Jump to content

Mkilla

Фен
 • Content Count

  2015
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Mkilla last won the day on November 12 2021

Mkilla had the most liked content!

Community Reputation

610 Excellent

About Mkilla

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 02/25/1985

Profile Information

 • Кара
  Honda FN2 R / Aerodeck 1.4IS / FIAT Mjet
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

14242 profile views
 1. A.E.B Reagas, дюзи Hercules, изпарител Tomasetto. Зареждалката я направиха доста читаво до тази на бензина но трябва да се внимава, че там е пластмаса и може да се изкърти лесно. Затова ми оставиха и 2 вида зареждалки : При късата трябва да се сваля капачката на резервоара а при дългата не, но става по-нестабилно и пистолета на газта не трябва да се оставя свободен. Това е варианта при 8-ма генерация ако трябва да се зарежда до капачката на бензина. Самият монтаж е доста читав, не се вижда въобще, че има газова уредба. Както ме посъветва и @fenabg, така ми казаха и хората там, след 5000 оборота минава само на бензин. Разлика при преминаването от едното към другото гориво след тези обороти няма. След 1000км ще отида за донастройка ако се налага. Има и малки минуси, индикатора за оставащата газ не е калибриран и трябва да се оправи, че от 4 степени а пълна бутилка ми показва, че са пълни 3. Шлауха на дюзите ( виждат се на снимката ), не са хванати със скоби а със свински опашки но това са дребни неща които мен ме дразнят. Доволен съм доста от монтажа и отношението в сервиза, цената беше 1220лв за всичко. Хората имат работа 2 месеца напред с пълен график.
 2. При 8-ма генерация имаше драма с някой от бушоните в двигателният отсег. Имаше тема при англичаните за това.
 3. @Иво Ленков, благодаря ти. @CARPERA, ще дам инфо когато и при който отида. Мерси на всички за коментарите.
 4. @Иво Ленков, затова пускам тема както и се обаждах в Каравел газ ( вероятно на теб ). За икономисване не съм написал и е несериозно да се споменава. Компонентите по самата система нямам идея какви трябва да са, ако знаех нямаше да питам а и не мисля, че трябва да знам. Съгласен съм с теб, че трябва да върви на газ без да дава ядове, това вероятно искат всички които монтират и на които им монтират газови уредби. @ceco_accord, аз също нищо не вдявам та разчитам на питане по форуми и четене като първото не е много здравословно Няма нужда да разпитваш, мерси за инфото
 5. @Иво Ленков, какво значи икономия? Питам, защото не съм написал никъде, че искам икономичен вариант но не искам и по-скъп от това което трябва да е.
 6. @ceco_accord, да минава на бензин а не да довпръсква беше писал @fenabg. Ще говоря с майстора за това като му дойде времето и ще пиша и тук. При теб как е? Вероятно не е удачно да питам, че има разлика между двигателите на Легендата и R-a но все пак? @CARPERA, да, отпуск е човека до тази седмица мисля но вече ходих на няколко места, не знам дали искам да обикалям още а по телефон не всички искат да обясняват. Аз те разбирам но ценово разликата ми е голяма, на мен поне. Наясно съм, че не всички са Хонда фенове от майсторите както и аз искам да я поставя при Хонда фен обаче няма да е този път
 7. Не ме разбираш мисля Стандартният инжекцион е 1... а не 2... защото нагоре отиваш на течна фаза. Не търся такъв за 500лв но не искам да давам за едно и също нещо x2 и нагоре. Ще видим кво ще стане, ще звънна и на @Pep0 на човека.
 8. Съгласен съм, че вероятно си заслужава но ценово е дооооста над останалите а мен не ме устройва. Само ще кажа, че като сметна и пътя отивам на Viale. Иначе мисля, че са сбирщайн, всички части и комп са италиански уж. Това ми предлагат от 3 различни места след като първо питам за Романо. Силно се надявам да не пиша после теми за проблеми. Единствено казах, че искам над 5000rpm да минава на бензин както каза @fenabg в един друг пост.
