Jump to content

Honda_Z

Модератор
 • Content Count

  1636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Everything posted by Honda_Z

 1. На хонда CVT-тата ги дават по-сполучливи, отколкото нисанските например. Наше лошо няма. Но сериозно, имаме две такива коли с вариатор в семейството в момента и доскоро имах и още една. Както всичко е важна навременната поддръжка (само оригинално HCF-2), като има и няколко правила, които ако се спазват, гарантират още по-дълга експлоатация. Относно пробега - приятел наскоро имаше за кратко такава на 150х км. Никакви ядове. Твоите хора къде ги намериха тези нови коли на по 150х км, че и вече със счупени кутии - не знам. Да има отделни бройки на по-голям пробег, но в Канада например съм виждал няколко сивика и црв-та на по 350хил км с иначе "кекавия" 1.5Т, да се продават, само защото са претърпели ПТП. Относно тролея - кой на каквото свикне. Беше малко странно в началото, но наскоро като покарах един акорд 8 АТ, странният ми беше той. Само и единствено, ако ХРВ-то е атмосферно (префейс), да знаеш че е малко спънато. Отделно, там не са изключени дребни болежки, обусловени от мексиканския му произход. Фейсът за Европа е японски и там качеството е топ, единствено горчив привкус придават някои компромиси с материалите, защото моделът като цяло си е от базовия сегмент.
 2. @ceco_accord дай в отделна тема за колата. Не толкова, че се разводнява тази, колкото че би било интересно да се проследи "проекта" в друга си, само за нея. Мога и аз да давам насоки за подобрения, понеже на моята бях достигнал максимума от такива по лично мнение, преди да я продам
 3. Когато изгонихте най-много хора, а приносът ви към Техническият и Спорт тунинг беше колкото на Адолф Хитлер към световния мир. Вие изгонихте хората, които пишеха. По ваше време се изпокараха хората в самия екип и едните и другите спряха да пишат. Защо сега само констатираш като наблюдател колко е зле положението?! Лична основа - не, защото не те познавам. Но към профила, който си изградил и сега го бетонира - определено, да. Действаме, колкото положението го позволява. Поканих те да действаш на мое място, сега се logout-ваш?! И само последно, на мен, ако титличката ми беше единственото осмисляне на присъствието ми тук, отдавна щях да съм си написал в профила, че съм администратор, каквито права имам. Само че не виждам това какво ще ме грее, а и тук ще стане много вожд, малко индианец. А ти започна началото на края с това, че вторият ред под никнейма ти се е сменил. Определено ни показваш, що е това изчезваща чест.
 4. Няма правила, по които това се дава, няма и такива, по които се отменя. Свикнал съм да слушам от всякакви хора, какъв е бил форума, но от "почетен член" ми идва малко в повече. Колко пъти искаш да го повторя? Не си наказан, просто на почетен член не му отива да говориш така за hondabg.com. Дотук разбрах, че нямаш нищо общо с най-мракобесните времена във форума и са те викнали да го спасяваш. Доообре. След като говориш за скъсани задници, каквито не съм видял, искаш ли да ти сдам всичките си задължения? Напълно сериозен съм. Лично аз няколко пъти спирам останалите да се откажат. Ще ми олекне от всичко, както и от теми като тази. За 23 години, откакто карам хонда и двуцифрено число автомобили, минали през мен, ще се оправя и без форума, все си мисля. Искам да видя ти какво (по-различно от първия път) ще направиш обаче. Чест може да не е добре познато в наше време и начинът, по който реагираш най-горе за новия ти статус в "масления" форум само показва. Каква чест... Само се виж какви квалификации отправяш към хора, които не познаваш. Нищо не се е променило. Та сега, искаш ли да си повече от guest? Ама не "почетен член", а директно с уайлдкард "модератор/администратор"? П.П. @docev това "потребител" не е група, а ранг: който ти излиза под ника. Няма общо с групата "фен", в която си, както всички останали.
 5. Размислих, нека си поговорим. Миналата година си играх да коригирам правилата, които бяха написани на изключително груб тон, с куп повторения. По чие време се дописаха тези правила с новите забрани за коментиране в раздел "Пазар", на които хората и досега се сърдят? По чие време се създаде групата (а с нея и титла) "Mr.Компетенция", в която се слагаха хората от форума, за които се смяташе, че пишат повече от колкото трябва? Уважително ли е това и какво впечатление създава у останалите? По чие време наказаните потребители отиваха в групата "Бананизиран"? Уважително ли е това и много ли е забавно? Прекръстих я наскоро на "Деактивиран" с извинения към засегнатите, макар и да не са тук, за да го видят. Въпросът е какво говори на останалите. Габровската групичка кога и защо спря да пише? Имаш ли идея колко още хора са "сърдити на форума" и с това не можем да се преборим и до ден днешен? Защото в техните очи форумът си е форум и ходи обяснявай, че хората зад него не са същите. Бултрако, където казваш, че ходиш да си сервизираш колата, защо не щат да чуят за форума и те? И тук ли нямаш идея? В момента сме останали трима човека, на които всичко това се крепи и един в сянка. Крепи, защото далеч не цъфти. И за добро или не, в момента от нас зависи с кое какво се случва. Моята почит никога не си я имал, защото съм във форума малко от преди теб и съм видял (изтърпял) не едно нещо, което не ме е отказало да съм тук. Някой ти е сложил титлата "почетен член". Вече не е сред нас и не знам за какво го е направил. Стои си ти, както и на други хора, част от които не познавам. Но за разлика от тях, ти се явяваш, и ни в клин, ни в ръкав започваш да съветваш как да сме си прекръстели форума и как в него не се обсъждали важните в живота неща?! Сериозно?! Такива членове не ни трябват, камо ли почетни.
