Jump to content

CCord

Фен
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

CCord last won the day on February 25

CCord had the most liked content!

Community Reputation

129 Good

About CCord

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 10/01/1964

Profile Information

 • Кара
  Акорд 7 К24А3-EX-AT 2006
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас

Contact Methods

 • Skype
  нямам

Recent Profile Visitors

1082 profile views
 1. Може да не го свързваш никъде, с него се прави само настройка така че не ти трябва да е свързан някъде константно, все пак не правиш настройка всеки ден. Като решиш да правиш настройка използвайки инструкцията там където пише че се натиска светлинния клаксон за няколко секунди и т.н. опираш кабела за същото време някъде където има плюс и слушаш звуковия сигнал както е по указание, след като свършиш с настройките изолираш края на кабелчето и го прибираш към общия сноп кабели, така че ако пак ти потрябва да регулираш и настройваш модула да свалиш изолацията и да повториш упражнението. Дано да съм го обяснил разбираемо! - Успех!
 2. На АТЕ SL 6 си е супер течност, направено по класическия метод ще ти трябва около 750 - 800 ml. имат разфасовки по 250 и 1000ml.
 3. Всичко вътре е нагоряло точно от лоша връзка и нагряване заради недобрия контакт, дори ми се вижда и поразтопено зад пластините. За мен запалката е здрава и иска добро почистване на пластините за добър контакт, лошото е че вероятно са омекнали и няма да притискат добре дори и да ги свиеш навътре, но по-добре е да пробваш преди да купуваш. Точно така беше и при моята, нагорели до черно отвътре където уж контактуват с електрода на лампата.
 4. След като ще сваляш броня най добрия вариант е да свалиш фаровете и да ги дадеш на човек да ги реновира отвсякъде. Имаше един пич от София ги прави страхотно и отвътре и отвън както искаш, кеф ти само полиране, кеф ти лакиране, ако искаш и фолио няколко вида дори и такова предпазващо от малки камъчета. Виждал съм направени фарове от него и нямат разлика от нови. А такова фолио сложих миналата година на моите и съм доволен. Ако проявиш интерес за майстора пиши на лични ще го потърся из компота че сега не го намирам, пък и да не правим реклама тук.
 5. Имах подобен проблем, след запалване свети 10-20 секунди, а понякога и 2-3 минути и изгасва. Взех че купих нова крушка и след смяната пак същото, и какво излезе? На запалката отвътре където контактува електрода на лампата има пластинки които от температурата или от механично въздействие са "разчекнати" и не контактуват добре с електрода на лампата, даже ако се загледаш ще видиш отчетлива електро корозия по въпросните пластини. Аз го оправих по следния начин: взех една клечка за уши (беше някаква немска дървена с два тампона малко по-дебела от клечка за зъби), махнат едното тампонче в единия край и го хванах на дремела (може и с винтоверта но мястото е малко), другия край с тампона го намазах с не много фина шлайфпаста и с дремела на ниски обороти и регулярни движения изшлайфах неравностите по пластините докато светнат като нови. Следва свиване на пластините една към друга за да влиза стегнато електрода на лампата в тях и след леко намазване с технически вазелин (може и без него, но в никакъв случай грес) събрах всичко. Вече една година нямам проблем. Разбира се всичко това можеш да го направиш импровизирайки но надявам се разбираш идеята на повредата и "ремонта"! Не казвам че твоята повреда е точно такава но давам насока за действия преди хвърляне на доста манги. Успех с ремонта!
 6. Според мен оня, големия "пич" от Пловдив е не толкова голям пич защото той има най-богатия набор от инфо за твоята кола, едва ли някой от форума може да разполага с неговата база данни. Друг е въпроса ако иска манги а ти не си готов да ги дадеш, или ако не знае как да поиска а му се иска, варианти в този аспект има доста и дано стигнеш до най-добрия за теб! Ако все пак някой от форума разполага с богата база данни то инфото което предлагаш е относително "постно", според мен!
 7. Според описанието на проблема аз разбирам че клатенето и вибрациите на капака се получават в задния край откъм чистачките и от страната на пасажера, Там капака се уплътнява чрез едно гумено уплътнение като лента опънато от левия калник до десния, та това уплътнение понякога се налага да бъде извадено и в някой от случаите е възможно да е забравено да се сложи или да е монтирано не точно на мястото си. Друг възможен вариант е разхлабени болтове от пантите или не добре регулиран капак след някаква интервенция по захващането му но тогава би си личало по фугите м/у капак и калници. А може и просто разбита панта в шарнирните връзки.
