Jump to content

ceco_accord

Почетен член
 • Content Count

  8501
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  305

Everything posted by ceco_accord

 1. Моят DRL е на дългите, на 40% и си е ок, а при здрач, започне ли да осветява видимо за мен пътните знаци, включвам фаровете деактивирайки го. Видим съм добре и от далеч.
 2. И въздушните филтри разбира се. Оглед и на спирачните дискове и накладки! Ко са ръждясали от стоене, за 20- тина км ще се поизчистят. Ако лъснат по цялата си работна площ, това е добър знак, но да се провери и да не са изтънели под лимита.
 3. Няма подходящ за бременни Сивик. Ниски са и трудно се сяда и става от тях отпред, а отзад е тясно за среден и висок ръст човек, въпреки че вратите се отварят почти перпендикулярно на колата - типично за Хонда решение на доста от моделите. Като багажен обем може да видиш Сивик 9 комби - ако намериш. В мобилето има само 1 бял автомат - "хвърлете му 1 око". Имам познат, той и жена му едрички. Бе мераклия за Акорд 8 комби, но им е тесен. Харесаха много Лекс RX, но файнъли си взеха Супърб комби 2012-та / бензин / автомат / 4х4 за 16500 - много кола за малко пари!
 4. Имат и повдегнати ХС версии, но са редки и скъпи. Но и стандартните са с много място на задната седалка и особенно в багажника. Акорд 8 в сравнение с тях е доста ощетен от към вътрешен обем.
 5. Не ме кефи тоя GS. Иначе е от калибъра на Ледженда, ма вътре е много олд фешън. От големите и заслужаващи си комбита, бих гледал Опел Инсигния и Шкода Суперб, или Октавия.
 6. Отпускарският сезон носи материал за тази тема, но няма да изпадам в конкретика. Иначе, колкото по-затънтен край, толкова повече непознаване на закона и правилника + простотия и арогантност.
 7. Имайки предвид цифрите на рег. номера, явно другарува с други другари, дако е хондажия, а може и да не е. За всякое стадно изключение се намира вълк. А може просто да е бързал наложително. Знае ли се "кво му е било на главата", макар че ако е ежедневие, а не изключение е ясно.
 8. Ледженда има всичко, но е с не голям багажник. За несгъваема детска количка ще е тегаво. От Акордите 7-ма ген е най-доброто комби за всички времена. И при 2-та модела ще имаш добър бюджет за читава бройка и ще остане достатъчно за обзавеждане на детската стая. Другото е или Одисей, или СУВ, но с изпреварването ... освен ако не е V6.
 9. Писано е много пъти - автомата държи възможно ниски обороти на мотора при непроменящ си натиск на педала за газта. Реагира спокойно при плавното и натискане, а при рязко (а не силно и до ламарината) сваля каквото трябва от предавките, за да вкара мотора в средни обороти. Така работи от деситилетия и на всички модели. Просто трябва да му се изучи маниера и тогава може много.
 10. „Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве. Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често. Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща. Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко. Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване”. Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка. Запомнете и казвайте „обичам те” на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете. Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.” Джордж Карлин
 11. Принципно автомата е по-икономичен извънградско спрямо ръчката, но градско е обратното, обаче си е доста по-удобен за там, както за опериране от водача, така и за комфорт усещане от пътниците.
 12. Ами, разни семеринги примерно, като най- неприятна е тази на коляновия вал - между мотора и кутията. Струва десетки левове, но да стигнеш до нея е бая "труд".
 13. А ако преди са сипвани добавки за спиране на теч и тоя реактив ги разложи, може моторът да "шурне като лейка".
 14. Тоя го знам по друг начин: Седи 1 на терасата и пуши. К Гледа, съседът му се прибира олюлявайки се. - Комши, колко бре? - 5. - Какво 5? - А какво колко?
