Jump to content

Pavel_Pavlov

Почетен член
  • Мнения

    1994
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    35

Всичко публикувано от Pavel_Pavlov

  1. Извинявайте за късния отговор. Аз ползвам точно VIOFO A129 Plus Duo Dual. Компромисът е, че не е 4К, а 2К (1440p), но записите са задоволителни и откъм цена/качество за мен лично е оптималният избор. Предпочитам 1440p предна + 1080p задна отколкото 4К само предна. Относно дебненето на оферта – има сайтове, които пращат имейли когато цената падне под зададена от теб. Аз съм ползвал camelcamelcamel. Просто правиш търсене с продуктовия линк от амазон и оставяш имейл, на който да пратят известие когато цената е добра. Също има и история на промяна на цената, която може много добре да те ориентира какво да очакваш. Моделът, който съм пуснал тук, държи сравнително стабилна цена, но от време на време има краткорсочни намаления.
  2. Не знам дали е навременно, но този клип ще ти отговори на въпросите: С две думи, препоръчвам Виофо заради цена/качество. Неотдавна направих точно такава покупка – за ~250лв (на промоция тогава) виофо с предна и задна камера и gps модул. Откъм качество на записа е чудесно. Недостатък е ниската скорост на wifi – недостатъчна за стриймване на видео без буфериране. 3-минутно видео се прехвърля за 10тина минути. Затова свалям картата и я пъхам в четец, който си държа в колата. Неудобно, но със стойката-гпс модул, откачането на камерата става много бързо и лесно, а като е свалена и ваденето на картата е лесно. ПП: мога да дам отзив и за hardwire kit-а им. Поръчах го, тествахме с приятел и се оказа, че изключва на ~0.2 волта по-ниско напрежение от зададеното. Т.е. ако се настрой да изключи на 12.4V, реално изключва на 12.2V. Което е доста важно. Но иначе е постоянно и няма проблеми. Друго тествахме колко ток дърпа в различните паркинг, макар и да тествахме само с предна камера. Резултатите: • Стандартен запис: 160mA • Паркинг режим Low bitrate: 160mA • Паркинг режим 1fps: 130–135 mA • Паркинг режим 5fps: 135–140 mA • Паркинг режим Motion: 125 на standby; 155 докато записва Та… не очаквай особено пестене на енергия от паркинг режимите. Единият голям плюс на low bitrate е, че записва и звук за разлика от другите.
  3. Могат да се експортват и импортват. Предполагам това трябва да ти свърши работа. Евентуално с малко ръчни промени в csv файла, ако е нужно.
  4. Има доста теми по чуждите форуми за дърпане надясно при акорд 7 и за жалост универсално решение няма.
  5. Най-малкото получаваш и имейл, ако не работи нотификацията. Относно смятането на разхода разбит по градско/извънградско/магистрала: това като цяло не е много лесна задача. Приложението работи на следния принцип: за всяко едно зареждане въвеждаме колко % от изминатото разстояние сме минали в съответните режими. След това за всеки от режимите се прави сума на километрите от всяко зареждане със съответния общ / среден разход за това зареждане. Това дава добро приближение в някои случаи (когато по-често по-голямата част от изминатия път на един резервоар е била в един режим) и лошо в други (ако караме 50/50 в два режима, няма да видим разлика в съответните им разходи). Теоретично има различни начини за „решаване“ на проблема, но никой не е без своите недостатъци.
  6. Разбирам желанието, но може би остави „синковеца“ да избира посоката на колата
  7. Обичайно помощните системи за сигурност или комфорт, които са по-инвазивни, могат да се деактивират и/или позволяват да се промени чувствителността. Аз съм на същото мнение за системата за поддържане на центъра на лентата (не тази, която следи за настъпване на разделителните линии). А системите, които побутват волана в една или друга посока няма как да го правят толкова силно, че да те затруднят да направиш това, което си решил. Като цяло намирам за проблем това, че малко дават лъжливо чувство за безопасност и насърчават водача да не внимава толкова, но фактите сочат, че цялостно помагат за безопасността на пътя. Така че по-добре с тях отколкото без тях. Моето желание е просто да можем да контролираме колко да помагат Иначе всичко минава към абонаменти, нормално. Включително, доста вероятно, и самото шофиране и притежание на личен автомобил.
  8. От това всичко е ясно. Имал си сцепление, но не е имало кой да стисне дисковете достатъчно силно. Или не си натиснал достатъчно, или има проблем със спирачките. Не може с изправна система да не можеш да активираш абс със силно натискане на спирачката. След активирането на системата за усилване на списачното усилие, реално си стигнал възможностите на спиране на колата. Които обаче трябва да са ти налични по всяко време.
