Jump to content

ogi28b

Фен
 • Мнения

  330
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  6

Всичко публикувано от ogi28b

 1. Колега, съжалявам, че го казвам, но си направил горе-долу нещо като спасяване на положението. Все едно си сложил гума патерица, а не истинска, понеже някой кара с такава и няма проблеми. Нова лампа да ти свети по същия начин като оригинална Осрамка на няколко хиляди часа е меко казано абсурдно. Като знам моите колко са отслабнали, вече на 14 години и плачат за нови, се съмнявам твоите да са били в значително по-добро състояние, ако са оригиналните от 2003-та. На моите само аз съм им "навъртял" над 500 часа за година и половина. Сложи си нормални лампи и не се излагай, моля те! 62 лева са за един брой, в оригинална запечатана опаковка с баркод за проверка на автентичност. Моите уважения към човека и труда му, но в случая те е подвел да вземеш лошо решение. Аз ако съм човек, който се занимава с такива неща - никога не бих предложил на клиент на фабричен ксенон да сложи нещо различно от оригинална лампа. Но аз винаги търся най-доброто, ама не всеки е като мен. Имам две чисто нови Osram NB Unlimited, ще ти ги дам за проба. Ако няма разлика в светенето - даже и аз ще си купя Старлайнки, а и който сменя - ще знае че има добър алтернативен вариант.
 2. Накратко - като се запуши започва да пропуска това, което е задържал и така съкращава живота на двигателя, на маслото и на катализатора?
 3. След като наслояването на мръсотия действа като допълнителен филтриращ слой, значи филтърът работи по-добре, нали? Според теб запушеният филтър съкращава ли живота на двигателя, на маслото и на катализатора, както твърдят другите колеги?
 4. Искате да кажете, че като се позапуши филтърът, вече не филтрира, а започва да пропуска прах и боклуци към двигателя и маслото и катализатора и затова трябва да се сменя редовно, а не защото намалява дебитът на въздух, например?
 5. Може също да я изключиш "бакалската", като прекъснеш с ножицата кабела, който излиза от буксата на касетофона за захранване на периферия (и го изолираш, за да няма инциденти). Кабелът е тънък, син в евро-буксите, по име е кръстен "+12 V aux" или нещо подобно. На него се появяват 12 волта при включване на радиото, обикновено може да поеме до към 500 мА. На тази картинка е A-5: Картинката е примерна, не знам дали на този модел кола буксата е такава.
 6. Разговорът беше дали автомобил може да спре в зоната на осветяване на късите светлини. Не е дали авомобил може да спре, ако на пътя има пешеходец в тъмни дрехи. Няма значение времето за реакция, време за натискане на педала и т. н. Само това дали спирачният път е по-дълъг от зоната на осветяване. Ако е 38 метра - значи не е. Иначе имаш известни грешки във фактическата обстановка, която си описал. Ето ги: - при правилно настроени фарове, двата фара осветяват еднакво растояние напред в лявата половина на надлъжната ос на фара. Левият фар осветява малко по-напред от десния в дясната половина, заради различния силует на светлинното петно в лявата половина на десния фар и дясната половина на левия. Това създава впечатление, че всъщност десният свети по-напред. - височината на фара на Акорд 7 е на 65 см от земята. Наклонът на фара е 1.3 / 100. При правилно настроени фарове, осветяването достига до 65 / 1.3 * 100 = 50 метра. Ако на някой фаровете му светят едва на 35 метра, със сигурност са лошо насочени. А по въпроса дали колата може да спре, ако на пътя има препятствие, което водачът не очаква и кара само с къси светлини - съгласен съм, че е невъзможно при такава скорост.
 7. Благодаря, колеги! Инфото ми трябваше, защото с едни хора коментирахме дали е възможно да спреш от 100 км/ч в зоната, която осветяват късите светлини.
 8. Не мога да намеря данни за спирачния път при екстремно спиране в нормални условия - сух път. Някой знае ли време и път при спиране 100 - 0? Имам някакъв смътен спомен за 38 метра, ама може и да е за друга кола. Предварително благодаря!
 9. Чудесно, че може да сменяш песните. Може да го добавиш в темата "Добавка Блутуут ресийвър" в раздела кар-аудио на форума. Тия китайци равни нямат, като пишат описание. За един и същи продукт пишат че може нещо и същевременно, че не го може. Както и да е. А по другия въпрос: само да уточним, понеже май разбираме по различен начин "нямане на звук от телефона" с колегите. Кое от двете е: - слагаш същата карта памет в телефона и телефонът не я прочита, затова няма звук и от устройството или - пускаш произволна песен (или клип от Ю-Тюб) от телефона, която си звучи нормално през говорителя на телефона, но като включиш 3.5-милиметровия жак на устройството към телефона - звукът от говорителя на телефона спира, той минава в режим "слушалки", няма звук от колоните на колата? Първото е ясно, но ако е второто - имам свежи идеи.
 10. Защо не работи звукът от телефона, все пак? И в допълнение - може би ще откриеш, че няма разумен начин за смяна на песни, ако слушаш от картовия четец. Пише го в описанието. Разбира се - ако може - ще е супер. Самото устройство дори да получи команда за смяна на песен - не може да я интерпретира.
 11. Еми... кофти късмет имаш значи, за съжаление. Наистина монтажът на това е елементарен, дори не бих го нарекъл монтаж. Просто една букса за свързване и това е. Опитай да преговаряш с продавача и с някакви снимки да му покажеш, че не работи, или да направиш видеоклип. На клипа разглоби всичко, за да се вижда, че е включен в колата. Може да пробваш също да го отвориш за проверка на спойките. Винаги има възможност и проблемът да е в колата, така че не бързай, просто му пиши, че не работи и ще провериш допълнително в квалифициран сервиз.. Идеята е да не се бавиш и да му кажеш след 2 седмици, че не работи. Иначе имам модела без ЮСБ-то и може да пробваш за сравнение.
