Jump to content

Krasi-mir

Фен
 • Content Count

  2755
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Krasi-mir last won the day on October 30

Krasi-mir had the most liked content!

Community Reputation

615 Excellent

About Krasi-mir

 • Rank
  *RD8 * GD1*
 • Birthday 04/14/1966

Profile Information

 • Кара
  у лЕво
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Willand UK / Момин Проход Сф-О

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

18442 profile views
 1. Има още една степен по-силна от превъзходната: Далече, по-далече, най-далече, НА МАЙНАТА СИ.
 2. Признавам си, говорех по дефолт През годините съм сменил много фарове, на различни марки и модели коли. Не помня да съм срещал капсуловани моторчета. Обикновено новия фар идва "гол" и прехвърляш моторчето от стария. Не помня, дали съм пипал Сивик 7, ама явно не съм, щом не знам, че нейните моторчета са капсуловани.
 3. Добре де, да разбирам ли, че си решил да се разделиш със дъртия Сивик и му търсиш достоен заместник?! Ама заместник с малък бонус - 4х4. Поне така изглежда от досега написаното от теб: 1. Хонда 2. Малък двг 3. Автомат 4. Бонус 4х4 за ... да кажем BBQ, риба и Софийски бордюри, и ледени коловози Ако правилно съм се ориентирал, Харвито е точния автомобил, с една единствена забележка И все пак да попитам - защо държиш двг да е малък?
 4. Гле'й с'а, Може и да греша, ама аз си мисля, че колкото повече обяви има за една (марка модел) кола, толкова по-нежелана е тя. Колко са обявите за CR-V автомат?! (риторичен въпрос ) И аз от 10г. карам само Хонда автомат, ама добрия стар хитротрансформатор. Като твоята 5-ичка. Там изненади няма. Не съм в час със вариатора на Хонда и затова не се обаждах. Да ти разказвам, какво съм чел, няма смисъл. Фена го каза, а той сметай е капацитет в Хонда средите. Тествал съм Сивик 7 със вариатор и 7-степенен ръчен режим. Верно, голям кеф е, ама ... вариатор. Тествал съм и Ярис 2011-та с DSG (или както там му викат в Тойота), и ... ще предпочета вариатора на Хонда Ако си се загледал по 1-ва ген. Харви, нали се сещаш, че най-младото е на години за издаване на лична карта и най-вероятно е обиколило към 10-ина пъти Земята. Колко да е читав вариатора?! Подкрепям Фена - вероятността да намериш читаво 24-годишно CR-V автомат е в пъти по-голяма от намирането на читаво 14-годишно HR-V автомат. Сега, ако толкова много ти се иска да е Харви автомат и идеята е ТИ да приведеш, който и да е вариатор в перфектно състояние, и да си го караш, те разбирам. п.п. Резко ми мина през акъла една еретична мисъл/въпрос към Фена. Фен, е ли възможно да насадиш хидротрансформатора милионник от 5-ицата на Самурая във Харви, като запазиш RT-AWD?!
 5. Съгласен съм с предишните мнения, обаче ... Това, за което говори Цецо си е заложено в принципа на работа на хидротрансформатора, както той каза. Значи, хидротрансформаторът буксува (ако така можем да го наречем), но го прави на всички предавки. Радост, обаче, казва, че има буксуване само на 2-ра предавка. Това ме навежда на мисълта, че буксуването идва от друго място. Предишното ми CR-V буксуваше на 3-та предавка. Най-ярко изразено беше при задействане на кикдауна от 4-та на 3-та при смачкване на газта. Кутията включва на 3-та, но се получава едно секундно буксуване, както буксува съединител на ръчна кутия. Причините може да са, както и двамата казаха, соленоид, старо масло, или най-тежкото - износени фрикционни дискове на многодисковия съединител. Аз смених цялото масло (4 смени по 3л) и нещата се подобриха временно. Не предприех други мерки и си я карах така следващите 3г.
 6. Емича е прав. Нещата се случват с гледане и пипане. Само със слушане по-скоро няма да се получи.
 7. Относно проблема на Цецо: Нямам идея, какво е. По-скоро вероятностите са много. Обаче, повечето от тия предположения, които направихте се "хващат" при четирите гуми във въздуха. Може и 2х2, предни/задни. Тогава няма напрежение в елементите - амортисьори, биалетки, някои тампони и накрайници ... Със клатене, бутане и удряне, когато колата си е на гумите може и да стане, ама по-вероятно не. Общо казано - някои проблеми по окачването се улавят при колата на земята, други при кола във въздуха. Така че ... дерзайте. edit: Ако процедурата по извършване на ГТП в България се направи, като тази за извършване на МОТ в Англия, на 100% ще се установи причината за всяко едно тропане. Ще изскочат и тропания, за които изобщо не сте подозирали.