 6. Къде в тях пише и, че аз трябва да се аргументирам, на теб, и то повече от веднъж? И ще ти отговоря с въпрос - "В чужда къща си" би ли било достатъчно? На какви мисли те навява това и познато ли ти е като начин на изразяване? Само че едно време такива теми ги триехте, нали?! Е, тази само ще я заключим, но ще я оставим видима. Който каквито иска изводи да си прави. П.П. @docev ти си обратното на потребител, ако има такова. Човек, който тук много повече дава, а не потребява. Ще проверя как се променят автоматично титлите на "потребителите", които не са част от вторични групи и ще го променя.
 7. Нищо в този живот не е даденост. Аз те направих фен. Не можеш да си почетен член на този форум. Не и с това отношение. Различното в мнението ти беше в квалификациите към форума и обсъжданите в него не важни неща. Това обижда не форума, а хората в него, защото хората правят форума. Подобна реторика не трябва да е присъща и на хората от групата "фен", камо ли на "почетен член". Със здраве!
 8. Някои тука сме се учили, как не се режисира от теб и времената, когато изгонихте най-много хора, които до ден днешен не щат да чуят за форума. Ако пък трябва да претеглям чие мнение да не приема (защото нали само "нечии" се приемат), единият е отворил стотици двигатели, другият си е избрал колата по цвета. Дори и да не е разбрал каква кола точно имаш, има нюанс някакъв.
 9. Ако беше българска фейс групата, щяхме да им се изсмеем, ама нали е чуждестранна - друго е... Глупости, бих казал аз. Лятото съм с 18-ки, миналата зима с два вида 17-ки карах (7J - > 8J). Никакъв проблем. И каквото и да значи ъпдейт на VSA...
 10. Само, че това е 1.5 vtec-e. Нека 90-те коня не те лъжат, че е 1.4. И за тези пари, няма какво да й се гледа толкова. Виж рейката, дали не е разтропана. На англичанките им се разлепят таваните, а и гумените уплътнения са им слабост. Но пак - за тези пари... До 2000лв това е моят фаворит. Може и това. Човекът е писал "Хора с 3000 лв в джоба да не ми звънят ". Ти, нали не си с 3000, значи може
 11. То и тялото на човек е кожен варел със сърце, който му е необходим по принуда. Дай и за него да не се грижим сега, понеже така или иначе е с предизвестен край. Да не говорим, че го доверява на колата си, и ето връзка между двете. Нормално е в Хонда форума темата на разговор да е такава. Който не го кефи, има фейсбук, сватбата и бг-мама, където обсъждат къде по-важните неща в живота.
 12. Специални благодарности на @atoma От днес ще се подарява стикер по избор с всеки комплект поставки. Ако някой вече си е взел поставки, или има поставки от старите, или е обвързан с поставките на дилъра с гаранционна кола, може да се свърже с мен, да му подаря отделно.
 13. Специални благодарности на @atoma Ще се подарява стикер по избор с всеки комплект поставки. Ако някой вече си е взел поставки, или има поставки от старите, или е обвързан с поставките на дилъра с гаранционна кола, може да се свърже с мен, да му подаря отделно.
 14. Пак, добре, че от автосклада са се спрели навреме, защото са много претоварени и много често правят/стават грешки, дори с неща, които е проверено, че уж са така. Тези калници там ги видях и щях да ти ги пратя, ако ставаха за теб. Последните, които си пратил също няма да станат - пак са за фейс. Калниците на фейс и префейс са различни. Както и преди това ти писах, намират се афтърмаркет калници само за фейслифтовата версия. Това, което би могъл да направиш е да смениш цялата предница - капак, броня, фарове и калници с фейсови такива. Познавам колега, който преди 10 години го беше направил това. Само тогава всичко ще стане, но не съм сигурен, дали няма нещо различно по крепежите и очиларката.
 15. Темата е почистена от всички мнения, които нямат връзка с въпроса от първото. Пак започнаха да се осъждат собствениците на други марки, че вече и нетолерантността в България. Винаги съм се чудел, това, че се възмущаваш, че другите са нетолерантни, не те ли прави нетолерантен (най-малкото към нетолерантността) самия теб? Все тая. Има тема, където се обсъждат другите марки, както и предразсъдъците към собствениците им. Хондаджиите, щото сме каймака на обществото, според другите, да... За да не съм извън темата и аз: извънградско 6-7, градско 8-9, като зимата отива и доста нагоре специално градското. Хем излиза от топъл гараж и го няма студения старт.
