Jump to content

AzSum

Фен
  • Мнения

    454
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Всичко публикувано от AzSum

  1. @Plamen_Honda тръгвам и аз по твоя път Вчера ми отказа лостчето за облегалката на единичната облегалка. Явно им е слабо място на модела. За щастие е първото нещо, което се чупи в колата. СЕга трябва да намеря време и нерви, че не съм от най-сръчните
  2. Едва ли чукането ще се промени, но пробвай Ravenol DXG 5W30. Между другото и при мен много бързо става черно на цвят. Но по-добре,че с тая смотана жълта щека не мога да проверя колко ми е нивото
  3. Да разбирам ли, че Ravenol може би с цел по-висока печалба са понижили качеството на DXG напоследък?
  4. Много време не бях влизал в темата и реших да опресня информацията си. @Митко Йотов, но аз с моя R20A9 точно @dandilov ми препоръча 5W30 (по-конкретно Ravenol DXG 5W30) ,а не 0W30 (за което съм му благодарен) и съм много доволен от маслото. Нямам задълбочени познания, но вече 4 години с това масло не мърда и грам нивото, оборотите са равномерни и ми изглеждат наред нещата. Карам 60/40% градско/междуградско и сменям на 8-900 км. Не мисля да го сменям с друг визкозитет въпреки, че Бултрако са й ръгали 5W40 от варела докато е била гарнционна.
  5. Мен адски ме дразни смяната на летни и зимни гуми особено напоследък, понеже плащам и по 80 лв., т.е. 160 на година. Много съм умувал дали да мина на всесезонни. Винаги ме е спирал момента в който ще се наложи веднъж да нагазя в някакъв сняг и това ме плаши. Как се държат гумите да кажем по зимно насочените ?Респективно пък лятото какво би се случило при аквапланинг или др.? И ако трябва да ги въртя на 10к понеже нямам гараж пак трябва да посещавам гумаджия, т.е. не се ли губи смисъла им?
  6. Имай предвид,че мириса на безнин в масло си го има и в нормалните бензинови двигатели. Това обаче не означава,че се смесва бензин с масло. Не приемай миризмата за доказателство, че смесва бензин с масло. Този проблем е валиден за 5та генерация, а не 4-та. Ако купуваш кола от Сверна Америка провери дали има проблем с VTC актюатора. Европейките нямат този проблем. Успех!
  7. Върнах заводските, разреших му да инсталира от неизвестни източници и въпреки това бутона който излиза за инсталиране е сив и неактивен. Колебая се за тоя даунгрейд понеже чета,че ако по някааква причина нещо се скапе или спреш процеса заради нещо губиш цялата мултимедия. Някой правил ли го е?
  8. Пробвах отново стъпките, но бутона за инсталиране на ES File explorer от флашката стои сив и неактивен. Вероятно трябва да се даунгрейдва андроида, но там вече може би ще изгубя Гармин-а. Да разбирам ли,че при теб се инсталира без даунгрейд до RC6?
  9. Никак не ме разочароваш. Напротив - радвам се за теб Имаш ли фабричен Garmin на мултимедията? За да е по-полезно за всички ще се радвам да споделиш стъпка по стъпка какво направи, за да се случи това.
  10. Този файл от cmdroid вече се казва HR-V и потребители под клипа(има го в тубата) споделят,че вече не работи за CR_V. Отделно за коли с фабрична навигация не работи. Ако успееш по някакъв начин ще се радвам да споделиш положителен резултат.
  11. Не само Waze, нищо не можеш да инсталираш на оригиналната. Изчетох интернета и няма начин. Единствено има едни хакове за които има клипове, но дори и те не работят ако колата има фабрична навигация като мен. Аз се отказах. Дори и дисплея на телефона не мога да свържа с мултимедията.
  12. Не знам дали приемаш съвет, но с флуидите не прави компромис. Настоявай да са оригинални на Хонда, пък дори и антифриза бих казал.
  13. Между другото майстора(беше 20 години в оторизирания сервиз и съм му виждал диплома от workshop-и на Хонда, но вече си направи сервиз и се отдели) каза, че няма смисъл да ми взема парите за оригиналния филтър ,който струваше двойно и ми предложи афтърмаркет, който каза, че слага на други Хонди около 10 години. Той също има CRV, но единичка. Така, че може би няма смисъл и ти да вземаш оригинален. Относно свещите и филтъра каза нещо от рода: "Реално ти може да караш и до 150 000 км и да нямаш проблем, но вече е време да се сменят". Така,че не е фрапантно малко да изчакаш ако не си готов сега, но в един момент ще се наложи. А ако се случи на път ще е неприятно.
  14. Горивния филтър да е вечен? Няма как да се съглася Виж приложената таблица. Аз ходих още на 80к , но в оторизирания сервиз тогава на Хонда каза, че е твърде рано, нищо че така пише в книжката. Инак самия филтър е бял на цвят, но вътре зад пластмасата беше черно. Предполагам някакви отлагания или нещо подобно идващо от бензина. Дори и да не са стиганти заложените километри годините също са фактор. Надявам се да съм бил полезен.
