Jump to content

ceco_accord

Почетен член
 • Content Count

  10297
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  499

Everything posted by ceco_accord

 1. Ако няма следи е възможно да няма общо със случката и скоро да не сте вдигали над 100. А може и ударът да е бил касателен, а не директен. Вижте от вътрешната страна на вратата има ли буферно тампонче (като на снимката), което опира в купето. Ако е в долният и край, развийте го малко, за да излезе навън. При затваряне на вратата, тя ще ляга в купето по-прибрана в горният край на рамката за стъклото. Не прекалявайте за да не стане трудно затварянето или бутонът за плафоните да не остане недостатъчно натиснат. Ако това не даде резултат, може да пробвате и друго: Свалете стъклото до долу. Ако потъва изцяло във вратата, огънете рамката му към купето. 2мм в горния край ще са достатъчни. При отворена врата и свалено стъкло, опрете се с гръб на колонката, подпрете с коляно в горния заден край тапицерията на вратата и с ръце дърпайте горния заден край на рамката кум себе си - в посока към купето. Може да не усетите че поддава, но резултат ще има. Разбира се, методът е прост, но за добър резултат е важна подходящата, а не прекалена сила на напън. Ако имате съмнения в метода, или възможностите си- не опитвайте! В сервиз ще направят същото, но поне няма да им е пръв опит.
 2. То като с колите. До един момент гонеха изпипване на всичко, а после взеха да спестяват тук-таме щот клиента не разбира ча па толко, а и илектромобилите навлизали. Май последните формули са кат за последно и ще дирим отлежали и неотваряни запаси.
 3. С четири куршума в гърба точно на 8 декември 1980 години, Марк Дейвид Чапман слага края на живота на великия Джон Ленън. Денят на убийството на Ленън не остава безпаметен и за младите хора в комунистическа България. На 8 декември 1986 г. група ученици от столичното 31-во Средно училище за чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов“, по-известно като Бастилията, окупират ул.“Граф Игнатиев“ и на стената на бившия Софийски нотариат дръзват да поставят цветя в памет на легендарния бийтълс. Пред очите на тоталитарната власт оставят и своите послания, написани на английски език: „Джон, ние сме с теб! Джон, обичаме те!, превръщайки Стената в негласен паметник на свободата. Проявявайки смелостта да изразят открито отношението си към своя кумир, въпреки наложените идеологически норми, тези момчета и момичета се превръщат в родоначалници на традицията да отдаваме почит на свободния човешки дух, в чийто символ се бе превърнал Джон Ленън. П.П. Както много други, така и този празник се е превърнал просто в повод за купон и мнозина скорошни и настоящи студенти са в неведение за произхода му, но и мнозина сегашни и бивши студенти знаят коренът и символиката му. Родилите го още са живи, както и част от репресиралите ги, но той ще остане и след тях, в чест на 1 музикант и огромна маса хора, на които страната ни се уповава за просперитета си. Горе главата и ако трябва, с нея в стената! Та, честит празник и на здраве да ви е, моментно, или пост фактум съпричастни!
 4. ceco_accord

