Jump to content

Bizzito

Фен
 • Content Count

  615
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bizzito last won the day on September 1

Bizzito had the most liked content!

Community Reputation

161 Good

About Bizzito

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  CR-V III N22A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Contact Methods

 • Skype
  varna_18_604

Recent Profile Visitors

1474 profile views
 1. Честито за новото съединителче. За вървенето имай предвид, че това е сув, няма как да е като малка курабия. На високите скорости също ли не ти харесва как набира?
 2. Нормално нормално, ако е твоята нормално ли ще е? Днес снимах пак моята днес, нямаше нищо този път. И аз съм с махнат дпф без тунинг. Това е поискал предния собственик. Ако бях аз щях да я засиля, ама ще и дойде времето. Пък и колко да задържа тая система, тя чак на третото форсиране се изчисти. Не мисля, че всички са така и ако това нещо отива в кола с дпф, то той няма са изкара много. А може и точно това да е довело до задръстването му. Колега според мен пробвай първо с друго масло, друга бензиностанция и добавка да видиш дали ще има промяна. И на мен ми синее на масло. При мен също, на видеото не се вижда защото е тъмно, но през деня е същия като твоя. Между другото от скоро съм с БДЦ, не съм фен на добавките, но реших да пробвам. Ще я следя как е по-нататък, че нещо не се кефя на такива пушеци. 😉
 3. От няколко дни я гледам тази тема, викам си какво ще си губя времето да я чета. Сега не съжалявам. И аз искам да благодаря на всички, които споделиха. От "златните" пръстени си имах и аз. Още преди 10 години. Ама нали съм си сиромах минах с 20 лева. Още тогава на място имах големи съмнение, че ще ме излъжат ама викам айде 20 лева ще рискувам. Сигурно поне 5 минути ме убеждаваше и успя. Иначе и аз съм си наивен и 100% ще се хвана на някаква такава схема. Въпреки, че като минеш един път вече си доста по-подозрителен.
 4. Бе не знам на мен не ми се струва много нормално. Иначе за Варна ми препоръчаха Ифидик за дизела. За Радефф сервиз също съм чувал добри отзиви. И двамата правят чип тунинг и трябва да са много на ти с дизела.
 5. Има. Би трябвало да означава, че можеш да управляваш или четеш разни неща директно от модулите на колата, климатроника например. Моята аларма е по can bus.
 6. Търси в мобиле и другите сайтове коли на части.
 7. Най-накрая едно дизелче да сравняваме. Май не е зле за 1800 км, но щеше да е хубаво да имаш чиста капка след смяната. Сканирай я и може да направим пила. Може да ползваш някой скенер за телефон с камерата. Получава се доста добре.
 8. Ква е тая кола, много хилава? Моя сивик 1.5 колко години го карах с детонации. И със 100 октана пак имаше.
 9. Джиткам яко градско аз. Ама неговата повече пропушва. @ykornx Клипчето изчезна някъде. Качи го във Vimeo като мен
 10. Не знам защо моя майстор, на когото вярвам безрезервно каза, че настройка от там се прави само при смяна на накладките или обслужване на апарататите. Ако се пипа така има опасност от задържане на колело или други проблеми в последствие. Но моля кажете за вакуума колко ви държи? 📢 Ръчната може и така да кара.
 11. Да и аз и свикнах, но освен, че е дразнещо, ръчната ми лови на последния зъб. С това дърпане за всяко слизане от колата за 5 минути няма да изкара още много, а и там е един батак с ремонтите.
 12. Здравейте, последна проверка преди да се заема най-накрая с този клапан. Колко според вас ви държи вакуума на ЦРВ 3 дизел? 10 минути, 30 минути, 1 ден, 2-3 дни, повече? Тъй като вече се набутах с един втора ръка, смятам първо да проверя връзките, след това да пробвам с външен клапан, за да се уверя, че проблемът е точно там. И ако се окаже така, чак тогава ще купя нов и ще го сменя. Не смятам да я побългарявам за постоянно.
 13. Двигател на Балканче, брои ли се? 🤪 Чупи се (десетки пъти) цепя, сглобявам, центровка и гас 😀 Малко да разведрим де! Иначе по темата съм съгласен и с теб и с този, който каза, че потребителя също трябва да е поне малко технически грамотен за да отсее кое може да е полезно. Аз лично не бих се доверил на едно мнение от форум. Задължително си проверявам нещата и на теория и консултация в сервиз, преди да предприема каквото и да било. Но форумът е първа инстанция, особено, когато е нещо ново. Мен също има нещо, което ме дразни, че се пишат цени ей така и мисля, че съм изразявал мнение по въпроса вече. Няма проблем, но нека се дава подробна информация, марка, цена за труд, с отстъпка ли е, не е ли, трябва ли още нещо да се смени и т.н. Аз поне винаги се старая да давам подробна информация за даден ремонт, който вече съм извършил, за да може да е максимално полезно.
 14. ILSAC в Америка се ползваше ако не се лъжа. В Европа ACEA. Да речем, че двигателите са едни и същи, но климата, горивата, пътищата са различни, начина на експоатация и т.н. Според мен си гледай ACEA и не се притеснявай. Поразгледах нещата, че ми стана интересно първоначално защо 0w30. Наистина, при теб от селектора на Равенол излизат само 30-ки, но като зададеш примерно за ЦРВ с K24Z1/Z2 на първо място си излиза 0w20, което вече е по ISLAC GF-5. Също ако отвориш за американски Акорд с K24Z3 излиза друго 0w20, но пак по ILSAC GF-5, което до някъде се връзва с първите няколко изречения. Разгледай. Има логика във въпроса ти, но и според мен няма място за притеснение. Хубаво масло, а не нещо от кварталния магазин, както се казва. А може и да има бъг в селектора. Ако те притеснява много покарай го 4-5 хил км и го смени. До такъв пробег и с по-евтино масло не е фатално. Това са мои лични впечатления и размишления. Не ги вземай за чиста монета.
 15. Пише ли някъде, че трябва да е такова? В моето ръководство дават само спецификация по ACEA.
×
×
 • Create New...