост и да не нарушава същата на околните могат да са субективни понятия. Затова обективният баланс между двете е заложен от производителя и е единствената „правилна“ настройка. И наклонът на светлинния сноп е един и същ за левия и десния фар. Но предлагам да приключим темата без да навлизаме в полемики. Всеки, който реши, може да проучи сам или да чете във форума и да стигне до своите изводи. 👍
 8. Да вдигнеш единия фар означава, че или с единия фар заслепяваш в повече ситуации отколкото трябва, или с другия си си намалил видимостта. Но излязохме от темата. Исках само да обърна внимание на невярната информация . ПП: в други теми е описано как се регулират фарове. Не е трудно.
 9. Това не е вярно. Двата фара трябва да са настроени да светят на еднаква височина и право напред (т.е. не вляво или вдясно). Наклонът на светлинния лъч е трябва да е показан близо до винтовете за ръчен реглаж.
 10. Като написа обувки помислих, че говориш за гуми на колата, и чак в последствие загрях
 11. Camshaft е разпределителен вал. Колянов вал е crankshaft.
 12. Писах от телефона и така ми се стори от снимките, прав си. А за накрайниците – също. Не е като гърнетата често да имат нужда от смяна.
 13. Втората е фейслифт, но фаровете са преди фейслифта и то халогенни. Също така крайните гърнета не са оригинални. На мен тези неща не ми харесват много. Третата е 2.0 двигател. За мен лично това е съществена разлика между нея и другите две. Иначе ситуацията с фаровете е същата – фарове от преди фейслифта на иначе фейслифтова кола. Също така в описанието пише кожен салон, което, видно от снимките, не е вярно – салонът е полукожа, а подгрев на полукожен салон в 7ма генерация мисля че няма. Което не е непременно голям недостатък (особено пък за кожения салон), но в описанието е доста понапомпано спрямо това, което се вижда на снимките.
 14. Във форума имаме тема за обсъждане на Акорди от обяви: Но ако слея двете теми сега, ще се получи каша с постовете. Затова ще оставя тази тема още няколко дни да живее тук. Когато авторът потвърди, че е взел решение или коментираните обяви бъдат свалени, ще заключа. За да поддържаме форума по-чист, спокойно можете да докладвате такива теми, за да насочваме по-новите потребители към правилните места. Не приемайте бутона за докладване на пост като нещо негативно, което ще доведе но неприятни последствия за автора
 15. Разбира се, уважавам ти мнението (в случай, че е прозвучало иначе). Писах в темата ти защото аз съм един от хората, които са писали за ибейските катализатори из форума. Не съм гледал цените на катализаторите за различни модели, така е. Знам само цените на Акорд К20 и К24, като вторият (моя) е по-скъп от първия. С доставката от Германия дойде за под 230лв (като има и по-скъпи), което за мен е напълно приемлива цена. За еколозите и държавата донякъде съм съгласен. Нямаме нужния контрол над кражбите и над вредните емисии за да се чувстват хората достатъчно „мотивирани“ да инвестират повече в това. Но има и другата страна, че държавата я правим ние и решенията, които вземаме. Не искам да откланям все пак темата. Смятам, че е полезно това, което си написал по-горе и се радвам, че го споделяш, за да помогнеш на други. Исках само да добавя и друга гледна точка към дискусията.
 16. Какво имаш предвид, какви бяха цените? Мисля, че не разбирам напълно какво имаш предвид под „нашенски“.
 17. В двигателя се сипва първоначално по-малко масло и се гледа щеката, за да няма сакатлъци с препълване. Всеки може да сбърка, аз на това бих отдал случая. Не виждам как ще излезе 5л, ще влезе пак толкова и ще се окаже толкова препълнен. Евентуално ако старият филтър е бил за друга кола, някакъв огромен, а новия по-малък. Имал съм такива случаи – на стария сивик бяха сложили някакъв буркан 400мл. Но чак такава разлика…
 18. Маркетинг. Здраво и яко като диамант. https://lubricants.petro-canada.com/en-bg/brand/supreme
 19. Откриваме годината с новата Акорд среща тази неделя, 10ти януари от 13:00ч. Местоположението ще е подземният паркинг на The Mall (ниво –2).
×
×
 • Create New...