  Photos

  Българска зима. Врачански Балкан.
 5. Да пробегът не е важен, а и обикновено не е реалният. Километрите не я плашат, особено ако са магистрални, а не градски. Важно е как е ползвана и поддържана.
 6. Има 1 прясно обявена в София на 23,5 бона. Чернен салон и цвят, и даже хрома си е ОК. На OZ джанти и с нови дискове. Волан и жабка са за претапициране, но по-добре това отколкото карти, или седалки. Изглежда гледана кола - хвърли и 1 око, щом си столичанин.
 7. Ами - вгледай се. Би трябвало да се виждат нишките, макар и доста трудно. Съдейки по снимката е размразена цялата площ, а не като от духалките на предно стъкло, но пък чистачките са още в сняг, а обичайно и там има пътечки, дори повечето зимни пакети само там слагат. Хонда / Акура обаче са друга бира и може инак да са го измислили. В моето няма нищо, но се топи бързо от духалките - в редките случай когато колата нощува извън гаража. Тея V6 мотори брЪже загряват. Греят ли ти огледалата първите няколко минути? Там (поне при мен) е с течност.
 8. Според Амс оил трябва някое от тези да си избера: https://www.amsoil.com/lookup/auto-and-light-truck/2008/acura/rl/3-5l-6-cyl-engine-code-j35a8-8/ OILS-FINDER са на друго мнение и по-ларж - избор голям : 0W30 or 0W40 or 5W30 or 5W40 ACEA A3/B3 or A5/B5 or API SL (or higher).
 9. Като иде реч за надписи ...
 10. Като нов е с 5W-20, но за сега само с първата цифра експериментираме. Втората до сега все 30 е била. При 352К км не бих слязъл на 20-ка, освен ако не е с много як клин. А и моторът е вехта технология - широки маслени канали и сегменти.
 11. Дани, трупай инфо, че Леджо си увеличи апетита с 0W-30-ката на Шела. Все още на око е ОК, но ще капна на 7000. До тук за почти година хапна около литър.
 12. АбцолЮтно. Влизат варели / претакат зейето / излизат варели - кво са сварили, вари разбери ги?
 13. Не човеци са, а служители в бъгава система. И пак има "човешки фактор". Същата кола (от пост 182), 2007-мо ЕГН, на 351000 км с изрядни катализатори. На пункта казаха - Перфектна е, ама е стара. ЕКО 3 и се полага. А моята е и на газ, но и тва нямало значение. Нищо от таз регулация няма значение. Няма да има оправия, без значение дали са "тия, или ония". Все им е изгодно да ни "трият, доят и стрижат". Нямам против нормите, ама за КО ние те и прилагането им ... "мамата / бравата".
 14. Попитали преди време Хенри Кисинджър какво означава "дипломация на совалката"... - О, това е нещо съвсем простичко... Например, ако искам да омъжа дъщерята на Рокфелер за някой мужик от глухо руско село, бих постъпил по следния начин... Отивам в руското село, намирам някой мужик и го питам: "Искаш ли да се ожениш за американска еврейка?" "Пфу, за кво ми е? Тук си имаме достатъчно жени..." "Да, но тя е дъщеря на милиардер..." "Охо, това доста променя нещата!" След това отивам в Швейцария, влизам по време на заседание на управителния съвет на някоя банка и питам: "Искате ли руски мужик да стане президент на вашата банка?" "Пфу, за какво ни е?" "Обаче той е зет на Рокфелер..." "Е, това променя доста нещата!" После се връщам у дома при Рокфелер и го питам: "Искаш ли дъщеря ти да се омъжи за руски мужик?" "Абе, откъде го измисли?! В нашия род всички са финансисти..." "Именно... Той е президент на швейцарска банка..." "Охо, това променя нещата! Сузи, дъще моя, ела тук... Чичко ти Кисинджър ти е намерил годеник - президент на швейцарска банка..." Сузи, нацупено: "Пфу, всички финансисти са или импотентни, или пe'epacти..." "Да, обаче този е груб руски мужик!" "Ооо, това променя коренно нещата!"
 15. Че кой би се разделил с такава кола, ако не му е омръзнала де. Но може и да има - времето тече, хората си променят приоритетите. Късмет в намирането и малко компромис в критериите. Колите не са нови, но са здрави. Моята имаше забележки, но съм ги отстранил и ще си ме вози.
 16. Ако пак тече, откопчай лайсната от тавана. Мисля че може отпред да се отвори без да се сваля релсата. За нея има капачки в двата и края.
 17. Еми, виж първо дали пак ще има омокряне и поне ще знаеш че не е от стъклото, а от тавана.
 18. Като новата им хрумка ... + 500 лв данък на всеки внесен автомобил втора ръка. Ще ли да са за фонд подпомагане закупуването на нов Е-мобил. Аман от схеми, алООууу - парламентетата !!!! Ко мислите в тез комисии, или са само лобистки мисии?
 19. Всяването на страх у населението чрез манипулация не е държавна политика в демократичните страни. Нещо сме се объркали - за демокрацията.
 20. Щом е добър екземпляр и има къде да стои - прибирай го. Препоръчително е да го "оставиш в движение" според законите, та да го движиш понякога, защото кола се скапва не от пробег, а от не ползване.
 21. Ба. И да ги осъди някой, разноските се плащат от данъците ни, а не от заплатите им. Това е изконната причина у нас институциите да се държат така.
×
×
 • Create New...