Jump to content

ceco_accord

Фен
 • Content Count

  6094
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  107

Everything posted by ceco_accord

 1. Дано в края на месеца се похвалиш че си я "вкарал в пътя".
 2. Моя така и не видя сериозен сняг тая зима. Иначе вчера се върнах от Софето през Петрохан, но има ремонти, та за това не минавам от там, но е красота. Като оправят асфалта, ще му се наслаждавам. В моята посока нямаше трафик и консумацията бе прилична 9.7/100.
 3. https://sportal.bg/news-2021041309350933741?fbclid=IwAR1EpzltXDhYjd5geY9C9UnCK0W53iQgzjbG2ZLvngafh82C6nIeAETTIgI
 4. Строителят на новия ти дом не е ли съобразил подхода към гаража с базата и клиренса на стандартен автомобил? Разбирам да не вярва че некой ден ще караш Ламбо или Фери, ама за конвенционална кола си има стандарти и одобрения. Тоя SUV да не опира пък в тавана или рамката на портала? Провери и за отварящата му се нагоре задна врата?
 5. Семеринга на коляновия вал - ако е омаслено там. Маслото на кутията се сменя както е на колата, а тя на хоризонтална повърхност, защото има контролна пробка за нивото му. Виж как е лагерчето за притискателния диск на съединителя?
 6. Ако страниците им са меки е напълно възможно. На 6-тия Акорд обух нови HANKOOK и "стана мазало" спрямо стабилността и хандлинга, с предните вехти Контита, но не ги дочаках да се износят. Продадох го и нивгаш нема а си зема веке Хан Кук.
 7. Ами, дали пиропатроните на предния капак са сменени и дали записва грешка.
 8. Поне тогавя бяхме 1 от 3-мата производители на космическа храна. Наша е и първата орбитална оранжерия, а и до днес имаме апарат мерещ марсианската радиация.
 9. 12.04.1961 - 60 години откак човек напусна планетата Земя. България също изпраща човек в космоса- Георги Иванов! Човекът с най-спокойният пулс в историята на орбиталните полети. На 10 април 1979 година се превръщаме в шестата държава в света, изпратила космонавт в орбита! После още един и след това - кво?
 10. Всяко нещо си има специфика и тайни. Те и тея не казват с какво масло карат: https://www.autoclub.bg/porsche-911-gt3-testing?fbclid=IwAR0uFX9tQ7QLiKXMzdvXWPm4-JSTvzZi8bj2IL1xPv19_F8f47N7-FPwyPk
 11. Общо казано, симптомите са от различни болежки. С волани не съм патил, но относно управляемостта влияние има и задния мост. 1 година (кой ме би по главата) реших да го проверя у наше село при един "спец" и после по магистралата взех да намалям до 100, щото задницата олекваше и бегаше настрани. Та Бранко ме прати при 1 пич в Русе и той като видя онзи колко е "отворил" задния мост, вика - "бравос че си стигнал до тук жив". Извади "чичо Лазар" и бетонира Акорда за асфалта.
 12. Стойността на един човек се изчислява като дроб: с числител и знаменател. Знаменателят е това, което получава, а числителят - което дава на обществото. Ако някой не дава нищо, а само получава, неговата стойност е кръгла нула. А ако някой много дава, докато нищо не иска - стойността му клони към безкрайност. Теодосий Теодосиев
 13. Честит Ти мерак, но не пиши 1 въпрос в различни теми. Просто активирай круиза и покарай колата. Малко градско ще покаже дали системата работи, а тя е вързана с радара, защото следи скоростта на движещата се пред теб кола.
 14. Не бива да се обобщава само с марки масла! Всеки бренд има широка палитра, дори във всеки вискозитет са няколко различни серии с "подправки". Иначе все едно аз да кажа че Сивика не харесваше Кастрола, а 6-тият Акорд карах с оплювания Мотул. Полезно е че споделяш (както и други люде), а всеки сам си преценя - доколкото може с информиран избор. Иначе нема а ни стигне живота да пробаме сите масла, освен ако не им скъсят техния на по 1000 мили.
