Jump to content

Legend91

Фен
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Legend91 last won the day on November 19 2020

Legend91 had the most liked content!

Community Reputation

31 Neutral

About Legend91

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord coupe 3.0
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Bulgaria

Recent Profile Visitors

320 profile views
 1. Ползван е съвсем малко, просто си харесах друг модел с двойна камера и 4К резолюция. Цена само 70 лв. В БГ вървят по 139 (виж в emag) Изисква високоскоростна карта памет microSD class10 с предпочитан обем над 32 GB до 128 GB (повече обем ще издържи повече на множество презаписи) Картата си я купувате Вие, цените са между 20 и 30 лв за 64 ГБ. Аз самият купих от промоция на техномаркет: 64ГБ за 18 лв. Камерата снима много хубаво, видеоклиповете се гледат на екранчето или се свалят през безплатен 70mai app. Има и функция за охрана на автомобила на паркинга (thumbsup) Изглежда страхотно в колата - има награда за дизайн за 2019 reddot Камерата върви с електростатичен стикер който, естествено е използван, но може да се преизползва стига да почистите добре стъклото преди това, ако държите на нов такъв - ще ви подаря, в момента чакам 3 стикера, които си ги поръчах за себе си. Същата работа върши и протектор за телефонен дисплей. Тел за контакт 0882981717 Повече за камерката тук: https://www.70mai.com/en/smart-dash-cam/
 2. Къде има евтини катализатори, кажи? Ако е в Щатите, доставката ще бъде на двойна, ако не и тройна цена. Работата с АСЕА С маслата си мисля аз, а и някъде май го бях чел това, е че новите малолитражни подобия на коли с цилиндри по-малко на брой дори от една моторетка 😷 е че още от чисто нови горят масло. И за да не идват за гаранционна смяна на катализатор за еднодневките се препоръчва масло с намалено съдържание на противоизносни добавки. А когато гаранцията мине, още по-добре, целия двигател, барбар с водата в него - на боклука!
 3. @Rakeem А тази добавка на Bardahl която ползваш на каква основа е? Постоянно или еднократно трябва да се поставя?
 4. Да, и Хонда казва така, но ако тази добавка е на база Молибден, ще навреди ли с нещо? В оил клуб, както гледам тестовете молибдена е по 50 - 80 мг, докато в едно истинско състезателно масло като Redline е 680 мг. Защо да не си изгладя едно хубаво двигателя отвътре с тази добавка?
 5. Какво мислите за тази добавка? https://www.ato24.de/de/liqui-moly-motor-protect-500-ml.html
 6. Май ще остана на Mobil1 FS. По принцип трябва да е 5W30, но Мобил с 0W40 е почти на 30-ка - 13 ссs. Напоследък, явно това е поредната прикрита машинация на "еко"неориентираните управленски марионетки - маслата ги доближават максимално до следващия по-нисковискозитетен клас. Купувш 40ка, тя почти 30, взимаш 30ка, тя почти 20ка. Дори да се скапе ката, първи в редицата ще бъдат дизелите. А аз винаги мога да мина на газ, миене на катализатор с някаъв разредител, и т. н. Има много решения. Само ми е много любопитно, когато електромобилите станат по-масови, кого ли ще обвиняват за промените в климата, само и само да прикрият алчните корпорации и свръхпроизводството? Може би кравите? ХАХАХА!
 7. Не мисля че гори. Има течове и според мен изтича по малко. Иначе маслото стои доста чисто от смяна до смяна. А какво означават тези "абразивни отложения"? Всъщност, дали няма да работи по-добре с малко по-леко масло, с вискозитет около 10 при 100С? VTECа ще се включва по-отчетливо, маслото ще тече повече и ще охлажда по-добре? Mobil1 ESP го дават с доста висок flash point, като че ли не е за пренебрегване. А Shell пък има доста противоизносни добавки
 8. Всичко е наред със стойностите. Колата е на 240 к, но си Мисля че е карана повече на дълги разстояния. Чека си свети на контакт и после си гасне.
 9. Ами аз затова съм го взел, но все пак, ето накъде отиват нещата, да не стане така че като предишния собственик, да се чудя какво да правя колата, макар да я харесвам. Катализатора работи, защо да не пазя и него, ако ще ми позволи да си карам свободно колата? Реално, в теста се оказва че фосфора не е толкова много. Високия SAPS вероятно е заради повечето калций. Който не е от значение за катализатора. Но руснаците говорят и за някакви абразивни отложения в резултат на високия SAPS. Това пък какво означава???
 10. С Mobil1 FS 0W40 се усеща страхотно двигателя, но пепелното съдържание ме притеснява. Сега се чудя дали Shell Helix Ultra 5W30 ACEA A5 /B5 или Mobil1 ESP 5W30. Имам Мобил за по-напредничавата и елитна марка, но.... Как да сравниш АСЕА А5/В5 с АСЕА С....???
 11. Да, но само за нас Европейците, за да са "в крак с модните движения" от Германия. За Япония продължават да си препоръчват смяна на 5000 км.
 12. Оил клуб въобще го нямат за нищо Реванол. Шел и Мобил са им на много по-висока почит.
 13. Искам да попитам, също предвид промените около "еко" - стикерите, това масло което ползвам, дали е подходящо за катализатор? https://www.mobil.com/en/lubricants/for-personal-vehicles/our-products/products/mobil-1-fs-0w-40/ Дават го със SAPS 1,35, а според руския форум е дори 1,4
 14. Една веднъж си изпусна бебето пред пешеходната пътека. Толкова беше заета да отговори по скъпоценния телефон! Аз вече бях с крак на спирачката, почти спрял. Бебето хуква на зебрата. Майката пищи. Аз натиснах спирачка додолу вде едно не бях почти спрял ами се движа с 200... . Оная успя да си хване бебето, но на мен сърцето ми бесня още половин час. А можеше да получа и инфаркт. Въобще... Един смотан телефон с глупавия фейсбук ли е по-важен от бебето и?!?!
 15. Дебне ли? Нали точно на пешеходна пътека щяха да ме прегазят и то на светофар. Оная зад волана завива наляво през кръстовището а гледа надясно, и настъпва газта при това! Ако не реагирах навреме да претичам, щях да съм под колелетата. В многоуважаемия КАТ отговора беше "нямаш доказателства!" Така явно се грижат за нас - само когато трябва да откраднат пари! Съжалявам, но пешеходците да се оглеждат! Даже са им го написали на асфалта! В противен случай все едно да те съдят ако самоубиец реши да се хвърли под колата или под влака и по някаква случайност това да се окаже твоята! Понякога дори си мисля че нарочно така се хвърлят. А и са ми разказвали случаи за бабушкери които по този начин изкарват пари. Последния път спирам. Гледам я. Пресича с високо вдигната глава, отправена нейде в самолетите в небето! Махнах малко с ръка, като за ненормален, тя моментално се обръща и ми крещи "КВО БЕ!" Еми не мисля че тая беше съвсем с всичкия си...
×
×
 • Create New...