Jump to content

Krasi-mir

Фен
 • Мнения

  2607
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

549 Excellent

Относно Krasi-mir

 • Ранг
  *RD8 * GD1*
 • Рожден ден 14.04.1966

Profile Information

 • Кара
  у лЕво
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Willand UK / Момин Проход Сф-О

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Последни посетители

17975 профилни разглеждания
 1. Със европейски VIN няма да ти се получат нещата, по-добре пробвай това, което е дал dandilov. п.п. Във Англия също уважаваме JDM-ките, но не до такава степен, както в Малта. В Малта станях разноглед миналото лято, JDM-ка до JDM-ка. Местните търговци би трябвало да са наясно, как и от къде да поръчват части. Имах 2бр CR-V, 1-ва ген JDM. Не съм имал проблем с консумативите - сп. дискове, накладки, водна помпа, ангренажен ремък, преден лагер на главината. Друго, което съм сменявал е изпускателна система и предна полуоска. Голяма греда, не стават от европейско CR-V. Наложи се да преправям всичко.
 2. Krasi-mir

  Дилема за CR V?

  Да, възможно е. Има голямо значение, какви ръчички са я пипали. Например груби, напукани, потни ръце. Моята я купих 11-годишна, на 79000 мили. В архивите на DVLA (местния КАТ) пишеше, че 3г. не е карана. Воланът беше започнал да се протрива и на едно място (там, където обикновено стои дясната ръка) пяната беше отлепена от метала. В момента е много по-зле. п.п. Много бавно пиша
 3. Аз го разбрах случайно. Тръбата, която влиза в задното гърне беше много ръждясала и се откъсна (в движение, на един баир, който катерех на 1-ва). Колата в този момент се "отпуши" и литна. Иначе, запали и виж, колко силно духа. Пробвай на ниски и на високи обороти. Запуши изхода с ръка (и парцал ест.) и виж как надува на всички обороти, и дали има промяна в работата на двг.. Можеш да пробваш и с откачено задно гърне на място, и в движение, ама трябва да си сигурен, че няма да те линчуват съседите, или да те гепят ченгетата. п.п. Има вероятност и(или) средното гърне да е запушено, ама е по-малка.
 4. Това с липсата на скорост на равно, еле па на баир, съм го играл с една друга моя кола, "нехонда". Задното гърне беше почти тотално запушено. Като го смених, тая кола като тръгна, няма спиране ...
 5. Ако цената на това, което ти предлагат не надвишава драстично тази на продукта от пост #5 (с доставката до България) слагай смело. Това от линка в eBay изглежда също да е универсален катализатор. Ползва се едно и също тяло, към което се заваряват правилните тръби и фланци. Слагал съм такъв кат на моето CR-V 1. Минава теста за емисии, не влошава работата на двг, не повишава разхода на гориво и беше значително по-евтин от "оригинален". Докато работех в сервиз съм виждал и сме монтирали такива катализатори на различни марки и модели коли. Няма проблем. edit: Разпитай по-подробно за това, което ти предлагат. Този от линка в пост #5 идва от производителя със вече заварени тръби. Има вероятност българските майстори да купуват универсално тяло и на него да заваряват на място твоите тръби. Ако е така, увери се, че работят качествено. edit 2: Сетих се още нещо важно. Не съм гледал, дали при 2-ра ген е същото, както при 1-ва, но ... Когато карах 1-ва ген съпругата ми караше Сивик 6 "англичанка". Двете коли са на едно и също "шаси". Изпускателните системи са почти идентични. Вибрациите от заглушителите и двигателя се обират от меки алуминиево/графитни пръстени във фланците. На практика, връзката между гърнетата и двигателя е твърда. Та, на англичанката сменявах средно и задно "гърнета". След по-малко от месец тръбата на средното гърне се откъсна. Гледах, мислих и монтирах една мека (гъвкава) връзка между катализатора и средното гърне. За съжаление не помня, къде я заварих, към катализатора, или към гърнето. После направих същото и на генерацията на CRV-то.
 6. Да, точно това е едно от предназначенията на копчето O/D на ск.лост. Натискането на копчето води до по-бързо и по-безболезнено превключване от 4-та на 3-та, отколкото рязкото натискане на педала до ламарината (както каза Carpera). Другото предназначение е подобряване на работата на двигателя и скоростната кутия при натоварване на същите. Такова натоварване най-често се случва при изкачване на продължителен, не много стръмен наклон и понякога , и при теглене на тежко ремарке (както каза Carpera). В тези два случая идва един момент, в който автоматикът се лута между 4-та (т.нар. overdrive, или O/D) и 3-та. Започва едно дразнещо, постоянно превключване - 4-та, 3-та, 4-та, 3-та, 4-та ............... . Тогава натискаш бутона O/D, с което забраняваш на автомата да включва 4-та и си караш на 3-та, докато стигнеш участък подходящ за движение на 4-та. За лежерно, магистрално, най-вече икономично каране (както каза Dindin), на сцената, в помощ на O/D се появава механизъмът наречен Lockup (заключване на торк конвертора). п.п. Поради засиленият в последно време интерес ... в момента, в който ми се открие малко свободно време бих отворил една тема, в която бих цитирал всички полезни мнения по въпроса "Що е то автоматик и, как да го ползвам?" и бих помолил Администрацията да закове тази тема като "Важна". Няма да се разсърдя, ако някой ме изпревари с такава тема.
 7. В режим auto парното и климатика поддържат температурата в купето на определени градуси. Колко градуса да е температурата определяш ти с копчето за температура. Това копче трябва да е разграфено на градуси, а не просто синя и червена стрелка, както е при колите без режим auto. В режим auto компютърът решава, кога да ти пусне топло, кога студено и накъде да е насочен въздуха. По принцип този режим е перфектен за сутрешно размразяване на стъклата, ако нямаш специален бутон за размразяване на предното стъкло. Също така чисти изпотени стъкла. п.п. Не съм карал CR-V 3 и не знам, какви копчета има, но имах режим auto на CR-V 1, JDM, и на двата Сивика 9 на съпругата ми.
 8. И, как точно трябва да действа vtec на тази кола? И, защо точно след 110? Не е ли по-важно при какви обороти се включва vtec, а не при каква скорост? Не за друго, ми да не остане kkthx разочарован, ако това CR-V се окаже с i-vtec на база vtec-e (като моето К20А4, например). Тогава при 110 нищо няма да се случи, защото икономичният vtec се включва почти неусетно на 2200 об/мин., много преди да си стигнал 110 км/ч.
 9. Krasi-mir

