Jump to content

Cyreon

Фен
 • Content Count

  468
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

96 Neutral

About Cyreon

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  2009 Honda Accord 2.0 i-VTEC 156 hp
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  BG

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. И как точно ще направиш всички тия тестове с етикети, лабораторни проби и замерване на вискозитети и други параметри? Аз например ползвам Мobil 1 ESP 5w30. В едно от тия руски видея, огряват О-то на Mobil с ултра виолетова лампа и тя променя цвета си. Тествах етикета на моята туба и познай дали променя цвета моята? Отделно по разни там сплоявания на пластмасата, отдолу гледат релеф и 1000 други сравнения, включително резолюция на надписите. Накрая се уморих и просто си го купувам и слагам. То ако така човек "внимава" за всичко да не е ментак, няма никога да може спокойно да си сложи масло. Може би онлайн от Германия и общите поръчки е донякъде решение на проблема, но никога не може да си 100% сигурен какво и откъде купуваш.
 2. И аз имам такива наблюдения като твоите. Моите NGK ги свалих на 90,000 км - ми те като нови, никакви забележки нито като нагар, нито като начин по който пали колата. Та сега DENSO-то е ОК, ама не знам дали ще изкарат колкото NGK. Ta затова ми беше любопитно като каза "само NGK".
 3. Ами и аз така мисля, ама понеже съм с DENSO Iridium и колегата каза, че само NGK ставали и аз подскочих до небето. Явно е сравнявал NGK иридиеви с други обикновени, но аз го разчетох, че освен NGK иридиеви друго нищо не става.
 4. Иридиевите на DENSO няма ли да го изкарат поне толкова колкото иридиевите на NGK?
 5. Да, ще ги запомни. При мен след разкачане-скачване на акумулатор (предполагам това имаш предвид под "изключване на захранването), си запазва паметта на сдвояването. Единственото, което ръчно въвеждам е кода на радиото.
 6. Прекрасно. Щом на 400 км изостава с 2 км, на 200,000 ще е на 199,000 реални. Kaто дойде време да я продавам като съвестен хондаджия ще я постна със следната обява: "Продавам Акорд, на 200,000 км, но реални 199,000. Обаче да знаете, че има други километражи с огромни отклонения, а моето е само 1000 км". Такъв GPS го мятам през прозореца да се разходи до калните бани. Няма как да е точен и да дава такова отклонение.
 7. Kaлибриране на километраж със сигурност има, дори съм изгледал такива видеа в тубата, друг е въпросът, че никога не съм го правил. Обаче аз пак не мога да разбера как и защо километражът ще показва скорост/разстояние по-голяма от реалното. Аз попрелистих разни американски форуми и навсякъде пишат, че скоростомера е по-надежден от гугъл или GPS. "An odometer is more accurate (assuming it is properly calibrated). It is going to track the actual distance the vehicle moves, including whether turns were from an inside or outside lane, etc. Google Maps is going to give an estimate on road data they have in their system." "Odometer. Google measures the distance by approximating how far you are away from your destination. It takes point a to point b, measure in a straight line how far they’re apart. Then if approximates the curves and turns, and it arrives at a number. Your car actually measures every meter that your wheel travels. The best way to describe google maps is like using calculus to find the length of a weird squiggly line. It breaks it down into tinier straight lines then adds them together to get a length but the accuracy depends on how many pieces you break the lines into. I doubt google breaks it down into 1 meter segments."