 15. Въпросът е ЗАЩО ??? - Защо доставчикът на пица пристига по-бързо от Бърза Помощ?? - Защо жените не могат да си слагат спирала за мигли със затворена уста?? - Защо думата 'съкращение' е толкова дълга?? - Защо трябва да кликнеш старт, за да затвориш Windows?? - Защо лимоновият сок съдържа изкуствени ароматизатори, а таблетките за миялната машина..натурален лимонов аромат?? - Защо не произвеждат храна за котки с вкус на мишки?? - Защо на опаковките с храна за кучета пише: "С нов по-добър вкус!"..Кой я е пробвал?? - Защо стерилизират иглите, които ще бъдат използвани за Евтанзия?? - Всеки е чувал за неразрушимата Черна Кутия на самолета..Защо не направят целият самолет от този материал?? - И ако летенето със самолет е безопасно..Защо залата за пристигащи на летището се нарича 'Терминал'?? - Защо натискаме бутоните на дистанционното по-силно, когато батериите са почти празни?? - Защо перем хавлиите за баня? Не се ли предполага, че ги използваме когато сме чисти?? - Защо пилотите 'Камикадзе' носят каски?? - Как са успели да сложат табелата: "Ходенето по тревата забранено!"..Точно в средата на тревната площ?? - Когато човекът е открил, че кравата дава мляко..Какво по-точно е търсил в този момент?? - Защо тъпакът Ной е качил тия последни два комара??
 16. Ти вече си друга категория - кАрай, да връвИ! Бай дъ уей - от френд дето има регистрирана служебна Т4-ка разбрах че не му дават отстъпка за газта и, но зарежда газ с отстъпка, показвайки талона на мотора, а даже и с дизеловата тойотка на жена си. Както винаги - наща система е халифакс - "синджира си иде, козата я нема"!
 17. Преди време помолих синковеца да ми напише 1 есе, което споделям без редакции, доволен от мирогледа му. Искам да почне шофьорлъка си с нещо истинско и отлежало. Есе на тема: "Защо искам кола и каква да бъде тя" Както всеки 17 годишен, почнах и аз да мисля за коли. Но надали всички гледат на колите както мен. Защо аз смятам, че виждам нещо повече в притежаването на кола от останалите? Първата мисъл на повечето хора е, за да могат сами да се придвижват когато и където си поискат. Макар и това да е основното приложение на колите, аз не виждам полза от това предвид факта, че в днешно време има какви ли не начини да се стигне от едно място до друго. За мен колите отварят една врата към нови запознанства и интереси. Макар и все още да не разбирам нищо съм сигурен, че чувството да работиш по колата си, било то по външния вид или по мощността ѝ, доставя удоволствие. Тази кола после те сближава с хора, които имат същата страст. Трупате опит заедно и заедно разпускате зад воланите без значение дали просто се возите по пътя или търсите тръпката от някое състезание. Не е обаче до това дали караш кола, а каква кола караш. Всяка може да доведе до различни приятелства. Аз, човек пораснал покрай Хонди, в последните години с нашумяването на японските коли по социалните мрежи се привързах към доста повече модели, та дори и от други държави и произход. За мен "златната ера" на автомобилите е от 1980 до 2010. В този период са излезли повечето коли, които са ми направили впечатление, но специално една от тях мога да кажа, че е моята мечта - Honda S2000. Такава кола обаче не може да бъде първата на един тинейджър. За момента моят план е да започна от старият Civic на баща ми с, която да се науча на главните неща. Да премина към Toyota Celica 6-та генерация с която вече ще навляза по-дълбоко към модификациите и когато вече смятам, че знам какво правя - третата кола смятам да бъде мечтаното S2000. Като заключение мога да кажа, че гледам на колите като средство за сближаване между ентусиастите. При възможност не бих се ограничил до 3-те коли, които изброих, защото имам доста повече копнежи, кой от кой по-скъп. Но само времето ще покаже какво ще успея да си позволя.
 18. Жив е той, жив е! 36 лета отроду! Последно е пален преди година - за да мине преглед. Отворихме да видим задните барабани. Десните челюсти бяха накриво износени. Другото е ОК и работи. Няма теч или блокажи. Нови челюстни накладки - 4 бр - общо 30 лв, доставка 1 час! VID_20220810_160916.mp4
 19. Мнозина сме имали предразсъдъци относно АГУ-тата в тез перфектни мотори, но ситуацията ни докара до "газена тояга". Слава Богу, моторите я понасят стоически и мое а се возим. Днешният преход на бензин щеше да ми каства 77 лева! Тоест, АГУ- то ми е спестило 50 лв за 270 км. Но темата е за "стинките" и докато ги има - бива. Хранят ни с трохички, ама и ние ги "храним".
 20. Далеч си - днес по обед - 96 стинки за литър газ. 26,82 лв Монтана - Русе.
×
×
 • Create New...