Jump to content

Mkilla

Фен
 • Content Count

  2282
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Mkilla last won the day on February 5

Mkilla had the most liked content!

Community Reputation

869 Excellent

3 Followers

About Mkilla

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 02/25/1985

Profile Information

 • Кара
  Civic Type R / Civic Aerodeck
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

16054 profile views
 1. Нищо не заслепяват, проверени са на машина за реглаж. Нали виждаш и на стената къде е отсичането? Ти си пускай и мълнии ако искаш. Втора вечер, нито на къси, нито на дълги е светнал някой, че има драма. Ако има ще се коригира още но няма проблеми.
 2. Снимката по-скоро но и фаровете са най-долните китайци ( ама не пожълтяват 😅 ) Вероятно ледовете са по-скъпи от самите фарове.
 3. Трябва си качествена система с качествени части, не става иначе. Има адски много избор на пазара, алиекспреси и тн..но е хубаво като се прави нещо във фаровете да е от човек който разбира и е пробвал/монтирал доста видове системи и да е с прилични качествени части. Аз нищо не вдявам от тия системи и крушки, но искам да ми е светло вечер, мъча се като карам със слаби фарове ( нямам очила още 😅 ). Ксенона който хвърлих беше 35 ватов, ми не беше кой знае колко силен и на къси и на дълги. Заводският ксенон на Type R е D2R, свети много добре и на къси и на дълги, в дъжд, сняг и тн.. Мислех, че много зависи и от фара ама е го…Сега LED система на евтините фарове на Аерото, свети брутално добре по моите разбирания. Та според мен като се прави нещо, да е от - до и с добри части и после да се забрави за дълго време.
 4. @ceco_accord, мерсаж. Просто в миг на ярост след пазар в хипермаркета в който като тръгвах снощи, пак бях без фарове и реших да хвърля всичко и наново. Всъщност имам дневни светлини ако това искаш да кажеш. Долу в бронята едни кръгли фарове за мъгла с лед като и там изгоря единият скоро но не съм се занимавал да го правя все още. Когато дам на контакт и запаля колата, светват те. Работят докато не превключа на фарове. Като се пуснат фаровете, автоматично изгасят ледовете. Не знам дали това е DRL модул, така го "заварих". Фаровете иначе светят бая по-добре от старата система. Много мразя да карам със слаби фарове и това е основно при мен. При 8-мата която е със заводски ксенон, също свети доста хубаво. Относно казанчето е съвсем възможно аз да съм го счупил при сваляне и монтиране на новите маркучи. То си е на 23 години пластмаса, даже доста е изкарало Бих си поиграл да го залепя докато не намеря що годе ново но не знам дали може да стане. Ще търся от утре по моргите някакво.
 5. Продавам 3 броя биксенон крушки - 2 използвани и 1 чисто нова. Обща цена 50.00лв. Крушките са H4, купувани са от магазин в България като имаха и гаранция но тя изтече. Предпочитам лично предаване в град София.
 6. Писал съм и в моята тема та минах на RayTech LED система като изхвърлих старата система, H4 са тук крушките. Настроени на машина, светят 2 пъти по-добре от досегашният ми ксенон, като не са много евтини обаче.
 7. Продължавам с "модовете" при Аеродека. От известно време ми прекъсваше ксенона с който бях купил колата. Адски дразнещо беше, защото при 9 от 10 паления на колата, нямаше фарове и трябваше ръчно да се "пипне" една букса под предният капак и да тръгнат тогава. Те са H4 като съответно и ксенона е такъв. Отделно под капака бяха едни баласти, кабеляци, свински опашки и днес просто минах през една от софийските фирми които се занимават с ксенон системи. Влязох и ги помолих да изхвърлят всичко ( без крушките, че са сравнително нови ) и да сложат нова система. Препоръчаха ми LED. Разликата с ксенона в пари е 50-тина лева но няма кабели, няма баласти, няма запалки. Просто по 1 крушка в която е всичко и се включва в заводската букса. Първо се насочих към ксенон но рязко "завих" към LED. Системата която взех е на RayTech, предлага се от доста фирми. Изхвърлихме в кофата всичко без старите крушки и монтирахме новите LED които са си с вентилатори