 8. И сега к'во? Ще сменяваш едно по едно, докато уцелиш дефектното ли? Не е ли по-добре да отидеш при истински майстор, който знае, как да диагностицира проблем в една кола?
 9. Къде в UK живееш? Много оскъдна информация подаваш. Какво точно се случва, когато въртиш копчето, рефлектора мести ли се? Във центъра за МОТ трябва да са ти обяснили, какво точно не е наред, и какво трябва да се направи. Проверката на фаровете се прави в позиция 0 (нула) на копчето за регулиране. Ако не е възможно фаровете да се преместят в тази позиция причините са неработещо моторче, или откачено от рефлектора моторче. Ако моторчето не работи може да е изгорял бушон, или изгоряло моторче. Ако моторчето е откачено от рефлектора може да се закачи без да сваляш фара, ако имаш късмет, а може и да се наложи да свалиш фара. За да свалиш моторчето не е необходимо да сваляш фара. То е монтирано към тялото на фара, както се монтира крушка - пъхаш в отвора и завърташ леко в посока на часовниковата стрелка. Щом са го писали феил, значи проблемът не може да се отстрани веднага, т.е. фаровете не могат да се регулират просто с отвертка. Ако можеше, щяха да го направят на момента и да си платиш за услугата. Винта за регулиране на фара с отвертка във височина се намира на самото моторче. Значи поставяш копчето в позиция 0 и ако трябва рефлектора се донамества с отвертката. Твоят проблем може изобщо да не е в моторчето. Има вероятност да е счупено, или разкачено захващането на рефлектора към тялото на фара. Рефлектора е монтиран към фара на 3 ябълковидни болта. Единият е фиксиран, т.е. в тази точка рефлектора е неподвижен. Втория е моторчето, което регулира фара вертикално (на ток и с отвертка). Третия е болта, с който с отвертка се регулира фара хоризонтално. Регулиранията на фара хоризонтално и вертикално са взаимно свързани. Значи, почти винаги, когато регулираш фар вертикално се налага да го пипнеш и хоризонтално (и обратното). Таааааааа, какъв точно е твоя проблем?!
 10. "Англичанка" или "японка" е колата? И двете имат декоративни лайстни на покрива, скриващи каналите за багажника. Проверете под предния край на лайстната, където опира в предното стъкло. Отвора за отводняване е много тесен, събира кал и гние. Ако е японка, има ли антена в колонката? Проверете уплътнението.
 11. Докато караш със 90-100 км/ч, къде стои стрелката на температурата? Като пуснеш парното на max стрелката пада ли? Сменявана ли е някога водна помпа? Да обобщим трите поста: Перка радиатор, задръстен радиатор, термостат, водна помпа, датчик за температура (за стрелката), сензор (датчик) за включване на перката. Проблема може да не е само в едно от тези неща. п.п. Спаси, от мен имаш едно плюсче за грамотния пост (като описание на проблема, и като граматика).
 12. Сещам се за 4 начина за смяна на маншон. И трите започват със отвиване на централната гайка на главината, избиване на карето от главината, отвиване и избиване на долния шарнир. Със сигурност пропускам нещо. 1. Сваляне на цялата полуоска на операционната маса. Избиване на карето. 2. Избиване на карето от полуоската без да я вадиш цялата на масата. Номера е да задържиш полуоската за да не издърпаш вътрешното каре. 3. Не избиваш нищо. Махаш стария маншон и надяваш новия през карето чрез фуния и грес. 4. Като т.3, само че вместо фуния се ползва специален пневматичен инструмент за разширяване на маншона. п.п. Автомеханик съм. Работил съм в сервиз. Сменявал съм маншони. Т.4 е най-бърза и чиста, защото сепредполага, че имаш и пневматичен гайковерт. Спестените пари от сервиз няма да могат да покрият нервите и труда, ако си сменяваш сам маншоните. Особено ако нямаш необходимите условия и инструменти (знания явно нямаш). Вервай ми!
×
×
 • Create New...