Jump to content

Krasi-mir

Фен
 • Content Count

  2668
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Krasi-mir

 1. Ааааааааа, за невероятно пОрно съвети не даваме.
 2. Аз пък предлагам темите "Кой е по-по-най- на светофара?", "Кой е по-по-най- на магистралата?" и "Колко ми гори ...?" да се забранят със закон, който да се обнародва във Фейсбук. Съжалявам, че не мога да помогна на дамата, защото не съм притежавал, т.е. не съм поддържал дизелова Хонда от посочения от нея модел. Моята дизелова Хонда беше 6-а генерация Сивик англичанка,със (перфектния) Ровър-ски 2-литров турбо дизел. Иначе, От 2003-та до днес в семейството сме имали 17 автомобила, от които 11 Хонди. Втората ми дизелова кола беше Volvo V40 98-ми набор, със 1.9-литров турбо дизел на Рено. После, 10 години работех в център за ГТП (в Англия). Карал съм всичко, що е навършило 3 години, включая Ферари от 70-и-някоя година и Ситроен от 1928-ма. Горе-долу съм наясно, коя марка автомобил е "По-по-най-рентабилен?". Значи, Мога да ви разтягам локуми 3 страници, но ме спира НЕжеланието ми да участвам в горепосочените теми. Напълно подкрепям мнението на Славко и се надявам, че всичкия офф ще бъде изтрит, включително и това, което написах токущо.
 3. Krasi-mir

  Виц на деня

  Още един, преведен: Отива един дърт смок на очен лекар. - Докторе, трябва да ми помогнеш, последно време започнах да недовиждам. Направил му докторът очила и му казал да дойде след две седмици на контролен преглед. Идва след две седмици смока, яко депресиран. - Какво, не ти ли помогнаха очилата?! - Очилата са перфектни, ама установих, че от две години живея с парче пожарникарски маркуч.
 4. Krasi-mir

  Виц на деня

  Те ти един в оригинал: A policeman spots a huge black guy dancing on the roof of a car. He radios for backup. "What's the situation?" "A big fat black guy is dancing on the roof of an old Ford car." "You can't say that over the radio!", replies the operator, "you have to use politically correct terminology." "OK", he says: "Zulu....Tango....Sierra!" И още един: A world without women will be a pain in the ass, literally!
 5. Krasi-mir

  Виц на деня

  Цецо, вица е английски. Прочетен в ориджинал, в ти тайма, докато диджито на тръка ми е на брейк е смешен.
 6. Krasi-mir

  Виц на деня

  Каква е разликата между гола бяла жена и гола черна жена?! Бялата е на корицата на PLAYBOY, черната на корицата на National Geographic.
 7. edit: V4st*r Мнооооооооооооооооооооооооооооооооооого се втелясваШ. Успех!
 8. Krasi-mir

  Photos

  Извинете, ама не ми дава да кача повече снимки в един пост. Нямам идея, как да ги намаля ... а и не искам п.п. Я, тя не била само за един пост забраната. Ако е за деня, фотосесията ще се проточи. Както и да е. Сивик-ът е 4-врат седан, набор '90-та, съдейки по ноера. Собственика го нямаше и разбрах само, че е на въздушно окачване. Беше на 2 санта от земята. Нямам идея има ли модове под капака и какви.
 9. Krasi-mir

  Photos

  Вчера пощраках малко
 10. Екзактли, както викат местните. Мнооооооооого се втелясвате. Ако в книгата пише 4.4, купуваш си 5, точиш (колкото изтече), сипваш (колкото сипеш) до макс и си свиркаш следващите 10-ина К км.
 11. Е да де, и аз това казах. Като добавиш и евентуално по-малкия нов маслен филтър, те ти ги 400мл.
 12. Krasi-mir