 8. Някой сравнявал ли е дали има несъответствие между google maps и километража? Аз преди няколко седмици замерих разстоянието между две точки, първо в google maps и после на километража. Абсолютно за едно и също разстояние километражът показа 402 км, а google maps 400 км. Сигурно е пренебрежително малка разликата (аз затова и замерих на по-дълго разстояние), обаче взех да умувам от какво се получава. Гумите ми са точно заводски размер 205/60/16, точно напомпени на 2.2 бара колкото е посочено. Предполагам, че когато се кара магистрално, поради изпреварвания и т.н. колата не може да държи абсолютно права линия и са възможни отклонения, ама чак пък 2 км ми се виждат много. Дупки и неравности сигурно оказват влияние, но отново и те едва ли имат решаващо значение. Взел съм предвид и посоката, т.е. разстоянието между А и Б не винаги е равно на това в обратна посока между Б и А, примерно при преминаване през кръгово, така че това не е фактор в случая. Чел съм, че google maps (а и изобщо подобни такива) дават отклонения, но тези отклонения са +/- 0.1 км. От друга страна знам, че километражът след известен пробег трябва да се калибрира, а моя никога не е калибриран и може от това да е. Имате ли опит в подобни сравнения и изобщо кой от двата вида измерване на разстояния е по-точен?
 9. Добре са ти отговорили колегите. Разпалването не е трябва да е само на място да поработи, а поне половин час магистрално или поне извънградско каране (а не из кварталните улички), за да качиш rpm. И то не само заради акумулаторът, а заради маслото да се раздвижи, дискове, накладки, маркучи, абе милион работи са дето се прецакват от некаране. Аз също карам малко километри и често я припалвам и разхождам по указания начин. Акумулаторът ми е YUASA 3000 серията (черният) и е 5 годишен. Скоро го замерих и показа 14.2 V, при условие че никога за тия 5 години не съм го зареждал със зарядно. Много хора си мислят, че нещо правят като я покарат няколко км, после я угасят, после пак палят, пак карат няколко км, пак гасят и т.н. Аз като я разпалвам гледам в тоя минимум половин час каране да няма излишни запалвания и гасения, за да не се натоварва. -
 10. Колега, тази която си постнал не е German Edition като моята, а обикновен Elegance. Няма нито навигация, нито technology package. Ето ти някои снимки, които направих специално за теб. Можеш ли да откриеш разликите?
 11. Мерси много, колега. За ниските температури - няма къде да карам при толкова ниски. Обаче и двете масла са 30-ки, т.е. че при оперативна температура 0w30 при cSt @ 100C е 12.2, а на 5w30 e 11.8, демек малко по-"дебело" е 0-та, но според мен това са пренебрежително малки разлики. Иначе за SAPS предполагам, че и двете масла се водят Low SAPS, макар че 0w30 e 0.6, a 5w30 e 0.8. И също предполагам че по този критерий разликите са малки и едва ли нещо ще усети двигателя като разлика.
 12. Наближава смяна на масло и досега винаги съм ползвал Mobil 1 ЕSP 5w30 без проблем. Обаче предвид наближаващият зимен период и това, че чета тук положителни отзиви относно нисковискозитетните масла се замислям за 0w30. Принципно съм на схемата, когато едно нещо работи добре да не го променям. Обаче като сравнявам характеристиките им, че то 0w30 на cSt @ 100C дори има по-висок вискозитет макар и с малко. HTHS им е еднакъв, sulphated ash е по-малко при 0w30 (някой може ли да обясни ролята му). 0w30 няма туба от 4 литра (моят Акорд побира 3.7), затова ако реша да минавам на него ще трябва 4х1 л, което малко ще оскъпи цената, но не е проблем. Да се занимавам ли изобщо с тази промяна или разликите са минимални и никаква реална полза няма да се почувства? Приемам всякакви мнения.
 13. Колега, моята е German Edition elegance, има ги в mobile.de Моята няма кожен салон (аз не обичам кожата, да се нагрява лятото и да се обелва, ужасна е), но това е въпрос на приоритети. За мен по-важни са ми горните екстри. Каквото и да избереш, направи го съзнателно. Както се шегуваше един приятел: "Твоята Хонда е най-хубавата Хонда в цялата история на автомобилопроизводството". И е много прав, защото е ужасно да купиш нещо и после да те е яд, че си го купил или да я караш без мерак.
 14. Колега, не искам да те разубеждавам за каквото и да било. Но аз карам таква 2.0, ръчна скоростна кутия и за тези пари можеш да си вземеш с навигация и technology package, като хандс фри, което е много удобна екстра да шофираш и да говориш по тел-а. Отделно примиум звуковата система е нещо прекрасно. Знам че екстрите кола не карат, обаче веднъж се купува, парите не са малко, а и колите няма да избягат от автокъщите.
 15. Благодаря ти, колега. А можеш ли да препоръчаш марка течен грес на спрей, която ти ползваш.
×
×
 • Create New...