 8. Значи ако ще е без упътване не върши никаква работа, за каквато и да е кола. Взимай с плюсово управление (интересно но неправилно определение), япончетата се отказаха от "обратно" захранване преди повече от 20 години.
 9. Моята каляска я имам от 2 години и половина, преди това близо година търсих точно такава, с този мотор. Колкото бройки пробвах все така си палят че и по-зле, през периода пробвах и няколко бройки 8-ма серия с K24Z и същата работа. От като притежавам моята така си пали, имам почти постоянно наблюдение на още 2 такива екземпляра които са си същите. Аз лично се считам за "зелен" притежател на модела но тук има хора които са притежавали такава доста години и може да споделят впечатления дали примерно мотора като по-нов е пак така. Допускам че може да е хроничен недостатък или проблем в стартера, но така и не съм попаднал на екземпляр който да пали за по-малко от 3 секунди на студен мотор. Моята в студа е на 3-4 сек. а лятото на 2-3 сек., топла си е "чакмак", и мен ме дразни защото досега не съм имал автомобил да пали така, но пък има предимства с които превъзхожда другите.
 10. Тази медия не ми харесва точно заради про-Путиновата си ориентация но все пак мнение на един историк: https://fakti.bg/video/657752-prof-ivan-ilchev-za-fakti-nama-sased-na-rusia-koito-da-ne-e-bil-napadnat-ot-nea?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
 11. Ако някой приема този Иво Христов за НЕУТРАЛЕН 🙄 анализатор, то значи нищо не хваща от политика! - да напомня, човечеца е бил депутат в парламента от БСП и всичките му анализи са винаги в този аспект, колко са лоши всички западняци и колко много по-лоши са американците. Този човечец беше непрекъснато мъмрен защото видите ли! - бил срещу прекалено европейската ориентация на другарката Корнелия. На този човек мога да му призная майсторлъка да завоалира и шикалкави във всеки от отговорите си така че неосведомения или неориентиран човек да го приемат като велик анализатор. Ако слушателя обаче се вслуша внимателно и забрави за собствения си афинитет към руското и просъветско веднага ще забележи как всеки отговор на професора минава през руската гледна точка - примери има бол в цялото му интервю. До тук с неутралитета на посочения "анализатор' Ако някой приема тая телевизия за неутрална медия значи никога не я е гледал, или просто е от "неутралната" БСП - партията открито защитаваща малкия МУК и тайничко радваща се на руската Агресия във всякакъв аспект. Точно този Иво Христов е оня същия който изкара 80% от българския народ дебили, аз по принцип съм съгласен ама процента не е чак толкова голям вече, виждайки резултатите на БСП и Възраждане 🤑 (бе що няма емотикон с рубли? ) Много ще се зарадвам ако някой тук покаже актуален анализ на този човечец в който да казва една лоша, или наполовин лоша дума за Русия и особено Путин, давам 10 бири 😃 без майтап!!! - между другото в последно време се скъсва да хвали Китай и да ги "сгодява" с любимата му Русия.
 12. В първите си постове в темата се опитах да изложа моето мнение по въпроса с психическото състояние на самодържеца и абсолютно неадекватното му поведение в последните години. Ще се опитам да поразсъждавам "на глас" а пък ако някой се съгласи с мен добре, ако не се съгласи - пак добре! Идва малкия човек на власт с велики обещания (не знам дали са точно такива, просто разсъждавам) : 1. Русия е била велика и пак ще е велика. 2. Русия е богата и вие ще благоденствате. 3. Русия ке биде фактор №1 на международната сцена. 4. Русия има най-великата армия и никой вече няма да я заобикаля. Вероятно и много други обещания каращи хората да онемеят и останат с отворени уста, особено след безличното и безхаберно управление на пиянката женкар, но истински демократ (без ирония) Боря Елцин. До тук добре, първите избори демократични в по-голямата си степен и спечелени безапелационно, руския народ е с робска психика (почти като нас ама по-зле) и все чака някой да го оправи, все се надяват да дойде месията и те като нас. Та обещанията са доста!!! ... обещаващи и всички се радват че за няколко години (при нас бяха само 800 дни) ще цъфнат и ще вържат. Още не са минали и 100 дни след влизането му в