Jump to content

Honda_Z

Модератор
 • Content Count

  1526
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Honda_Z last won the day on September 30

Honda_Z had the most liked content!

Community Reputation

1040 Master

About Honda_Z

 • Rank
  Апокрифен
 • Birthday 03/07/1981

Profile Information

 • Кара
  Accord '16 Touring, HR-V '19 Sport, Civic '17 Sport Touring, CR-V 3, CBF600SA, UMK435, HRX476
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

29244 profile views
 1. Там, където проверих казват 1.4W. https://namaleniavtochasti.com/accord-cfcdce-1994-1998/39294-krushka-tablo-35505sa5003-35505-sa5-003-honda-accord.html Както се вижда от линка по-горе, стават от всички хонди в доста голям диапазон от години. На същото ЦР-В на същото място съм слагал употребявана от сивик 6 и заспа. А табло за сивик 6 барабар с крушките може да се вземе за 30-ина лева.
 2. Докторе, след операцията ще мога ли да правя секс? - Да, но само анален. - Знаете ли, жена ми не си пада много ... - Какво общо има жена ви?
 3. Това, което се чупи при сивик 8 е крепежа на декоративната сребриста капачка, не самата дръжка. Това е първата и последната Хонда с такива декоративни капачки, и явно не са го измислили добре. Сякаш не са очаквали, че ще има напрежение върху нея, а докато се дърпа дръжката, и капачката попада в захвата на ръката. При мен се беше откачил единият крепеж на перманентно гаражна кола, без да е видяла кой знае какво слънце или студ. Просто са такива. Решението, което бях намислил, но така и не успях да го реализирам беше да си взема капачка за дръжка от предна лява врата на кола с десен волан. Шансът да е здраво е много по-голям. Единствено се губи дупката за ключа, но предвид колко крадени бяха почнали да стават 8-ците, това можеше да бъде разгледано и като позитив. Ако падне акумулатора (което не ми се е случвало никога), капачката се разпробива, за да се направи отвор за ключа и така. После пак за капачка.
 4. https://www.olx.bg/d/ad/elektricheski-kozhen-salon-za-honda-akord-7-feyslift-sedan-honda-accord-CID360-ID7USli.html Десняк е, но от лявата седалка ще стане добър донор поне на долната част. За горната ще е по-сложно. А цената е скандална.
 5. @Joe91 дай малко повече инфо за колата - генерация, година и с какъв двигател (се предполага, че) е. Една снимка също би казала повече от 1000 думи.
 6. Honda_Z

  Видео

  0-02-05-5de46140f9411e6b892b8f28ab2e003176ae599a80f527293c706ec01dd38359_e400af6049c2a893.mp4
 7. БТ е БТ. Няма особен смисъл последното, и не, че не е вярно, но пък най-вече звучи добре. Иначе се иска малко бензин в кръвта, сръчни ръце, златно сърце и ще можете да се намесите в тази несправедливост и вие.
 8. Да де, но доколкото съдя по маршрута, @pendoc е карал по подбалканския или стария път и си е бил в ограничението. Аз с акорда съм писал в една друга тема, че съм правил 5.1 по маршрута Сливен - Стара Загора. Ето колко направих със сивика преди месец: Предишното е Стара Загора - Сливен, а настоящето е Сливен - Стара Загора. Включва едно спиране, няколко изпреварвания (и намалявания) и намаляване в селата и Нова Загора. Не успях да направя "идеалното" каране с други думи. Това ми е сигурно любимата отсечка в БГ. Донякъде го свързвам с ходенето до морето от детство, но и откакто направиха магистралата, пътят е изключително спокоен. В област Сливен е изцяло новоасфалтиран, докато в тази на Стара Загора не е идеален, но се преживява. Ето снимка от есента на 2019:
 9. Наскоро ми се наложи да си сканирам книжката и ми е под ръка: Редакция: Мислех, че е А2, но май си трябва А. Според това тук, А2 е лимитирана до 35kW. Моят 600см CBF е 57kW, при все че не е от най-мощните за кубатурата си. Покупката на мотор не е от най-рационалните решения, които човек може да вземе. По-добре си изкарай всичките, че не се знае какъв акъл ще ти дойде после. Ако ще търсим как да спестим и от курсове сега
 10. Масло и филтър: 50-70лв Застраховка: 7-80лв за 6 месеца Данък: 90лв Преглед: 40лв, но се прави през година (важи за 2). Други разходи - може и да има, може и да няма. Гумите са сериозен разход. Аз за две хубави гуми (Michelin Pilot Road 3) платих 450лв, което пак си беше добра цена. Екипировката също трябва да се има предвид, че си е разход.
 11. Модель:CR-V Модельный год:2002 Двери:5 Код двигателя:K20A4 Трансмиссия:5MT Модификация:ES Код региона:KG
 12. На мен пък ми се вижда, че твърде много се надценяват възможностите и злия гений на автоджамбазите, да не говорим усилията, които трябва да вложат в тази нескъпа кола. Само новият съединител сигурно надхвърля цената на употребявана скоростна кутия. Табло, пластмаси, лостове, педали... Дай VIN. Той трябва да си каже каква е била колата. Дотогава аз не вярвам. И "Проблем хонда" е идеален пример за това как не трябва да се казва една тема.
 13. Понякога това е по-ценно от това да спестиш някой лев. Отделно, има и "скъпи" (каквото и да разбираме под това) сервизи, които не вдъхват това усещане. 150лв за масло и шенкел... Маслото сигурно е минимум 50лв. Филтъра 10-ина. Остават максимум 90 за шенкела. Особено ако и частта влиза в цената, аз не виждам драмата. И да - стойността на ремонта не зависи от възрастта на колата. Ама, ако все пак искаш да натрупаш някаква база за сравнение, сервизите в София, в които аз съм ходил са: Бултрако Юби-Ко Омбре Motobox (Слави) Боби (HPP Garage) Кайан В търсачките можеш да намериш координатите на всеки един от тях. Сега кажи кой е твоя сервиз, за който ти говориш. Може да се окаже и свежо допълнение към тези по-горе
 14. Какво пак стана?! @CARPERA всеки път, като започнеш с "извинявам се, но" или подобно включване, се случва нещо лошо. Защо не се придържаш към обичайното ти препращане на човека да ходи до Бранко, независимо казуса?! Както е тръгнало, някой ден ще си говорите и за ония с "хонда форума".
 15. 16см тонколони. Свалил съм ги отдавна, трябва да работят. Ще паснат на някоя по-стара Хонда без специфичното захващане на новите (например до сивик 6 вкл, или до акорд 6 вкл). Към тях подарявам и решетки Helix. Предпочитам лично предаване в София, а по куриер бих ги пратил само на доказали се членове на форума. За контакт - ЛС и скайп "златозатор" (на латиница).
×
×
 • Create New...