Jump to content

Krasi-mir

Фен
 • Content Count

  2712
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Krasi-mir last won the day on September 29

Krasi-mir had the most liked content!

Community Reputation

602 Excellent

About Krasi-mir

 • Rank
  *RD8 * GD1*
 • Birthday 04/14/1966

Profile Information

 • Кара
  у лЕво
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Willand UK / Момин Проход Сф-О

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

18333 profile views
 1. Докторе, Нов внос няма откъде. Все пак, най-младият Акорд догодина ще започне сам да си купува цигари и водка. Е сега хвърлих едно око в най-големия английски сайт. В цяла Англия има обявени 16 Акорд 6-та ген., от които 4 са 1.8. Цените са £600-2000. Има и три от предишни генерации, по една от 2-ра, 3-та и 4-та. Естествено, има и други сайтове, има и необявени в сайтове, ама ... От човек в България: За газта и клапаните има доста теми. Чел съм ги, имам представа, за какво иде реч, но не искам да коментирам, защото: Не харесвам газ и никога не съм имал личен автомобил на газ. Не бях карал кола на газ от 2002-ра (карах служебни, руски, с обикновена газова). Обаче, това лято, рент-а-кара (Есперо 1.8), който карах в България през отпуската беше с ГИ. Това започна да накланя везните, и все повече се замислям, дали да не бухна един ГИ на следващата Хонда, която искам (Odyssey 2.4 automatic JDM).
 2. Цецо, казвал съм го и преди, аз най-обичам да си тествам автоматика на баир. Колкото по-стръмен, толкова по-добре (Мечо Пух ). Имам си тук един любим баир, който ползвам за писта за тестове. Първокласен път с по 2 ленти и мантинела по средата (изкачващите имат 3 ленти, заради камионите), почти 1км дълъг, 9% наклон. Ограничението на скоростта е 70 Мph. Подхождам към баира със 70 и като паднат на 65 натискам бутончето "O/D OFF", и газта до долу. На върха на баира CRV-то е на 6000 об/мин и 80 Мph. п.п. Докторе, Япончето иска (и не се плаши от) високи обороти. Ако искаш да върви на изрУд, оборотомера, колкото може по-близо до червеното.
 3. Резко се сетих за едни снимки на тема Акорд 6
 4. От толкова много общи приказки и суперлативи, май забравихме най-важното - слаби места, които задължително се проверяват при оглед. Може вече да ги знаеш, щом и ти не попита. На първо четене се сещам за две - виене от задни лагери и буксуване на съединител. Ако продавачът ти разправя, че можеш да си регулираш съединителя, изобщо не му вярвай. Хидравличен е и от винта между педала, и помпата можеш да регулираш само празния ход на педала, не и работата на помпата. Другите две слаби места са характерни за всяка Хонда от тая епоха - износени (нагорели) пластини на клемореда на контактния ключ и спойки на главното реле.
 5. Ти си знаеш, няма да те навивам, ама ... никога не казвай никога.
 6. Докторе За да се случи това ще трябва да си най- , ама ПО-ПО-НАЙ-големия карък. Доста усилия ще трабва да положиш за да строшиш тук коментирания автоматик на Хонда. Ще станат 10г откак съм у форума, не помня да съм чул някой да е успял. Всъщност, сещам се за един младеж, който, незнайно как, беше успял да включи задна по време на движение напред. Виж сега, това - "Започна да мига "D" на автомата, смених маслото (или някой соленоид) и се оправи." не го броя за строшен автоматик. "Ритането" при превключване също не го броя. Второто ми CR-V (онова на горната снимка) го карах 3г със "ритащ" автоматик. Иначе Преди години един колега имаше Shuttle със F23** auto, '98-ми набор. Карал съм я, направо беше самолет сравнена със CRV-то.
 7. Като спомена по-мощен дизел, отиваме на това, което каза Веспа Мечо Пух съм го цитирал и друг път -"Колкото повече, толкова повече!". Гооооолям фен съм му Оная сивата деветка на снимката беше 1.4i-vtec, има/няма 100 коня. Следващата деветка на съпругата беше същото купе, ама 1.8i-vtec, 143коня. Питай ме, на коя от двете се налагаше да изключвам климатика и еко режима за да "дръпне" прилично на магистралата?! Разход на гориво еднакъв и при двете. Англичанката с 1.6, към 116 коня, автомат, гореше колкото 2-литровото ми CR-V, 147 коня, автомат- около 10 бензин. п.п. За фактора "Качество на горивата" си мнооооого прав.