Кремъл малкия човек вижда (той и от преди това го знае но се изненадва на мащаба) че всичките богатства на необятната земя са вече разпределени между 20 - 30 - 40 бедни момчета (обикновено бивши кадри на партията, КГБ или техни синчета) заобиколени с частни армии за охрана на заграбеното, някой от тях сключили дългосрочни договори с мафиотски групировки. В тази напрегната обстановка за малкия човек е най-важно да осигури физическото си оцеляване ако иска наистина да промени нещо, и се обръща директно към армията, създават се разни спец подразделения с благовидния претекст че ще бори организираната престъпност. И да, след година-две-три тези подразделения излизат на сцената и започват наистина да се борят с престъпниците, руския човечец е очарован - браво, молодец! ама как да разбере бедния отруден руснак и жена му, че освен с истинските престъпници тези подразделения разчистват и охраната на онези момци които разорават и черпят богатства от цялата територия на необятна Россия. Идва един момент в който всички тези вече безмерно забогатели момци притежаващи може би 80% от природните ресурси на Русия трябва все пак да оставят по някой рубла в държавата щото става лошо, оня малкия е давал обещания а без манги няма как да се случат. И започват едни пазарлъци с въпросните богати пичове кой къде по колко да заделя, къде официално къде под масата те си знаят. Някой се опъва! ще има работа с онези подразделения, ако пак не иска отива в гулаг или на оня свят. Нещата отначало потръгват, на малкия човек нищо не му липсва (във всеки аспект) но какво да прави с плебса? там разходите са големи, а и обещанията бяха големи. Ами сега!!!- няма време, мандатът изтича а по конституция не може да се кандидатира за следващ мандат и му изниква гениалната идея, да "избере" куклата която до-сега е била министър председател (абсолютно безгласна буква по конституция). И понеже народа е много доволен избира досегашния министър председател за президент (все пак е "препоръчан" от досегашния президент), няма лошо. След месец думата (парламента) избира за министър председател кой??? еееее айде сега, иска ли питане? досегашния президент, той е велик управник. Има обаче един проблееееем, по конституция управленските права на министър председателя са много ограничени и по този начин великия управник изпада в "миманса", не може да ходи по срещи с държавни глави да подписва решаващи документи, договори и т.н., абе деветата дупка на кавала. И познайте, отново гениален ход на малкия човек - да ореже правата на президента и орязаните права да ги делегира на министър председателя, кои права са орязани, кои делегирани аз не знам, само мога да фантазирам но се сещам че малкия обикаляше навсякъде а президента го виждахме колкото сега виждаме министър председателя на Русия (сигурен съм че никой не се сеща за името му!!! -не търси в гугъл), някой може да каже какво от това, демокрация! да и аз това казвам. Изтича въпросния мандат като министър председател и малкия пак ще се кандидатира за президент (по конституция няма ограничения за броя на мандатите а само за последователно кандидатиране от мандат в мандат), има право и опаляяяя пак печели, еми така е "който играй пичели, който не играй не пичели". И пак обещания и обещания обаче междувременно нещата не вървят, някой от обещаните случки не са се случили, от тази територията на която вирее и съществува всичко което има на тази планета тези хорица получават толкова че едвам кретат. Обещанието за велика сила също не се получава (всъщност им казват че вече са), нито са номер едно в глобалната икономика (а с тези ресурси трябва да са №1 от преди поне 100 години), нито армията е велика като през втората световна, абе мани не върви! И какво да прави малкия умник? ми старата изпитана практика на всички диктатори - да си измисли външен враг, като втълпи на масите колко са лоши всички около Русия и как всеки ден си мислят как да я нападнат. Масите бързо са убедени, къде насила, къде по наивност, простотия, незнание, неосведоменост, фалшива пропаганда и други утвърдени методи на руската демокрация измислена в кабинетите на старото ЧК и другите наследили я структури на които малкия човек е възпитаник и заклет последовател. И се започва - НАТО са агресори, НАТО са на нашите граници, НАТО ще ни напада ( притрябвало му на някой да превзема къща която сама се разпада), Тези са лоши, онези са още по-лоши, всички са насочили оръжие срещу нас народе, давайте да се браним! направих самолет СУ 500, Миг 350, хиперзвукови ракети, непотопяеми подводници, абе трайте сега щото на виждате ли че с тези самолети, ракети, танкове и т.