Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. При мен странното е че след дъжд няма никаква вода и корите са изцяло сухи. След автомивка отново корите са сухи, но под тях е мокро и се стича при резервната гума. Затова си мисля че няма да е от уплътнението. Но може и от там да е. Незнам около стоповете дали не влиза някаква вода като се оттича и минава оттам водата.
 3. Направо си капеше по кората която вдигаш за резервната гума. Тя и страничните кори, както и дунапрените под тях бяха подгизнали. Миналото лято, след зверски дъжд, по случайност видях водата в багажника. Сега почти година няма и грам вода. До колко ще издържи, не зная.
 4. Т.е при теб е било от уплътнението (гуменото) на багажника? Ако е капело от ъглите как не е намокрило самия багажник а минава водата под корите и отива при резервната гума. И реално какво да направим за решаване на проблема. Ти с вадене на уплътнението и силикон в ъглите оправили си теча? Вече всичко е ок?
 5. Моята е екзейютив 2.0 с абсолютно всичко без CMBS. Има навигация, кожен салон, ел седалки, премиум аудио, накланящо се огледало, шибедах, ксенон, автоматични фарове, автоматични чистачки, подгрев на седалките, камера за задно виждане, парктроник, затъмняващо се огледало, фоново осветление при педалите и краката на пътника до шофьора. Както каза колегата по-горе една част от екстрите са по-желание на клиента и зависи и държавата в която е купена като нова колата. Навигацията, Кожения салон и ел.седалките, не са включени към екзекютив оборудването във всички страни.
 6. В Бултрако крушките са вече по 12 лв, плюса е, че идват с цокъла и шапчицата. Евентуално са и по-качествени. Ако търсите алтернативи гледайте да са 14V. Ето тези например: https://vikiwat.com/miniatyurna-lampa-t1-14v-60ma-1.html Аз смених на бутоните VSA, AFS и CMBS с такива от линка. Внимателно се изкарва крушката от цокълчето, изважда се и синята шапчица. След това първо се слага шапчицата, вкарва се крушката в цокъла, намотава се и се реже жичката на нужната дължина. Светлината спрямо бутоните за огледалата е едно към едно а те са с оригиналната си подсветка. Сега само остава и да са трайни, пък ако не ще се вземе оригинал и така. Все пак за 1 лв може да се пробва при положение, че разглобяването за подмяната е 5 минути.
 7. Ябълковидните болтове в магазините за железария са по 9 - 10 лв. Шпилката с гайката е около 3-4 лв.
 8. Не знам и аз се чудих, но когато всичко бе във вода, махнах корите в багажника влязох вътре и накарах един приятел да полива с маркуча. От двата ъгъла горе протече. Гледам и уплътнението е там захабено. Най-вероятно силикона е навдигнал уплътнението. Логичмо е да не може да премине водата от ръба в който влиза уплътнението, но аз трябваше да опитам с нещо, понеже цялата резервна гума беше във вода.
 9. Е ако е отдолу, водата как прескача праг над сантиметър, върху който е уплътнението?
 10. Petargazdov89

  honda accord 2.2 i-ctdi дебитомер

  Да попитам след смяна на дебитомера с друг трябва ли да се прави адаптация чрез програма или само физически се сменя и той сам си се адаптира към компютъра?
 11. За дясната отдавна ползвам 40см. Капката не ме дразни, понеже ефекта е само при спряла кола, а аз не работя като частен детектив, та да ми пречи на обектива при шпионаж. При малки скорости, тя бяга към водоотводната лайсна на лявата колонка, а при големи, отива на майната си - по покрива. Разкачих капачката върху конзолата на чистачката и видях че металния държач със скобата е стиснат за шината на перото, но не е точкован със заварка, така че може да се разтвори и шината с перото да се премести спрямо крепежа, така че той да не е в центъра, тоест да се повдигне десния край на голямата чистачка още малко по-нагоре, но пък долу в ляво непочистената дъга ще нарасне. Предпочитам да си взема по-дълга 27" - 67.5см и проблема с капката е решен. Като хапнах, та се поуталожиха страстите, си поиграх още малко с лявата чистачка в гаража. Сложих лостчето на АУТО, врътнах интервала на най-малък и взех да поливам с велосипедната си бутилка за вода. Сензорът за дъжд е голяма работа. Аз пръсна, той врътне чистачките. Така си набелязах проблемните зони и взех да коригирам шината. После я свалих и взех аз да я движа по необходимата траектория. Гледам отстрани, добре се вижда къде перото не опира когато е вертикално, което причинява мазането при движение от рамото. Понагласих я, но тая шина е капризна, сигурно не е от закалена стомана, а нещо евтинко, но 3 лева, няма да ги хвърлям я. Накрая се получи да не маже, но двата края нямат корекция и още не съм баш перфектно доволен, обаче като за 3 лева - бива.
 12. Today
 13. Аз изказах по-горе предположение, че подлизва по капака над уплътнението, ако не е притиснато добре... Ти предполагайки, че минава отдолу, си сложил в ъглите, защо не в целия канал по цялата дължина в канала на уплътнението? И как водата се изкачва по борда в който ляга канала на уплътнението? Или идеята е да надигнеш уплътнението да опира по-здраво в капака? Под "рампоните" сигурно имаш предвид тампоните. Даде ми идея, проверих с листче хартия колко силно уплътнението се притиска в капака на различни места- ми издърпва се доста леко. Махнах тампоните въобще, същата работа... Регулирах по-ниско П образната кука на задната стена на багажника където се заключва ключалката- затваря се по-трудно багажника, но в горния/задния край на капака около пантите, притискането почти няма разлика, по-стегнато е долу хоризонтално, около ключалката, от където едва ли може да тече.
 14. Моля, мнение марка тампон на двигателя, преден ляв. Оригиналния в Бултрако е 198 лв.
 15. изпускателния колектор става ли за D16W5?
 16. darius

