Jump to content

Ivan_Ch

Фен
 • Content Count

  264
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ivan_Ch last won the day on June 8

Ivan_Ch had the most liked content!

Community Reputation

40 Neutral

About Ivan_Ch

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Акорд 2006. AT. К24А3
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Contact Methods

 • Skype
  I.chernev

Recent Profile Visitors

940 profile views
 1. Външен CD ченджър на кола с навигация се включва със стандартната букса в комплекта, просто не се включва отдолу а отзад. Заради това се налага разкачането на цялата навигация. Бялата букса е свободна. Там се включва.
 2. Моята е с навикация и ползвам Yatour. Проблеми нямам освен, че е малко претенциозен към флашките и наименуването на папките, но за това е писано многократно. В момента от към цена-качество май Wefa е най-насметка понеже е с вграден блутут модул за разговори и плейване на музика.
 3. Там където работя правим хидравлични и вакуум помпи и искам да видя дали принципа и на работа е същия като на нашите, но ми трябва снимка да видя модела. По принцип помпата има корпус, ротор, лопатка, пружинна пластина, която да държи вакуума, капак и щуцер. На практика на неработеща вакуум помпа проблема и е или щуцера , който заради вибрациите на мотора почва да засмуква въздух или уплътнението на капака (по-малко вероятно). Другото е липсата на масло, както е предположил колегата в темата ти, но все си мисля, че помпа останала на сухо ще блокира. Иначе ДА, масления филм освен смазка създава и уплътнение в лагерното сединение. Това е триещ лагер. Ако се окаже от щуцера, на времето мой познат в сервиз на Шкода ги ремонтираше с термоустойчив силикон и термошлаух отгоре. Ако ще слагаш тази, втората употреба превантивно можеш да омажеш щуцера със силикон и да го запечаташ с шлаух.
 4. Колега, оказа се прав. Понякога най-простото обяснение се оказва вярното. И двете крушки с изгоряла 21W жичка. Помислих си, екстра отивам и си взимам 2 от първата бензиностанция. Еми НЕ. На 3 бензиностанции нямат. Утре ще търся по магазините за авточасти. Благодаря за подкрепата. Колега, прати линк, какви си поръчал, ако си доволен от тях.
 5. Колега, имаш ли снимка на съответната помпа?
 6. Значи може би моята нещо не е наред. Ще я мисля по-нататък. Сега приоритет ми са стоповете. Не ми се иска някой да ми паркира в багажника заради несветещи крушки. Махни, ами аз ще съм виновен.
 7. Да, забравих да спомена, на габарит работят и двете крушки. Колкото до стоп машинката, свалял съм я да я почистя, а и пробвах с на приятел машинката заради проблем с автопилотa, но VSA не ми е святкал.
 8. Здравейте колеги. Тази вечер при вкарване на колата в гаража забелязах, че при натискане на спирачката ми свети само третия стоп. Идея нямам, кога и какво се е случило, но не вярвам да са изгорели и двете крушки. Едната стоп светлина е сменяна преди 2 години, с нажежаема жичка са крушките ако има значение. Утре ще проверявам бушоните и крушките за секи случай, въпреки че щом третия стоп свети най-вероятно няма да е от бушон. Имате ли идея, от коя страна минава линията с кабелите за стоп светлините за да тръгна да търся от някъде? Евентуален проблем със стоп машинката също си мисля, че отпада, но ще проверя и нея. Някакви други насоки?
 9. Синчахата редовно се закопчава на задната седалка на "Х", но досега грешка не ми е светкала. Колега провери под седалката за оголени или премачкани кабели, щом се е получило след сядане на задната седалка.
 10. Едва ли е от лагера. Преди да сменя моя обтяжен механизъм, пробвахме със смяна на лагера, но уви. Симптомите му бяха, като тези, които описваш. Сега возя в багажника ролката с новия лагер от старото BANDO за всеки случай. А колкото до трите варианта за смяна, дано някой от хората, които си вадят хляба с авторемонти се включи и изкаже мнение за надеждна марка.
 11. Аз също се спрях на INA поради тракането, което описваш. В сервиза, в който ми правят колата ми го препоръчаха като надежден. Дано ресурса на надежден механизъм не е 2 години, защото представям си другите тогава. Единственото странно при смяната беше, че освен на кутията другаде никъде нямаше надпис INA. Твоя колега, обърнал ли си внимание дали има?
 12. Става сравнително лесно според мен. От централната конзола пуслаш под седалката. Само трябва да си обезопасиш кабела и да прецениш колко дължина да му пуснеш, колко ход имат седалките.
 13. С това ще стане изпипано. Сложи и под седалките две за да свети отзад.
 14. Оги, с още едно реленце успях да премахна затварянето на прозорците при самозаключването. Дори се добави и функцията съклата да остават отворени както съм ги оставил. Трябва само да се натисне бутона за отключване преди да заключа. VID_20200628_135814_960x540.mp4
 15. Колега не е имало нужда. Намушкваш шлауха и пъхаш кабела през него.
×
×
 • Create New...