Jump to content

Krasi-mir

Фен
 • Мнения

  2607
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от Krasi-mir

 1. Със европейски VIN няма да ти се получат нещата, по-добре пробвай това, което е дал dandilov. п.п. Във Англия също уважаваме JDM-ките, но не до такава степен, както в Малта. В Малта станях разноглед миналото лято, JDM-ка до JDM-ка. Местните търговци би трябвало да са наясно, как и от къде да поръчват части. Имах 2бр CR-V, 1-ва ген JDM. Не съм имал проблем с консумативите - сп. дискове, накладки, водна помпа, ангренажен ремък, преден лагер на главината. Друго, което съм сменявал е изпускателна система и предна полуоска. Голяма греда, не стават от европейско CR-V. Наложи се да преправям всичко.
 2. Krasi-mir

  Дилема за CR V?

  Да, възможно е. Има голямо значение, какви ръчички са я пипали. Например груби, напукани, потни ръце. Моята я купих 11-годишна, на 79000 мили. В архивите на DVLA (местния КАТ) пишеше, че 3г. не е карана. Воланът беше започнал да се протрива и на едно място (там, където обикновено стои дясната ръка) пяната беше отлепена от метала. В момента е много по-зле. п.п. Много бавно пиша
 3. Аз го разбрах случайно. Тръбата, която влиза в задното гърне беше много ръждясала и се откъсна (в движение, на един баир, който катерех на 1-ва). Колата в този момент се "отпуши" и литна. Иначе, запали и виж, колко силно духа. Пробвай на ниски и на високи обороти. Запуши изхода с ръка (и парцал ест.) и виж как надува на всички обороти, и дали има промяна в работата на двг.. Можеш да пробваш и с откачено задно гърне на място, и в движение, ама трябва да си сигурен, че няма да те линчуват съседите, или да те гепят ченгетата. п.п. Има вероятност и(или) средното гърне да е запушено, ама е по-малка.
 4. Това с липсата на скорост на равно, еле па на баир, съм го играл с една друга моя кола, "нехонда". Задното гърне беше почти тотално запушено. Като го смених, тая кола като тръгна, няма спиране ...
 5. Ако цената на това, което ти предлагат не надвишава драстично тази на продукта от пост #5 (с доставката до България) слагай смело. Това от линка в eBay изглежда също да е универсален катализатор. Ползва се едно и също тяло, към което се заваряват правилните тръби и фланци. Слагал съм такъв кат на моето CR-V 1. Минава теста за емисии, не влошава работата на двг, не повишава разхода на гориво и беше значително по-евтин от "оригинален". Докато работех в сервиз съм виждал и сме монтирали такива катализатори на различни марки и модели коли. Няма проблем. edit: Разпитай по-подробно за това, което ти предлагат. Този от линка в пост #5 идва от производителя със вече заварени тръби. Има вероятност българските майстори да купуват универсално тяло и на него да заваряват на място твоите тръби. Ако е така, увери се, че работят качествено. edit 2: Сетих се още нещо важно. Не съм гледал, дали при 2-ра ген е същото, както при 1-ва, но ... Когато карах 1-ва ген съпругата ми караше Сивик 6 "англичанка". Двете коли са на едно и също "шаси". Изпускателните системи са почти идентични. Вибрациите от заглушителите и двигателя се обират от меки алуминиево/графитни пръстени във фланците. На практика, връзката между гърнетата и двигателя е твърда. Та, на англичанката сменявах средно и задно "гърнета". След по-малко от месец тръбата на средното гърне се откъсна. Гледах, мислих и монтирах една мека (гъвкава) връзка между катализатора и средното гърне. За съжаление не помня, къде я заварих, към катализатора, или към гърнето. После направих същото и на генерацията на CRV-то.
 6. Да, точно това е едно от предназначенията на копчето O/D на ск.лост. Натискането на копчето води до по-бързо и по-безболезнено превключване от 4-та на 3-та, отколкото рязкото натискане на педала до ламарината (както каза Carpera). Другото предназначение е подобряване на работата на двигателя и скоростната кутия при натоварване на същите. Такова натоварване най-често се случва при изкачване на продължителен, не много стръмен наклон и понякога , и при теглене на тежко ремарке (както каза Carpera). В тези два случая идва един момент, в който автоматикът се лута между 4-та (т.нар. overdrive, или O/D) и 3-та. Започва едно дразнещо, постоянно превключване - 4-та, 3-та, 4-та, 3-та, 4-та ............... . Тогава натискаш бутона O/D, с което забраняваш на автомата да включва 4-та и си караш на 3-та, докато стигнеш участък подходящ за движение на 4-та. За лежерно, магистрално, най-вече икономично каране (както каза Dindin), на сцената, в помощ на O/D се появава механизъмът наречен Lockup (заключване на торк конвертора). п.п. Поради засиленият в последно време интерес ... в момента, в който ми се открие малко свободно време бих отворил една тема, в която бих цитирал всички полезни мнения по въпроса "Що е то автоматик и, как да го ползвам?" и бих помолил Администрацията да закове тази тема като "Важна". Няма да се разсърдя, ако някой ме изпревари с такава тема.
 7. В режим auto парното и климатика поддържат температурата в купето на определени градуси. Колко градуса да е температурата определяш ти с копчето за температура. Това копче трябва да е разграфено на градуси, а не просто синя и червена стрелка, както е при колите без режим auto. В режим auto компютърът решава, кога да ти пусне топло, кога студено и накъде да е насочен въздуха. По принцип този режим е перфектен за сутрешно размразяване на стъклата, ако нямаш специален бутон за размразяване на предното стъкло. Също така чисти изпотени стъкла. п.п. Не съм карал CR-V 3 и не знам, какви копчета има, но имах режим auto на CR-V 1, JDM, и на двата Сивика 9 на съпругата ми.
 8. И, как точно трябва да действа vtec на тази кола? И, защо точно след 110? Не е ли по-важно при какви обороти се включва vtec, а не при каква скорост? Не за друго, ми да не остане kkthx разочарован, ако това CR-V се окаже с i-vtec на база vtec-e (като моето К20А4, например). Тогава при 110 нищо няма да се случи, защото икономичният vtec се включва почти неусетно на 2200 об/мин., много преди да си стигнал 110 км/ч.
 9. Krasi-mir

