Jump to content

ceco_accord

Инициативен комитет
 • Content Count

  3555
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by ceco_accord

 1. За дясната отдавна ползвам 40см. Капката не ме дразни, понеже ефекта е само при спряла кола, а аз не работя като частен детектив, та да ми пречи на обектива при шпионаж. При малки скорости, тя бяга към водоотводната лайсна на лявата колонка, а при големи, отива на майната си - по покрива. Разкачих капачката върху конзолата на чистачката и видях че металния държач със скобата е стиснат за шината на перото, но не е точкован със заварка, така че може да се разтвори и шината с перото да се премести спрямо крепежа, така че той да не е в центъра, тоест да се повдигне десния край на голямата чистачка още малко по-нагоре, но пък долу в ляво непочистената дъга ще нарасне. Предпочитам да си взема по-дълга 27" - 67.5см и проблема с капката е решен. Като хапнах, та се поуталожиха страстите, си поиграх още малко с лявата чистачка в гаража. Сложих лостчето на АУТО, врътнах интервала на най-малък и взех да поливам с велосипедната си бутилка за вода. Сензорът за дъжд е голяма работа. Аз пръсна, той врътне чистачките. Така си набелязах проблемните зони и взех да коригирам шината. После я свалих и взех аз да я движа по необходимата траектория. Гледам отстрани, добре се вижда къде перото не опира когато е вертикално, което причинява мазането при движение от рамото. Понагласих я, но тая шина е капризна, сигурно не е от закалена стомана, а нещо евтинко, но 3 лева, няма да ги хвърлям я. Накрая се получи да не маже, но двата края нямат корекция и още не съм баш перфектно доволен, обаче като за 3 лева - бива.
 2. И така може, стига да можеш. Аз го смених със здрав - втора употреба.
 3. ceco_accord

  Данък 2019

  https://automedia.investor.bg/a/2-novini/37930-doyde-li-krayat-za-kolite-bez-katalizatori
 4. Минах и си взех 2 чистачки от преди упоменатите Митю и Тоя (как му беше името) :) - 2-те общо за 5.90лв. Голямата - 65см MituToyo, а малката - 40см Nakamoto. Паснаха от раз, доволен пръснах на стъклото, пуснах ги да свършат своето и разбрах защо струват толкова. :( Както и очаквах, малката пропуска долния десен ъгъл на предното стъкло, а голямата чисти добре на изкачване, но на обратния си ход е отлепена от стъклото в централната си част (в зоната на монтаж). Пред къщи почнах с аджастмънта. Малката огънах леко в края и като че ли се оправи, но голямата е мъка. Първо поизправих централната част (да не е толкова огъната) и се получи, но после не опираше в лявата долна част на стъклото и не го чистеше. Правият и ляв участък също огънах, но явно трябва още пипкане, та утре ще боря, понеже заваля. Иначе изглеждат добре произведени и Акорда веднага стана модерна кола, но дано не вали дъжд. :) Ако ще вали, може и едно тубе от горната "трътла" да си взема. :)
 5. той няма да протече, но от долната страна има 1 тръбичка стигаща до мембрана (вътре в него). Ако тя не държи вакуум, значи е бил за смяна.
 6. Щеше да е много полезно, ако бе щракнал по някоя онагледяваща снимка с поетапното описание на процеса.
 7. ceco_accord

  Новини от Хонда

  Не е "занапред". Така е от десетилетие и скокът на покупателната способност на населението е прогнозиран и реализиран умишлено. Още в началото на века, като бях там, комунистическият капитализъм вече бе проходил и растежът беше главоломен, но екологията бе на заден план, а небето им наистина беше небесно кафяво от смога на индустрията. Не случайно сега бълват почти всяка седмица нов електро модел автомобил. Продукцията от всякакво естество вече не е релевантна на стария виц че "китайците били много, щото ползвали китайски презервативи". Те винаги са били много и направо се чудех как се оправят с трафика - скоро бяха открили светофара, а сега са толкова напред, че ... "как ще ги стигнат американците".
 8. ceco_accord

  Новини от Хонда

  Европа е "бита карта". Китай е близък и голям: https://automedia.investor.bg/a/2-novini/37914-honda-pokaza-krosouvar-na-tok
 9. Бях слагал 1 такава и не ми хареса как чисти на място, но не съм карал в дъжд с нея. Някои "бананки" са огънати по цялата си дължина, а други само в централната част. Средната част на тази (където е закрепването) е прекалено огъната и не ляга здраво на стъклото, а пък краищата са прави, което също не е много умно. Всъщност тази шина вътре подлежи ли на огъване или е от непластична стомана?
 10. Имам познат хондажия, той все с MituToyo кара. Погледнах в нета, и ... http://nspauto.bg/vm/chistachki/chistachki-mitutoyo Може и аз да ги пробвам. Всъщност бях слагал 1 такава и не ми хареса как чисти на място, но не съм карал в дъжд с нея. Средната част където е закрепването е прекалено огъната и не ляга здраво на стъклото, а пък краищата са прави, което също не е много умно. Всъщност тази шина вътре подлежи ли на огъване или е от непластична стомана?
 11. ceco_accord