 9. Обадих се на няколко места, общо взето от 3 различни такива не искат да бачкат с Романо, давали ядове уж. Записал съм си час за краят на месеца за АЕВ газова с голям изпарител, бързи дюзи и тн.. Питах и там където ще ходя изрично за Романо, не работели вече с тях. Само за бензиномера никой не ми дава инфо как ще стане, то е ясно, че ще пада горивото като няма имулатор но няма да имам такъв явно, поне в началото. Иначе и до Русе звънях за газовото, цената ме отказа там.
 10. В София няма ли кой да препоръча майстор при който скоро е ходил с Хонда и е останал доволен?
 11. Привет на колегите, къде в София да отида да се монтира инжекциона? Някой да препоръча майстор? Мерси предварително.
 12. @kocevv, някъде е отлепен вероятно. Няма да се оправи с вентилации, рециклиране или нов. Ако не е ксенон е евтин, ако е тогава са скъпи.
 13. @JHM, написал съм конвектор Airelec, не климатик. Това 2500 вата е конвектор. Тишина и спокойствие, няма духане, няма течение и разхода е малко над климатик сметнато за това помещение т.е ако с климатик ще прави да кажем 40-45лв това прави 60лв. Не си заслужава по никакъв начин климатика в този случай. За по-големи помещения обаче нещата стават съвсем различни.
 14. @pechkata, благодаря за информацията. За големината на котела, разхода вероятно е добре но това ми беше странно с радиаторите. Стайният термостат като е на 1-вият етаж да кажем, на 2-рият не го интересува какво се случва т.е като стигне Т по стаен термостат и той си гаси така или иначе. Иначе аз нямам таймер да следя колко работи и колко "спи" горелката и си работи 24/7. Котелът си влиза на пауза като направи температурата и като паднат градусите по стайният си се пали но го прави често особено като е студено ( нямам изолация ). Имам 11 радиатора и 3 лири но ползвам 6 радиатора и 3-те лири т.е 5 радиатора по-малко пускам. Като ги пусна всички, разлика не виждам в разхода. Преди 10-тина дни пуснах всичко поне да е топло, така и така се горят тия пелети. Квадратурата е 240кв с мазетата ( там имам 1 голям радиатор ).
 15. Мога да ти кажа как е при мен. В стаята която спим е 13кв, вътрешна без изолация и с двойна дървена дограма. Там съм сложил ел.конвектор Airelec. Всъщност те на пазара са много марки но тези поне са си правени във Франция. Преоразмерил съм го нарочно за да се пуска по-рядко - 2500W за 13-те квадтата. През деня докато ни няма го държа на 18 градуса, вечер 21-22. Повече от 60лв не ми е правил за месеца. За по-малко помещение където се и спи не мисля, че е удачно да се ползва климатик. Виж, дневната ми е голяма - 42 квадрата - 105 кубика само там + отворени стълбища нагоре та общата кубатура отива към 150-160 кубика. Там съм с 24-ка Fujitsu General LFCC. Общо взето ги редувам - пелети и ток в зависимост какви са температурите навън. До - 4, -5 градуса няма проблеми на ток но надолу пускам парното, просто е по-комфортно. Общо взето ако комбинираш климатик/радиатор на ток с парно ще си най-доволен и от към цена и от към комфорт. 24-ката като ток е около 100лв на месец в студа. Като е меко времето, разхода пада на половина. Имай предвид, че нямам изолация и добра дограма. Предполагам, че ако ти имаш ще ти е още по-икономично с каквото и да се топлиш. Относно марките, имах до скоро 1 Мицубиши Хеви в мазето, 9-тка, даде грешка в платката 1 месец след гаранцията. Не робувам на марки но няма как да ме убеди някой, че тези точно са номер 1.
×
×
 • Create New...