Jump to content

chavdu

Почетен член
 • Content Count

  1960
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

chavdu last won the day on March 23

chavdu had the most liked content!

Community Reputation

725 Excellent

10 Followers

About chavdu

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  Акорд CL7
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • Skype
  chavduk

Recent Profile Visitors

20371 profile views
 1. ако го "гори" антифриза, той не излиза, като антифриз през изпускателната система, след преминаване през горивната камера от него остават само водни пари, които после кондензират в ауспуха
 2. Доста съмнително. Вероятно е била духнала гарнитура и джамбазина е долял, да има повечко, за да не изсъхне казанчето докато я продава и повечето конденз ти е изгорен антифриз.
 3. Нищо подобно. Бензините с многоточково впръскване нямат проблем да се карат на къси разстояния, на колата на @JapCar нищо й няма, просто той пак търси под вола теле, както обикновено.
 4. Не, не се изисква нищо специфично. И този сивик (както и европейските 8ма и 9та ген.) е с R18 двигателя, който е един от най-надеждните на Хонда. Ако е поддържана добре, ще има още много ресурс в мотора. Веригата не се сменя на определени км, а ако има нужда. Ако в момента не е за верига и я обслужваш правилно, вероятно няма да се наложи да сменяш верига. Шанса колата да е нов внос е минимален и вероятно от години е с БГ регистрация.
 5. Да, със сигурност ще свършат работа и цената за нови оригинални е много добра. В моргите на ръждиви с олюпен хром искат повече.
 6. Всъщност има начин. Задържа се бутона за степените на дистанция за около две сек. и може да се изключи ACC-то и да е "обикновен" cruise control.
 7. Извинявам се, чел съм през ред. Махнах минуса, сложих +. Предполагам вносителите от Фрнация знаят по-добре. В този ред на мисли, не прочетохме джамбазина на @radkohondar какво е казал по въпроса. Какво стана, колега? Прибра ли си колата? В крайна сметка, каквото и да "разсъждаваме", не е оправдан риска за 2-300лв пътна помощ да се разчита на това какво е казала една жена в един хонда форум за това дали е легално или не.
 8. Не е вярно, че става невалидна. Прави се с презумпцията, че може да трябва да настъпи корекция по премията на застрахователната полица - сиреч може да си поискат да си доплатиш, ако решат.
 9. Моля да споделиш, от къде я черпиш тази информация. А дали това не е защото застраховката е свързана с водача, а не с автомобила, както е тук? А във Франция как е?
 10. Проблемът е, че за да се извадят транзитни номера, вносителя на колата, трябва да декларира, че колата няма други номера. Това очевидно няма как да стане, ако колата е с номерата си и така е влязла в България (пък дори и на платформа). Ето каква декларация се подава с документите за временни номера: За да прекратиш регистрацията и застраховката, трябва да върнеш номерата и да ти продупчат талоните. Както е казал колегата в последния си пост, както са му казали и от КАТ, щом има стикер, който все още е валиден, колата може да се кара с тези номер и няма как да й се извадят временни.
 11. Подарявам универсални гумени стелки. Имат нужда от измиване иначе не са захабени. Само лично предаване за София тел./viber O885 9O9 1O1
 12. Да, за името на бутона те цитирах, защото нещо се правеше на "умен" тук: Всичко друго, което си написал, за това как правят Хондите с глупавата климатична система, не казвам нищо. Само по-горе ти адресирах съмнението, че има Хонди, които са по-умни. Ако нещо си се напрегнал, че те цитирам, обещавам да не го правя повече, само тук последно.
 13. Компютъра, най-вероятно си е съвсем наред. Явно за части от секундата някой параметър излиза извън нормите, които са зададени за "палене на чек", но веднага се нормализира. Това не изглежда да е проблем, но ако много искаш да стигнеш до дъното на тази история, виж си стартера, може той да товари системата повече от колкото е предвидено или виж вискозитета на маслото, може да е прекалено гъсто при първи старт и да няма налягане, за части от секундата ... Предполагам, че ако се закачи към диагностика, да се гледат "живи" данни докато палиш, може да изскочи нещо.
 14. Хонда го наричат defrost, ти го наричай както искаш ... ... в контекста на питането на човека, то не е просто да смени позицията на предното стъкло, за това си има друг бутон, а е функция. Прави няколко неща в комбинация за да размрази предното стъкло или да го изсуши.
×
×
 • Create New...