Jump to content

ceco_accord

Инициативен комитет
 • Мнения

  3267
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  10

Всичко публикувано от ceco_accord

 1. Интересно ми е дали има разлика в динамиката на комбитата с автоматици между Акорд 8 2.2 дизел и Акорд 8 2.4 бензин? Ако някой има наблюдения над 2-те версии, ще е чудесно да ги сподели? Любопитно ми е как се разбират моторите с тая кутия и дали тя наистина има различни версии, или просто на дизеловата АТ е "по-твърд" лок -ъп-а, и помпата е с друга производителност?
 2. Колата на колегата е американка, но защо предната и броня е европейска ?!?
 3. ceco_accord

  Снимки на Civic 10та

  Нее, искам Сивик 10-та ген турер. Настоящият ми Акорд ме устройва, но вече е "тинейджър" и не ми се сменя за "студент". Искам нещо "новородено" или максимум от "детската градина". :)
 4. Не си прав - предполагам тези писаници си ги правил от седнало положение? Ей тъй както си седнал, вземи и ти да прочетеш до какво води промивката под налягане в автомата. Тези машини са измислени не случайно и не тук, а там където се обслужва по график и в стандартните срокове и километри (тоест малко от първото и много от второто). Стара кола с не сменяно масло и надута с такъв автомат може да образува големи главоболия на новия си собственик. Пробвал съм такава (на един приятел), а на моите автомати винаги само съм го опреснявал (вече 15 години), така че - ти както искаш, но настоятелният ти съвет за машинна смяна е ... П.П. Не е необходимо да се навиваш и спориш.
 5. Ако си със седан (моето е комби), вероятно усещането е различно, поради по-тежката ми задница. Като я взех първата зима я провокирах по лед (за да и знам възможностите) и намесата почти не се усеща, макар че теоретично при експериментите, би трябвало да има изявено поднасяне на задния мост. Иначе предните ми зимни гуми са първи сезон, но по лъзгавицата на многото и коневе VSA-то им "дърпат юздите". :)
 6. Предполагам имаш оплаквания от тракшън контрола и "душенето" на мотора, а не от стабилизиращия ефект при поднасяне? Добре би било да има (като на Гран Туризмо 6), но си е само on/off. То зависи от сцеплението на гумите с повърхността. Тая зима на 2 пъти ме "спъваше", но не съм я изключвал. Единият път газих дълбок мокър сняг 1 педя, в едно балканско село и заради спадане на скоростта, в крайна сметка последният километър го минах на 2-ра. Един ден лазих и Петрохан (пак в не разринат мокър сняг и под нулата) и 20 км не спря да мига, като с пропускащата мощност на ДВГ-то, повече от 3-та в ръчен режим не желаеше. Иначе курсовата стабилизация си работи много културно и меко, но тракшъна е по-груб.
 7. Откопчай кората на багажника (лесно е) и и откачи кабела. Няколко пъти съм и ремонтирал рейката и накрая я откачих от захранването и сложих вътрешна. Тъпо е измислено, понеже винаги излиза, дори и да си на CD.
 8. Както по-нагоре е писано, първата смяна е на 120000 (ти си на половината - ако са реални), но пък са минали 10 години откакто е налято. Ако кутията работи нормално, не е спешно, но може просто да го опресниш (източват се около 3л. и се доливат нови - само оригинално хондово).
 9. Зависи от скоростта и времето ти за реакция. Първото отнема минимум секунда, така че за самото спиране при извънградски скорости - никакъв шанс. При 60км/ч за 1 секунда се минават 16.7 метра. При 100км/ч за 1 секунда се минават 27.8 метра. Ако караш нормално в града, може и да успееш. Късите (особено левият) осветяват на 35м -мах. При съответните скорости (60 / 80 / 100 / 120 / 140 км/ч) спирачният път на евро версиите Accord (7 и 8) е съответно 13,9 / 25,1 / 37,9 / 55,2 / 75,9 метра, като тук не влиза времето за реакция. Данните са за сам човек, студени спирачки и сух асфалт. Всички други компрометиращи фактори удължават спирачния път и с единия крак си в гроба, а с другия в затвора. Водачът осъзнава че пред него е пешеходец в тъмни дрехи, чак когато късите осветят пресичащия под колената, което е около 15 метра до него и има време само за реакция и натискане на спирачката. Самият спирачен път започва на 1 -2 метра от него и го носи на предния капак според скоростта, а ако е над 25км/ч, го мята "в публиката".
 10. https://avtomarket.ru/testdrives/Honda/Accord/_honda_accord_vii_vs_honda_accord_viii_akademizatciya_/
 11. Седан 7-ма ген. От 100 до 0 празен -38м, пълен -39м.
 12. Снимки има и добре изглежда.
 13. Обикновено отдолу са ръждясали само главите на разни болтове, или ако нещо по окачването е жулнато. Купето има проблем само със задните вежди, но тази скоро е боядисвана и може с години да не излезе ръжда - зависи как е направена.
