Jump to content

Legend91

Фен
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Legend91 last won the day on November 19

Legend91 had the most liked content!

Community Reputation

13 Neutral

About Legend91

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Bulgaria

Recent Profile Visitors

180 profile views
 1. Хахаха, този Легенд все повече ми харесва. Карал съм и аз зад пакет ТИР-ве и то много, много км, но най-много май само 2 съм изпреварвал накуп. После приближиха насрещните. А бяха 5 ТИР-а, возеха цели трактори .... Така и не посмях да изпреваря останалите. Колко дигна Легенда на изпреварването? А що се отнася до модела на колата и доколко отразяващо може да действа, то колегите са прави. Голяма, нова и най-вече Скъпа кола Ще действа по този начин. Това ще означава че имаш пари и за съдилища, а вероятно и криминални групировки стоят зад теб, а може и някой автомат да криеш в багажника и т н и т н. Но кой има 200к за кола? И пак, ако е надрусан, въобще няма и да забележи етикета с цената на задния капак....
 2. Аз точно от това се страхувам, защото всичките са на 6000 К. https://fenix-light.bg/2br-osram-hb4-ledriving-hl-9736cw-14w-12v-24v-p22d-fs2.html Ако няма да се вижда при дъжд и мъгла , по-добре обикновен халоген за 14 лв И в никакъв случай не искам да заслепявам другите шофьори защото и сам знам колко е неприятно
 3. Понеже така и така ми предстои сваляне на фаровете и понеже мястото зад тях е много тясно и не виждам как човек въобщеби успял да бръкне и да смени крушка се замислям относно смяната на оригиналните халогенни крушки с Osram Ledriving . Дават ги за 5000 часа (стига да се охлаждат добре) и би трябвало след като ги сложа на свалени фарове да не ми се налага повече да сменям. Сега, преди да предизвикм вълна от недоволство, нека сме наясно: твърдо против съм китайските диоди, първо защото трябва да се свалят капачките, и второ защото са гадни, светят в очите на другите шофьори и горят лесно. Но при Accord coupe 1998-2002 капачките са под формата на пръстени около крушката и няма да пречат на охлаждането. Комплект HB4 крушки във феникс лайт струва 160 лв, което не е твърде много за "вечни" крушки, още повече че едни Night Breaker струват към 60 лв. Другата особеност е че ЛЕД-те на Осрам следват изцяло хомологацията на ЕСЕ и като яркост и като разположение на светещия елемент: диодите са точно там където е и жичката на халогените. Което би трябвало да значи че няма да заслепяват. Би трябвало, но дали наистина е така? Искам да помоля, ако някой има опит с тези крушки, да сподели как светят и най-вече как са на мокро и при мъгла, защото съм чувал много негативи специално при подобни условия за "по-бяло светещите" крушки вкл. и халогенните Osram Night Breaker, Philips Racing vision и т. н.?
 4. Нови фарове са 167 $ бройката. Какво точно значи "рециклиране на рефлектора"? Къде може да се направи и за колко пари?
 5. Хрумна ми идея за дестилирана вода или спирт, налива се по малко през отвора за крушките, после се изсмуква с прахосмукачка за сухо и мокро почистване и след това се оставят да изсъхнат. Но какво ще се случи с рефлектора? Виждал съм фарове с кондензация вътре, на рефлектора му няма нищо. Което би трябвало да означава, че и малко дестилирана вода няма да навреди?
 6. Обикновено такива се возят на банди. Имал е късмет че онзи е бил сам. Много вероятно да е бил дрогиран. Тренирам Таекуондо, но не бих се бил, освен ако не бъда нападнат. А и не съм от агресивните типове, по-скоро ще преглътна това и онова отколкото да разигравам гангстерски изстъпления (простотията в тази държава взе наистина да става много, не искам още да допринасям) Лошото е че едно е мач с културен противник (който може дори да ти е приятел извън ринга) и просто гони точки, съвсем друго е когато те нападнат престъпници. Има много случаи на добри състезатели на ринга, но бити на улицата, и то не само от традиционните бойни изкуства, но и от прехвалените ММА.... Та, превенция, това е най-добрата битка. По-добре наранена гордост, но вкъщи при децата и жената (мама и тате), отколкото да те убият за една забележка.... Колкото до колата.... Не мисля че конкретен модел би "респектирал" някой дрогиран или с ниска култура. Пробвали са (и ги оставих) да ме изпушат и с камионетка, макар че колата има мощността да им даде хубавичък урок. + това да отговориш на подобни провокации си е чист риск който не си заслужава за нищо.
 7. Здравейте, понеже фаровете на Акорда са се напрашили отвътре и вече не светят така добре, имам питане, към по-опитните в тази област, каква е най-добрата практика да се почистят от вътрешната страна? Чувал съм различни мнения, че от водата можело да помътнеят, или че има опасност да се обели огледалното покритие и т. н.
 8. Ее.. Надявах се да не е трудно. Защото надали ще искам да разглабям отново. Жалко. Иначе става хубаво защото и самите копчета и символи светят.
 9. А крушките на парното някой заигравал ли се е да сменя и да сподели как става? Как точно се маха панела с копчета и какви са крушките?
 10. Уау.... 48 лв... По-добре да я бях поръчал от Щатите за 5$ Бтв, махнах таблото, понеже бутона за регулиране на фаровете взе да пука под натиска на отвертката, просто издърпах пластмасовата гарнитура, оказа се че наистина има дкрут отвътре винт. Пластмасата се е спраскала около него но не е особен проблем, може да се залепи. Аз мисля въобще да не го завинтвам този винт, ако ми се наложи да разглабям пак. Но имам въпрос. За самите стрелки има ли крушки? Зад интегралната схема и да трябва ида се сваля и тя за да се сменят? Питам защото стрелката на оборотомера не се осветява до самия връх.
 11. Благодаря, Цецо! А ако дам и помпата и рейката на специалист, защото и рейката има теч, мога ли да очаквам добър резултат? Примерно в София, в Студентски Град? За там са ми казвали че има добър майстор?
 12. A това нещо как може да се разбере със сигурност? Ето още видео със звук отвътре и отвън:
 13. Да. Въртях само по четвърт оборот наляво и надясно и тогава се чува този шум. Иначе пак се чува, но доста по-слабо. Това на студен двигател, 3-4 минути след палене. На връщане вече не се чува нищо. Няма въздух в казанчето, а волана е нормално лек. Става дори по-лек със скоростта, но това го отдавам и на неравната настилка и мекото окачване.
 14. Ето това е звука който издава помпата. Засилва се при въртене на волана
 15. Помпата, когато е студено маслото вие здраво, а дори ми се струва, че и нещо като жужене/стържене долавям. Интересно е че виенето не започва веднага след запалване, а след около минута, тогава се чува най-силно и постепенно със загряването воят утихва до пълно мълчание. Но засега никой не иска да я ремонтира, предлагали са ми само да я сменят с друга втора употреба. Обаче не се намират. Процедурата със свалянето на ремъка не се наемам да я правя сам. Маслото съм го сменял сам с източване на казанчето на няколко пъти с HONDA PSF. Оборотите ги дигам честичко, защото обичам да си покарвам и да слушам ВИТЕК-а (а и тя доста предпразполага да я настъпваш :D) и дори понякога градско нарочно карам на D3 за да поддържа високи обороти и да изпарява конденза, но помпата тогава - на загряло не се чува, а все пак съм в купето и насрещният вятър духа с над 80, 90, 120. Тия дни ще заснема и едно хубаво видео със звук от помпата, можех днес, но бързах за тренировка и забравих. Но като стане студено, най се чува.
×
×
 • Create New...