Jump to content

Bizzito

Фен
 • Content Count

  1034
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Bizzito last won the day on March 22 2022

Bizzito had the most liked content!

Community Reputation

375 Good

About Bizzito

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  CR-V IV Gen R20A9
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

3130 profile views
 1. Здравейте, При втората проба отново проблем с капването. Малката капка горе в ляво е първата капка, голяма е след повторно вкарване на щеката. Просто видях, че няма да капне и допрях леко до хартията и при двата случая. Както се вижда на първата капка количеството значително по-малко. Смотана пластмасова щека! 1) Автомобил – Honda CR-V 2017 R20A9 2.0 бензин; 2) Масло – Honda 0w20; 3) Маслен филтър – Mahle; 4) Общ пробег на автомобила - 69 177 км; 5) Пробег на маслото в момента на вземане на пробата - 1400 км; 6) Цикъл (извънградско/градско) – 45/55; 7) Средна скорост - около 23 км/ч; 8 ) Сезон на експлоатация – 13.02.2023-21.02.2023; 9) Моточасове – около 60; 10) Изразходвано гориво - около 160 л бензин 95 + добавка; 11) Пробата е взета от напълно загрял двигател (10 мин след гасене) и се е сушила 24 часа на стайна температура; 12) Обем на налятото чисто масло при смяната - 3.7 л; 13) Доливане на масло – не е правено; 14) Други – предходно масло 5w30; Първа снимка - оригинал 600 dpi на скенер. Втора снимка - обработена с GIMP по инструкции от oil-club.ru. Трета снимка - на прозорец. Четвърта снимка - история.
 2. Здравей колега, След като започна и да ми тресе на студен мотор започнах да се рова и установих, че явно има някакъв фабричен дефект (инженерна недомислица) с точно този модел. Тресенето не е нещо сериозно, с малко повече газ изчезва. Също така го прави само и единсвено на студен мотор. След 2-3 светофара проблемът изчезва и вече всичко е наред. Та мисля че това има общо и стракането. Ето тема на английски, където много хора се оплакват от съединителя на 2.0 бензин. От хонда са казали, че това не се смята за проблем и са отказали гаранционно отстраняване. Хората си свикват и така си карат. https://www.crvownersclub.com/threads/crv-2013-vtec-2-0-clutch-judder.203948/ А тук в това видео човек предлага решение, което оправя проблема за известно време. Става въпрос за ръчна дизел 1.6, но проблемите са същите. https://www.youtube.com/watch?v=MWG9gNU36CU Това, което аз направих е да застана на наклон, вклювам на трета и карам съединителя да пробуксува за малко. Мога да кажа, че тресенето на студено почти изчезна, а тракането намаля осезаемо. Според човека това действа няколко седмици. Не знам обаче колко е вредно за съединителя, той казва, че не е особено вредно. Според хората може би се натрупва някакво замърсяване на притискателя или на маховика и с пробуксуване се изчиства за известно време. Но все още колите са нови и никой не е отварял или поне никой не е споделил. Надявам се да съм бил полезен.
 3. Да, знам, да успокоя човека, че не е само той. Много са факторите, които влияят. Горивния процес ако не е наред всичко в кофата. Но стигнах до извода, че не си заслужава да се пипа. По-честа смяна и това е.
 4. Няма страшно, аз да напомня за моята история, която вече е в миналото.
 5. Така работи алтернатора да. И аз бях тръгал да правя ремонти, докато не разбрах за тази система. На пуснати фарове би трябвало да ти държи постоянно високото напрежение.
 6. Има миризма. Като за първа смяна сожих оригинално хонда 0w20.
 7. Да, и на мен ми харесва идеята да нямам датчици. От тия екстри само проблеми, че са ни мамалко останалите Значи мога да си гледам за комплект джанти. Засега обаче не намирам нищо, което да си заслужава. Най-добре ще е оригинални, обаче звънях на 2-3 обяви на коли за части, всичко е продадено.
 8. Колега, има ли развитие след 3 години, какво стана? Аз също мисля за нов комплект с гуми и джанти и се зарових в темата. Това което мисля, че разбрах до момента, но не съм сигурен, е че имам TPMS ситема, но тя е без датчици в гумите. Засега изглежда, че работи по друг начин, предполагам през абс или нещо подобно. Някой друг ако знае каква е ситемата на ЦРВ 4 фейслифт и как стои въпроса с втори колект гуми с джанти също моля да се включи.
 9. Малеее, сега като се сетих аз като я взех тя беше малко под минимума на щека. Извадих някакви стари масла 5w40 от мазата, едното на няколко години. Реших, че е по-добре да има някакво масло, отколкото без. А часът ми за смяната беше след една седмица. Та карах с такава смеска 5-6 дни
 10. Да, аз не съм си и помислял да смесвам без сериозно проучване. Сега си припомних за амсойла и ги разгледах отново, май натам отива работата. Но има много време още да карам с това което съм сега Honda 0W20. Засега съм минал 800 км с него и не е мръднало.
 11. Това сигурно сте го коментирали някъде, но как се е стигнало до този извод? От експерименти ли? Защото по дейташийт характеристиките са като на другите масла. Иначе преди много исках да ги ползвам, но за дизелчето така и не се престраших заради катализатора, а то накрая се оказа че нямам нищо вътре Сега вече мога да си позволя да ги ползвам спокойно.
 12. Здравейте, може да ви се стори малко несериозен въпрос но... Въпреки че съм фен на тънките масла. Вече малко много ми идва да карам с 0w20, производтеля го препоръчва, всички знаем защо, основно за екология и икономия. И то до 100 хил км, да изкара гаранцията. Не искам и да карам с 5w30, щото пък "дебело" ми идва Какво ще кажете ако направя един микс от 0w20 и 5w30 препоръчани Ravenol масла и да получа нещо от сорта на 2.5w25 Като гледам как бъркат маслата с какви ли не смеси, освен това ако сменяш марката често в двигателя пак се получава един бъркоч, старо ново масло... защо не? Изхождам от идеята,че колата седи в гараж където температурата и в най-студените дни не пада под 5 градуса. Обикновено е 7-10, лятото и повече. А при работна температура вискозитета става почти еднакъв и на тънкото и на дебелото масло. Не виждам кой знае какъв проблем да карам и с 5w30, но прихически някак не ми допада. Очаквам да се забавлявате, но също очаквам и сериозни отговори.
 13. Здравейте, мога ли да прехвърля данните който съм въвеждал на новия собственик? Имам предвид от един акаунт в друг?
×
×
 • Create New...