 14. Ако износването е минимално, майстора не ти ли предложи да размени вътрешните карета? Лявото да иде на дясната полуоска и да работи със здравата си част.
 15. Здрасти. Ако напишеш "навигация" в търсачката на форума, ще излязат поне няколко полезни за питането Ти теми и вероятно ще имаш по-добра представа.
 16. С такива не съм си играл. Бях намерил китайски за наще Акорди и след монтажа стъклата работеха от ключа. Обаче колата не го хареса (след няколко опита) и понеже не прие адаптацията на оригиналните ключове, си върнах оригиналния модул.
 17. Няма такъв - на евро версиите. Има само автоматичен режим на шофьорския прозорец.
 18. АТ на Акорда е много по-послушна и предвидима, а като и свикне човек се кара само от газта и няма нужда от ръчен режим. Как изглежда и работи се вижда във видеото, а дали е като другите обикновени планетарни автомати на реномираните брендове всеки може да прецени.
 19. То никой не отрича ползите и густото. Просто сме се "хванали за гушите" заради едната секунда и КаПеДе-тата, дето си ги мерим. От 15 години карам автомат и винаги ми е липсвало усещането за 20 старта да си намаля диаметъра на гумите с 1мм. За друго "ръчката" не ми липсва. :)
 20. Първото ти изречение не винаги е вярно, понеже в средни и високи обороти помпата вдига достатъчно налягане за да вървят заедно 2-те тави на хидрото, а след тях трансмисиите конструктивно са еднакви. Второто ти изречение е вярно, заради края на третото - тоест разлика в предавателните отношения на двойките зъбни колела. Третото ти изречение си е вярно.
 21. Към автора: Много ми допадна стилът на повествованието, а и споделеното вътре може да е полезно на други съфорумци в различни аспекти. Просто промени заглавието с по-подходящо.
 22. Извинявам се на модераторите, участниците в темата, както и на west bam, по чийто интерес към автомата се подхлъзнах, та взех да споделям разни работи. Фактите и цифрите са си реални, а усещанията и потребностите субективни. Нека той си реши, пък дано сме му били полезни в размислите и вземането на решение АТ или МТ.
 23. Иначе ето и едно МТ срещу АТ, нооо, колите са "барани". Не знам, коя, коя е, но вървят прилично и равностойно. Не казвам и че автомата е по-бърз от ръчката, а просто че не бих седнал на "лашкане и ръчкане" заради секунда по-кратък демараж до 100.
 24. Често съм срещал учудване у тестващите че усещането за скорост се разминава с реално измереното. Ръчната кутия прави усещането много по-живо, заради "твърдата" трансмисия, препирнята и ръчкането, докато в автомата си седиш иии... Ще ми е любопитно (ако можете и има къде), да направите паралелен старт от място до 100км/ч и доускорение -примерно от 60 до 100км/ч. Нещо като това: Снимано е от колата с автоматик и там са 2-ма души. Питам, понеже моето комби е сток, а есента идва едно момче да купува от местна авто къща един 7-мак МТ type S, а после му дадох да пробва автомата -от любопитство. Много се въодушеви как стартира и набира комбито. Не купи другия Акорд - може би защото имаше ръжда по едната вежда, а може и на автомат да се е меракландисал. :)
 25. Така е, но е малко по-сложно. Трансмисията има нормален и спортен режим чисто софтуерно и за това се води адаптивна. Ако просто дадеш рязко газ от място, колата тръгва рязко, но сменя предавките при спадане на въртящия момент на мотора ( след 5500 об/мин) и в този режим за 100км/ч ще трябва да мине и на 3-та. Това са и публикуваните данни за ускорение. Вторият опит понякога е аналогичен. Ако обаче тръгнеш "от 2 педала" (предварително натиснати газ и спирачка и скачане от нея) автомата е в по-злобният режим и сменя предавките при рязкото сриване на мощността на мотора (след 7000 об/мин). Тук до 100 е поне секунда по-рано и няма нужда от 3-та. Така работи и ръчният режим, в който можеш да висиш на 7200 колкото и на която предавка искаш. Но безспорно автоматът е за комфорт, а не за беснеене (не че не го може). Принципно, ако искаш Акорд за спорт, то Акорд не е твоята кола (не и стоков). А неговият автомат е гениален, понеже си е механична кутия със софтуерно (АТ и МТ) управление, в която вместо синхронизатори има пакети фрикциони, а вместо съединител - хидротрансформатор с лок ъп. Автоматът е за комфорт, за което плащаме с по-висок градски разход и малко по-мудно ускорение (в стандартният режим). Другото са само плюсове: 1 - пази мотора и себе си (доказано дуракоустойчив с годините) 2 - обслужването му е 100-тина лв за опресняване на маслото (няма сваляне и псуване) 3 - замазва луфтове в трансмисията и лаг в дросела 4 - пътниците не "кимат с глави" при смяна на предавките (при лежерно шофиране) 5 - кара се мързеливо (от "куцо и сакато")
×