  Искам да си купя мотор

  Tokio, къде в Англия се намира мотора? Gabieli съм ползвал преди много години. Сега пращам с едни момчета, които вземат багажа от нас. Последно ми возиха диван и 2 стола на приемлива цена. Мога да питам, дали са навити да те извозят edit: Иначе отвътре ми идва да зема да ти го дотъркалям на самоход
 10. Потвърждавам за книжките от eBay. Мой познат си купуваше оттам преди да си продаде поредната кочина, купена също през eBay за без пари, с повреда и отремонтирана. Фирмени хонди също съм виждал. Всичкото доктори на повикване у наше (английско) "село" карат CR-V. Не знам, по колко мили правят на година, но се скъсват от обиколки по затънтени селца (съпругата ми е кардио сестра в еквивалент на българска Окръжна Болница). Айде малко и по темата. Моето CR-V е края на 2003-та. Когато го купих преди 3г. беше на 79000 мили. След проверка в местния КАТ се оказа, че не е карано 3г. В момента е на 126000 мили. Всеки, който го види ще си каже, че е на поне 300000 мили. Воланът е яко изтъркан и разлепен, салона е захабен, външния вид търпи критика. Да, ама не, на 126000 си е. До този вид го докарах аз, използвайки го за товарна кола покрай ремонтите по къщата ни последните 3г. Докато работех в автосервиз съм виждал коли на по-малко години и мили, но в състояние като моята.
 11. Много те моля 'земи един червен молив и на снимката, която си постнал подчертай, къде точно е обяснено това.
 12. CARPERA, почети още малко. Терминът "OVER DRIVE" е еквивалент на българското "свръх директна". Както казах, при 4-степенния автомат 3-та е директна, а 4-та е свръхдиректна. Погледни таблото на кола с D и бутон. При натискане на бутона надписа на таблото е "O/D OFF", т.е. "свръхдиректна е изключена". Обороти/скорост: Коментирали сме го в М-найсе теми. Автомата е на 120км/ч при 3000 об/мин на 4-та, докато 5-степенната ръчка е на 3200-3500 об/мин. Мощност: Понеже питащия визира фейса на 1-ва и прифейса на 2-ра генерации, малко инфо от извора, т.е. от мен. Двигателите нямат нищо общо - 1-ва ген е с В20, а 2-ря е с К20/К24. Сравнявайки 2-литровите агрегати, двете ми JDM-ки, със 147 коньови В20В JDM, вървеха повече и гореха по-малко от настоящата ми 2-ра ген със К20А4. Иначе, чувал съм, че 128 и 147 коньовата В-серия разликата в горенето и вървенето е незабележимо малка.
 13. Ъхъ, перфектни са. Четири предавки. Трета е директна, четвърта е т.нар. overdrive (O/D). На тези, които имат D4 ти местиш лоста между 3-та и 4-та. Тези само с D имат на лоста бутонче O/D. Когато си сложил лоста на позиция D кутията си включва до 4-та сама. Натискаш бутончето O/D (при изпреварване или баир), на таблото светва лампа O/D, което означава, че O/D e OFF, кутията сваля на 3-та и се получава колата на Фена - самУлет с кош.
 14. Krasi-mir

  AT скоростна кутия

  Аз бих го сменил. Слагал съм одобрен от Хонда заместител в автоматика на 1-ва генерация CR-V и никога не бих повторил. п.п. Виж написаното в първата снимка качена от Carpera - перефразирам, "ако течността не е Хонда, да се промие кутията и да се налее Хонда ATF". Чудно ми е обаче, защо са написали ATF-Z1?! Ако упътването е за 3-та генерация CR-V, течността би трябвало да е HONDA ATF-DW1. Може и да бъркам, не знам точно, от коя година заменят ATF-Z1 със ATF-DW1.
 15. Емич, "четири еднакви зимни гуми ... за 120лв" на мен ми звучи като 120 за четирите. Ако е така, ключовата дума, касаеща прецакване на колата е "еднакви", т.е. нищо няма да й стане на колата, вземай ги.
 16. Krasi-mir

