Jump to content

jijane

Фен
 • Content Count

  276
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

71 Neutral

About jijane

 • Rank
  Потребител

Contact Methods

 • Skype
  ji.jane

Profile Information

 • Кара
  Ше Honda-Civic D14Z4 LPG
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 20+ коня в средния диапазон само с рефлаш, без хардуерни модификации по мотора, няма как да се случи. Твърди настройки на горивни и авансни таблици без да се види какво точно се случва е малко несериозно за мен. Това нещо трябва да се прави на дино, щото да не се случи някоя греда и разликата преди/ след да идва само от директния респонс на педала на газта. Той за това ви казва, че е по-добре да идете до София.
 2. Това на автомата е практически невъзможно. Искам да видя автомат, на 6000+ оборота със активиран лок ъп на хидротранформатора. Аз съм пробвал на място, с много нисък товар на гумите и пак не се получи. Представям си на пътя как ще се случи, все си мисля, че ще се запали феродото на лок ъп-а, но може и да не съм прав. Относно рефлаша, принципно и аз съм навит да го направя, но някак си 3-4-5 коня и 6-7-8 нютона отгоре не мога да си представя, че дори ще ги усетя. Нито имам толкова свободно време, пък и едва ли и на украинеца ще му се занимава няколко часа с разни прищевки от моя страна.
 3. Няма как да се случи хем с голямо сцепление, хем бавно да се износва. Специално Michelin energy saver са едно пластмасово дърво.
 4. Те швейцарските навеси, нов вснос, са обслужвани само от швейцарски ювелири с бели ръкавици. Клапаните им са регулирани стриктно , маслото им е сменяно само с такова най-висок клас на не повече от 6 000 км със изсмукване на несливаемия остатък от картера и това дето е в главата(със спринцовка, вакуум помпа и на всеки 20 000 км със сваляне на картера и забърсване на биелите и коляновия вал). Стояли са само в гараж и не са прибирани мокри вътре ако случайно вали, защото швейцарския ювелир го забърсва със микрофибърна кърпа от био памук.
 5. Залагам на 11-ти номер, който е челно на кутията. Този страничния(пак номер 11) миссля, че е за втора скорост.
 6. Джапанката има някакви странни критерии за сравнение. Опитва се да задава еталони за състояние на автомобили, като използва собствената си изгнила масларка.
 7. Данаилов, според теб може и да е бедна смес, но при различните горива съотношението въздух/гориво, за оптимално изгаряне е различно. 14,7/1 е за бензин и 15,5/1 е за пропан-бутан. 14/1 степен са тия с директното впръскване.
 8. Защо да е по-бедна? Просто съотношението въздух/гориво е различно.
 9. Що си правите експерименти с гумите? Всички китайски и руски пръчки стават само за саксии пред блока.
 10. На сивик-а съм минал през японско нжк, денсо, френско нжк, руски бош и разлика не намерих никаква. Та според мен е все тая. Тая мания по японското е силно преекспонирана.
 11. Няма разлика, все са свещи. И Бош иридиум от Русия да сложи, все тая.
 12. Че седана си има отделно копче за подгрева на огледалата.
 13. jijane

  Данък 2019

  В Пловдив за акорд 2.4, 2005-та в електронното банкиране ми излиза 361 лева и някакви стотинки. Това без евро категория. Не съм видял някъде публикувано какво са решили наще тъпани за данъка, но е факт че вече е излязъл данъка за 2019-та.
 14. Това КМЕ е изхвърляне за тая кола. И защо двоен изпарител, след като има достатъчно добри единични. Дори и БРЦ имат много приятна сребриста тухла за само 140 лева доплащане към основния кит. Компа е ясен, старите S24 вече ги няма, този поне ОБД има(почти безполезно, но го има).
 15. Дюзите трябва да са жълти. Оранжевите са малки и за стоков вариант. Те всичките модели дюзи(сини, оранжеви и жълти са еднакво бързи, даже са много бързи), с изключение на алба моделите, които не ги коментираме тук. Аз не знам защо са ти сложили оранжеви, като е трябвало изначало да ти сложат жълти, още повече, че и няма разлика в цената на китовете.
×