  Искам да си купя мотор

  Tokio, къде в Англия се намира мотора? Gabieli съм ползвал преди много години. Сега пращам с едни момчета, които вземат багажа от нас. Последно ми возиха диван и 2 стола на приемлива цена. Мога да питам, дали са навити да те извозят edit: Иначе отвътре ми идва да зема да ти го дотъркалям на самоход
 10. Потвърждавам за книжките от eBay. Мой познат си купуваше оттам преди да си продаде поредната кочина, купена също през eBay за без пари, с повреда и отремонтирана. Фирмени хонди също съм виждал. Всичкото доктори на повикване у наше (английско) "село" карат CR-V. Не знам, по колко мили правят на година, но се скъсват от обиколки по затънтени селца (съпругата ми е кардио сестра в еквивалент на българска Окръжна Болница). Айде малко и по темата. Моето CR-V е края на 2003-та. Когато го купих преди 3г. беше на 79000 мили. След проверка в местния КАТ се оказа, че не е карано 3г. В момента е на 126000 мили. Всеки, който го види ще си каже, че е на поне 300000 мили. Воланът е яко изтъркан и разлепен, салона е захабен, външния вид търпи критика. Да, ама не, на 126000 си е. До този вид го докарах аз, използвайки го за товарна кола покрай ремонтите по къщата ни последните 3г. Докато работех в автосервиз съм виждал коли на по-малко години и мили, но в състояние като моята.
 11. Много те моля 'земи един червен молив и на снимката, която си постнал подчертай, къде точно е обяснено това.
 12. CARPERA, почети още малко. Терминът "OVER DRIVE" е еквивалент на българското "свръх директна". Както казах, при 4-степенния автомат 3-та е директна, а 4-та е свръхдиректна. Погледни таблото на кола с D и бутон. При натискане на бутона надписа на таблото е "O/D OFF", т.е. "свръхдиректна е изключена". Обороти/скорост: Коментирали сме го в М-найсе теми. Автомата е на 120км/ч при 3000 об/мин на 4-та, докато 5-степенната ръчка е на 3200-3500 об/мин. Мощност: Понеже питащия визира фейса на 1-ва и прифейса на 2-ра генерации, малко инфо от извора, т.е. от мен. Двигателите нямат нищо общо - 1-ва ген е с В20, а 2-ря е с К20/К24. Сравнявайки 2-литровите агрегати, двете ми JDM-ки, със 147 коньови В20В JDM, вървеха повече и гореха по-малко от настоящата ми 2-ра ген със К20А4. Иначе, чувал съм, че 128 и 147 коньовата В-серия разликата в горенето и вървенето е незабележимо малка.
 13. Ъхъ, перфектни са. Четири предавки. Трета е директна, четвърта е т.нар. overdrive (O/D). На тези, които имат D4 ти местиш лоста между 3-та и 4-та. Тези само с D имат на лоста бутонче O/D. Когато си сложил лоста на позиция D кутията си включва до 4-та сама. Натискаш бутончето O/D (при изпреварване или баир), на таблото светва лампа O/D, което означава, че O/D e OFF, кутията сваля на 3-та и се получава колата на Фена - самУлет с кош.
 14. Krasi-mir

  AT скоростна кутия

  Аз бих го сменил. Слагал съм одобрен от Хонда заместител в автоматика на 1-ва генерация CR-V и никога не бих повторил. п.п. Виж написаното в първата снимка качена от Carpera - перефразирам, "ако течността не е Хонда, да се промие кутията и да се налее Хонда ATF". Чудно ми е обаче, защо са написали ATF-Z1?! Ако упътването е за 3-та генерация CR-V, течността би трябвало да е HONDA ATF-DW1. Може и да бъркам, не знам точно, от коя година заменят ATF-Z1 със ATF-DW1.
 15. Емич, "четири еднакви зимни гуми ... за 120лв" на мен ми звучи като 120 за четирите. Ако е така, ключовата дума, касаеща прецакване на колата е "еднакви", т.е. нищо няма да й стане на колата, вземай ги.
×