Jump to content

MotoMK5

Фен
  • Мнения

    102
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

37 Neutral

Относно MotoMK5

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Honda Accord Tourer Lifestyle 2.0 I-VTEC 156 коня 2012 година.LPG Prins VSI-2
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Германия-България

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. На скоро играхме този филма с една S класа. Човека не искаше да плаща за ключар и с едни въздушни възглавници съвсем леко отворихме вратата и от там е една тел като кула в края отворихме вратата на колата. Проблема беше,че след това да стигне до багажника се наложи да режем тапицерията зад задните облегалки. За Акорда пак с раздуване ще стане после дали ще стигнеш до багажника не знам. Освен ключар друг вариант не виждам аз. Ще трябва да избираш по малкото зло. Успех ти желая.
  2. Благодаря много DAN_DAN Ще го мисля да видим какво ще стане ама на лято.
  3. Колега това с са пълни глупости колата ти нямало да мине преглед (TÜV),ако не с били оригинални частите който са сменяни примерно. Това,че ти си имал филм с газово е така понеже в Германия има изискване за газовите и за това си слязъл в някакъв "Филм"(Ама това друга тема. Вероятно ще се оправи проблема с нови пружини и реглаж и аз ще сменя мойте ама на дали ще са от Лада понеже съм с Комби и там не е тествано както при колегата DAN_DAN. Хубаво си го замислил ама да сменяш постоянно тези Щанги К то на сервиз ще ти излязат златни) сервизите си дерат яко кинти в Германия.Вече ако сам ги сменяш е друго.
  4. Здравейте.Дали може наистина да се вярва,че са подсилени тези пружини или е маркетингов трик? Питам понеже аз съм с Комби и газово и колата кляка като се натовари малко повече,та идеята ми е дали ще свършат работа тези пружини или не? Мислил съм за възглавници в задните пружини но не намерих информация.
  5. Здравейте днеска смених филтрите на газовото след 2 години и може би 25 хил. км. или повече. Незнам дали бяха за смяна ,но следват препоръката от сервизната книжка за газовото.
  6. Здравей. Ако моторчето работи ( не е гаранция,че като се чува върти)значи се е откачило нещо я някои зъбче е прескочило или друго. Играчка е да стигнеш до механизма за първи път ама няма избор. Моето беше заминало ( така я купих) и с ръка се местише много лесно огледалото ,но след като гмених моторчето заспа всичко. В ЦРВ -3 раздела има тема също. Общо взето се приготви с търпение и майни.
  7. Незнам защо се въртят едни и същи теми само,че с нов глас(заглавие) Както и да е. Колега ако ти се струва малък багажника и скъпа колата за годината си просто си вземи нещо за сумата която си отделил и с най големия багажник в класа си пък маймата му дали 12-13 годишния хондак ,че е по здрав от 6-7 годишния Опел (примерно) Колата не е от най големите но от заден е доста удобна седалките са удобни и удобно се сяда особено за дълъг път Последната година и половина минах през 3 служебни коли(карани поне по 4-5 месеца) WV Tiguan 2020 не мога да я сравня с Хонда но след 190 км ми шумеше като съ в лява лента и близо до мантинелата. Cupra Leon плугинхибрит и тем подобни комби естествено все едно се качвам в моя Голф 5 място има ама и тесне е. От няколко месеца съм с Cupra born пълна електричка колата е супер ама седнеш ли от заде хем има място няма преграда по средата и след 5 минути искаш да станеш понеже не е удобно.(жената казва така давам на cupra born 2 точки на Хонда 6 точки. Искам да кажа,че понякога по голямата пространство не е и по практично и комфортно. Коли бол на пазара ходи сядай, карай,мери,сравнявай и после сподели какво си взел. Мнения много всеки гледа.през своята призна и всеки го е клоняло нещо като си е избирал колата. Междудругото има багажници за тавана,вършат супер работа.
  8. Здравей. Аз така го разбирам. Искаш да купиш ти колата ,а тя даде на майкати на името? Според мене купуваш я ти слагаш транзитното номера на твое име и застраховката, после като отидеш в България просто правиш един договор за покупко продажба и все едно я продаваш на нея и това е доколкото се сещам. Имам на предвид немски договор за покупко продажба и си готов. Мисля,че няма да и а усложнения. Мога да ти пратя един примерен договор за покупко продажба на ADAC
  9. Като каза Шкода да вметна на мой приятел Шкодата му стана на "консерва" от катастрофа не беше той шофьора! След инцидента колата отива с паркинг на МВР Варна под Моста. От колата ме става нищо освен за скраб! След около половин година приключват случая и той трябва да си вземе колата и като отива на място какво да види. Колата като "консерва" само че каквото са успяли са гепали от този паркинг където има охрана. Говоря за апетча,ключове,крикове, пожарогасители и темподобни. Общо взето МВР са си харесали разни неща и си ги вземат. Искам да кажа ,че стават смешни за едни 50-100 лв. "Пази боже сляпо да прегледа"
