Jump to content

Cyreon

Фен
 • Мнения

  411
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

88 Neutral

Относно Cyreon

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  2009 Honda Accord 2.0 i-VTEC 156 hp
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  BG

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Ефектът зависи от много неща, качество на полирането, на пастите, външни условия и т.н. Обикновено е между 6 месеца и 1 година забележим ефектът, но много зависи с какви пасти (има супер евтини, които за нищо не стават, има и такива над 500 лв.), зависи пече ли я слънце, гаражна ли е и т.н. Имай предвид, че след такива процедури пада лака и не е хубаво да се правят много на често. Не знам за теб какво са "разумни цени", но едно качествено пастиране е около 150-200 лв. за Акорд. Мога да препоръчам човек от София, който се занимава с това и съм останал доволен. /На лични/.
 2. Здравейте. Проблемът с компресора на климатика и шума е оправен. Оказа се, че не е нужна смяна на целия компресор, а се наложи смяна на лагер и ремонт на шайба + ел.магнит. Общо ми излезе всичко 120 лв. (35 лв. лагер, 30 лв смяна на лагер, 55 лв, ремонт на шайба + ел.магнит). Не знам това как е като цена, но е в пъти по-малко, отколкото ако се сменяше целия компресор. Правих го при друг майстор, защото на моя (а и на повечето) явно не им се занимава да ремонтират, а им е по-лесно да сменят. Тракането от преди изчезна, колата си работи нормално както си работеше преди. Климатикът си охлажда чудесно. Не знам точно какво причини тоя проблем, а и едва ли има кой да ми каже. Благодарности към колегите, които се включиха по темата със съвети, опит и предположения. Много ми беше полезно, за да се ориентирам какво да правя. Специални благодарности към колегата DAN_DAN от Варна, който дойде вкъщи, прегледа я, преслуша я и много точно я диагностицира. Данчо, имаш специална почерпка от мен.
 3. Имена няма да споменавам, защото не е коректно за човек, който не е тук и няма как да се защити да се дават положителни или отрицателни оценки, които са изцяло субективни. Въпросът е принципен. Факт е, че е търсен майстор, от него има и доволни и недоволни, както е във всеки бранш. И не знам кога се обявява един проблем за генерален или хроничен. Определен брой хора трябва да се оплачат или официално компанията производител да обяви акция по подмяна на въпросната част например както беше с еърбаговете на Таката. Аз просто споделих мнението на човек, който се занимава с това и щом той така казва, нямам причина да се съмнявам. Изобщо преливаме от пусто в празно с тая полемика. Целенасочено и нарочно е относно политиката и комерсиализма, за които писах по-горе, а не че конкретна част се прави нарочно по-некачествена, за да се чупи по-бързо. Купуваш, караш известен брой години, продаваш и пак идваш при нас да си купиш новия модел - това е идеята. Бизнес. А не че господин "Сандан" от Йокохама специално ми е направил компресора да се скапе по-рано, че да му върви бизнеса с чарковете - не казвам това. Оспамихме темата със странични неща. По същество: Реших да изчакам няколко дни, да реша какво да правя с компресора, ще потърся и второ мнение от други, които се занимават с климатици, тук се изказаха мнения че е възможно проблема да е софтуерен или от бобината. Наистина благодаря за мненията на всички, тук пишем с идеята всеки да помогне с каквото може. Ще пиша след няколко дни какво е развитието по въпроса.
 4. Aми веднага ти давам на ТUV статистиката. Можем да сравняваме както по-нови коли 2-3 годишни, така и 6-7 годишни, така и 10-11 годишни. Примерно от Аuto reporta за 2016 година (6-7 годишни коли), т.е. произвдени през 2009-2010: Porsche 911 /най-надеждната в класацията/ - fault rate 8.9% 2004 година репорта пак 6-7 годишни, демек произведени през 1997-1998 Тоyota Starlet /първата в класацията/ - fault rate 4.9% http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2004-6-7/514 Разгледай ги. За другите години като десетилетия и възраст на автомобила нещата са сходни. И то си е съвсем логично това - навремето по-малко електроника, по малко сензори и датчици - по-малко вероятност нещо да се повреди. А относно това, че имаш 3 японски коли и досега не си имал проблеми с компресора на климатика с никоя от тях - поздравления. Но това, че на теб не ти се е случило не значи, че го няма този проблем. Щом като човека, който само с това се занимава ми го казва (а той оправя стотици климатици месечно), и че японските преобладават като съотношение и процент спрямо другите - значи го има проблема. Преди време тук се писа, за това че Акордите (мисля 7-ма и 8-ма генерация) имат проблеми с рейката. Аз слава богу нямам досега такива проблеми, но щом като е common problem и толкова народ е изпищял - значи има си проблем. Това че на мен не ми се е случил още такъв проблем не значи, че той не съществува. А дали е целенасочено и конспиративно както го писа. Ами виж: автомобилният бизнес супер се е комерсиализирал като всичко наоколо. Те изкуството и спорта комерсиализират, пък какво остава за материалното. Сега просто не се прави с идеята да я караш една кола 20-30 години, а купуваш, караш 5-10-15 години, продаваш я и купуваш новия модел. Всичко е бизнес за пари. За какво да ти я правят тая кола надеждна да изкара 500 000 км като ще излезе новия модел и пак искаме да те видим наш клиент. Дали ще го наричаш бизнес, конспирация, маркетинг, стратегия, комерсиализъм - все едно и също нещо е с различни имена. Колега, аз вчера чак се усетих, че климатика изобщо не духа студено, т.