Jump to content

chavdu

Фен
 • Content Count

  1836
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

chavdu last won the day on July 28

chavdu had the most liked content!

Community Reputation

583 Excellent

7 Followers

About chavdu

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 11/24/1981

Profile Information

 • Кара
  Акорд CL7
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София/Варна/

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • Skype
  chavduk

Recent Profile Visitors

13036 profile views
 1. Здравейте, Колеги. Имам добри новини относно общите поръчки. След проведени много разговори с много хора, в крайна сметка се появи сериозен човек, на когото мога да предам работата по общите поръчки. @Ronin7 е момчето, което ще се занимава от тук насетне с поръчките. Уверен съм, че ще се справи не по-лошо от мен Желая му успех и се радвам, че ще можем да продължим да си поръчваме качествени масла на добри цени. Поздрави, Чавдар! Edit: Ето я и първата му обща поръчка
 2. Колеги, маслата идват днес. Ще ги разпределям през деня и утре ще мина през куриерите. Получаването лично в Драгалевци може да стане и днес, след 18:30 или друг ден, но пак след 18:30 (може и късно вечерта до 0часа всеки час е удобен). тел/viber 0885 9О9 1О1 Моля, който няма да може да си вземе маслото тази седмица, да ми го съобщи.
 3. Здравейте. Продавам джантите от Акорда си. 17 цола 5х114,3 J7 ET 55 ЦО 64.1(с втулки) Джантите са прави и не са заварявани. Джантите не са "афтърмаркет", ОЕМ са, но за мазда. На тях има монтирани и балансирани гуми Yokohama, 205.50 предни и 225.45 задни. Гумите не са супер, но стават още за каране. Имат грайфер, но за напукани. ДОТ 2015 Цена: 370лв комплект гуми и джанти. Цената само за джантите е същата, гумите са "бонус" Намират се в София. тел./ viber 0885 9O9 1O1
 4. Колеги, парите са получени, маслата са поръчани!
 5. Гумите са продадени, остават само джантите - 430лв
 6. Предполагам, няма да е проблем, ще потвърдя, като видя парите.
 7. Здравейте. Продавам джантите от акорда си - 17 инчови джанти TSW Evo R 5x114,3 8J, ET38, централен отвор 76мм с втулки за Хонда на 64.1мм Джантите са боядисани в интересен цвят, на не пряка светлина изглеждат черни иначе са кафяво-златисти. Не са криви и не са заваряварявани, изправени са преди боядисването. Давам ги комплект с почти нови летни гуми 235/45 Michelin Primacy 3, които са купувани нови със стар дот и са карани много малко км. Цена: 630лв за комплекта гуми и джанти. Може и отделно 430лв джанти и 250лв гуми. Намират се в София Тел. /viber 0885 909 101
 8. Здравейте Kолеги, може би последна поръчка от Ato24.de Поръчката трябва да се случи на 16-ти Юли 2020г. Вече ползвате безплатна доставка до гр. София, кв. Драгалевци. Курса на Еврото е 1.9675лв/EUR, за който е от София ще го предам лично, за Колегите от други градове, ще го изпратя с ЕКОНТ за Ваша сметка с отстъпка от куриерската услуга. Който има намерение да се включи, следва да напише в темата какво желае, да добави линк към съответното масло/добавка и съответното количество. В по-долу съм добавил "Шаблон за поръчка" - ще съм много благодарен, ако го ползвате. Стойността на поръчката Ви трябва да получа, преди крайната дата за поръчване. Парите можете да предадете лично или да изпратите тук: Мото 25 ООД BG86UBBS80021063602740 BIC: UBBSBGSF ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Моля пишете псевдонима си във форума, като основание за плащането. Моля не превеждайте пари в чужда валута или от чуждестранни банкови сметки, получаването на такива преводи ми струва 20лв на превод. Важно пояснение, все още можете да вснасяте на каса по сметката, но срещу 4лв такса. След като пристигне маслото можете да си го вземете от София, гр. София, кв. Драгалевци или да ви го изпратя до предпочитан офис на Еконт. Телефон/viber за връзка : 0888 812 453 Елена Шаблон с примерна поръчка: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: Ravenol SSV SAE 0w30 1x4L + 2х1L Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html Вид и количество: Honda ATF DW-1 4х0.946 L Стойност на поръчката: (39,95 + 2*10,95 + 4*12,99)*1,9675 = ... лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат предадени лично - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Драгалевци - чрез Куриер* *в случай, че ще получите нещата си чрез куриер, моля изпращайте данни, като лично съобщение, само в случаите, когато все още не съм изпращал или когато има промяна в данните ви за доставка.