  Джанти от jeep

  Няма невъзможни неща! Въпросът е, доколко целта оправдава средствата (мат'рял и труд). Тия джанти, за поставената цел, вървят с такива гуми Постигаш това На тази цена https://lpaventure.com/products/lp-aventure-lift-kit-honda-crv-2018-1-5
 13. Аз също мисля, че единствения разумен начин за повдигане е по-високи гуми. Предполагам, че може да понесе и някакви подложки между пружините и купето. Обаче не трябва да се прекалява с дебелината на подложките, за да не се налага събиране на извадени полуоски по горските пътища.
 14. Човекът (извинявай, ама не знам, на кой език и как да ти прочета името) си е задал правилния въпрос - защо събра 4л, вместо 4.4. Огледал се е и се е ослушал, и е стигнал до заключението, че виновен е филтъра. Това е правилното заключение и сега се ослушва защо именно филтъра е виновен. Ще опитам да обясня. Мен са ме учили да сменявам масло така: Източваш старото масло, след като си загрял двг до нормална работна температура. Отвиваш филтъра. Намазваш гуменото уплътнение на новия филтър с масло и го завиваш на мястото му. МАКСИМАЛНО СТЕГНАТ, НА РЪКА, БЕЗ ИНСТРУМЕНТИ! Наливаш около 3/4-ти от новото масло. В случая около 3.5л. Палиш двг да работи около 1мин. Гасиш. Палиш една цигара и си правиш едно кафе. Като приключиш със цигарата и кафето започваш да доливаш остатъка от новото масло. Не наведнъж, а на порции. Сипваш малко - мериш нивото, сипваш малко - мериш нивото ... Когато нивото стигне до максимума на щеката спираш и поглеждаш тубата. С учудване ще разбереш, че си сипал ПОЧТИ 4.4л. Няма как да сипеш точно 4.4л., защото в маслената система е останала част от старото масло. п.п. Човекът отнякъде е подочул за този начин и е разбрал, че трябва да запали двг, но не е разбрал защо. Не е разбрал и, че маслото се мери след загасване на двг, а не, и по време на работата му. Двигателят се пали, за да се напълни новия маслен филтър и цялата система с новото масло. Въпросът за цената и качеството на новия филтър е тема за друг разговор, и няма чак толкова пряка връзка с количеството налято ново масло. Таааа, тетака. Както каза Цецо, "никой не се е родил научен", и подигравките са излишни.
 15. Да отговоря, според мен. Пинина е по-проходим в гората. Т'ва ако е със Super Select раздатка. Ама тя се монтира само на "капризния" GDI двигател. Макар че, колко да е капризен? Тъстът ми го кара вече 10-а година, като първите 3 водеше Виетнамките до сечището, беше горски. Нема грижи, само консумативи. Обаче след 3-тата зима в България, котката влизаше в купето без да й отваря вратата, през пода. Някои Пинин имат LSD, по спомен в задния диф, което ги прави още по-проходими. Централния диф на Пинин със Super Select е с бързи/бавни и заключване. Това е по-добро за стръмния наклон. Степенния автоматик на Хонда донякъде се доближава до джип с бавни, но не е на 100% същото. Автоматикът на Харви, обаче е безстепенен и нямам идея, как ще е в гората. Не твърдя категорично, че Харви няма да ти свърши работа, учудващо проходим е и нищо чудно да се справи с желаните от теб дестинации.
 16. Бранко, колко по-различна е кутията на CR-V 2012-а, каквато е на Танасчо, от кутиите на CR-V '95-а JDM(2бр.), CR-V '03-а и Rover 416 с D16Y3? Щото на изброените 4 Хонди автоматикът тръгва(ше) на 2-ра, както каза Тони, ако съм сложил лоста на 2.
 17. Krasi-mir

  Honda Odyssey 2005-2008

  Честито и много безаварийни и комфортни киометри. Не знам, ако щеш го наречи фанатизъм (не просто фенщина), ама аз не бих сложил в ск.кутия нещо различно от HONDA ATF. Правил съм го и никога няма да повторя. Как ще я промиваш кутията, машинно, през охладителя, или с няколкократно опресняване? Любопитно ми е, с кой двг е колата? п.п. Ти си от моята порода. Отварям autotrader UK, харесвам си Хонда и до една седмица е в гража ми (образно казано). Разни там дребни кусури не ми пречат. Купувал съм Хонда със светещ "чек", който, след самодиагностика, се оправи със промивка на системата и смяна на маслото. Клапана на vtec беше задръстен от не сменявано скоро масло. п.п.п. Разхода изглежда добър, като за начало. След като я покараш пенсионерски, "компотите" на двг и ск.кутия ще се обучат, и очаквам да се похвалиш с по-нисък разход.
 18. Krasi-mir

  обороти HR-V

  Ъхъ, сигурно си ме засичал. Резонаторна кутия. Успокоява входящия въздух, да не издава странни шумове. Не знам, как е на Харви, ама CRV-то има още една кутия, ниско долу под фара. Тя пък е там за да не смукне вода в двигателя.
 19. Ако не успяваш с ръка пробвай с крак. Или са запекли и им трябва малко повече сила, или ще ги счупиш. п.п. Това с крак е шега, просто натисни по силно с ръка. Трябва да се въртят, както назад към стъклото на вратата, така и напред към калника. Преди да ги риташ натисни само стъклото от външния край, за да се отвори пролука отвътре към оста на въртене и я напръскай с WD40. Ако и тогава не мърдат, сваляш стъклото и гледаш, какво се случва вътре. Може да са чупени основите някога и корпусите да са фиксирани с лепило, или винтчета.
 20. Krasi-mir

  обороти HR-V

  Това не са 200, а 600об/мин. Оборотомера започва от 500. п.п. Този път съм много съгласен с последното мнение на CARPERA. edit: Прегледайте и кабелите на свещите. Това с глъхненето при подаване на газ при мен се получаваше при прегорели кабели на свещи (CR-V с В20В и Rover с D16Y3). Прегорелите кабели ще доведат до изгаряне на бобина (която спомена и CARPERA). И никога не пробвай да палиш двг с извадена лула на свещите.
 21. Ако нямаш бутонче за прибиране на шофьорската врата, значи се прибират на ръка, т.е. нямат ел.прибиране.
 22. Krasi-mir

  Honda Odyssey 2005-2008

  Трябва да се види кода на двигателя, за да се получи някаква яснота. Както казах, не съм проучвал, но подозирам, че К20 вграждан в JDM кола няма нищо общо с К20 на европейките. Най-малкото мощността и въртящия момент са завишени. Обикновено, т.е. повечето от JDM двг нямат цифра накрая на кода. На моите CRV-та кода беше В20В. Доколкото съм чел за него, разбрах, че този JDM двг е както 128, така и 147 коня. Моя трябва да е бил 147, защото колата вървеше повече от европейско 128 коньово CR-V. Вървеше повече и от настоящето ми 150 коньово К20А4. Предполагам (надявам се), че в Одисея е вграден К20А с неговите 212 до 221 коня и т.н.
×