Jump to content

pspa

Фен
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Neutral

About pspa

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Jazz
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @dandilov след 22к километра избих romano, поставено от Markony... а в последните месеци, при отношение 3:1 след отстъпка направо избивам цената на колата. Иначе и с и без газ сменях ангренажна верига и чистех ЕГР, защото като ти притриса на всеки 4-5 секунди, за да компенсира тайминга, няма значение вида гориво! Отделно - на фирменото коледно парти, колеги ми се оплакват как много им харчело с техните 3.0TDI-та, особено градско.. еми сори, ама за в града, нормално дори 3.0 TDI да е ламя на студено, а аз се обяснявам, че месечната карта за градския не ми е рентабилна.. Единствения недостатък на джазката, като цяло е, че на магистрала няма чак толкова сила и е по-шумна. Моята конкретно само над 4к оборота или над 130+км/ч похапва малко масло, но като си купя туба 4л за смяна и ми останат 400мл, си ги доливам без притеснение и купуване на допълнителни туби от смяна до смяна (сменям през 8000 километра). Отваряне на двигател за основен ремонт не е имало, катализаторът си бачка, абе като цяло - доволен съм, но си зависи от това на каква бройка си попаднал и как я ползваш.
 2. Линк: https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-5w-30.html Вид и количество: SHELL HELIX ULTRA 5W-30 - 4x1L Стойност на поръчката: 4*6.96 = 27.84 - 15% = 23.66 * 1.9775 = 46.80лв. Начин на плащане - Револют Начин на получаване - Лично в Малинова долина Поставки, филтри - не.
 3. Слагай Denso или нормални NGK от САЩ/Япония и си ги сменяй на 20-30к заедно с проверка/регулиране на клапаните.
 4. Отпадна акциза за пропан-бутан в същия ден.
 5. Линк: https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-5w-30.html Вид и количество: SHELL HELIX ULTRA 5W-30 1х4L Стойност на поръчката: 24.04*1.9775 = 47.54 лв Начин на плащане: - Револют Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина
 6. При положение, че има ATE/TRW за около 60-70 лева, цените на Бултрако са... безсмислени. Просто гледай накладките да са оригинални, аз лично съм с предни дискове и накладки на TRW и съм доволен.
 7. Тези 15 000 километра интервал са малко съмнителни... може би са максималният пробег в рамките на който производителят уважава гаранцията в рамките на гаранционния период, който в случая отдавна е минал. Препоръчвам Ви смяна на максимум 10 000 километра или 1 година (което настъпи по-рано), а ако автомобилът се кара предимно в градски условия, най-добре да скъсите пробега с още 2000-3000 километра. Градският режим е по-тежък за двигателя, респективно маслото си губи свойствата по-бързо, а от там и необходимостта интервалът за смяна да се скъси.
 8. Линк: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Вид и количество: PETRO-CANADA SUPREME SYNTHETIC 5W-30 4 x 1L Стойност на поръчката: 6.50×4×1.9775 = 51,42 Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина
 9. OEM веригата кара около 250-300к километра, в зависимост от това как е била карана колата. Когато се разтегне, ще усетиш едно притрисане от двигателя на всеки 4-5 секунди, защото компютърът се опитва да компенсира разликите в тайминга на въртенето на валовете и ще знаеш, че ѝ е дошло времето за подмяна (такива бяха симптомите при мен).
 10. Десният волан - безумие, за подобни пари се намират коли с ляв волан и няма да плащаш по-висока гражданска. Последната е удряна, личат си деформациите по вратата на багажника. Първата е компромис (защото не е фейслифт), но като цяло изглежда най-добре. Ако няма проблеми с радиото (стандартна болежка на моделите преди фейслифта), ходовата част и не е разтеглена веригата на двигателя (не трябва да притриса на всеки 4-5 секунди), би трябвало да си ОК.
 11. Втората ме съмнява да е 2007-ма - няма халогени долу в бронята, страничните мигачи не са интегрирани в огледалата, няма климатроник ( все неща, които би трябвало да са стандарт за фейслифта след 2005-та). Ако игнорираме визкозитета на маслото, то като цяло собственикът се е постарал да я обслужи добре и да я стегне в добър вид. За съжаление не се вижда добре ВИН номерът и не мога да го проверя за годината. Първата уж е на малко километри (ако можат да се докажат - супер), като цяло ако имаш възможност е по-добре да вземеш 1,4 двигателя - нищо, че двата iDSI двигателя са на практика еднакви.
 12. Чисти ли се ЕГР, задължително се чистят и пътищата.
 13. Линк: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Вид и количество: PETRO-CANADA SUPREME SYNTHETIC 5W-30 4х1 L Стойност на поръчката: (4x4.95)*1,9675 = 39 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат са преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Драгалевци
 14. Бензиновите двигатели, които се продават в Европа са 2 - 1,3 и 1,4 кубика съответно 78 и 83к.с. i-DSI. Общо взето какъвто уцелиш, двата двигателя са на практика еднакви, сполучливи са, но ако имаш възможност си вземи "по-големия". За какво да се внимава: 1. Гледаш (ако е валяло скоро) дали не се е събрала вода под резервната гума, защото уплътненията в задната част на автомобила са слабо място и след дъжд / интензивна пароструйка се събира там вода. 2. Първа предавка (за ръчните) трябва да влиза гладко, без да се озорваш. 3. Ако двигателят притриса от време на време и тресенето не идва заради някой разбит тампон, значи е възможно да сменяш ангренажна верига. Ресурсът ѝ е около 250-300к километра ако имаш възможност провери по ВИНа какви са реалните километри. 4. Спирачните апарати на задния мост гледай да работят добре, имаше разни истории, че можело да блокират и ако са износени буталата трябва да се рециклират. 5. Много хора имат проблем с радиото, гледай да работи. 6. ЕГР пътищата може да се запушат и да ти светне чек. Решението е почистване на клапана и пътищата и си "в джаза" 7. Задължително смени свещите като я вземеш - 8 са на брой по 2 на цилиндър, но са евтини (7-8 лева за брой), просто пази бобините (защото и те са 8 на брой). По поддръжката нещата са евтини като цяло, по окачването може би по-скъпо идват амортисьорите (150-250 лева за брой). Ако е италианка, може да се наложи да смениш някой друг тампон и/или амортисьор, но не е болка за умиране в сравнение с други модели или марки. Съединителят е евтин, дори да ти се наложи смяна, не е драма с цените. Разбира се, при възможност вземи фейслифтова с климатроник. Това са нещата за които се сещам за около година ползване.
×
×
 • Create New...