  Виц на деня

  Шофьор блъснал колата пред него обеснява на катаджия. -Г-н полицай, тя ме заблуди, даде мигач на ляво и зави на ляво!
 17. Гуми Hankook 195/65/15 зимни Дот 20164бр. ,джанти оригинални от акорд 4х114,3 4бр. ,тасове оригинални 4бр. Цена 110 лв без коментар 0896/977357
 18. И така може, стига да можеш. Аз го смених със здрав - втора употреба.
 19. Аз още търкалям едни на Вальо ли е, валело ли е... Избутаха 2 зими, също струват 5.90, само че един брой, а не два. И то като са на промоция в някоя от универсалните железарии. Като сложиш 40-сантиметрова, не те ли дразни прекалено голямата капка, която остава горе на върха на дясната, а после лявата не може да я събере, защото минава под нея? Аз съм с 65 / 38 и ме дразни адски много, а с 40 см е още по-голяма тая капка. За припокриването имам предвид, като на картинката: На тази кола е като на горната снимка, а съм свикнал да е като на долната и това сега ми бърка да не казвам къде. Картинката е илюстративна.
 20. Не съм съгласен - в момента има 4 непродадени i-DTEC с CMBS и 3 непродадени 2.4i с CMBS. Все пак CMBS пакета се е предлагал само с най-високото ниво и е струвал около 5000 евро независимо с какъв двигател си, а i-DTEC и 2.4i са стрували приблизително еднакво. @gradinarq читавите хонди на добра цена изчезват бързо. Независимо дали бензин, дизел, cmbs. Швейцарските са типично много запазени. Както виждаш всички нива имат много екстри - ходи на два-три огледа и според мен ще успееш да познаеш като дойде правилната кола
 21. Дали съм разбрал добре ?! Ако има проблем , сваляме тампона , махаме пружината и лепим добре да стане "вакума " после връщаме и не е нужно нов тампон ако не е скъсан ?!
 22. Гуми Hankook зимни Дот 20164бр. ,джанти оригинални от акорд 4х114,3 4бр. ,тасове оригинални 4бр. Цена 110 лв без коментар 0896/977357
 23. ceco_accord

  Данък 2019

  https://automedia.investor.bg/a/2-novini/37930-doyde-li-krayat-za-kolite-bez-katalizatori
 24. Минах и си взех 2 чистачки от преди упоменатите Митю и Тоя (как му беше името) :) - 2-те общо за 5.90лв. Голямата - 65см MituToyo, а малката - 40см Nakamoto. Паснаха от раз, доволен пръснах на стъклото, пуснах ги да свършат своето и разбрах защо струват толкова. :( Както и очаквах, малката пропуска долния десен ъгъл на предното стъкло, а голямата чисти добре на изкачване, но на обратния си ход е отлепена от стъклото в централната си част (в зоната на монтаж). Пред къщи почнах с аджастмънта. Малката огънах леко в края и като че ли се оправи, но голямата е мъка. Първо поизправих централната част (да не е толкова огъната) и се получи, но после не опираше в лявата долна част на стъклото и не го чистеше. Правият и ляв участък също огънах, но явно трябва още пипкане, та утре ще боря, понеже заваля. Иначе изглеждат добре произведени и Акорда веднага стана модерна кола, но дано не вали дъжд. :) Ако ще вали, може и едно тубе от горната "трътла" да си взема. :)
 25. Здравей, Аз също съм го гледал този артикул и ще се радвам, ако успеем да го изкопираме.
 26. А от къде ги закупи? 2години, а колко км е минал г-д?
 1. Load more activity
×