Jump to content

CCord

Фен
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

CCord last won the day on December 23 2019

CCord had the most liked content!

Community Reputation

24 Neutral

About CCord

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 10/01/1964

Contact Methods

 • Skype
  нямам

Profile Information

 • Кара
  Акорд 7 К24А3-EX-AT
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас

Recent Profile Visitors

150 profile views
 1. От до тук написаното (поне от мен) ако не става ясно в кой случай кой е с предимство няма смисъл да отговарям. Ако червения иска да напусне пътя с предимство е без предимство, ако продължава по пътя с предимство е с предимство при положение че синия прави обратен завой и траекториите им се пресичат.
 2. Няма бягане, то е видимо че и ти интерпретираш. Тук нещата са въпрос на тълкуване на написаното в нормативните актове. Въпросът е в това че ти го разбираш така аз го разбирам по друг начин (посочения казус де), и съм прав за себе си, а може би и за мнозинството. ПП нямам време да се ровя в закони и правилници сега, но въпросът с различните разбирания на написаното и прочетеното там си остава.
 3. И аз не мога да се съглася с твоите аргументи. Правилото за дясностоящия в тази ситуация важи ако имат конфликтна точка при напускане на пътя с предимство от единия, в случая червения. При оставане на пътя с предимство това правило за кой се отнася при положение че левия мигач не указва категорично обратен завой? пък и да излезе водача на синия автомобил и да ръкомаха за указване на обратния завой какво от това? Ако на равнозначен път два автомобила правят маневри то завиващия надясно има предимство пред завиващия наляво и завиващия в обратна посока, така става ли без изправяне на завоя?
 4. Добре, ще се опитам по друг начин да го обясня, правилото за дясностоящия при тези кръстовища важи само ако червения иска да продължи направо или наляво, т.е. да излиза от пътя с предимство, дори ако завива в обратна посока се счита че излиза от пътя с предимство. В този аспект с предимство е синия. Същото правило важи и за аналогична ситуация но за другите два пътя, тези без предимство. Това правило се прилага и за нерегулирано кръстовище. Има такова правило защото се предполага че има конфликтна точка м/у участниците в движението при продължение на движението в права посока (само при този вид кръстовища). Това че ти си приел левия мигач за знак за обратен завой е вече въпрос на фантазия при положение че естествения му път е наляво, ако моята фантазия е по развита може да допусна че ще мине под мен или над мен завивайки на обратно. Карайки и двамата по пътя с предимство, то правото да се възползва от предимството има червения автомобил защото синия извършва маневра която предизвиква конфликт с червения който не извършва маневра а завой следващ същия този път с предимство. За да си го обясниш опитай се да "изправиш" пътя и тогава кажи кой ще е с предимство.
 5. Много е лесно, той просто не променя положението си спрямо пътя и следва естественото му продължение. Дали надясно, наляво или направо продължава пътя с предимство той не се отклонява от него, няма маневра. Маневра ще е ако искаш да излезеш от пътя по който караш, или от лентата по която караш, например изпреварване, престрояване, спиране, излизане от пътя и т.н. Ако приемем че ситуацията която се обсъжда е на прав път и червения автомобил просто си продължава по правия път с предимство маневра ли е?
 6. Колега а ти сигурен ли си че ако управляваш червения автомобил ще разбереш намерението на синия автомобил да прави обратен завой само по левия мигач? сигурен съм че ще си продължиш по пътя вдясно! защо - всички се сещат (приема се че двата автомобила пристигат на мястото едновременно) Разбира се че червения не прави маневра, това че си продължава по пътя без изменение на положението си спрямо същия следвайки очертанията на същия не е маневра, не променя положението си и спрямо останалите участници в движението ако се приеме че си продължава по пътя. Единствения който прави маневра в смисъла на определението за такава е завиващия в обратна посока. Много интересен ще стане казуса ако след червения има още няколко следващи го, зелени например.
 7. Явно не разбираш какво е маневра. Прочети го внимателно и тогава пак пиши! с две думи - правещия маневра осигурява предимство на не правещите такава.
 8. Синият автомобил извършва маневра (прочетете внимателно определението за маневра) и поради този факт е без предимство пред червения при така показаната ситуация. Тук правилото за дясностоящия ще важи при положение че червения напуска пътя с предимство, т.е. ако продължава направо или завива наляво, той обаче си продължава по пътя с предимство без да извършва маневра. Аз искам да задам няколко въпроса на всички които са се включили: 1. При показаната ситуация задължени ли са водачите на показаните ППС да включат светлинен сигнал (мигач) преди навлизане в кръстовището? - много водачи не знаят че при такива кръстовища са длъжни да укажат посоката в която ще продължават. 2. Ако са длъжни какъв сигнал трябва да подаде синия автомобил така че водачът на червения да разбере че има намерение за обратен завой? 3. Нормално ли е водача на червения автомобил ако види подаден ляв "мигач" от синия автомобил да приеме че същия ще продължи по пътя с предимство а не с обратен завой? И като заключение от мен - след като синия автомобил извършва маневра (моля прочетете внимателно определението за маневра) той е длъжен да осигури предимство на останалите които не извършват такава, в случая червения. Завиването в обратна посока е една от най-рисковите маневри и е позволена само на места указани със знак.
