Jump to content

kebappa

Фен
 • Мнения

  114
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

11 Neutral

Относно kebappa

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Plovdiv

Последни посетители

647 профилни разглеждания
 1. Усеща ли се VTEC при D16V1

  Нито кик , нито повишаване на мошността усещам . Ще я проверя при възможност при моята дали има напрежение до клапана . Ще и симулирам и повреда в клапана и сензора за налягане. Ако вдигне аларми за двете грешки ще приема ,че е наред всичко . Обмислям и "насилствено" да задеиствам клапана за да видя има ли разлика при равни условия .
 2. Усеща ли се VTEC при D16V1

  Въобще разбира ли се че работи по някакъв начин или разчитам , че ако няма грешка в компа всичко е наред ?
 3. Здравейте . При този мотор усеща ли се по някакъв начин сработването на vtec ? Двама хондаджии са я карали и според тях не работи , но единия кара к20 а другия е карал прилуди и сега акорд 6 генерация .Там било силно изразено сработването на системата . Днес смених гарнитурата с цедката на клапана . Нямаше никакви мърсотии по цедката . Пробвах и клапана на 12 волта и си щрака ... маистора провери някаква ос и каза ,че се движи . Компа грешки за vtec няма . Струва ми се че веднъж усетих доста подобрение в ускорението около 3500-4000 оборота но е било веднъж или два пъти ....отдавна . Колеги усещате ли вашите vtec като сработят ??? Гледам клипове в нета и според мен има разлика в ускорението от 3500 нагоре . Ако не работи системата не трябва ли да вдигне грешка компа ?
 4. Маслата са при мен. Благодаря ! Качвам купона за Реванол . Може да го ползвате при следваща поръчка .
 5. Здрасти 5 литра от https://www.ato24.de/en/ravenol-longlife-lsg-5w-30-opel.html 5 литра от https://www.ato24.de/en/ato24-motorenoel-semi-synth-10w-40.html 31.95 + 12.95 = 44.90 - 5% = 42.65 * 1.9675 = 83.91 лева Днес ще наредя парите .
 6. Здрасти 5 литра от https://www.ato24.de/en/ravenol-longlife-lsg-5w-30-opel.html 5 литра от https://www.ato24.de/en/ato24-motorenoel-semi-synth-10w-40.html 31.95 + 12.95 = 44.90 -10% = 40.41 * 1.9675 = 79.5 + 2*1.5 = 82.5 лева Днес ще наредя парите . Ок ли е сметката ?
 7. За нашите няма ремонтен комплект. Аз си нправих водачи и сега всичко е ок . Проблема ми е решен . Колека , за да се движи бавно значи или не е смазАно , или ти е повредено жишото. Провери , смажи и виж дали ще се оправят нещата . Ако не , пиши и ще мислим .
 8. Здрасти колеги Водачите на предно ляво стъкло са износени и стъклото се клати напред и назад. В следствие на това ако вдигам прозореце (при по висока скорост) изкача над рамката на вратата . Никъде немога да си намеря ремонтен комплект водачи (бели пластмаси който се плъзгат по релсата ) . Някой случаино да е купувал ???За немски бангии е пално с ремонтни комплекти по за 3 лева . За хонда нищо не намирам освен цял механизъм с мотора за около 80 лева . Идей ?
 9. Масло за скорoстна кутия

  В движение 1 не търся. Проблем прави понякога (и май все на студено масло в кутията) само в покой. Тъпото е ,че и с маслото с което купих колата пак го правише така
 10. Масло за скорoстна кутия

  Да се надявам ,че няма да се задълбочи проблема с 1 и задна. На старата кома маслото в скоростите бе като катран , та за това ми направи впечетление кехлибареното масло което източиха от скотостите. Та сега да и сменям ли маслото с хондовско или да си карам с това ? Да очаквам ли подобрение при влизането на 1 и задна ако налея хондовско масло?
 11. Масло за скорoстна кутия

  Извинявам се ,че пиша рядко но .... Може и да не съм се изразил правилно (все пак съм писал темата в 5 сутринта), но не винаги ми влиза трудно първа . Понякога си влиза нормално а понякога леко със зор. Ако вкарам 2 и след това 1 си влиза нормално . На загасен мотор си влизабез проблем предавката . Съединителят отделя доста горе . Днес ще се докопам до колата и ще тествам дали е заминал съединителят . Относно 100 лева - 2 литра масло и смяна в хонда си е 100 кинта . Колко е лошо маслото което са ми наляли ? Колко да е скапан тоя мотул ? И колко да е по хубаво МТФ на Хонда спрямо мотула ? Забравих да спомена , че като точихме маслото на скоростите преди да се налее Мотула изтече съвсем бистро масло . Може и търговеца да се е опитал да замаже проблема със влизането на 1 .
 12. Здравейте. Още от покупката на колата : 1. Понякога влиза трудно на студен мотор . Като загрее нещата се оправят . За задна трябва да бутна лоста хубаво надолу, (не като 2 и 4 ) за да влезе . Задната почти винаги се нуждае от натискане . Още на първото обслужване ми смениха маслото на скоростите с Мотул Гиър 300 75В90 , (било с нова, естерна формула) . Разлика във влизането на предавките не намирам . Вече 20 000 км. караме с това масло и се чудя, дали ако го сменя с оригинално на хонда, няма да се оправи проблема ? Дали ако не е оригинало маслото, мога да си пре... кутията ?. Не е фатален проблем, но понякога дразни жената и съответно, тя мен . Тя кара колата и .... Другото, което е за отбелязване е, че съединителят отделя горе . Според вас, заминаващ съединител ли е или кофти (неподходящо) масло . Ако е съединител, няма ли да има проблеми с влизането на всички предавки ? Гледам, че и HONDA MTF 1 няма . Какво го замества? А си кажете мнението , че едни 100 лева излишни няма.
 13. И при мен не пасна панела от Авител . Купих си от пловдивски магазин и нещта се получиха. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
×