е. няма как да се мине без нов компресор. А за лагер ми каза колегата DAN_DAN, че пак било препоръчително да се смени. Обаче сега дилемата е дали 1100 лв. за оригинален или 500-600 лв. за нов (немарков), който обаче май се оказва, че само го рекламират като нов, а всъщност е рециклиран.
 5. Конспирацията е същата каквато е с колите произведени преди 2000 г. и такива след - може да се провери статистически кои имат по-голям рейт на повреди. Конспирацията е да влезеш в дилършипа на Хонда в САЩ примерно, и ако не го направиш точно там, а другаде ти пада гаранцията. Компресорите са само част от картинката - един колега по-горе писал, че на новите хонди 2005-2006 години АС е масов проблем. Човекът обяснява, че на всички японски коли това е проблем, за него се знае, има друга алтернатива, но нещата си остават така. Това е конспирацията. А не че се е повредило конкретно на моята, която е 9 годишна и е нормално едно по едно нещата да почнат да се обаждат.
 6. Говорим за рециклиран компресор, аз ги огледах по 400-500 лв. са. За качество не мога да кажа, като марка също нямам представа - компетентните нека да кажат. На мен майстора ми каза, че нищо не съм можел да направя - просто им идва по-бързо края на компресорите, защото работели постоянно на макс, докато на европейските коли имало регулатор и той не натоварвал така компресора. Другите японски - Мазди, Тойоти и т.н. го имали същия проблем, масово било. Дори ми вика: "Преди ти да дойдеш една хонда преди теб със абсолютно същия проблем ремонтирах." И казва още: "Абе хубави машинки са хондите, ама много слабо място са им компресорите." Според него всичко това се прави съвсем целенасочено и нарочно.
 7. Аз разгледах, горе-долу толкова вървят. Има ли начин да се ремонтира това нещо?
 8. Oказа се компресор на климатика. Просто е заминал, дошло му е времето. И от там се появява хлабина и тракането. Майсторът ми каза, че не е от високи обороти или горещо време. Каза, че на Хондите и като цяло на японските коли компресорите били слабото място, защото ги правили да работят на макс, а на европейските коли имали някакъв регулатор, който поддържал температурата и не се товарел толкова много и следователно по-дълго изкарвал. Отидоха едни 500-600 лв за нов, защото ми каза на старо да не слагам.
 9. Toчно това и аз се питам - диагностиката показва електронни/сензорни проблеми предимно, а това може да е нещо чисто механично, откачено, разхлабено, развинтено, което няма как да се улови от диагностика.
 10. Един приятел ми каза, че за моя проблем задължително трябвало да се мине диагностика. Мислите ли, че наистина има нужда от това в случая?
 11. A, дано да се окаже това или нещо не по двигателя. Маслото го смених преди 10 дни. ОК е. Обадих се на Бултрако и в понеделник ще я карам в сервиз. Питаха ме дали искам пълна диагностика, казах им първо по шума да се опитат да разберат какво е. Дано само не назначат серия от излишни тестове, колкото да вземат пари.
 12. Значи тази сутрин я запалих и пак го има същия шум - неравномерен само на празен ход. И няма значение дали е на студен или топъл двигател, все едно и също е. Иначе я покарах и в движение не намирам никаква разлика - ускорява си нормално, нямам загуба на мощност, маслото сутринта си беше на нормалното ниво, антифризът е добре, не прегрява, в движение си е ок. Обаче спра ли се чува този шум. Като че ли идва от дясно, там където са ремъците, но не мога да кажа точно дали е от двигател или друго нещо.
 13. Чува се туп-тап-туп-тап малко глухо на заден фон, ако се заслушаш внимателно. Горе-долу на всяка секунда има по два звука.
 14. Днес понастъпих Акорда и май направих някаква беля по двигателя. Карах малко магистрално, малко по-агресивно и в малко по-горещо време (32 С). Направи ми впечатление, че като спрях, на празен ход двигателя беше по-шумен от обикновено, шумът беше като потракване и бълбукане все едно гореща вода бълбука. Карал съм между 4000 - 5000 оборота някъде около 7-8 минути и след това си карах нормално до вкъщи. Не е прегрявала. Чува се един тъп звук, горе долу с честота всяка секунда, като натисна газта и се вдигнат оборотите се учестява. Трака като дизел, много гадно. Аз си познавам колата и принципно на празен ход няма никакви странични шумове, много е тиха. Прикачил съм видео, след 8-мата секунда се чува на заден план по-отчетливо тракането. Някакви идеи какво може да е?
 15. Разбрах, че е за R24 и на газ, ама 10-12 извънградско?! Пак ми се вижда страшно много.
×