 9. Поцинковането си е електрохимичен процес (електролиза), по същество това което показва руснака е донякъде вярно но, първо детайла трябва да е идеално чист както от ръжда така и химически неутрализиран (да няма соли, масла и други замърсители) освен това трябва да се направи дълбочинно. Прави се във вани и процеса продължава доста повече време, освен това процеса на неутрализация е много точен за да не започне обратна реакция т.е. корозия от неутрализатора. Точно това което прави руснака не съм го пробвал но съм пробвал преди доста години в съд с чист цинк и то в условия близки до идеалните и резултата е половинчат. Давам ти пример от практиката с който съм се сблъсквал - преди години когато акумулаторите си бяха с капачки е се обслужваха имаше не малко случаи на протекла киселина върху ламарините на колата. Естествено започва агресивна корозия заради пълзящи утечки (електролиза) и единственото противодействие е обилно измиване на киселината с вода, Ако пробваш да неутрализираш киселината със сода резултатът е още по дълбока и прогресивна корозия защото се получават соли които са много по-добър електролит. Киселината първо се измива обилно с вода, след това се неутрализира с основа и отново обилно измиване с вода и някакъв неутрален сапун/шампоан за идеално измиване на химията която си приложил.
 10. Изобщо не те съветвам да го пробваш, само след два месеца ще установиш че на "обработеното" петно ръждата е два пъти по-дълбока и оригиналната боя около него е повдигната и готова да падне. Руснаците са царе на снимането на клипове и даването на акъли но в 80% от случаите става въпрос за пълни глупости. Много по-лесно и качествено ще се получи с хубав преобразувател на ръжда, примерно на ВЮРТ.
 11. Много е спорно обаче кой ще участва в тоя диспут, нали се сещаш че ако се съберат само преподаватели от УНСС като горе споменатите и други популисти нещата ще отидат в коша, поне за мен. Сега на сцената излиза и друг корифей на политическата мисъл, еле пък тоя какви ще ги мъдри не.ам думи.
 12. При сегашните условия, валутен борд и фиксиран курс всички ние носим в джобовете си евро, само че нарисувано и надписано по друг начин и го наричаме лев защото така е по закон. Друг щеше да е въпроса ако едно от тези две условия отсъстваше, тогава можеше да се говори за независим и истински лев. Просто този факт някои хора не могат да го разберат, други не искат да го разберат а трети не го приемат. За обикновения човек директната полза няма да е кой знае каква и освен големия проблем с табелките в магазините и закръглянето на цените в началото, друго не виждам какво ще се промени освен смяната на купюрите в джоба. Когато обаче 50% от търговския баланс е насочен към евро зоната и по презумпция се надяваш да постигнеш по-големи резултати в тази насока е добре да улесниш всички които участват в тази размяна на купюри, включително и теб с твоите 75лв. А за големите фирми и износители дали става въпрос за 75лв? и това са пари на вятъра при запазване на сегашния статут на лева.
 13. На въпроса с въпрос: а повече пари ли ще има в джоба ако си остане с 10-е лева? дали ще се казва евро или лев все тая. Считай го като една деноминация по курс 1,9585. Същите стонове и вопли имаше през 98 - 99-та година когато трябваше да се случи деноминацията на лева, ама ще си изгубим спестяванията, ама парите в банката ще намалеят наполовина, даже умни глави казваха че директно ще обеднеем защото сега имаме 1000 лв а утре 1 лев. Бабите се спукаха да си прибират паричките в буркани. Не мога да разбера тази любов към лева патриотизъм ли е, наивизъм ли е или просто слушане на телевизионни лекции от мастити "икономисти" като Дуранкиев и Гечев.
 14. В Гърция големия проблем се състоеше в това че дълги години са лъгали ЕЦБ за всичко, растеж, БВП, приходи, разходи, надути бюджети и т.н. и т.н., абе византийски номера. Същите номерца са опитвали и донякъде сполучили италианците, португалците и в много по-малка степен испанците, южняшки темперамент какво да се прави. След тази криза са приети много строги правила за банковия и валутен надзор в ЕС, всичко се следи изкъсо, и то не от българи и гърци слава Богу! Сега ние, както и Стив Ханке ревем че трябвало да не излизаме от валутен борд защото видиш ли! той бил гаранция за финансова дисциплина. Ако имаме дупе естествения път е да излезем от валутен борд за да разберем колко струваме, не го правим обаче защото тези които трябва да го направят (политиците) сами знаят че не стават за нищо, особено червените, тъмно-червените и баце, винаги са готови да издухат всичко за популизъм и демагогия. Ако финансовите ни показатели са наистина такива каквито се обявяват при липса на валутен борд лева трябва да е поскъпнал поне с 3-4% което грубо е около 1,87 за евро. В Чехия и Полша се случва точно това но там доколкото знам няма останали празноглави комунисти да сеят популизъм редовно. Та за еврото, ми ние и без това сме го приели като официална валута само че заобиколно през валутен борд и фиксиран курс, защо да не следваме естествения ход на нещата а да продължаваме да губим от превалутиране? губим и като граждани и като бизнес и като елементарна търговия дори. От тази непрекъсната обмяна на валути печелят само банките.
 15. Не знам защо при теб така се получава, при моята веднъж като изключа климатика от "АС" колкото и паления и изгасяния на двигателя да имам винаги си тръгва от позицията в която е бил последно, т.е. с изключен климатик. Никога не го изключвам от "OFF" и оставям вентилатора на първо ниво, така си го и карам освен ако не искам да затопли по-бързо но там си играя само с бутоните за вентилатора. ПП - никога не карам на "AUTO" - може би тук е "ключа за бараката", има вариант да си оставил настройка с обдухване на предно стъкло.
×
×
 • Create New...