Jump to content

CCord

Фен
  • Мнения

    277
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    7

CCord last won the day on Април 3

CCord had the most liked content!

Обществена Репутация

226 Good

Относно CCord

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Акорд 7 К24А3-EX-AT 2006
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Бургас

Contact Methods

  • Skype
    нямам

Последни посетители

2307 профилни разглеждания
  1. Спокойно, ако е над половината винаги ще си показва коректно след всяко палене. Ако много те дразни отивай при газаджия да ти сложи емулатор и ще се радваш на коректни показания след всяко палене дори и под половин резервоар. Имаше тема за емулатор някъде из форума, потърси я.
  2. По всички схеми които съм разглеждал на Акорд 8 бензин (за дизел не съм гледал) вентилаторите за радиатора са двустепенни, при 1-ва степен двата вентилатора се включват последователно и работят почти на половин обороти, при 2-ра степен двата вентилатора работят в паралел и на макс. Включен ли е климатика работят на 2-ра степен. Съвсем опростено предвид простия радиатор и самата структура на подвеждането на охлаждащия въздух към него, която е еднаква на всички "японци" На Акорд 7 няма степени, там е само на макс.
  3. Здравейте господин Цонев! Може ли да се намери оригинален филтър за автоматична скоростна кутия на Мазда6 2.0 2006 год. само по вин номер, защото имам само него, други данни не знам? VIN - JMZGY19F761411194 Ако може да се намери моля за цена и приблизителен срок на доставка! Благодаря предварително! Отговора ако може на лични!
  4. Регулирах клапаните на Джаз-ката на сина, голямо потъване на изпускателните клапани и почти никакво мърдане на смукателните. Двигател L13 A1, регулирани преди почти 2 години, веднага след това е монтирана газова уредба, регулирането е направено лично от мен и е на стойности 0.30 за изпускателни и 0,18 за смукателни. След изминати 48000 км. 70% извънградско и 30% градско, измерена хлабина на изпускателни преди регулирането 1-ви цилиндър - едвам напъхах 0,08 пластина, 0,05 влизаше спокойно 3-ти - 0,12 4-ти - 0,10 2-ри - 0,08 Смукателни не бяха мръднали с изключение на 3-ти цилиндър където се наложи лека корекция от 0,15 на 0,18. Сега всичко е установено на 0,30 и 0,18, смятам следващата проверка да я направя на 30 - 35 хилки че както се вижда газта доста зле (според мен) влияе на малките клапанчета. Ако може някой спец да каже нормално ли е такова "потъване" на изпускателните за този мотор, също дали е в подобни граници при каране само на бензин.
  5. Мога да ти препоръчам само като ходиш в сервиз да е фирмен, обстойна диагностика че филма с хондовия хибрид е голям, и дано попаднеш на точен човек и да разбира какво прави. Един въпрос: защо си купувате хибрид на 300000км? и никой ли не ви каза че хибридът на хонда е таралеж в гащите, и то сериозен, с големи бодли. Успех все пак и да излезе "малкия дявол"!
  6. Ако искаш да димираш (да свети по-слабо) лед лампата не става с модул, ако искаш да ти свети на 100% просто трябва да избереш модул който подлежи на регулиране и да му избереш функцията за палене и гасене при 100%.
  7. Здрасти и от мен! Моята поръчка е: линк https://ato24.de/en/honda-psf-0-354-l.html вид и количество HONDA PSF - 1 x 0,354L линк https://ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html вид и количество HONDA ATF-DW1 - 3 x 0,946L стойност на поръчката (1х6,99) х 2,15 - 15,03 (3х14,99) х 2,15 -96,68 15,03 + 96,68 - 111,71 начин на плащане - наложен платеж, подробности на лични
  8. Да отбележа че халогените и вечер не се ползват, тяхното предназначение е да помагат САМО при силно намалена видимост, като гъста мъгла, силен снеговалеж или силен дъжд. При нормална пътна обстановка е забранено използването им както през деня така и през нощта. Халогенът не е ...... ХАЛОГЕН, той се нарича фар за мъгла и е със същото предназначение като задния фар за мъгла. Писна ми от включени халогени срещу мен в ясна и хубава вечер, няма да се свършат малоумниците които си мислят че халогените им осветяват по-добре пътя и компенсират кирливите им фарове. И малко по темата, каквито и крушки да сложиш ще имаш проблем с катаджиите ако ти светят фаровете за мъгла, ако дългите ти са с халогенни лампи можеш да ползваш DRL модул и да ги направиш дневни с намален интензитет на 25 или 30%.
