Jump to content

Legend91

Фен
 • Content Count

  294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Legend91 last won the day on November 19 2020

Legend91 had the most liked content!

Community Reputation

75 Neutral

About Legend91

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord coupe 3.0 J30A1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Bulgaria

Recent Profile Visitors

1149 profile views
 1. Хмм, той единствен ми направи дистрибутора да не тече. Това беше 3тия път който го правят... Бяха мазали със силикони разни, нищо. Човека намери и семеринг точния размер и о-ринг. От ЕМ комплект ми дадоха колата с разкачени букси на автоматика и като се връщам ни лук яли ни лук мирисали, кутията ми била за ремонт! + Чукнат ръб на вратата! Добре че беше шефа там та забеляза....
 2. Тя си палеше идеално до този момент а ремъка, не е с верига, го смених преди около 20 хил км. Честно казано: страх ме е да бърникат. За ремъка когато са го сменяли май-май са сложили амортисьорчето с махната скоба и в резултат то се беше прецакало само за няколко хил км! Ето, оказва се че горивния филтър трябва да се обезвъздушава,за да не се прецакват инжекторите и стартера (което стана) а това никой не го прави. С оригиналния филтър докато беше палеше съвсем без да върти, после с Herth & Busch малко въртеше, а с Japanparts ето какво стана. Ще го питам тоя човек който сега я прави, струва ми се добър човек, а има опит и с други V6, за пореден път ще го питам, макар че предния път ми каза че клапаните може и да са саморегулиращи се. Ако настоявам ще взема да го обидя, то не е лесна политика тая работа 😆 Бтв, само на бензин се кара, беше на А100, но с тоя цени и отстъпкста която важи само за А95 няма как. И за газова трябва да мисля.
 3. А се оказва че филтъра освен това трябвало да се напълни с гориво преди да се постави, за да не остават балончета въздух в системата
 4. Здравейте, трябва ми техник в София, който да презапои одометъра на таблото, губи си част от цифрите от време на време и като се почукне се връщат.
 5. При мен клапаните въобще не са регулирани. Не го направиха при смяната на ангренажния ремък и впоследствие така и не стигна дотам. И не мисля да го правя, докато не намеря майстор който ще ги регулира спрямо заводските данни, т.е. вероятно никога 😆 Ами да взема да инвестирам едни 120 лв в оригинален филтър? В интерес на истината това нещо не се случи веднага след смяната на горивния филтър, а някъде около месец след това, 2 седмици след като поправяха и стартера. С филтър Herth&Busch нямаше проблеми, но го смених само след около 10 хил км защото слагах на няколко пъти почистващи добавки (и разхода на гориво спадна така), но след като се случи чисто нов филтър Blueprint да тече от снадката вече нямам никакво доверие на подобни части.
 6. Да, бензинка е. Какво значи това, че горивото се връща обратно? Смениха горивния филтър, но слoжиха един глупав (според мен) Japanparts
 7. След ремонт на стартера (сменяха бендикса) Акордът пали "като умрял", особено на студен двигател. Пали, но с повече въртене, и като запали сякаш аха-аха ще угасне отново. Давах го в Бултрако да проверят за грешки, казаха че всичко е ОК. Ако обаче само завъртя стартера и пусна ключа преди да е запалил, на следващото врътване пали моментално. На какво може да се дължи това?
 8. Според ръководството за потребителя:
 9. Аз го оправих. Малко по Бай Ганьовски: махнах крушката за късите и капачката и с ръка избутах лекичко рефлектора. Чу се как прещрака един -два зъба и сега вече свети по-направо
 10. И при мен направи същото днес. Въртя ключа, чува се лек клик, таблото примигва - без да гасне, но не върти. А цял ден беше ОК, пали на пушка. Също съм с нов акумулатор. Преди 2 седмици за пръв път така не ми запали от първия път, но на второто въртене на ключа запали моментално, след това направи същия номер още няколко пъти, демек да пали на второто врътване на ключа, и оттогава вече мина много време без да е правила проблем. Преди около 2 години се държеше по същия начин, тогава презапоих релето и въпроса се реши. Сега от време на време, особено в топло време като загрее, се губят части от цифрите на общия километраж, дали не са разхлабени спойки по таблото, заради които да не иска да запали? Също ако е масата към купето, къде се намира на Accord coupe 3.0? Виждам откъм двата калника закрепени кабели, отляво са доста окадени със сажди.
 11. А отвън винта е метал. Чудно! Предполагам, ако ги дам да ги отворят, хем ще ги хромират наново, ще могат да поправят и щангата?
 12. Колеги, каква може да е причината винта (не електромоторчето) за реглаж на фаровете наляво-надясно да не прави нищо? Нагоре-надолу си вървят и моторчето също си ги командва безпроблемно, но винта който отговаря за регулирането наляво-надясно снощи го въртях сума ти време без рефлектора въобще да мръдне. (Десния фар свети малко наляво и след около 20 метра се събира в едно петно с левия)
 13. Това нещо със смяна на маслото би ли могло да се поправи? Ако е направено навреме? Да кажем на 3 пъти е сменено маслото в рамките на 500 км.
 14. Е какво толкова, има хора които искат сами да си сменят маслото и да изчакат да се изкапе добре, да си огледаш колата отдолу след като си влязъл в дупка (или бабуна, има и почти невидими такива, освен ако не си знаеш че са там и да си отваряш очите), да я измиеш, и други глезотии, за които иначе по сервизите биха се мръщили защото ги бави. Аз лично също бих ползвал, въпросът е че не знам къде в София има такъв "сервиз"?
 15. Да, сега като видях схемата се сетих, зад бутоните за круиз контрол, светлина за мъгла и реглаж (наличността е в зависимост от нивото на оборудване) е единствения винт който крепи гарнитурата на парното, радиото и таблото, огромно парче пластмаса е. А иначе самите бутони е хубаво отгоре с тънък инструмент, тесен нож или нещо подобно, да им се натисне клипа и тогава да се дръпнат.
×
×
 • Create New...