 9. Няколко уточнения за поръчките и фирмата. Общите поръчки носят около 250-300лв в слаби месеци (както послените два) до 600+лв на месец печалба, това обаче ми коства време, което в момента нямам. Самите поръчки в онлайн магазина не бяха печеливши (освен няколко месеца, когато с малко покриха разходите на фирмата, както писах по-горе), но ако се гледа на магазина и поръчките като на едно цяло - тогава цялата фирма може да се каже, че е печеливша още от самото начало. Фирмата е използвана само и единствено за общите поръчки и онлайн магазина. Тъй като ми писаха, че е рисково да се вземе чужда фирма, което е съвсем точно - ако това ви притеснява, предлагам и друг вариант. Мога да прехвърля магазина (със или без домейна), групата с поръчките и да пиша на ato24 да прехвърлят договорената отстъпка на нова фирма - срещу сумата от 600лв, което ще са разходите за закриване на текущата фирма. Новият предприемач може да си регистрира нова фирма по ДДС, което струва около 300лв грубо, но ще е напълно спокоен, че започва на чисто. Това при мен отне около месец. Също така съм готов да съдействам напълно за всякакъв вид проверки на състоянието на фирмата. Твърдите разходи да имаш фирма регистрирана по ДДС варират много, основно от това, колко плащаш за счетоводство. При мен те са грубо около 250лв на месец, като това според мен клони към минимума.
 10. Здравейте, Колеги. При мен, така се стекоха обстоятелствата, че не мога да продължа да правя общите поръчки от Ato24.de Ще направя една последна поръчка за Юли и това ще е от мен. Готов съм да ги предам, ако има желаещ да ги поеме. "Предаването" обаче върви с голяма "уловка". Има регистрирана фирма има и онлайн магазин (www.moto25.bg) за масла, които трябва да бъдат също поети от желаещия да прави общите поръчки. Има и Facebook група, за поръчки на масло, които генерират поръчки, групата е с около 500 члена. Фирмата трябва да бъде прехвърлена - напълно изрядна е, който я получи не поема никакви задължения, всичките и задължения към бюджета ще бъдат платени. Фирмата е неизбежна за изпълнение на общите поръчки, защото банката би блокирала личните ви сметки при съмнения за търговска дейност (както се случи при мен, затова се наложи да минават общите поръчки през фирмата.), заради количеството преводи от хора, които си поръчват, а и е незаконно по смисъла на българското законодателство. За онлайн магазина не са полагани почти никакви усилия да се популяризира, не зная какъв му е потенциалът и дали има потенциал. Идеята беше да купува от Ато24 и да продава с малка надценка, което прави цените някои масла силно конкурентни на нашия пазар. Магазинът съществува от 2018г началото и само 1 или 2 месеца е успял да си изкара твърдите разходи (които са счетоводство, хостинг, ел. поща, телефон, такса за банкова сметка, здравни осигуровки на управителя) и да е на минимална печалба. Към момента с общите поръчки цялото мероприятие отива на печалба - печалба, която не може да оправдае полаганите усилия или по-скоро на мен ми идва в повече. Опитах да ги предам на съпругата ми, както знаете, и тя се занимаваше, докато беше майчиство, но вече и тя започна да работи и това ни идва много в повече. За човек, които има повече свободно време и желание да развива такъв бизнес, може би ще има и икономически смисъл да поеме общите поръчки и да се захване с популяризиране на онлайн магазина. Ако никой не я поеме, фирмата ще бъде закрита в края на този месец, което искам да избегна, защото струва 600+лв и защото ще е хубаво да има къде да си поръчваме качесвени масла на добри цени. Ще дам повече подробности на всеки, който прояви интерес в личен разговор - тел./viber 0885 909 101 Поздрави, Чавдар.
 11. Колеги, парите са получени и поръчката е направена.
 12. Здравей. Всичките 8 вече са ги поръчали други колеги. Ще остане за следваща поръчка. Моля не превеждай сумата все още, нека изчакаме да се появят пак на склад.
 13. За съжаление, като човек каращ на LGP и на мен много ми се искаше да е така, но това просто не е вярно. Катализатора правят много по-голяма разлика от разликата бензин към LPG/CNG. Това важи за всички вредни компоненти NOx, CO и т.н. Никой не спори, че LPG/CNG са по-екологични от бензин, камо ли пък дизел, но това е вярно само при ЕДНАКВИ ДРУГИ УСЛОВИЯ. (РАЗБИРАЙ LPG и CNG, СЪЩО ДА СА ФУНКЦИОНИРАЩИ КАТАЛИЗАТОРИ!) Не зная, там от където си копирал, от къде са взели тези бомбастични цифри, но аз намерих само това проучване на CONCAWE https://www.concawe.eu/publication/report-no-295/ Ето една графика от това проучване: Отделно от тази графика си проличава още един голям проблем пред екологичността на LPG/CNG. Понеже масово колите карани на LPG?CNG са конвертирани да работят с това гориво, лошо дозираните смеси са много често явление и водят до непълноценно изгаряне, което пък води до повече NOx. Така че ако смятате, че е ОК да си изтъбушите катализатора, защото карате на газ, сте в колосална грешка. Ако се сравнявате с мапнат дизел без кат, ДПФ и затапен ЕГР, да - много сте екологични. Ето още малко графики след 1-2мин сърч, не ми се търси повече. Ако имате графика LPG без CatConveter срещу бензин с CatCoverter, ще се радвам да ме опровергаете.
 14. Това не е така, LPG и CNG, са по-екологични само в комбинация с работещ катализатор.
×
×
 • Create New...