  10. Здравей! За жалост нашата система е толкова мудно ама толкова,че човек се отказва да си търси колата. Моя личен пример. Като ми намериха откраднатата кола (уаууууу такъв кеф е нямало) и отидох да видя какво е състоянието на колата и да я позная и всичко добре само,че не можеше да се влезе вътре но както и да е. От почти 3 години се разправям с родната полиция и все едно и също слушам скоро ще ви я върнем да минат проверките.На никой ама на никой не му пука какво се случва с колата и делото просто е забравено така ще си остане. Дори с адвокат пробвах да си я върна отказаха и там едни пари на вятъра.Намерихме случайно познат който знае кои хора правят проверките по колата ( от Технически университет Варна) те просто гледат как работят уредите на крадците и те подобни и като си свършат работата и няма вече прокурора никакво основание да я задържа ,но уви не искат да я дават. Системата е направена в полза на престъпниците не в полза на жертвата. Нямаш ли хора си загубен. Значи намират колата на ход карат я двама души вътре са Номерата ,сложили са други номера и накрая няма нито виновни,нито си вземам колата. Сега пускам пак жалба до съда да ми я върнат да видим какво ще стане. Бих посъветвал колегата да си напише една молба до съда с това да освободят колата и да ти я върнат. Как може да стой колата пред някакво полицията толкова време,би трябвало да я закарат на техен паркинг докато се води следствието. Май добре една вечер я премести с 2-3 мангала без да я палиш в отсрещната улица,след няколко дена не се ли обяснят от полицията дали знаеш нещо за колата,защо е местена направо си я прибирай някъде и прави каквото искаш с нея. Нашето бива бива безхаберие ама пак пък толкова такива елементарни неща да не могат да свършат органите. Всеки гледа да си вземе заплатата и да си тръгне рано от работа и всякакви други истории. Извинявайте но за мене системата не работи и ние като граждани не полагаме достатъчно обществен натиск.
  11. Здравейте. Трудно значи се прави проба на по ниско визкозитетните масла. Не искам да го карам повече от 10000км. На 9000 км го сменям винаги. Сега ще направи малко повечко. Като цяло не исках да минавам на това Масло в смисъл визкозитетът ,но така стана. Като навъртя пак с новото масло брой километри ще пусна проба. Благодаря отново!
  12. Здравейте. 1) Автомобил – Honda Accord 8,R20A3,2.-Ivte,ръчни скорости, 2012г. 2) Масло – Ravena Oil 0w20 ECS 3) Маслен филтър –Mann W-610/6 Въздушен –HERTH+BUSS; 4) Общ пробег на автомобила –122989 км; 5) Пробег на маслото в момента на вземане на пробата -7403 км; 6) Цикъл (извънградско/градско) – 85/15; 7) Средна скорост – Незнам 8) Сезон на експлоатация – от 06.12.2022 9) Моточасове – Незнам 10) Изразходвано гориво – LPG около 680 литра и Бензин А95 около 30 литра. 11) Пробата е взета от напълно загрял двигател след 2 км. каране в градски условия(Бях карал около 160 км. Магитрално ,после спрях до магазина и след това се прибрах и взех пробата след 10 мин. изгасяне 12) Обем на налятото чисто масло при смяната – 3,7 л. 13) Доливане на масло – Около 300 мл. 15) Режим на използване:Нормален и от време на време повечко газ.Като цяло колата се кара повече за дълги преходи по Магистрали. 16) Предишно масло Ravena Oil 5w30 DXG 17) Пробата е сушена 31 часа на стайна температура(Нямаше как по рано да я сканирам) 18) . Сканирана е на скенер с разд. способност 600dpi. на офисна хартия,като капката едвам успях да я капна без да докосна(много тръсках и се надявам да е станала добра капка.Другите Капки са с докосване на Хартията) 19) Други. Още ще карам има няма 2000 км. Маслото и слагам новото което е същото и е вече във вкъщи.Предходното масло ми харесваше(нече разбирам нещо) ,но по пепоръки на форума смених маслото.Дано да е станала добра проба,че ми е много интересно как се държи маслото.
  13. Здравейте аз също преди време (ноември)сам си смянах антифриза по стъпките описани от втория пост. Така и така не се включи перката и при мене ,но като беше вече напълнила и взе сама да вкарва в изравнителния съд. Отказах се да чакам поне 30 Мин чаках и спрях. Стигнах до извода ,че може и да не се включи перката(може и да съм в жестока грешка) Още си върви колата и съм я тествал във всякакви режими за да видя дали нещо не е в ред ама всичко си е в ред.(минати приблизително 10к Км.) Колега не влизай в излишни филми с релета и датчици и там подобни,ако си сгрешил нещо бързо ще разбереш.
  14. Здравейте и аз да използвам темата на колегата. И аз съм в търсена на вариант за смяна на задните пружини(може и предните) с цел да се вдигне малко повече колата или по е да не кляка толкова (като напълня газовото+резервоара+ багаж +дете+жена+ отгоре багажника за покрива и колата си кляка) Има ли някакви пружини,че все намирам такива който я снижават с 30-35мм. Гледах има за Хонда ЦРВ но за Акорд -Комби не намирам. Ако някой е правил подобна процедура и е доволен да сподели. Попронцип си върви колата и си носи на товар ама ми се иска да е с една идея по повдигната като е натоварена.
  15. Здравейте има ли такива пружини и за Хонда Акорд 8 комби ?
×
×
  • Създай нов...