Jump to content

ogi28b

Фен
 • Content Count

  475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

ogi28b last won the day on May 22

ogi28b had the most liked content!

Community Reputation

203 Excellent

About ogi28b

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 07/07/1982

Profile Information

 • Кара
  Аccord VII, 2.2 i-CTDI, 23.12.2005 - седан
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

674 profile views
 1. Засякох показанията на борд-компютъра от едно пътуване за теста, но не отговаря на условията, които са зададени, но все пак ето резултатите: От изхода на София при Люлин - Околовръстен път до входа на Дупница, общо взето идеални условия, 100% извънградско, засичане от летящ старт, постоянна скорост от 92-93 км/ч, зададена на круз-контрола, отчетена средна скорост 91 км/ч, рано сутринта без климатик - показание 3.5 / 100. За цялото пътуване, вкл. прибиране до дома в София, малко градско в Дупница, малко работа на място да охлади климатикът и пуснат климатик на макс през цялото време на връщане, връщането също с такава скорост на круз-контрола, общо 145 км, средна скорост 76 км/ч и показание на разхода по борд-компютъра - 4.2 / 100. До момента най-ниското, което бях виждал, беше 3.6, но то включваше и 15-20 км градско в началото. А сега беше от ресет в движение. С такава скорост на движение - толкова.
 2. За сравнение с тези, които се продават масово като нови, за да преценя каква честота да си търся или да търся от морга каквото ми хареса. Не ми се губи време в обикаляне и проби. @JapCar, предпочитам да ги науча, ако някой знае и сподели, а не да смущавам околните хора като им бибиткам безцелно и соча колата с телефон. Но в краен случай... Например ниската на Фиат Типо и сродните му е с много хубав плътен звук. Такава бих сложил веднага. Но и на нея не пише колко е, а само "LOW". В сравнение с тези на Акорд 7 - на Акорда са като пищялки. Прилича на момиченце, на което си му взел куклата и крещи истерично.
 3. Някой знае ли честотите на клаксоните?
 4. Колега, може ли да уточниш: искаш да премахнеш изпотяването или искаш да решиш проблема с това, че фарът ти тече? Понеже едното са ти написали как става, но може би е по-разумно да предприемеш другото.
 5. ogi28b

  Въпрос за радио и CD

  Прилагам изгледа на страницата: Ако не я виждаш по този начин, сигнализирай на екипа на форума, за да проверят за неизправности.
 6. ogi28b

  Въпрос за радио и CD

  @Васил Димитров Колега, прчети ето тук допълнително:
 7. Моля изтрийте, ако прецените, че е реклама. Виж във фейсбука - ProTint, Румен, работи с LLUMAR, гаражът му е на Горубляне, имам няколко познати, които са с отлични впечатления както за фолиране, така и само за фарове, даже един приятел от Пловдив дойде специално за фаровете. Аз ходих за фолиране на всички стъкла и нещо не успяхме да се споразумеем за ден и час, неудобно ми беше мястото, а ми трябваше сравнително спешно и Румен отпадна, та после избрах Жоро BMG на Сточна гара (фолио-ауто-бмг.ком), по препоръки. Фолира ми цялата кола, без фаровете! - отлично качество на работа. Може да пробваш по телефона дали се занимава и с фарове. Успех!
 8. Само да питам, извинявайте, дали и при 8 е така като при 7 - на "фейслифта" слагат фарове с бели/безцветни пластмаси на мигачите,, вместо оранжеви? Тази последната май е такава.
 9. Как това влияе на шофьорите срещу тебе и как им пречи?
 10. Сензорът за светлина е отпред, правоъгълен, под стъклото, зелената стрелка. Да не се бърка със сензора за двузоновия климатик, който е показан с червената стрелка.
 11. В раздела на Акорд има под-раздел с "Общи дискусии" а там има тема за обсъждане на обяви за Акорд. Може да пуснеш въпроса там, а също и да разгледаш менията назад във въпросната тема, може някой вече да ги е виждал и да е писал там. Успех в избора! ЛИНК:
 12. @Tino Можеш ли да снимаш клип на тъмно, на който се вижда задницата на колата, и също да се вижда светването на късите светлини? На клипа да се вижда: - колата работи (или само на контакт) - никакви светлини не са пуснати - включени само габарити - натиснати спирачки при включени габарити - включени къси светлини без спирчаки - натиснати спирачки с включени къси светлини - натиснати спирачки с изключени къси, изключени габарити, и включен ляв, после с десен мигач (но не с аварийни!) - натиснати спирачки с всички други светлини изключени и включена задна предавка Ето от такъв ъгъл:
 13. ogi28b