  9. VSA го оствяме за момент. При скачане на спирачката, ако активираме абс (педалът започне да пулсира), значи колата търси оптималното сцепление на всяка гума индивидуално. За да започне изведнъж колата да спира още повече, значи до този момент не се е справяла със задачата. Не съм изпитвал това, което Цецо описва, но ми е необяснимо. Освен ако или спирачната система не е напълно изправна, или не е натиснал достатъчно спирачките, че да активира абс-а. Ако някой има повече инфо за това какво по-различно (що се отнася до спирането) прави тази система за безопасност, ще съм много любопитен да сподели.
  10. Това със спирачките е съвсем намясто. Не виждам как при аварийно спиране и активен абс, системата на Хонда изведнъж още повече ще усили спирането.
  11. Поздрави за това, че споделяш. Но това не може да „компенсира“ поетият риск и лоша преценка. Не мисля, че която и да е била от негативните реакции е заради това, че си споделил. Абсолютно вярно, всеки прави грешки. Въпросът е как рефлектираме после върху тях и какви поуки си вадим. А последното ти изречение оставя впечатление като че не си извадил по-важните поуки. Вероятно си и това е въпрос на изказ, но ние реагираме на това, което четем. А и не си рискувал само твоя живот все пак. Отново не казваш нищо директно, но се надявам, че все пак сте обсъдили искрено ситуацията. Защото „отзад дума не обелиха“, „момчето само си е направило извод“ и „Възпитанието е много повече личен пример и много по-малко нравоучение“ не звучат като да е последвала дискусия за взетите поуки. А смятам, че едно от важните неща, на които можем да научим децата си, се съдържа в един такъв разговор. И се надявам да не ми приемеш коментара като нравоучение, далеч съм от идеята. Просто споделям мнение. Желая ти на семейството и на всички нас по-малко такива случки 👍
  12. Мишелин ако вземаш, търси CrossClimate 2, не плюс. Плюсът е стария модел. Новият го надгражда сериозно, най-вече в поведението на сняг. Според мен най-добрата всесезонна гума, но последните години другите производители понастигнаха Мишелин.
  13. Увереността не е нужно да се показва на пътя за сметка на безопасността. Знаеш добре до какво води това. Не говоря за конкретната ситуация, а за отношението към движението на пътя. Просто моите 5ст
  14. Ще продължи да действа „под някаква форма“, но очевидно не както досега. Не съм чувал или чел обещание за –25ст и след декември.
  15. И понеже не се спомена – и на бензин се проверяват и регулират периодично. И то превантивно, не се чакат симптоми. За Европа ръководствата препоръчват на 40хил км.
  16. За адаптация не знам. Но от описаните от теб неща не съм усещал такова нещо. Нито и познати със същите акорди и рефлаш от Серж. Възможно е настройките на рефлаша да не са оптимални. Кой ти го прави?
  17. Можеш да отвориш капачките на късите светлини и да видиш крушката отзад. Или по-лесно светни към стена от 5–10м и виж как изглежда на стената. Ксенонът светва за момент силно, после слабо и следващите 15тина секунди добива пълна сила. Халогенната крушка светва с пълна сила в началото и няма промяна. Също така всеки от двата фара образува различно „петно“ на стената. Ксеноновите изглеждат нещо такова като на първата картнинка (подобно на __/‾‾ ) , а халогенните нещо такова като на втората (само __/ като ъгълът е по-тъп). Също така на фара някъде трябва да пише.
  18. Едва ли от два отворени двигателя с този проблем можем да заключим, че 99% от автопарка с тези параметри е за основен ремонт? Малко преувеличено ми звучи. Очевидно има някакъв риск, но кой ли ще попадне на обслужвана кола на <10 хил км с 0-20 масло…
  19. Ако е от значение, един консултант в Технополис ми каза (и показа), че Хайер имат допълнителен филтър за термопомпата за разлика от почти всички други среден и висок клас. Аз лично съм взел АЕГ пералня (още не съм я вкарал в употреба) и обмислям Миеле сушилня. Подкрепям казаното от останалите – ако имаш място, два уреда са по-добре от един. Дори с включеното неудобство с пренасянето на дрехите.
  20. Това определено не е добра препоръка. Има шофьори всякакви.
  21. Той предния, че неадекватно се е държал, факт. Но ако го наденеш отзад, пред закона си виновника.
  22. Разбира се, ще преминеш, ако се движиш с 40–50 и на такова разстояние от светофара светне жълто. То и по-далеч да си, в някои ситуации дори да може да спреш рязко, освен дискомфорта на пътниците и багажа, може да създадеш опасности, които не си преценил
  23. Това за лентите е удобно. Но за скоростта – не разчитай много на него. Обикновено е вярно, но не винаги. И грешката също може да е в различна посока – да показва по-високо или по-ниско ограничение. Колкото до глобяване за преминаване на жълто, нито съм чувал, нито вярвам, че го правят. В София (предполагам и не само) е масово да се минава на жълто. Нерядко, както Краси каза, коли навлизат в кръстовището и след червен сигнал. Виждал съм случаи дори и след 2–3 секунди червен сигнал.
  24. Потърси с търсачката. Има много страници изписани. Разгледай също и линковете в първия пост на тази тема. За допълнителни въпроси, най-добре пиши в нея.
×
×
  • Създай нов...