  9. Вероятно новата мултимедия не ти захранва коректно оригиналния усилвател, или при свързването на мултимедията нещо е объркано и не му отива захранване.
  10. С ремонта на помпата трябва да извадиш и измиеш казанчето че вътре на дъното е ужас, след това си монтираш всичко, закачаш ремъка и започва процедурата по смяна на маслото. Както е изваден входящия/връщащ (който стои по-високо) маркуч от казанчето го удължаваш и насочваш в празно шише, най-добре 2 литра. след това запушваш добре горния отвор на казанчето където е бил въпросния връщащ маркуч, за да можеш да напълниш казанчето с ново масло почти до горе но не и до ръба на капачката а един пръст по-долу. Палиш мотора и веднага въртиш вляво и дясно като това става на празен ход и следиш да не се изпразни казанчето, като тръгне да свършва гасиш мотора и пак доливаш казанчето с масло до горе. И така докато ти изхвърли малко чисто масло във шишето което събира старото масло. Започне ли да излиза чисто масло спираш процедурата и възстановяваш маркуча където трябва да е на казанчето след което доливаш масло до оказаното ниво на MAX. За цялата процедура трябва около 1 - 1,1 литър масло. Това е всичко, успех.
  11. Това < ПО-ВЕЧЕ > от много четене ли го научи? аз не говоря а пиша. Пак ти "казвам" - Нямам нужда да познавам такива индивиди като теб, голословни професОри колкото щеш, писането и въпросите ти го показват. Повече с теб няма да се занимавам, можеш да се радваш спокойно на палачорското си свързване и на това че си чел "много".
  12. Стана ми ясно какъв си и няма нужда да те познавам, и понеже не се интересуваш си взел пиклив модул и си го свързал по най-смотания начин. В кутията с предпазители има поне две места от които можеш да вземеш плюс след контакт но нали си всезнайко го свързваш на дебитомера, дерзай и се имай за умен!
  13. Не ми обяснявай за DRL модули защото съм слагал толкова, колкото не можеш да предположиш, и то на всякакви талиги. Няма класове при модулите, има хубави и качествени, и евтини боклуци. Всеки добър модул има извод на който се свързва плюс след контакт, от там модула разбира че трябва да включи дневните. Ако твоят модул включва светлините без да е свързан този извод, то значи е от евтините боклуци. Модула по възможност се захранва след ELD сензора за да се следи консумацията на тока и на дневните светлини. Това че не ти зарежда акумулатора след включени изброените консуматори значи че имаш проблем в ELD модула, там колебанията от 1 - 2 десети от волта са от голямо значение. Само ще ти кажа че при изправен ELD модул след товар от 2-3 А започва да зарежда, смятай го сам при какви консуматори ще се случи това. И ELD модула изобщо не се "интересува" колко зареден или разреден е акумулатора, той следи колко ток "харчи" колата и при над определени стойности започва заряд. А колко е зареден акумулатора се следи от ЕКУ-то което регулира заряда чрез възбуждането на алтернатора.
  14. Колега не откриваш Америка, отдавна на нашия пазар има DRL модули които не изключват дори и напрежението да падне до 10,5 волта ако работи двигателя, първите модули които се пуснаха бяха като този който описваш, пуска от 13,2 и изключва под 12.3-5. Просто си сложил неправилния модул. А за това че понякога алтернатора не зарежда пробвайте да включите вентилатора на парното на най-ниска степен и ще ахнете, включен ли е зарежда винаги, тествано на 3 автомобила Хонда Акорд 7-ма генерация, изключен ли е вентилатора след минути изчезва зареждането.
  15. Срещу пандата от другата страна на улицата има магазин за озвучителни тела, точно с това се занимават. От там съм взимал адаптери, не за Хонда но имаха всякакви, преди 4-5 години беше това. А тонколони и говорители бол, колкото искаш и всякакви модели и размери. На Сан Стефано под у-ще Васил Априлов също има магазин за озвучителни тела, и там съм виждал адаптери.
×
×
  • Създай нов...