Jump to content

vladimir8507

Фен
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

8 Neutral

Относно vladimir8507

  • Ранг
    Владимир8507

Profile Information

  • Кара
    CR-V 1999
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    ВАРНА

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Здравейте, И двата стопа в задната броня вече са счупени и се налага да им се обърне внимание. По моргите няма. В родното интернет пространство се продават между 100 и 150лв за брой (общо 200-300лв за двата). В АлиЕкспрес са по 180лв комплекта. И в двата случая това са неоправдано много пари за нещо, което най-вероятно ще претърпи повторна щета. Ще бъда благодарен, ако някой сподели опит как е разрешил проблема. Обмислях вариант направо да сменя бронята с такава от 128к.с., където изобщо няма отвори за въпросните стопове. Ще трябва обаче да минавам и през газаджиите, за изместване на отвора за пълнене на пропан-бутан, а не ми се занимава. Хрумна ми и да ги заменя със стопове от друг модел/марка автомобил, но не се сещам за нищо съвместимо.
  2. Така си е, повечето от тези автомобили вече минават четвърт век :) Аз съм ползвал две марки от въпросната гарнитура. Елринг и Виктор Рейнц. Елдринга текна веднага, с Виктор Рейнц три години нямаше теч, но в крайна сметка също се предаде. От пластмасовата тапа също имах теч - смених О-пръстена с нов, закупен за стотинки от магазин за уплътнения. Издъжа 2-3 години, след което отново текна.
  3. Кардам или Кубрат си остави ръцете ? Двама различни ханове са това
  4. Само да допълня, че и аз не смених сегментите.
  5. Здравейте колеги, Карданът ми се нуждае от ремонт - двете кръстати карета са разбити, особено предното. При ниска скорост, предницата играе кючек. Ако някой има опит, моля да препоръча специализиран сервиз, от който е останал доволен. Населеното място е без значение, ще го пращам с куриер.
  6. Колега, оправи ли проблема? При мен се получи абсолютно същия резултат преди 3 години, след ремонт на глава и смяна на клапани. За да не се мъчиш излишно, ще ти споделя моя опит и как го разреших. Първоначално бях сложил гумички Elring, че "били най-хубави". От същата марка и гарнитура за капака на главата. Първо тя протече като стара лейка, а разхода на масло беше близо 700мл на 1000км, при все, че преди ремонта на главата, тази кола на пипаше изобщо маслото. Смених отново гумичките, като този път сложих Victor Reinz. Разходът на масло спадна,но първоначално не изчезна напълно. След около още 5хил км обаче спря изобщо да пипа масло. От тогава вече съм правил три смени на масло, като за 10 000км спада от максимума, на средата между минимума и максимума. Слагам Q8 5W40 Междувременно обаче, по въпроса се изказаха всякакви майстори, специалисти по Хонда, самураи и шогуни: "Te хондите така си харчели нормално масло", "Хонда не била кола за пропан-бутан", "Скапвали сме ги тия коли с газовите уредби", "От високата температура на газта, цилиндрите си променяли формата и ставали като бурета", "Нищо не ставало от този двигател вече" и т.н. Така че, ако все още не си се оправил, слагай едни гумички Victor Reinz и потърпи още няколко хиляди километра. Твърде вероятно е нещата да се оправят и при теб по същия начин.
  7. Виж по моргите. Преди това обаче хубаво разгледай твоят радиатор какъв е, защото има разлика в моделите. При мен (147 к.с. / 1999г) оригиналният беше алуминиев. Бях намерил месингов, от 128кс, като джамбазинът се кълнеше, че ще пасне - бил продал много такива. Е, не пасна, та купих друг, алуминиев - втора употреба, но в отлично състояние.
  8. 400км с автомобил, на който железата му светят в червено? Аз не бих. Ако все пак тръгнеш, вземи за всеки случай някоя друга пържолка - да ги пекнеш на двигателя, докато чакаш пътната помощ