 12. Колега, дай линк към този адаптер, да го видим и ние. Така евентуално ще получиш по-точни съвети. Ако адаптерът завършва накрая с кабел 3.5 мм за стерео звук - няма никакво значение точно в какво устройство го включваш този кабел, как е форматирана паметта му, как се казват папките и колко песни има в папка. Обикновено по такъв кабел се предава аналогов сигнал за ляв, десен канал и третото жило е общ за двата. Така няма значение дали звукът идва от телефон, блутуут-приемник, друго устройство, четящо флашки, или каквото още се сетиш. Та ако устройството ти завършва с такъв кабел и няма звук при вкарването му в телефона - най-вероятно самото устройство е дефектно. Понякога причината е елементарна - някое кабелче се е разлепило от спойката, но може и да е нещо, което е непоправимо. Без да променяш никакви настройки - пробвал си в същия момент с обикновени слушаки дали има звук през телефона, нали? Но преди всичко - покажи го на картинка да сравним с подобни. И да - 40 лв. за монтаж на това може би е много, затова има подобни форуми като този, в които хората си помагат за различни неща. Преди да правиш каквото и да е занапред - първо питай във форума. Всички сме тук за да си помагаме един на друг, кой с каквото може. Все някой може да е минал по този път вече и да го е утъпкал.
 13. В кое от всичките Бултрако-та и представителства из страната е най-евтино издаването на свидетелството? Тия в София-изток със сигурност не отговарят на запитване по мейла, или поне не го правят в първите 2 седмици от запитването.
 14. На светло се виждало по-хубаво, отколкото на тъмно, та успях да намеря маркировките и на пластмасата. Ето картинка на левия фар, за сравнение: Дотук освен по надписа на корпуса, че е за лампа D2S, на едната снимка горе се вижда, не знам дали може да се познае по друго само като го гледаш отвън.
 15. Това е старият ти ли? На него ги има всички стрелки, сочещи надясно, както е редно. (Тези под HCR (халогенна дълга) и под DC (газоразрядна къса)). Ако е на новия фар - значи всичко е точно. Макар че аз на моите нямам маркировки на "стъклото".
 16. А.. измамници, и на моите не са сложили стрелки, а според изискванията - като няма стрелки е за ляво движение. Е, явно не е така. Снимката е на оригинален ляв фар, фейслифт, ксенон. За прехвърлянето - имаше теми или мнения, казваха, че става, ама е малко играчка. Аз на твое място бих дал още малко пари и бих си сложил чисто нов ксенон на цокъла за халогенна, а автоматичното насочване и пръскалките си ги имаш така или иначе. Даже 55 вата, но да знаеш, че е забранено и не ти давам такъв съвет.
 17. Може би не съм се изразил добре, затова повтарям: под маркировката HC трябва да има стрелка, сочеща НАДЯСНО. Отивам да си снимам фара.
 18. Има ли нещо подобно на фара, да речем отстрани на корпуса, който се явява кутия за късата светлина: или такова: Това са маркировките на фаровете. Теб те интересува комбинацията от букви "HC" или "DC" , което е съкратено за Halogen и Discharge, в зависимост дали са за халогенна или ксенонова лампа. Буквата C показва, че е къса светлина. Ако е R - е за дълга. Гледаш стрелката под тази комбинация от букви (HC) да сочи НАДЯСНО, което значи че тази светлина е за ДЯСНО ДВИЖЕНИЕ по пътищата. Ето повече информация: https://www.hella.co.nz/en/technology/headlamps-and-inserts/decoding-the-combinations/ ----------------------------------------- Другият начин, ако маркировките са изтрити: ако погледнеш фронтално в късата светлина (без тя да свети!) и загледаш положението на ламаринката, която реже светлината и по-точно - чупката в средата. Трябва да виждаш изображение, подобно на това: -------------------\______________ Ако виждаш обаче изображение, подобно на това: _____________/---------------------- то е 100 % сигурно, че този фар насочва светлината наляво и нагоре, като за ляво движение по пътищата. С други думи - трябва да виждаш силует, който е огледален на петното, което фарът прави на стената. Ето силует от фар: Трябва да го виждаш обърнато отлво надясно. Утре ще кача снимка, ако дотогава не си намерил маркировките по фара.
 19. Не оспорвам написаното в Ръководството и горе не съм написал правилно това, което искам да кажа. Дано не съм заблудил някой. Идеята ми е че дори да не изключиш системата ръчно (ако забравиш или просто не знаеш), тя ще се самоизключи при нужда. Все пак е система за безопасност и последното нещо, което е заложено в нея, е да разчита на човешка намеса. По същия начин ще се самоизключат АБС-а и електронният разпределител, ако е нужно. Те хората дори не знаят, че на предно колело е забранено да се слага патерица, та какво остава да знаят за ръчно изключване на VSA. Е, чак забранено не е, но има достатъчно основания да не се прави, ако се случи някъде из пътищата. Вкъщи - от паркинга до гумаджията е допустимо. Ето тука намерих един пич, който се оплаква, че системите са се самоизключили и после не може да ги включи: https://acurazine.com/forums/1g-tsx-problems-fixes-128/vsa-light-after-replacing-flat-787179/ А тук пък един друг казва, че дори при каране с патерица - не са самоизключили: https://acurazine.com/forums/2g-cl-problems-fixes-70/turn-off-vsa-when-using-spare-tire-765127/ Иначе не вярвам някой да сложи патерица и да тръгне да се трепе по завоите, за да види дали системата ще функционира правилно в случай, че не е изключена.
 20. Като отчете разлики - системата сама ще се изключи, няма да чака водача да се сети сам. Не е нужно да се изключва каквото и да е ръчно, заради смяната на една от гумите с гума-патерица.
 21. Това от 26 $ не е адаптор с блутуут. Ако изобщо има такъв модел - линкът е грешен. Води до адаптор с 3.5 мм жак и USB вход.
 22. ogi28b

