Jump to content

jijane

Фен
 • Мнения

  200
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

34 Neutral

Относно jijane

 • Ранг
  Потребител

Contact Methods

 • Skype
  ji.jane

Profile Information

 • Кара
  Ше Honda-Civic D14Z4 LPG
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив
 1. С такъв разход трябва да караш само на къси разстояния и все студен, иначе не е нормален този разход. На газ ще гони разход 17-18 в този случай. Не е толкова капризна към газовата тая кола, както я изкарват всички.
 2. Проблем с алтернатора?

  Това, което се вижда на снимката по-горе е диоден блок от генератор на 2.0/2.2/2.4 акорд 7 . Той е запоен за изводите на генератора. Все едно не съм свалял такъв предния месец за смяна на стабилизатор и мерене на диодите, че да си ги пиша ей така. Ако си виждал точно такъв диоден блок нямаше да говориш за точкови заварки.
 3. Проблем с алтернатора?

  Какво рязане на тоя диоден блок? С поялник се сваля за 5 минути без да бързаш. В косер има всички части за тоя генератор и не са скъпи, пък и особено на бензиновия акорд генератора се сваля много лесно.
 4. Не е точно така с горивата за USA. Просто там са по друга система и тяхното 91 отговаря на нашето 95, пък 92 се равнява на 98 уж. Ние нали сме по RON пък те са по PON и средните стойности са горните дето съм ги написал
 5. Монтира се на педала за спирачката, по-точно зад него. Тя реално пуска стоповете като натиснеш педала. Ако проблема не е от нея или предпазителя, то тогава прекъснати кабели, лоша маса и т.н.
 6. 13-ти номер, 20 ампера. Би трябвало и други работи да не работят, като бибитката например. Може проблема да е в стопмашинката, а не в предпазителя.
 7. Разглобяемите филтри на БРЦ са добре, но са скъпи и в китовете са вече само за еднократна употреба. Смяната е малко по-трудоемка също. Пак са намалили разходите от БРЦ и са взели да предлагат тези филтри, иначе последно миналият месец взимах филтри и бяха на Certools полиестерни, които са ОК. ПП: За мен 15%бензин още от 3000 оборота е прекалено рано и излишен разход на бензин.
 8. Въпрос за лед крушки

  Като гледам светят както всички афтърмаркет ледове - кофти. Правят едно кълбо пред колата и толкова. Осветяването в дясно, където трябва да е банкета например, го няма никакво.
 9. Също става и с реотан от печка, тия с керамичната основа, а не кварцовите(елва примерно). Направил съм няколко коли по този метод и вече с години си работят безупречно.
 10. Ако я намачкаш на втора по време на мерене, със сигурност ще приплъзване по валовете на диното. Не е като да не съм пробвал.
 11. На втора нищо не може да се измери.Аз ги меря на 4-та автоматите, в ръчен режим. Мери се на максимално висока предавка според колата.
 12. Мерил съм на дино няколко акорда 2.4 автомат и такива коне на гумите, като споменатите в темата не съм виждал. Вярно, че всички бяха преди фейса, но се съмнявам след фейса да са направили с автоматичната скоростна кутия нещо революционно, че да свали загубите толкова много. Всичките, които съм мерил имаха загуби в трансмисията по около 60 конски сили и даваха на гуми по 130, 130 и няколко коня. Не знам, може и аз да меря грешно, но това са ми наблюденията(172 конски сили за мене са 230+ на мотора на тая кола).
 13. Бъговете на АЕБ в повечето модификации за различните производители се оправят основно на по-новите модели. Но италиански производител са все пак, има какво да се желае. Да не забравяме, че са най-големия производител на електроника за ГИ. По-новите съм забелязал,че на газ без проблем държат тримовете около нулата, независимо,че на бензин бягат с +12 да речем или -12. Не съм се задълбочавал в проблема на бензиновия трим, защото човекът каза че не го вълнува,нали върви.
 14. Както казах, мнението си е мое и не ангажирам никой с него. Евтина газова уредба е равносилно на евтини компоненти, които се скапват сравнително бързо и по-лошото неочаквано и в неподходящ момент. Една газова уредба не е само компютър, а съвкупност от много компоненти. Евтините компоненти не кореспондират с качество и надеждност. Ако ще слагаш на колата от подписа ти (CL9),то съвета ми е да се насочиш към по-висок ценови клас. Марки не споменавам нарочно.
 15. Личното ми мнение е, че за тези пари само нещо втора радост.
×