Jump to content

jijane

Фен
 • Content Count

  760
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

jijane last won the day on September 1 2022

jijane had the most liked content!

Community Reputation

394 Good

2 Followers

About jijane

Profile Information

 • Кара
  Ше Honda-Civic D14Z4 LPG
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Contact Methods

 • Skype
  ji.jane

Recent Profile Visitors

5090 profile views
 1. Автомата е пословично здрав, но и пословично тъп и лагав, както обичам да казвам. Който го възхвалява колко мазно превключвал, как се адаптирал на стила и т.н. фантасмагории, не е карал много, много различни автомати от хондовския. Един Aisin TF80sc примерно , като работа е далеч по-добър. Ако намериш читав автомобил взимай, макар и 15+годишни.
 2. Точно такова , каквото значение има налягането за количеството. Сиреч никакво.
 3. 11 милиарда са помощите за компенсиране на цената на електроенергията, как така не са достигали до всички?Достигнали са тия 11 милиарда до всички промишлени абонати, дори комшиите на село имаха компенсация за тока(промишления им). Разбира се, ако изкараме и сивата икономика, трябва да умножим по 1,5-2 най-малко печалбата. От моите скромни наблюдения, може и да бъркам, но голяма част от сивата икономика се крепи именно от малкия и средния бизнес. Трудно мислим, ама очевидното няма как да го пропуснем.
 4. 11 милиарда помощи от правителството, 47 милиарда печалба на бизнеса в България за миналата година. Толкова по въпроса за едва оцеляващите бизнеси в България.
 5. ЦРВ 3 е по Кан вече, така че 6 и 14. ПП: не знам за какво ти е ОБД колнекция, но ти си знаеш.
 6. Каква е целта на занятието - нов ключ, друго ЕКУ?
 7. Къв идиот трябва да си, че да мериш компресия със закачени бобини? Много ми е интересно какво ще разбере автора на темата след като я измери тая прословута компресия? Да не би да разбереш, ако мотора е масларка - едва ли? Да не би да разбереш, че предният собственик е сменил 3 пъти маслото за 100 000 км - едва ли? Автомата е много здрав и едва ли ще има проблеми точно с него, ама това не пречи да е тъп и лагав. Цецо може да ти изпише 5 страници басни за автомата, ама това не го прави по-малко тъп и лагав. И не, не е по-икономичен автомата, при никакви условия не е. За мен лично е по-модерен и футуристичен спрямо 7 ген, но по-тесен, много по-спрял, особено 2-ката, а пък в комбинация с автомат е оле майко. Според мен е по-тегав за поддръжка, ама това си е мое мнение на база навесите,с които съм си имал работа.
 8. Ако няма нужда колата не зарежда акумулатора така да се каже. Точно след продължително шофиране се получава тоя феномен. Трябва ти друг модел модул, който има възможност за настройка на напрежението, или да се модифицира зареждането на колата, което не е ок според мен. ПП:Изпревариха ме
 9. Зависи как и къде карате колите. Преди със сивика, като карах 90% извънградско, въздушният филтър на колата за 10ккм(3 месеца) беше като все едно вчера сложен, та взех през 25-30 да го сменям.
 10. То па една философия с ключовете на тия акорди. @JHM ако се засечем някой път на Метро пак, ще ти обуча един ключ без пари.
 11. Най-вероятно не, но всички си траят и си карат колите. То проблемите не са много, или газовата е дърво, или газаджията е дърво, или и двете.
 12. По описание е с ксенон колата. Та този ксенон е от 3 компонента - крушка, запалка и баласт. Баласт-а е под фара и без сваляне на бронята не се сменя. Почти винаги проблема е в запалката, която е в едно с "фасунката".
 13. Не знам как е по северна България, но тук в южна продават дизела в литри, или поне лукоил и инса го продават на литри. Това с налягания-та и кой колко се набутвал е силно преекспонирано. ПП:само на боготворените високобарови колонки, дето видиш ли търговеца се набутвал, са успявали да ми сипят 80+ литра в иначе 80 литровата ми бутилка. Заредил съм тонове с LPG по колите си при всякакви налягания и ако искат, ще ви излъжат при всякакви налягания. Корекциите по разходомерите обират разликите в наляганията, та не се филмирайте толкова и си карайте колите.
 14. Редовно срещам такива дето искат да им е чисто пред тях. Каращи като идиоти без инстинкт за самосъхранение, без мисъл за останалите участници от движението. Жената щеше да получи инфаркт при долната ситуация(това и остана фобия след като един селски цървул се опита да я изблъска от пътя, когато беше в 6-я месец). 2023_01_21.mp4
 15. Някъде по темите съм писал да се внимава с тия кутии. Още повече на почти пълнолетните автомобили, които караме. Тия детски по размер съединителчета се палят за норматив.
×
×
 • Create New...