  Код грешка P0135

  Ето ти една полезна статия, но тя не е за Акорд, но пък принципът е същия и може да ти е от полза: https://troubleshootmyvehicle.com/honda/1.6L/P0135-diagnostic-tests-2 Първо е добре да провериш самата сонда, преди да я купуваш и подменяш, защото може грешката да е от друг характер, а не точно заради повреда в сондата. Трябва да провериш дали има напрежение на захранващия кабел на сондата, след това да видиш дали има добра връзка към маса, и накрая - да видиш съпротивлението на нагревателния елемент, което за сондата от статията е дадено да е между 10 и 40 ома, а ако е повредено (не протича ток през него) или ще има отворена вреига, или съпротвление от няколко хиляди или десетки хиляди килоома, което на практика си е като отворена верига. Успех, и не забравяй да споделиш за крайния резултат.
 14. Здравейте, колеги, Едва ли ще кажа нещо фундаментално и ново, или пък неизвестно за някого, но искам да изкажа огромното си възмущение от културата и поведението на българските шофьори. Днес който е опитвал да мине в района на Сточна гара в София, както и всички булеварди и улици, водещи натам - може би разбира какво имам предвид. Ето сега споделям с вас един видеоклип, който направих днес и искам да ви помоля за кратки коментари по него, кой каквото му е на душа. Наблягам на следните очевадни и безумни неща, които могат да се видят: - 02:24 - бял автомобил най-безцеремонно минава на червено, за да се набута в и без това запушеното кръстовище. - от 03:05 до 05:20 - кръстовището е блокирано от автобуси, които няма как да го напуснат, след като са навлезли в него. Това създава "тапа" в целия кръг на това кръгово и за секунди всички околни улици блокират. - на 04:00 мин за момент показвам поредният зелен светофар за тези от Хаджи Димитър, при който не премина нито един автомобил, просто защото нямаше как от другите отпред в кръговото - от 08:00 мин до 12:40 мин (4 минути и 40 сек.) автобус на градския транспорт блокира изцяло единия изход, при видимо нямане място къде да отиде. На моменти сякаш клипът е на пауза, нищо не мърдаше, освен клоните на дърветата. - чак до 13:50 мин от клипа, нито една кола не можа да премине към изхода за Хаджи Димитър. 6 минути да не може да се премине на това кръстовище знаете какво означава за трафика назад. - едва на 14-тата минута от клипа се усети, че има регулировчици (тези, които се виждат на 06:20 от клипа), които не позволяваха влизане в кръстовището от няколко от входовете, и това буквално за минути раздвижи обстановката и движението започна да се нормализира. Това се случи около 14:30, когато зверското задръстване беше вече от няколко часа, и е само малка извадка от едно и също, повтарящо се с часове - навлизането в кръстовище, без да има как да се напусне. А това е единственото, което беше нужно днес. Защо хората са толкова глупави и сами си създават проблемите? Защо няма една елементарна култура на пътя, елементарна мисъл и преценка на ситуацията? "Ако аз не мога да мина, и другите няма да минават, пък!" Или "Кой ми с*а в гащите?" ЛИНК КЪМ КЛИПА
 15. ogi28b

  Данък 2019

  Какво те изненадва, колега? Много хора са писали, че за софийското Бултрако сертификатът е 40. Вече може да е по-скъп с 2 лева, но февруари платих 40, издават фактура. Коментирали сме го, по-евтино беше например в Пловдив, но не знам дали някой е пробвал да си вади документ в друг град, по-евтино. То като добавиш куриерска такса напред-назад и я спестиш 2-3 лева, я не. А някои представителства искат над 100 лева за лист хартия, в който пише, че колата е такава, каквато е. Цирк. Иначе - твоят данък в единия сллучай е по 41.30 на месец за Леджънд-а и по 30 лв, ако извадиш нов талон. Ако не действаш веднага, ами се забавиш още 1 месец, в най-лошия случай данъкът ти ще е около 430 лева (6 месеца по 41.33 и 6 по 30), като за разликата до 496 ще трябва да подаваш заявление за приспадане или връщане, според изискванията на административната процедура. Да извадиш нов талон + сертификат ще ти струва около 65 лева или общо сертификат + новия данък = 495 лева, т.е. евентуалноще си на 0 (ще платиш тези 496 така или иначе, но ще си готов за догодина с талон с евро 4) На твое място веднага бих действал, по всеки възможен начин бих спестил всяка стотинка, която дължа на хрантутниците. Ти просто си се забавил, но от началото на годината ако беше готов, щеше да си дал тия 160 лева по-малко. От тях - 65 за нов талон и ти остават чисто 95 "печалба".
×