Jump to content

vespa

Фен
 • Content Count

  332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

vespa last won the day on June 20

vespa had the most liked content!

Community Reputation

66 Neutral

About vespa

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 04/27/1971

Profile Information

 • Кара
  Civic d15b2 седан, Accord 2,0 Tourer Type S
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Recent Profile Visitors

660 profile views
 1. vespa

  Honda Odyssey 2005-2008

  Много без аварийни километри и от мен. Радвам се за теб, че в момента в който тръгна да търсиш излезе този кораб на пазара. Според мен изобщо не сбърка с покупката и споделяй тук мнение.
 2. Явно си объркал марката колега, не е трябвало да купуваш Хонда. Това нещо наречено хидравличен усилвател ти дава сигурност на пътя, усещаш сцеплението между гумите и пътната настилка помага много при дъжд и зимата. Карам коли с електрически усилвател и мога да твърдя, че там НИЩО не усещам, някакъв ужас за човек който обича да настъпва по завои.
 3. Това масло не е за твоя двигател, дай го на някой от колегите ти с BMW, тук във форума има теми за маслата прочети ги. Все пак е лято и може да го сложиш да прочисти двигателя за месец или два.
 4. Колега вижда се, че си наясно с проблема, на този въпрос надали има тук някой да ти отговори точно. Аз смятам, че с две предпазни клапи на дросела и на кутията на въздушния филтър може и да предпази колектора, но кой ще ти го гарантира? Виждам, че си от Пловдив,аз ходя при един майстор намира се преди бившия овощарски институт има едно малко колело веднага в дясно след него. Не знам как се казва фен на Хонда той би те посъветвал най добре. Успех и пиши какво си решил.
 5. Да споделя и моя опит от служебните коли, които карам. Тук в Италия нафтата се пени много и след изключване на пистолета влизат още 5,6 литра. За да стане по бързо после се натиска минимално да вкарва възмозможно по бавно нафта в тръбопровода. Забелязал съм, че в Словения Франция и Австрия няма изобщо пяна при зареждането, явно слагат някакви добавки. Колегата JapCar живее в Англия, може и там да е така,затова да има разлика между вас двамата. Другото от което има значение е температурата според мен, лятото се пени в повече. При бензина няма пяна и този проблем не съществува. Различните модели са с различни тръбопроводи затова точен отговор биха ти дали само колеги с коли като твоята и естествено дизел не бензин.
 6. Имал съм три коли с двигатели от серията F и доста километри навъртени. Пробвал съм различни масла, но най добре е 5w40 А3В4 за целогодишно ползване. По книжката го дават 10w40, но смятам, че не е много добре за зимата.
 7. vespa

  Honda Odyssey 2005-2008

  Парите даже са малко за този "кораб", пък и е екзотика за Европейския пазар. А писали сме заедно. Аз вече те посъветвах да минеш през Омбре.
 8. Най вероятно радиатора е за смяна
 9. А аз по горе в дискусията исках да кажа, че това не е точно така. Не си искал да ме разбереш. Капковата проба е на 6м над 7000км и 100 моточаса и маслото е перфектно. Сменям почти на двойни километри може да няма 200 моточаса и по малко от година. Да се има в предвид маслото с което карам, dandilov го е написал по горе.
 10. Точно това имах в предвид, че трябва в дискусията да се спомене и скоростната кутия, защото има голямо значение за разхода на гориво.
 11. Еми точно там бъркаш, разликата може да е много по голяма, затова те съветвам обратно да направиш.
 12. Явно не можеш да схванеш къде е проблема. Втория път като зареди 34л кой ти гарантира, че общо си имал в бутилката 43л. Това се опита да ти каже и колегата CARPERA.
 13. Разход на газ в България се смята празно пълно колега. Какво значение има за разхода налягането на колонката или течна газова фаза. Пример на празна бутилка сипваш 20л газ и гледаш колко км. минаваш.
 14. Нека той да каже, по принцип или 5w30,има в предвид.
×