Jump to content

Robben

Фен
  • Мнения

    88
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Обществена Репутация

71 Neutral

Относно Robben

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Honda Accord VII K20A6
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Montana
  • Интереси
    Футбол

Последни посетители

1002 профилни разглеждания
  1. Мъка голяма е сменяването на тая помпа. Ноември месец го грах тоя филм, писал съм във форума. Без да свалиш спирачната няма шанс да се добереш до тая на съединителя. Аз между другото взех от кола донор ОЕМска, щото бях на зор и засега нямам драми. Даже почти и не скърца
  2. Robben

    Видео

    RPReplay_Final1710661325.mov
  3. Открихме годината днеска , дано спре теча
  4. Започвам хронологично. - Ревизия на алтернатор- смяна на четки и диоден блок- 180лв. - Смяна на дясната полуоска- афрърмаркет, избихме и каретата и сложихме ОЕМските- понеже се счупи между Благоевград и Банско с всичките разправии- 500-600лв. - Два шарнира- 140лв. - Реглаж на клапани, обслужване на стартер, смяна на масло( Равенол 5в30 и филтри от Наско от общите поръчки)- към 350лв. След реглажа и сложената гарнитура Елринг започна да тече. Понеже ми трябваше колата за седмица и сложихме силикон. Оня ден пак протече. Поръчал съм комплект ОЕМ гарнитури, голата 47 лв и 4те за бобините 72лв. Тия дни ще се слага. - Гарнитура всм. колектор - ОЕМ, 30ина лв. май беше - Свещи НЖК - 46лв. - Акукумулатор Yassa 50 ah- 140лв. - Смяна на спирачна течност(Равенол), опресняване на скоростната кутия(ОЕМ), течност на съединителя, наложи се и горната помпа да се смени(ОЕМ от морга- 60лв и не скърца засега)всичко към 200лв. , с труда - парктроник- 90лв, със слагането - USB aux чейнджър от Алиекспрес - 45лв. - Последно смених постовия ремък с Контиментал - 45 лв. Започна да тропа след смяната! Ще го потърпя още малко и ще сложа друг Граждански, винетки, горива, нови джанти за лятото(300лв ) и другите пошибалки от Алиекспрес не ги броя Горе долу е това.
  5. Колеги, да дам малко инфо по темата. Смених горната помпа на съединителя(ОЕМ от кола донор) и опресних маслото на скоростната кутия- с оригинално на Хонда. След тези интервенции въпросния звук не се е появявал. Пробвах неколкократно при потегляне с повече газ, на сухо и сега на дъждовно време- освен въртене на гуми друго няма. Нямам идея коя от двете интервенции е “оправила” проблема, но засега нещата изглеждат Ок.
  6. Да, nissin e, какъв Айсин ми е влязъл в главата Ще пробвам с обезвъздушаване преди да сменям пак помпата, щото е голяма мъка цялата процедура…
  7. OEM помпата е Aisin. Преди малко карах 30ина километра, включваше добре, след като преди обяд, след спиране, припомпах 20ина пъти съединителя. Възможно ли е да не е обезвъздушена добре?
  8. Колеги, да вдигна малко темата. Наскоро сменях течностите на колата- спирачна течност, опресняване скоростна кутия и на съединителя. Всичко хубаво, но като сменихме на съединителя, горната помпа, която скърцаше и се смазваше с кво ли не ( всичко писано в темата ) не можа да задържи налягането и на практика останах без съединител. Понеже ми предстоеше неотложно пътуване веднага отидох в една морга за Хонди и взех оем помпа Айсин ,от донор(беше на 180к по километраж , със смачкана задница), във видимо много по-добро състояние от моята. Сложихме я(много мъчна работа) , съединителя зацепи и до сутринта всичко беше 6. Тая сутрин като запалих първа влезе трудно и през целия път всички скорости влизаха трудно. При помпане на съединителя нещата значително се подобриха, но питането ми е на какво би могло да се дължи това трудно превключване? Със старата скърцаща помпа, където цялото буталце се вадеше, не съм имал такъв проблем. Другия въпрос е някой колега слагал ли е афтърмаркет помпа и ако да , какво бяхте препоръчали? Проблемът е, че имам много пътувания тая седмица и не мога да чакам ОЕМ ската Айсин, която където и да звънях е 7-10дни доставка.
  9. Направо го сменяй тоя въздуховод, 100ина лева е оригинален, поне на 7цата де. Иначе малко я поосвежихме мойта, с течности и ремъче.
  10. Дойде време да поднемин батерията на хонделата. Започна да върти мудно сутрин, а онзи ден като вързах ЕЛМ-то да го проверя при палене, падна на 9 волта. Пращаме ексайдчето в заслужен отдих.
  11. Сподели от кой сайт от Япония пазарува и процедурата, както и за колко време дойде комплекта
  12. При мен като приключи алтернатора светна лампата за акумулатор и започна да вие, прибрах се на батерията, слава Богу бях в града. Отворихме го- нови четки и диоден блок и обратно в строя. Щом ти е светнала лампата на акумулатора нищо чудно да тръгва. Аз бих го свалил и ревизирал, щото ако откаже- оставаш на пътя. За вибрациите, по- скоро търси проблем другаде, колегата над мен е дал насоки.
×
×
  • Създай нов...