 15. Ами 7, 8 наведнъж? Благо и комфортно е, ама не трая да има пред мен МПС през което не виждам, а тая гад е тежка и като намаля след някой до 80, ако рипна на газта и тя ръга 2-ра за да иде у Витека, а това са ни любимите моменти от всяко пътуване, и си ги дирим като наркотик. Ледженда се кара кротко само градско, а по шосетата, само ако нема никой, така че моята консумация на масло си е супер, а и "шесторкаджията" е само на 325000км. Това масло ми е за експеримент, иначе Ванката отдавна ми е казал - за Легена - "мазут" - поне 5В-40. Мотора има ниска топлинна ефективност и грее много. Зиме като го вкарам в гаража и след 5 мин е отоплил 16-те му квадрата.
 16. Моят Ravenol DXG 5W-30 dexos1 gen 2, ILSAC GF5, API SN след седмица ще стане на 4 месеца и 7000 км откак е налят. Знаех че ми предстоят пътувания и нарочно избрах олио с двоен ресурс. Акорда го карах с евтиното щатско 5В-30 на Хонда, но тея километри ги правех за 1 година, а и К24А3 не е като J35A8.
 17. Особено ако преобладават. Ако е от време на време - за радост - бива, маслото се охлажда, но да го опънеш половин час на прекъсвач - еми радваш се че е заминало само маслото, а не е излезла некоя мотовилка, "да види кой кара".
 18. Винаги е било така. Перефразирайки 1 лаф "Не може педала до края и бюджета в рая".
 19. Дани е Емо ще кажат дали е добро. Сервирам им редовно порцийки. Ледженда е хамериканска кола - лапа всякакви масла и не мрънка.
 20. Акордите ми не харчеха масло, но и не ги напъвах излишно. Над 160 са шумни, а Легена е "съвсем друга бира" и му е простено да посръбва. Ако с тея 6 гърла беше "маслен трезвеник", щеше да е подозрително. Но 0.6л. за 6100 км олиото е перфектно.
 21. Добре де, не се ядосвай. Те, и аз "капя" и споделям, нали за това са тези теми. Иначе за кво ми е да се занимавам? Гледам да има в маторя и си карам. Като взех Ледженда го настъпах по Хемус (от Ботевград - посока Варна) и накрая на магистралата светна ламбата (а имаше полавин щека), но карах колкото може (двойно над спийд лимита), но тогава не знаех с какво масло е. Разбрах че ще сменям с нещо читаво и за сега новото "носи на бой".
 22. Сори за оф топика, но... Принципно си прав (за съжаление), но пък това вкарва интрига в пътуването. Случва ми се на прав участък с видимост и пустота в насрещната лента да не изпреварвам, щото знам че ей там зее дупка. А иначе харесвам слоганът на Порше: От нашите коли никой не се нуждае, но всички ги желаят! Фен съм и на мечо Пух - "Колкото повече - толкова повече".
 23. Подозирам че и моята пие предимно на магистралата, когато е над 4000 об/мин, ама с такава скорост не е разрешено да се кара - не сме у Джерманито. До 3000 об/мин (140 км/ч) не го бара, а двойно на тези обороти и на по-ниски предавки е за радост от изпреварванията, и пак посръбва - ко да се прай, маторя си иска смазка.
 24. Ледженда е малко "опък кола". Колкото по-бързо се движи, толкова по-малко харчи - знаеш - голем мотор, "дълга" кутия.
 25. Българин в Скопие си поръчва 1 бира. Барманът му я сервира и казва: - Three euros. Нашенецът му подава монета от 2 евро. Барманът повтаря: - Three euros. Нашенеца се прави че не разбира. Барманът, на чист български: - Бирата струва 3 евро. Нашият се ухилва и му дава още 1 евро с думите: - Знаех си че за още 1 монета ще си спомниш родния език.
×
×
 • Create New...