  Ксенони

  Това извън балона изобщо не съм го гледал. Само балона гледам, там се извършва работният процес. Може да не е черен и да е повредена. Обикновено работилите лампи като са изключени - балонът може да е матов, но пак си работят нормално. Не знам дали почерняването гарантира, че е изгоряла. Според мен тази лампа е изгоряла и при изгарянето е пробил балонът, при което част от работната смес е кондензирала върху сравнително студената горна и долна част на външната обвивка. Бих я изхвърлил.
 23. ogi28b

  Ксенони

  Тази лампа със сигурност е работила, може би много часове. На снимката ми изглежда като черен балонът, което не е опушване, а изпушване. Но снимката може да лъже, щом казваш, че е "леко" и "бяло". Ако изобщо работи - може да стане за нощно осветление на някакъв обект, но не и за фар на кола.
 24. В зависимост от конструкцията на фара, различните производители използват различни лампи за дневни. Виждал съм с 15-ватова и с 21-ватова лампа. За да имаш същата консумация като 15-ватовата от 55-ватовата, която използваш, трябва модулът да пуска импулси с най-малко 27 % запълване, за да покрие мощност от 15 вата. Като вземеш предвид и това, че лампа с номинал 15 вата свети много по-силно от 55 вата намалена изкуствено на 15 вата, може би е добре да увеличиш още, поне до 30 %. Това е само ако искаш по някакъв начин да си по-близо до разрешеното като сила на светлината. Ако не искаш и ти е все тая - добре е и 20 %, получава се хубав оранжев цвят, който няма нищо общо с изискванията.
×