  9. Това го направих преди две години и разреших проблема с пролетните и летните дъждове. През зимата обаче, когато е по-студено, силиконът се свива и отваря пролуки, откъдето отново влиза вода, макар и по-малко.
  10. При мен ситуацията е същата. Данакът за Евро 2 и без евро категория е един и същ. Не си губи времето. Друг е въпросът, защо CR-V '99та година на пропан-бутан го водят по-замърсяващо (и съответно с по-висок данък) от някоя нафтова печка 2008г.
  11. От опит мога да ти кажа, че ако е делкото, ще ти излезе по-евтино да си ремонтираш твоето, отколкото да купуваш "ново" втора употреба. И по-сигурно, щото не знаеш "новото" в какво състояние е. Проблемът е, че на много "майстори" не им се занимава да го отварят и ремонтират и затова съветват клиентите да си намери готово работещо. Джамбазите по моргите спекулират с цените, защото го знаят това нещо. При мен бяха заминали комутатора и бобината. Освен тях, смених и палеца. Така и така ще го отваряш - сменяй вътре всичко, да ти е мирна главата. Частите излизат общо не повече от 100лв. И проверете състоянието на свещите и кабелите!
  12. Здравейте колеги, От няколко години притежавам CRV RD I, от което съм много доволен и вече познавам до мозъка на костите. Сега искам да взема и още един малък автомобил, като съм се спрял на HONDA JAZZ 1-ва генерация. В този форум обаче не откривам тема с обичайни технически проблеми, а не знам твърде много за модела Ще бъда благодарен ако споделите опит и знания или връзки към полезни теми относно: * За какво трябва да внимавам при избора на JAZZ * Кой е най-успешния бензинов двигател и защо * Особености при поддръжката на автомобила * Всичко друго, което се сетите
  13. Точно с такива корморани карам вече четвърто лято и не ми създават никакви грижи. Колата се държи стабилно на пътя и не са ми правили балони, въпреки че се е случвало да вляза в дупки. С две думи - за тия пари не съжалявам за покупката си. Не мога да твърдя нито че са хубави, нито че са лоши, защото единственото с което мога да ги сравня, са гумите с които купих колата - Bridgestone DOT 2003-та година, които ставаха само за мъгла Със сигурност има и по-добри марки за тази кола, но по-добре чисто нов корморан, отколкото 5 годишен мишлен втора употреба на 100 000км. През зимата карам с Lassa Competus A/T DOT 2013, наследени от предишния собственик,които все се каня да махам, защото са много шумни, тежки и като цяло ненужни за пътищата, по които се движа.
  14. Колегата вероятно пита, за да изключи варианта за задействан шок-бутон. Най-просто казано, това е устройство, което при сериозно сътресение на автомобила ( примерно катастрофа) се задейства и възпрепятства запалването, с цел да се предотврати пожар в такава неблагоприятна ситуация. Намира се близо до левия крак на пасажера. Проблемът е, че това устройство се случва да се задейства и от незначително сътресения. Преминаване през дупка или друга неравност, хвърлен предмет на пода в близост до него или както се случи при мен - пасажерът бутна с крак предмет върху шок-бутона и колата изгасна в движение в Айтоския проход Проверете го и това нещо. Ако и от него не е, обърнете се към механик, който разбира от Хонда, а не към самозваните "майстори", който разбират от всичко и затова не искат да се занимават с такава "стара кола".
  15. През Май месец правих глава заради клапаните. Сътветно, смених всички гарнитури, като за капака сложих Elring. Протече веднага след смяната и то повече отколкото старата (предполагам оригиналната). Миналата седмица и след 2500 изминати километра я смених, защото омасляването беше вече по изпускателния колектор и започна да мирише на изгоряло масло. Сложих Ajusa, измих внимателно двигателя с обезмаслител и градински маркуч. След 150 изминати километра, засега теч не се забелязва.
×
×
  • Създай нов...