  15. Да, вътре е .Друг няма. Беше черен. Може би не е зле да се сменя и по-рано макар да не съм имал проблеми.
  16. Отговора е да,има филтър на автомата. Смених го при обслужването преди 2 месеца и самия филтър струваше около 40 лв. Между другото това е най-голямото обслужване в историята на колата , което се прави на 120К, но аз го направих на 112К. Пистовия ремък го смених още на 80К когато регулирах клапаните. Беше здрав, но имаше няколко пукнатини и реших. По спомен бе около 70 лв. Прилагам и снимка какво смених и на каква цена. Малко по-късно смених и горивния филтър. Цена с монтаж 230 лв. Говорих с майстора и ми стана интересно,че аналогичното обслужване при AUDI Q5 би струвало около 4 000 лева, а CRV4 с моето ниво на обородуване и Q5 са в един клас. Тоест ако ще плащам 4 пъти по-евтина поддръжка ще си трая с по-бавната Хондичка
  17. Привет, при мен не иска код, а сама си я намира. Обаче ние сме със CRV 4, а ти говориш за Civic. Не знам дали има значение.
  18. Ще използвам темата за подобен въпрос. От време на време имам шум сякаш от към предно дясно колело. Появява се много рядко в първите няколко метра когато потеглям. След това в движение го няма. Не се и появява всеки път. Трудно ми е да го пресъздам, но сякаш като задържане на накладка или нещо скърцащо и за кратко. Преди имах от време на време един много зловещ шум от тая област, но се оказаха пластините защото предните накладки бяха за смяна. Смених ги и се оправи. От тогава минаха около 2 години и около 20-25 000 км. Накладките не са свършили.И според мен звука е друг. Колата е на 112 000 км и 2015.После се зачудих да не е задния диференциал ,но звука сякаш не се влияе от това дали съм завъртял волана, а и смених маслото на дифа. Преди 2 седмици направих голямото обслужване на колата, като всички течности са оригинални: - масло и филтър АТ - масло заден диференциал -спирачна течност -свещи -горивен филтър Звука пак се появява веднъж на няколко потегляния и в движение го няма. Кофти е,че не мога да го демонстрирам в сервиза, понеже рядко се случва. Ще съм благодарен ако споделите предположения!
  19. Понеже и аз съм от троловете реших да ти кажа :"Не се връзвай на хора, които не познаваш - живота е кратък". Моля те да пишеш, защото тук във форума има много полезни мнения и съвети и липсва хейта. Споделяме си опит и други полезни неща. За разлика от ФБ страницата. Там е кошмарно и никога не бих писал.
  20. Според мен е от кутията, но не мисля ,че е проблем. А освен смяната на маслото на АТ трябва да се смени и филтър на кутията.
  21. Няколко пъти имах подобно усещане и сякаш беше след спускане по наклон и без да давам газ и после тръгвам по равно ,но не подавам рязко газ. Така сякаш колата бе във високи предавки и леко претрисаше. Опресних маслото и вече не съм забелязал подобен случай. Имай предвид,че колата бе на 110к, а първото опресняване трябваше да е на 120к. Опресняването на маслото ти е най-лесното с което може да започнеш.
  22. Леко да събудя темата. Вчера опресних маслото на колата, но звука остана. Вече 4 години и около 40 000 км е при мен. Звука го има, но няма проблеми с АТ.
  23. На Хондата -не. Имах обаче този проблем със служебна кола. Когато я мият на автомивка служителите там "забиват" коляно в седалката, за да се въртят и стигнат някои места в колата да забършат. Датчика в седалката е тънка мрежа и понякога с коляното я разкъсват и се получи това, което е при теб. Виждам,че си в от Хасково. Там мисля "Кука" може да ти изолират датчика, за д ане те дразни. От тогава сам си мия колата.
  24. Напълно съм съгласен с @Bizzito При Хонда на щеката не пише , но при други коли разликата между мин и макс на щеката е 1 Л. При смяна на маслото на 4-та генерация , ако не ти гори масло сменяш около 3,8 л, т.е. сипвайки 400 мл ти си добавил малко над 10% имайки предвид, че ти е било на мин. Но аз също мих сменил малко по-рано маслото особено ако караш предимно градско.
  25. Всеки си има своята истина.Това е малко като кокошката и яйцето. Ти сам изброяваш плюсове и минуси. От 2002 съм имал винаги бензинов личен автомобил и служебен дизелов., т.е. имам наблюдения и върху двете. Ако е нов, то дизела има резон. Понеже вероятно ще попаднеш на кола навъртяла много километри( а голяма вероятност и да са връщани) аз бих се притеснявал да взема 13-15 годишен дизел на поне 250 000 км. което в комбинация с калпавата нафта в БГ би смущавало съня ми. При 2 еднакво стари автомобила със същия пробег за мен бензина е далеч по-безпроблемен и дурако устойчив.Нека обаче крайното решение си бъде твое, за да може при проблем да се сърдиш на този дето гледа от огледалото
×
×
  • Създай нов...