н. ще се защитим от всички лоши около нас. Нищо че нямате хляб, хапвайте пасти! Дайте сега да смачкаме дрогираните и пияни бандеровци щото изтормозиха нашите братя с руски език. Простичкия народ така и не се замисля че "бандеровци" е имало и има навсякъде, дори в БГ, И в Русия има (ама те от къде да знаят като са облъчени до мозъка на костите). Лошото е че след всички простотии направени до сега, малкия човек няма ход назад, особено след последната му изцепка в Украйна където се избиват и едните и другите само за кефа на диктатора. Не можа да се усети малкия хитрец къде е границата и вече става опасен за всички около него, дори китайците го отрязаха, явно наистина е изперкал. Сигурно ще разчита на Беларус, Ким-чо или Мадуро (пък на тоя фамилията как си пасва с тази на малкия човек) Та това е моя прочит за възхода и падението на великия малък човек, само дето няма под ръка глобус да се опитам да имитирам великия Чаплин, ако се сещате! Стига приказки че ме заболяха пръстите! има още мнооого какво да се каже, не само за малкия, а и за другите преди него, малки и големи, руснаци,грузинци и т.н. Има какво да се каже и за евреите отвъд океана, има какво да се каже за всеки народ и диктатор на тази земя ама друг път ако остане време. За мен най-големи са япончетата (не заради автомобила ми), велики са, без никакви ресурси и само с труд, дисциплина и много желание стават пример за икономически, социален и технологичен възход за има-няма 30-40 години. От тях трябва да се учат всички. Лека нощ на всички Хонда маняци! Бог да ви пази! Да пази България и българите!
 13. Е то е ясно зад кое мнение прозира огромна доза щастие от "бързия" напредък на руските войски и "безуспешната" съпротива на украинците, освен това съм цитирал това мнение, не се отнася за теб.
 14. Опорката за "настъплението на САЩ" е смешна човече! помисли малко!! - ако всички тези страни присъединили се към НАТО не знаеха каква опасност ги очаква от изток нямаше да го направят ДОБРОВОЛНО, повтарям без да "крещя" ДОБРОВОЛНО!!!. Помисли защо сега Швеция и Финландия правят запитване за членство в НАТО! може би САЩ настъпва нали! Не бързай да се радваш на "напредъка" на руските войски, истината тепърва ще се разбере но се чудя тогава какво ще предизвика щастие в душите на хора като теб, радващи се на чуждото нещастие. И да, война си е, ако изобщо в твоята душа има определение за тази дума, след като се виждат жертвите и хилядите бежанци, друго определение не може да има.
 15. Така е, но не е единствена, да започвам ли да изброявам много по-велики империи? да казвам ли че почти всички тези империи през 20-ти век дадоха правото на своите доминиони да се самоопределят, еманципират, и развиват абсолютно самостоятелно - просто се отчитат реалностите на времето, роби вече няма. А къде е Русия във времето? риторичен въпрос- ми в началото на 19 век, нито десетилетие напредък от тази епоха. Лошото е че на тази територия (грубо казано) никога не са виждали и вкусвали демокрация, а нейните владетели не са позволявали демократични ценности да се развиват ( моля без обяснения на тема какво е демокрация! опорките тук са известни) , та в момента в Русия има пълно информационно манипулиране по всички медии, с изключение на големите градове (където все още има интернет) цялата останала територия се облъчва с невярна и лъжлива информация от режима на КГБ. Живял съм там и народопсихологията, както и интервенцията върху нея е имплантирана дълбоко в манталитета им. Това е най-точния отговор на въпроса защо и народа е виновен, косвено, но все пак виновен, и то без да разбира че това е за негова сметка. Голяма част от този народ дори не се е научил да мисли самостоятелно. Относно парите - не говорим за тяхната потребност за нормално битие на социума, а за злоупотребата им в геополитическа и стратегическа посока! И аз за това говоря, но гледната точна на социума се формира точно от битовата потребност на парите, а не от геополитическата им употреба, а стратегическия интерес и стремеж към тях си е присъщ на всяка една страна желаеща да удовлетвори исканията на същия този социум. А клишето че скромността краси човека а бедността го обогатява отдавна се изпразни от съдържание, поне за мислещия човек.
×
×
 • Create New...