и всичко необходимо вътре в тях. Разликата в осветеността е може би 2 пъти сравнено с ксенона с който аз бях. Светят адски добре, на дълги правят "ден" с китайските фарчета. Гаранцията е 24 месеца, което е добре. Ако/като изгори някой фар се сменя елементарно като всяка една нормална крушка. Удоволствието да ми "монтират" системата и да махнат ( срежат ) старата, струваше 40.00лв. Цената не LED системата е 190.00лв. Ако се наложи реглаж на фаровете, там специално където влязох аз си имаха машина да си ги проверят. къси : дълги: Това добре но... протече казанчето на хидравликата. Пукнато е и то не малко. Мислех, че са само маркучите но днес човекът докато махаше старият ксенон го забеляза като това е странно, защото тия дни като сменях старите с новите маркучи нямаше проблеми. Явно не съм му обърнал внимание или е чисто съвпадение...та късмет P.S Ако колата беше в сервиз, щеше да има "тия са ми спукали казанчето, теми, мнения, коментари"
 8. Мисля, че майстора е обърканият в случая. Търси компетентен човек да не купуваш всичко 2-ри път.
 9. Аерото от максимум до минимум хидравлична течност - 3-4 месеца. Маркучите - камък. Нямаше как и трябваше да се действа, че положението беше много дразнещо. Нови ОЕ маркучи, отново нова течност ( не е ОЕ ) и всичко е наред. Всъщност, няколко марки покриват на Хонда спецификациите обаче официално са само Ravenol, явно те си плащат за да пише Honda на шишето. Тази която ползвам е 16лв литър с отстъпката, иначе ОЕ е около 40лв литъра мисля. Е няма проблем с нито една от всичките които ползвах до момента Цената на маркучите не искам да я коментирам, че ме заболява главата обаче поне изглеждат добре за разлика от ОЕ частите на Сивик 8-ма, където все едно ги е правило някое дете от градината
 10. Не бях правил почти нищо цяла зима та за тази година първото което бях планувал е тампоните на задните пружини. Бях купил ОЕ но честно казано съм доста разочарован от ОЕ частите вече, не са това което бяха или просто са ментета или и аз не знам. Още при изваждането им от пликчетата, единият гумен центриращ пин ми остана в ръката. Сега..поръчах ги от Стефан от Autofix Parts, вероятно са оригинални, не вярвам да не са но е факт, че още преди монтажа се случи това. Не, че е фатално ама налЕ, дето се вика, затова човек си купува ОЕ части, за да не му се разпадат в ръцете. Всъщност, това е второто нещо което е проблем след ОЕ гарнитурата на капака на клапаните, която тече от както съм я монтирал. И докато при нея да кажем, аз ако нещо не съм направил като хората ( да добавя силикон, което на нова гарнитура принципно не е нужно ) , то тук вече беше очеизвадно, че не е добре качеството. Не, че е голяма драма. Монтирах ги така, пружината ги натиска та няма да мръднат но адски се подразних. Та така, разликата след смяната е, че старите скърцаха като застудя а тези не и всичко е наред но остана леко горчив вкус
 11. @ceco_accord и на мен така, онзи ден на Aerodeck-a, ЕКО 3 Аз съм доволен ама и другата която е 2007-ма също е ЕКО 3. Абе.... Проблем е ако по местоживеене не си в центъра, иначе ако имаш адресна регистрация в център си влизаш ако ще да е 1965-та. Ще видим тази година в краят как ще е.
 12. Беше преди години но все. Нужда от реглаж - 50 мин не успяха да развият кормилен накрайник, бил стегнал много, ръждясъл и тн.. Счупили инструмент даже. Колата е от Италия та беше странно за мен. Отивам в друг сервиз да видя какво става, развиха накрайника за 2 мин след което направих реглаж спокойно на друго място.
 13. @Legend91, това са коли на по 24-5 и нагоре години. Като се извадят 1 път маркучи, тампони и всякакви гумени части които отдавна са изгубили еластичност, всичко приключва, трябват нови а не да уплътняваш с каквото намериш. Отиваш до Бултрако и ако имаш късмет, може да си поръчаш ново маркуче ако го правят още. Или се обади на Стефан в Аутофикс да ти поръча ако ги има. Това с лепила, силикони и тем подобни гаражни изпълнения не е много ок. В краен случай си правиш 1 нов от универсален ако няма оригинален.
×
×
 • Create New...