Jump to content

jijane

Фен
 • Content Count

  651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by jijane

 1. Тука има нещо нередно с диагностиката. Или снимките не са на тая кола, или нещо не е наред със софтуера. Тая кола няма нито rail pressure нито boost sol. valve. Те повечето грешки са за дизелов мотор.
 2. Кофти, но това си е стандартен проблем при колите с "неправилно" разположен мотор. Особено силно изразен при V6 моторите. Цената на раздатката е сравнително добра.
 3. Да търси от десняк пасажерска седалка и да прехвърля кожата. На моята шофьорска беше смачкан бордът от предния собственик и взех цяла седалка от десняк за 30 лева и прехвърлих каквото ми трябваше.
 4. Тя тая кола е по КАН, така че не е кой знае каква драма. Някой софийски сервиз дето барат субару-та не може да нямат ТаксТрикс, който е доказано добър J2534 и сигурен адаптор и предполагам няма да има драма. Друг вариант е Бултрако и едва ли ще искат колосални суми за това.
 5. Ръчка си е колата. Просто са сменили ЕКУ-ТО. ЕКУ-то за ръчка и автомат е едно и също, само тия за автоматите имат повече карантия вътре, за да управлява кутията.
 6. Почти 100% е сигурно, че няма да минеш, ако нямаш някой вътрешен. За гумите, минаваш на 255, хем има по-голям избор, хем са и по-евтини.
 7. Свали ЕКУ-то и виж да не е наводнявано.
 8. При 8-ма генерация силно се съмнявам да има резисторни плочки, реостати и т.н.
 9. @ceco_accord не бих казал, че тая морга е толкова голяма. Пък и съм взимал шофьорска седалка заради дунапрен-а само, за 30 лева щото я е валял дъжда сигурно 1 година. Да не казвам също, че полуоските са продадени преди да дойде колата в моргата.
 10. За това пред сервиза дето ходя има 3 паркирани за ремонт. И не е от мега, гига сервизите дето, или не ти вдигат телефона, или те записват за смяна на масло за след 2-3 месеца. До Пловдив има една морга само за хонди, ами елате да видите дали не се продават чаркове. 70% от наличните им коли са оглозгани почти само до купе, ама тва щото не се търсят части.
 11. Здравей, Една поръчка и от мен: Линк:https://www.ato24.de/en/toyota-atf-type-t-iv.html Вид и количество:TOYOTA ATF TYPE T-IV 4 L Стойност на поръчката: 39,95х1.9775=79,1лв Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени в Револют Начин на получаване: куриер Поздрави, благодаря!
 12. От моята гледна точка "екстрата" си е напълно смислена. Алтернатора дава 14,4 волта, но на клемите на акумулатора има 12,3-12,4(кофти маса към купето в случая, нагоряла шайбата на болта по незнайни причини, болта стегнат добре). При това положение нищо не индикира по таблото. Колко пък да е по-евтин протон-а, като са на една цена? За лед ленти модул? Пускаш ги през контакт направо.
 13. Да караш хонда, е като да членуваш в елитен клуб недостъпен за простосмъртните. Всяка една стотинка вложена в поддръжка е инвестиция, която после ще избиеш от продажбата. За това като видиш акорд 7-ца фрйслифт за 17800, макар и бясна базовица, си казваш, че и ти ще станеш член на тоя клуб и се нареждаш на опашката от кандидати за покупка. При хонда рециклиращ носач, щото е излят при лятното слънцестоене и е зареден с японска аура и е благословен от японски шаман. Не, че е скъп, само 1000 лева е, просто няма да е като оригиналния. Или пък да си поръчаш врата за 10 000 лева и да я чакаш 3 месеца. Да ти се счупи панорамния таван на ЦРВ-то за 4 000 дето го няма никъде. Ама няма проблем, това е инвестиция, ще я избием.
 14. Малко е занимавка повече с 8-ма генерация,но става. Играчката идва от това, че левият и десният фар се захранват от различни места. Някой и друг допълнителен кабел трябва и всичко е на шест. Да, наистина е повече времето за монтаж, както и самата работа, но не е толкова сложно.
 15. jijane

  Photos

  Созопол, пристанището. Моя хладилник е там в момента, по-точно на Каваците, а миналия месец го разходих и до Созопол.
 16. Аеродинамиката на хладилник си казва думата. Единствения начин за по-икономично шофиране е поставянето на газова уредба. Аз с хладилника, макар с голям мотор и доста дълга кутия (2500 оборота- 150 км/ч), при магистрално каране съм постигал най-нисък разход от 15 газ. Акорд-а при същите условия гори 10-11. Та физиката си е физика и хладилникът си е хладилник, независимо от моторизацията. Хладилниците с по-модерните мотори и кутии биха постигнали по-нисък разход, но няма да е с много.
 17. Обтегача се сваля за толкова. Не говоря за водачите/плъзгачите/бананите/както там всеки си ги нарича. Обтегача на ангренажната верига си има капак с 3 болтчета 6 мм, а самия обтегач се държи на 2 болтчета 6 мм. Сваляш го, гледаш го и ако е прецакан го сменяш.
 18. Като се съмнявате в обтегача на ангренажната верига, ами свалете го. Сваля се за 10-15 минути. Проверявате го и готово, ако е от него (силно се съмнявам) сменяте го и газ. Това ако веригата не е разтегната.
 19. Голяма част от обществото също е облагодетелствано от контрола, или по-точно липсата на такъв, при ГТП. Поне 50%, да не кажа и повече, от автомобилите са с изтърбушени катализатори, дпф-и, затапени егр-и и още какви ли не "оптимизации" само и само да са на пътя. Искаш да си караш 10-15-20 годишния си навес с изтърбушени катализатор/дпф, плащаш и мълчиш. Щото ако се направи каквото е нужно, а именно спиране на навеса от движение, то всички скачат дружно на протести, как видиш ли как може на нашенеца да му вземат изконното право да кара навес. Някакви изсмукани доводи от пръстите - аз съм на газ и не замърсявам, са за замазваме на очите. Все едно не ги виждам перфектно настроените навеси колко не замърсяват.
 20. Лявата на снимката е вътрешната, вижда се акустичната пластина. Толкова ли са скъпи задните накладки за това ЦРВ, че да им се кове феродо, като на ладите едно време.
 21. Сменяш актуатора и си готов.
 22. Същият, то е 2в1. Той е с две букси, 2 и 3 пинова. Разкачаш и мериш на 3 пиновата при заключено и отключено. Кой е общия пин, ще те излъжа.
 23. Сваляш кората и мериш с мултицет-а. Ако е проблемът е в самата машинка - сменяш машинката, 20 лева е и до час работа. Ако е по кабелите, търсиш къде е прекъсването. Туй то, нищо сложно.
 24. Нямам идея, един познат ми ги прави. Аз тогава и други детайли правих, та фаровете минаха бонус.
×
×
 • Create New...