 16. GGBG съм ги ползвал на няколко пъти за неща от Щатите. Вършат работа и цените им са добри, но не трябва да е спешно, защото не става бързо (между месец и два). Правят и митническото освобождаване - трябва да им пратиш документите, които удостоверяват покупката. Ама в мейл и в свободен текст. После при раздаването, често има някакви кашони на произвола на съдбата отвън. Виждал съм хора да си търсят безуспешно пратките на място. Малко на магия работи всичко. От друга страна вършат работа и са отзивчиви по телефона, просто трябва малко да снишиш очакванията, понеже е някаква лудница там.
 17. Никаква, като дори трябва да знаеш, че тези от фейслифта на модела също са различни от твоите. Намирам алтернативни само за фейса, и то за суми, близки до 200лв. Според мен продължи да търсиш здрави от кола на части, ако тенекеджията ти не е много под пара, че колата ти му виси разглобена. Макар за кола, спряна да се произвежда преди 25 години, не знам как ще се намерят читави употребявани части...
 18. Отдавна не съм разглобявал някоя от колите за подобно нещо, но на последните, на които съм го правил (акорд 7, сивик 6) не беше така. Светлината за натиснато копче си беше още една крушка, като тази за подсветката, но с цветна гумена обвивка. Ето за бърз пример снимка от сивик 10 форума, където ясно се вижда, че става въпрос за две крушки. Все пак, не изключвам да има и изпълнения или бутони със светодиоди, както казваш ти.
 19. Какъв е този сервиз, какво е това чудо? Така като чета, ще взема да запазя и аз. Не, че ми трябва за нещо. Пък може до тогава да ми и потрябва. Това е като, както си вървиш да видиш голяма опашка пред магазин. Няма как - спираш и се нареждаш и ти. Не знаеш какво е, ама няма начин щом толкова хора са се наредили, да не е за нещо или изгодно, или дефицитно. Деформации от 90-те години, кво да прайш... На 19-ти септември очаквайте в раздел "Пазар" тема "Продавам час за Слави за 21-ви септември".
 20. Ако не можеш да си запишеш сам, в OLX е пълно с теми за продажба. Имай предвид, че картите не са променяни от последните 2 години по спомен. Редакция: Примерно Имаше даже и твой съгражданин, който се занимаваше с това, можеш да му пишеш на него за оферта - @mafyata
 21. Поглеждам Ви профила, гледам мненията, чета 3 страници с въпроси и нито един отговор на някого, като изключим тези, които касаят собствените въпроси. И сега си представяме, как щеше да изглежда целия форум, ако беше съставен от хора, които влизат тук само за да питат. Горе долу така: Подобно поведение демотивира и останалите, които се "прецакват" да отговарят. После що било така, що било иначе. Докато не се погледнем нас самите, няма да се оправим. И нямам предвид само форума. Иначе, ако трябва да разсъждаваме, CR-V 3 2.4 се предлага само за Северна Америка. Там дистроник не съм виждал на най-засуканите 3-ки, че даже и на 4 префейс. Дано това Ви спести от ценното време.
 22. @Emil Yankov, @Emiliano и @Емил Янков, добре де, не ти ли омръзна? Правиш още една регистрация, кръщаваш си темата "хонда Емил", пускаш я в раздел "За форума", пишеш не... хайде, да кажем несвързано. Какво очакваш да се случи този път по-различно от предишните няколко? Сериозно, този път няма да заключвам темата, отговори ми сам, има ли нещо, което ти се струва не наред? Има ли си раздел за CR-V 3? Има ли ясни имена на темите в него, от които можеш да се ориентираш за какво ще става дума в тях? Мислиш ли, че ако не можеш да се ориентираш с предходните две неща, ще успееш да смениш маслото на кутията на колата ти, без да рискуваш да си отвориш беля на главата?
 23. От телефона е. Huawei-a ми се свързваше без проблем, докато Xiaomi-то на жената не можеше. Някъде из нета намерих решението от къде да променя настройките в телефона, когато успях, но не помня точно къде. Мисля, че беше нещо подобно на това, или ако не стане, потърси друго решение. Но е от телефона - имах същия проблем и го разреших от него, не от колата. Евентуално само, можеш да пробваш с друг кабел. В началото и Huawei-a ми не искаше да се свърже с един такъв.
 24. За такова нещо в голям сервиз трудно ще се навият. Потърси "Рами 55" в Гугъл. Това е един гараж в Горубляне. Преди ползвах неговите услуги и ми се е навивал на акъла за подобни неща. Понастоящем май малко си е разширил бизнеса, но вярвам, че е все така отзивчив.
 25. Няма нищо странно. CR-V с 5-степенен автомат прави 0-100км/ч за 10.3 секунди. CR-V с К24 директно впръскване и CVT ги прави за 9.9 секунди.
×
×
 • Create New...