Jump to content

Mkilla

Фен
 • Content Count

  2004
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Mkilla last won the day on November 12 2021

Mkilla had the most liked content!

Community Reputation

608 Excellent

About Mkilla

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 02/25/1985

Profile Information

 • Кара
  Honda FN2 R / Aerodeck 1.4IS / FIAT Mjet
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

13852 profile views
 1. @kocevv, някъде е отлепен вероятно. Няма да се оправи с вентилации, рециклиране или нов. Ако не е ксенон е евтин, ако е тогава са скъпи.
 2. @JHM, написал съм конвектор Airelec, не климатик. Това 2500 вата е конвектор. Тишина и спокойствие, няма духане, няма течение и разхода е малко над климатик сметнато за това помещение т.е ако с климатик ще прави да кажем 40-45лв това прави 60лв. Не си заслужава по никакъв начин климатика в този случай. За по-големи помещения обаче нещата стават съвсем различни.
 3. @pechkata, благодаря за информацията. За големината на котела, разхода вероятно е добре но това ми беше странно с радиаторите. Стайният термостат като е на 1-вият етаж да кажем, на 2-рият не го интересува какво се случва т.е като стигне Т по стаен термостат и той си гаси така или иначе. Иначе аз нямам таймер да следя колко работи и колко "спи" горелката и си работи 24/7. Котелът си влиза на пауза като направи температурата и като паднат градусите по стайният си се пали но го прави често особено като е студено ( нямам изолация ). Имам 11 радиатора и 3 лири но ползвам 6 радиатора и 3-те лири т.е 5 радиатора по-малко пускам. Като ги пусна всички, разлика не виждам в разхода. Преди 10-тина дни пуснах всичко поне да е топло, така и така се горят тия пелети. Квадратурата е 240кв с мазетата ( там имам 1 голям радиатор ).
 4. Мога да ти кажа как е при мен. В стаята която спим е 13кв, вътрешна без изолация и с двойна дървена дограма. Там съм сложил ел.конвектор Airelec. Всъщност те на пазара са много марки но тези поне са си правени във Франция. Преоразмерил съм го нарочно за да се пуска по-рядко - 2500W за 13-те квадтата. През деня докато ни няма го държа на 18 градуса, вечер 21-22. Повече от 60лв не ми е правил за месеца. За по-малко помещение където се и спи не мисля, че е удачно да се ползва климатик. Виж, дневната ми е голяма - 42 квадрата - 105 кубика само там + отворени стълбища нагоре та общата кубатура отива към 150-160 кубика. Там съм с 24-ка Fujitsu General LFCC. Общо взето ги редувам - пелети и ток в зависимост какви са температурите навън. До - 4, -5 градуса няма проблеми на ток но надолу пускам парното, просто е по-комфортно. Общо взето ако комбинираш климатик/радиатор на ток с парно ще си най-доволен и от към цена и от към комфорт. 24-ката като ток е около 100лв на месец в студа. Като е меко времето, разхода пада на половина. Имай предвид, че нямам изолация и добра дограма. Предполагам, че ако ти имаш ще ти е още по-икономично с каквото и да се топлиш. Относно марките, имах до скоро 1 Мицубиши Хеви в мазето, 9-тка, даде грешка в платката 1 месец след гаранцията. Не робувам на марки но няма как да ме убеди някой, че тези точно са номер 1.
 5. Някой по-запознат от мен може ли да каже, защо няма разлика в разхода на пелети, дали работят 5 радиатора или 10 радиатора? Разхода е 1:1 ( 4-та година ). Все забравям да питам като дойде сезон. В момента разхода на пелети е 2 чувала на 24 часа - 25 киловата с модулация до 12 киловата.
 6. Ще видим пролетта какви цени ще обадят бизнесмените които от 1 тон искат да изкарат 3.
 7. Малкото CR-V превзема снеговете.
 8. @Legend91, еднакви са на повечето Хонди маслените филтри. За цената на Amsoil-a обаче взимам 2 MANN или 2-3 Purflux. Нещо ми писна да хвърлям скъпи филтри на по 5000км и минавам на също добри марки но просто по-рентабилни като цена. Реално ако не е някое пълно менте, няма да имаш проблеми с повечето марки.