 8. Ааааа, Докторе, така нема се разберем Променяш условията на задачата. Първо Пък после На т'ва у наше село едно време му викаха "Хем сърби, хем боли!". Бай дъ уей, както викат у сегашното наше село,ако следвам твоите сметки: 2-литровият бензинов Акорд гори 9-11л бензин, т.е. малко повече газ, пак т.е., да кажем около 12-13лв за газ. 2-литровият турбо дизел ми гореше, както каза ти, около 6л нафта, т.е., пак както каза ти около 12-14лв. Таааа .... какво за трактора?!
 9. Докторе, Както каза Цецо: ... и на кой, какво му харесва. На мен лично моделът ми харесва. Окачването е направо супер и от техническа гледна точка, и като рентабилност. Двоен носач (double wishbone) отпред и многоточково (multi link) oтзад. Верно, има много повече тампони от ши&@#¥я Макферсон, ама е и много по-здраво. Ако всички тампони са на 6, е достатъчно твърдо, но не прекалено, за да усещаш всяко камъче на асфалта. Това е личното ми мнение. Сега, ако аз исках такава (всъщност искам), 1.6 и 1.8 веднага ги отписвам като вариант за оглед. Мъртваци са, и не горят забележително по-малко от 2-литровия (въпреки че спомена, че разхода не ти е приоритет). Аа, и задължително автоматик. Цецо спомена за оборотите - автоматикът на 4-та + lock-up поддържа същите обороти, както ръчната на 5-а, ако не и по-ниски. Базата ми за сравнение е от преди 7г. Трябваше да намерим кола за брат'чеда. По моя препоръка започна търсене на Акорд 6. По него време аз карах четвъртата си Хонда - CR-V 1, JDM, В20В, автоматик, а съпругата ми третата си Хонда - Сивик 9. Предишната нейна Хонда беше Сивик 6, "англичанка", D16Y3, автоматик. Значи, сравнявах Акорда най-вече с моето CR-V и с англичанката на съпругата ми. Тествахме 2бр Акорд, едната 1.8 ръчка, а другата 1.8 автомат. Ми не беше моята кола. Накрая, изневиделица, изскочи една 2.0 SE Executive, saloon, ръчка. Като ниво на оборудване си имаше всичко от твоите приоритети, с изключение на навигация. Отнесохме я без замисляне, дори и със светещ engine check. Отстраних причината за светещия чек, и брат'чеда си вози ГЗ на нея около 3г., без никакви проблеми на стрикното английско ГТП. Акорда определено беше най-комфортен. Понеже ти спомена Ксара Пикасо и Тойота Авенсис - имал съм две подобни - Renault Megan Scenic, 1.6 бензин, и Volvo V40 1.9tdi. Шиникът е в пъти по-зле. Волвото е еднакво с Mitsubishi Carisma, имаше екстрите на Акорда, и почти се доближаваше до него. п.п. Те ги те, трите, паркирани пред нас: п.п.п. Акорд 6 има и с 2.0 дизелов Ровър двигател. Изключително добър, но малко НЕмощен за това купе. Не знам как е откъм екстри обаче. Имал съм Сивик 6, англичанка, с този агрегат. Закарах го на тъста ми в България и той го кара към 4г., преди да го продаде на близо 400000 км, без проблеми по двг.
 10. https://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=104513&p=1314773 Пост #14
 11. Тц, Сервиза не е след втората смяна на масло. Преди сервиза се прави полиране на дисковете. Може и в домашни условия, може и в сервиз. След полирането пак смяна на масло и ако тогава пак не е добре се отива на ремонт.
 12. 1. За точния процес питай YouTube. 2. Стъкло втора употреба - НЕ. 3. Само със силикона от приятел си мнооооого далеч от всички необходими неща за демонтаж и монтаж на стъкло. Виж т.1. п.п.
 13. А, точно, по броя на шлиците е най-сигурно. Аз тръгнах по обратния път. Трябваше да открия каре, на което вътрешните шлици са еднакви с тези на европейската полуоска, а външните да са еднакви с тези на JDM главината. Голямо лутане беше, ама ми спести едни £200.
 14. От моя скромен опит с полуоски и карета, бих казал ДА. Преди години търсих полуоска за моето CR-V RD1 JDM Auto. Оказа се, че за автоматик и за ръчна всичко е еднакво. Така че, по пътя на логиката, и за твоята англичанка би трябвало да е така. Между другото, CR-V RD1 е "построено" на платформа Сивик 6 "англичанка". Не бих се учудил, ако се окаже, че каретата са еднакви. п.п. Няма отношение към твоя въпрос:
×
×
 • Create New...