Jump to content

Krasi-mir

Фен
 • Content Count

  3591
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Krasi-mir last won the day on December 7 2021

Krasi-mir had the most liked content!

Community Reputation

1246 Master

1 Follower

About Krasi-mir

 • Rank
  * RD8 * CN1 *
 • Birthday 04/14/1966

Profile Information

 • Кара
  у лЕво
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Willand UK / Момин Проход Сф-О

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

20404 profile views
 1. Стартер. При ниски температури се спича гняста (грес, кал, ръжда) в бендикса и редуктора. Бендикса не се връща достатъчно бързо и, когато двигателя запали маховика го завърта, и зъбите щракат. Сваляне, измиване на бендикса и редуктора, гресиране, сглобяване, и ... тишина.
 2. @JapCar ти сам си си отговорил: Настоящето ми CR-V се задържа при мен най-много. Започнах 8-ма година с него миналия месец. Всички предишни коли в семейството са се задържали не повече от 3г. п.п. И не на последно място - когато в България един 14-годишен Акорд 7 (този от подписа ми) достигне цена 3/4-ти от месечната заплата на медицинска сестра, тогава българина ще спре да купува "златни" ОЕМ стоки за колата си. п.п.п. Понеже темата е за маслата ... На CR-V-то сипвах само CASTROL EDGE 5W30. Гореше го като ламя. Доливах си. Последната смяна на масло сипах от варел, некво неизвестно. Само гледах да е по спекс. До момента, 5-6 К МИЛИ, не е мръднАло от максимума. Ама, както казваш - не ми пука за 18-годишната купчина ламарина.
 3. Виж сега, понеже си в чужбина, както и аз, бих те посъветвал да си купиш акумулатор с монтаж. Така ще имаж документ, че е купен и монтиран еди-къде-си. В чужбина (поне в Англия) това е важно не само за гаранцията на акумулатора, а и за застраховката на колата. Нямам идея, дали 4-та ген губи кодове и настройки при откачване на акумулатор. По-принцип, тези, който монтират акумулатори трябва да имат една "джаджа", която се слага в ОБД буксата и после не се налага кодиране и обучаване на, каквото там има.
 4. @Legend91 Не знам, каква машина ползват ВАГ. Аз ползвах подобно на това в пост #4: Виж цялата тема.
 5. Видях, че си писал тук Нямам представа, как е при 3-та ген, но ... Когато купих моето прифейсово CR-V 2, имах проблем с фабричната аларма. Взех колата само с един-единствен, афтърмаркет ключ и без дистанционно. Централното си работеше с ключа. Забелязах, че антитефт лампата продължава да мига след кото запаля. Освен това не ми работеха задната чистачка и плафоните в купето. При откл/закл с ключа не мигаха аварийните, както би трябвало. Утечки на ток намаше. Разбрах, кой е предпазителя за задната чистачка, който се иказа, че е и за плафоните. Намира се в кутията в двг отсека и естествено липсваше. Сложих нов и алармата веднага се разпищя. Сирената е в багажника, под лявата странична кора. Купих си дистанционно и си платих обучаване в местния Хонда дилър. Антитефт лампата я угасиха (не знам как) но казаха, че не могат да деактивират заводската аларма. Реших проблема драстично - отрязах кабела на сирената. Сложих нов "бушон" и всичко заспа. От тогава, започва 8-ма година съм със същия акумулатор и няма утечки. Плафони, чистачка, дистанционно, всичко си работи. Тааа, да се върнем тук Няма начин колата да е излязла от завода без аларма. Заводската аларма е т.нар. "тиха аларма". Задейства се само при разбиване на колата. Виж разказа, който съчиних дали има нещо общо с твоя проблем. После - бутонът за палене на плафона в багажника ми играе номера. Не винаги работи. Отключвам колата с дистанционното, отварям багажника и плафонът не светва. След секунди колата се заключва сама. Това не се случва винаги, ту работи, ту не работи. Мисълта ми е, че ти имаш проблем, който се случва чат-пат. Нещо някъде, понякога не сработва, или дава дефект (например окъсява някоя ел.верига) и ти "точи" акумулатора. Разрешаването на проблемът ти явно опира до намиране на много добър ел.техник.
 6. https://www.vehiclehistory.com/questions/what-is-the-honda-crv-security-system-reset-procedure-108357 Това пробвано ли е?
 7. Съжалявам, няма да е за Коледа. Резко се усетих, че утре е Коледа и TESCO няма да работи. Минах преди малко от там, на връщане от работа. Щайгата с Хот Уилс се оказа празна. Явно всички послушни английски момченца искат Хот Уилс за Коледа. Весела Коледа и Щастлива Нова Година!
 8. Тия всичките, дето ги коментирате ги имаше при мен в TESСО за около £2. Аз си купих NSX. Скоро не съм оглеждал детския рафт, ама мога да погледна утре. Имам и Риджлайн на Мачбокс.
 9. Според мен е от хуманна гледна точка. Паркират напред за да няма инфаркти, докато багажника минава през стената на 6-ия етаж на паркинга, когато си объркал D със R. По-малко стресиращо е да бутнеш стената с предната броня.
 10. Според зависи! Предимство е, ако паркираш пред блока. Ако паркираш пред Била е недостатък, 'щото багажника ти идва отзад и не мож' натовари покупките. п.п.по темата: На много от културните англичани не им пука как ще паркират. Паркоместата са тесни и преди да чуеш първия клик на фиксатора на вратата чуваш удара във вратата на съседната кола. Чисто новата деветка на съпругата ми още първия месец се сдоби с три удара във вратите и една драскотина на бронята. Започнах да паркирам, или на най-далечния, празен, край на паркинга, или на първото място на редицата.
 11. Я кАжи сега, на заден ли паркира или напред?!
 12. Тцъ, не е. Шумът е същият като звук, симптомите са други. Лагерът на вилката започва да шуми, когато натиснеш съединителя. Пуснеш ли съединителя спира да шуми.
 13. Тоя приятел различава ли шум на двигател от шум на лагери в ск.кутия?! Щото, ако има шум на неутрална, който шум изчезва като натиснеш съединителя, това е симптом на лагер ск.кутия.
 14. Хвърлих едно око на Акорда (фейс,'07-ма). Отпред през решетката, през горния процеп, веднага до емблемата се вижда жилото за отваряне на капака. Никога не съм пробвал, ама се си мисля, че ще може да се дръпне с една твърда тел и да се отключи капака.
×
×
 • Create New...