 9. Както обикновенно @fenabg е прав. Антифриза не е мръднал за около 700км. Явно при смяната на новият радиатор и новият антифриз, системата е повлякла някакви боклуци и отлагания. Старият антифриз не се знае на колко години беше. Пролетта ще го сменя отново и ще промия пак системата. Иначе когато се кара само на бензин, пали като нова. Като я оставя обаче да си обръща сама на газ/бензин от копчето автоматично, пали трудно. Какъв е проблема с газовата, идея нямам. Както казаше някой - има ли газ колата, става на гъз рано или късно. Ще се ходи на газаджия като имам време, иначе машинката е страхотна и ако някой търси бюджетно комби да си върши работа, бих му препоръчал с 2 ръце Сивик Аеродек.
 10. И така, не бях писал известно време за да видя какво се случва за да пиша най-точно. Когато се кара само на бензин, пали като нова. Като я оставя обаче да си обръща сама на газ/бензин от копчето автоматично, пали трудно. Какъв е проблема с газовата, идея нямам. Така или иначе реално тя пак пали първо на бензин обаче преди това като е карана на газ ( да кажем предната вечер ), не и достига бензин по някаква причина, знам ли? Оборотите като се покара на бензин известно време се стабилизират и не пропадат, когато обаче се кара на газ започват да пропадат и на 2-те горива. Това също не ми е ясно защо се случва. Явно ще трябва да се ходи при газаджия за да настройва. В момента засичам и разхода какъв е само на бензин и все още не мога да преценя. На газ е 10/100.
 11. Е, сериозно ли за 1 маслен филтър са се направили?
 12. @meneldor, страхотна изолация! Явно трябва аз да мисля в тази посока. Иначе и аз имам стаен термостат обаче при него е до 0.3 десети максимум т.е да кажем при настройка 22 градуса той прави 22.3 и спира горелката която минава на пауза. При 21.7 я пуска отново. Въпросът е, че повече от 15-20 минути не мога да задържа тези 0.6 градуса и то при положителни външни. Вече при минусуви става по-тежко Степените са за киловатите т.е модулира спрямо нуждата от повече или по-малко мощност. Да кажем 2 ра степен пали на 9kw,минава до 20kw и като направи температурата на водата пада на 9 отново. Нагоре цифрите са други и там вече зависи от външната температура и изолацията която нямам.
 13. @meneldor, моят е с 94% КПД, 30KW с 5 степени на модулация. Просто ми е чудно как с 25kw се харчат 40 чувалчета за месец за 180кв въпреки изолацията. Каква е температурата която поддържате вкъщи? На колко градуса е водата в системата и колко му е минималната степен на твоят като киловати и как го ползваш като степени? При мен специални настройки не мога да правя, просто има 5 степени а ако искам нещо повече само и единствено техник може да настройва. Всичко е заключено и така. Pelletherm V2 M01 е котелът който ползвам.
 14. @meneldor, това е страхотен разход за 180кв. Не знам каква изолация и каква дограма имаш но явно загубите ти клонят към "0" При мен за същата квадратура - тон на месец, че може и малко повече в зависимост дали е било -15, -20 навън.
 15. Доста го мислех и аз и за мен решението което тествам все още - климатици и конвектори а парното за най-студените 2-3 месеца. Реално до момента 24-ката на Fujitsu която взех отдава 8 киловата а харчи максимум 2 ( не съм я виждал до толкова да стига ). Сметката за 55кв отворено пространство е 90лв при 10-тина градуса денем и от 0 до -3 вечер. Това дори с пелетите няма как да стане. Конвекторни радиатори от 2500W за стаи около 15кв-20кв, тип Adax и Airelec при нормално ползване - 21-22 градуса вечер, еко режим през деня когато не позваш стаята не правят повече от 60-70лв месечно всеки. Може и по-нисък харч но вече трябва климатик но пък аз лично не обичам да спя в стая където работи климатик. Като теглиш чертата накрая със сметката за ток се получава по-малко от тон пелети ( на старите и нормални цени ). Вярно е, че в банята е хладно, коридори също и топлината е по-различна но ако се комбинират 2 или 3 климатика, до Коледа спокойно се кара на тях без сътресения в сметките а пелетите колкото и да са скъпи все ще може човек да вземе 2-3 тона и да избута зимата. Термопомпата е хубаво нещо обаче според мен няма избиване с тая цена, не е рентабилно въобще. Колкото и малко ток да се плаща като свие -15 навън ако къщата е по високите места, ще стопли ама + още няколко калорифера заедно с нея.
×
×
 • Create New...