Jump to content

jijane

Фен
 • Мнения

  263
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

68 Neutral

Относно jijane

Contact Methods

 • Skype
  ji.jane

Profile Information

 • Кара
  Ше Honda-Civic D14Z4 LPG
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Че седана си има отделно копче за подгрева на огледалата.
 2. Това КМЕ е изхвърляне за тая кола. И защо двоен изпарител, след като има достатъчно добри единични. Дори и БРЦ имат много приятна сребриста тухла за само 140 лева доплащане към основния кит. Компа е ясен, старите S24 вече ги няма, този поне ОБД има(почти безполезно, но го има).
 3. Дюзите трябва да са жълти. Оранжевите са малки и за стоков вариант. Те всичките модели дюзи(сини, оранжеви и жълти са еднакво бързи, даже са много бързи), с изключение на алба моделите, които не ги коментираме тук. Аз не знам защо са ти сложили оранжеви, като е трябвало изначало да ти сложат жълти, още повече, че и няма разлика в цената на китовете.
 4. Като му гледам на колегата бележката от монтажа се съмнявам да не му стига изпарителя. Дюзите са ОК(ако са жълти) за неговата мощност. Съмнявам се тръбата да не му е 8-ца. Може би е само до настройки, но да не забравяме, че сме на зимна газ.
 5. Двете "тави" на хидрото може да вървят заедно само и единствено при задействан лок-ъп. Да не забравяме и маслената помпа при автомата, която си е един допълнителен товар без отношение при предаването на въртящия момент. Скоростните кутии са еднакви конструктивно до степен, че имат валове и зъбни колела. Пакетите при автомата, които заменят синхронизаторите са допълнителна маса, което води до още загуби. Най-общо казано при акорд 7, ако с ръчна скоростна кутия имаш 15% загуби в трансмисията, то при автоматична скоростна кутия имаш още толкова, или около 30%. Това са максимални загуби, които не се изменят линейно в работния диапазон. Специално при акорд 7 автомат, след в-тек загубите са умопомрачителни.
 6. Автомата има горе долу двойно повече загуби по трасето от мотора до асвалта. Така, че няма как да вървят наравно. Автоматика гори равно или по-малко извънградско заради по-дългите скорости в съчетание с локъп-а.
 7. jijane

  Патрон на волана

  Това е кух стоманен щифт и не е част от заключващия механизъм. Най-вероятно не си първия, който сваля патрона.
 8. При префейса на 7-ма е същото. Как да е по-различно, като кутиите са идентични.
 9. jijane

  Смяна на дирекция

  Точно на щита е номерът на рамата на 7-цата.
 10. Малко информация относно капака на скоростите, както бях обещал. Стария капак: Вижда се че лагера не е на равно с алуминиевото легло, но пък това не би трябвало да е проблем. Тук се вижда проблема: Защо превърта не знам. Лагера си е перфектен, нито е блокирал нито нищо. Може би нещо са оставили лагера по-освободен при обработката на леглото? Ако на някой му трябват размерите на лагера(мръсен е, защото го изпуснах и обра прахоляците по пода). Снимка на новия(подобрен уж) капак: Новият капак е с различна отливка, лагера вече е плътно набит в леглото. Като цяло обаче, отливката е доста по-зле от на оригиналния капак. Много ясно си личи оптимизацията при леенето на алуминия. Само една снимка намерих на капака, но ясно си спомням, че даже си мислихме, че е пукнат капака на едно-две места. Смяната си е заигравка, особено ако се минава по оптимизирания метод без сваляне на моста. Точи се само количеството масло, което се точи и при опресняване(около 3 литра) и след като се махне капака няма допълнителни течове, независимо, че кутията и мотора са наклонени на една страна. Това е на две, на три, ако някои реши да се бори сам със смяната на капака, да свирка, ще помагам с каквото мога. ПП:номерата на чарковете: - капак - 21240-RCV-010 - гарнитура - 21812-PRP-030
 11. Точно така. Или нов капак, или старият трябва да се ремонтира.
 12. Лагера превърта в капака, това е проблема. Новия капак си идва с лагера набит в капака. Прехвърлят се 2 тръбички за маслото и двете водещи втулки, това е.
 13. Проблема няма да се реши със смяната на лагера, защото проблема е в капака.
 14. При 7000 оборота е все тая дали времето ще е 18,20 или 23 ms. Там си на статичен поток на инжекторите, сиреч са постоянно отворени.
×