  Данък 2019

  Сивика от подписа ми. С отстъпки за преждевременно плащане, регистриран в Русе - миналата година 17.01лв, тази 40.10лв
 12. ceco_accord

  Виц на деня

  - Взех си много яка дрелка. Работи без ток и батерии. - Ама това е Калашник! - Бе не я знам каква марка е, но прави яки дупки и то много бързо.
 13. От личен опит. Ако се кара само с връзките на дясната обувка, АТ-то включва горна предавка на 2200, а ако го изненадам малко преди това с отнемане на газта, я сменя дори в зоната на икономичния режим на витек-а. При нормална газ сменя на около 2500, а при много газ, сменя на 5000. Ако покараш активно, автомата се адаптира и почва да гони мощност, сменяйки след 6500. Минавайки в ръчен режим не сменя въобще. Знам че въпросът е труден защото автомата е адаптивен, но ако човека си познава поведението на автомобила, би трябвало да забележи разлика.
 14. Гогата да каже ляга ли добре късата чистачка в края на стъклото (има ли неочистваема зона до дясната колонка), как се държат при среден дъжд и висока скорост, и зиме има ли ядове с тея "бананки"?
 15. Кажи сега, как и къде се усеща разликата в движение. На графиката се вижда че витека е по-ранен, но и по-плавен, така че вместо да е осезаем - просто удължава платото с 1000 оборота. Това е добре, в случаите при повече газ и D на автомата, защото той сменя горна предавка при спадане на въртящия момент. Тоест сега трябва да сменя на D с около 1500 оборота по-късно при активна езда и преди самоадаптацията си?
 16. ceco_accord

  Стават ли джанти от Волво?

  114.3
 17. Ако качеството е добро и имат ресурс от поне 2 години - да направим обща поръчка за няколко комплекта? Виждал съм такива (дори си купих), но не останах доволен. Краят на дясната (до колонката) не лягаше добре заради сверичността на стъклото в тази зона. Не помня каква марка бяха, но тези които пробвах, над 130 се отделяха от стъклото иии ... им ги върнах - "да си ги сложат отзад - на задното стъкло" - както пееше Т. Колев.
 18. На снимката е фейс, даже е с активния круиз контрол. Ако снимката по-горе от интериора е нейна, навито ще работи и в БГ.
 19. Разгледай обявите в Мобиле-то. Фейса си личи по предницата и ще видиш как изглежда втория му ред седалки.
 20. Пробвал съм моето 2.4 със 100-так, но си го карам с 95. С първия е някак по-отзивчив, но и с втория има мощност в резерв, така че не се охарчвам повече от необходимото, а в града 100-така е излишен.
 21. 190 са когато е във витека и тавите на хидротрансформатора са заключени, но това се случва на 1-ва 55 - 65км/ч, на 2-ра 100 - 115, и 3-та 145 -165 и частично на 4-та, но и аз не карам в тези обороти, освен при изпреварване на някой ербап с амбиции или по няколко тира наведнъж. При нормално шофиране колата си е ок и всичко си и е достатъчно, но понякога (само понякога и то рядко) на чиляк му се иска повече.
 22. Аз питах от любопитство, дали някой е запознат с тънкостите. Автомата не си го давам и е умишлен избор, а колата и така върви достатъчно и харчи повече от мечтаното в града. Просто Витека рядко работи, а принципно Акорда не е за състезание.
 23. ceco_accord

  F1

  За съжаление и аз така виждам нещата: http://formula1.sportal.bg/news.php?id=24284 Ако няма недоразумения двамцата ни пилоти ще стартират от 3-та редица през повечето състезания, а до къде ще прогресират или изпаднат в пелотона за деня е друг въпрос. Надявам се разбира се и на разнообразие (позитивно), но 3-то място за Макс и 3-то място при конструкторите, за сега ми изглежда план максимума.
 24. Сетих се нещо което може да ви е от полза. Аз съм с комби, но съм забелязал че като завали (особено обилно) след минутка от предните и задните части на праговете (отдолу) веднага потича по 1 солидна струйка. Предполагам и при вас е така отпред, но за отзад не знам къде са ви водоотводните канали. Вижте някоя схема, защото ако нейде не тече под колата, значи някъде се събира. Не вярвам да влиза при автомивка през отдушниците (отстрани под задната броня), защото клапите им са еднопосочни, а и колко вода може да влезе през фугата между калника и бронята.
×