  Civic EK3 iLS -> EK3 VTi

  Кажи верно, разглоби ли я?! Сега, какво ... Интегра Джапанийс Импорт (аз бих)?! Извинявам се за следващото лирично отклонение. Лох Нес, Шотландия ... еххххаааааа ... Първата ми година в ЮК (2002-2003-а) живях в Единбург. Преместихме се на Юг - Exeter. Година по-късно - екскурзия. Ексетър - Абърдийн (две нощувки при приятели). Следващата година - Ексетър - Лох Нес. Четири нощувки във Fort Augustus. Разходка до Инвернес с туристически катер по Лох Нес. Каледония Чанъл ... Двете екскурзии с първата ми полу-Хонда. Тъмно син (нави блу) Ровър 416 седан. Съпругата ми тогава беше по-напред от мен - караше сребрист Сивик 5-а ген. Спомени ... За съжаление нямам доказателства. Няк'ъв гаден вирус отнесе шотландските ми снимки.
 17. Krasi-mir

  Civic не пали

  Не мога да редактирам вече. Спомних си, че това със скъсаните кабели и сутрешно непалене го преживях, и с англичанката на съпругата ми, Сивик 6 с D16Y3.
 18. Krasi-mir

  Civic не пали

  Моето сутрешно НЕпалене - три пъти на 2 различни CRV-та 1-ва ген с B20B JDM двигател. 1. Липсваща пружинка между бобината и капачката на "делкото". 2. Второто CR-V - същата пружинка силно клеясала до степен да не предава ток. 3. Кабели на свещите - видимо здрави. След напъване да завъртя кабела в лулата единият направо превъртя. Другият малко се опъна, само рупаше, но на третия опит и той превъртя. п.п. Ако проверявате кабели и свещи, недейте да въртите двг със извадени кабел и/или свещ. Ако го направите, бобината и/или кондензатора горят. п.п.п. Поради голямата температурна разлика през зимата в "делкото" се образува конденз, който също влошава работата му. Това с конденза го забелязах още първия път. Преди да запаля, свалям капачката на делкото, подсушавам и пали от раз. Тогава обаче бях нов с Хонда и не знаех, че между бобината и капачката трябва да има пружинка. Разбрах го чак, когато изгорих бобина и купих ново делко.
 19. Тони, япончето е сложило "малък" акомулатор плюс редуктор на "малкия" стартер. Значи, освен "голям" студен двг имаш и студен стартер със студен редуктор, и замръзнала грес в него (евентуално ръжда). Е как да не му е тегаво на акомулатора?! Дали е тръгнал, не знам.
 20. Нали ти казАх Не съм на 100% сигурен, че ще помогне и нямам идея, колко струва, но ако след едни 500-1000км смениш пак маслото, и филтрите може още да подобри нещата.
 21. Само за протокола: Няма "скорости", затова няма тропане. Автоматичната кутия е безстепенна, т.нар. "вариатор". Проблемът, ако има такъв, при тази ск.кутия е тропане и тласъци при потегляне.
 22. Чакай сега, този Човек има ли опит със CR-V 1?! Притежавал ли е такова?! Аз не съм притежавал и не се обаждам. Всичките ми CR-V-та са (бяха) автоматици. Не че нямам теория за вероятен проблем по въпроса! Не е ли по-добре да се изкаже някой, притежавал CR-V 1?! А ако има и тема "Как сами да си оправим 5-а скорост на ЦРВ-то." още по-добре. Извинявам се ... шегувам се ... просто не се сдържах. Vingrei, не ми обръщай внимание, послушай Kalintry.
 23. Krasi-mir

  Тропане в предницата

  ^ Фен, кАжи на тия 'ора, че някои неща не се получават със сам човек, еле па на тротоара пред блока. Трябва си Майстор и помощник на майстора. Помощникът клати (гумата, волана и каквото друго може), майсторът гледа и пипа (всичко що мърда). Упражнението се повтаря 2 (два) пъти - веднъж с гумите във въздуха, веднъж с гумите на земята. Желателно (т.е. по-лесно за работа) е да се прави на 4-постова рампа, която си има подвижен крик на средата. п.п. Т'ва горното може и сам човек да го свърши, ама рампата струва Едни Големи Пари, защото клати вместо помощника. edit: Забравих да спомена - волана се клати и на работещ, и на неработещ двг.
 24. Krasi-mir

  Тропане в предницата

  Може да тропат и вътрешните кормилни накрайници, тези при кормилната рейка. Може да тропат и външните. Може да тропат тампони на носачите, горни и долни. Може да тропат и ябълковидните болтове. НЕ може да тропа лагер на амортисьора, защото такъв няма. Но пък има тампони, които също може да тропат. Намери читав диагностик.
×