Jump to content

Robben

Фен
  • Мнения

    87
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от Robben

  1. Robben

    Видео

    RPReplay_Final1710661325.mov
  2. Открихме годината днеска , дано спре теча
  3. Започвам хронологично. - Ревизия на алтернатор- смяна на четки и диоден блок- 180лв. - Смяна на дясната полуоска- афрърмаркет, избихме и каретата и сложихме ОЕМските- понеже се счупи между Благоевград и Банско с всичките разправии- 500-600лв. - Два шарнира- 140лв. - Реглаж на клапани, обслужване на стартер, смяна на масло( Равенол 5в30 и филтри от Наско от общите поръчки)- към 350лв. След реглажа и сложената гарнитура Елринг започна да тече. Понеже ми трябваше колата за седмица и сложихме силикон. Оня ден пак протече. Поръчал съм комплект ОЕМ гарнитури, голата 47 лв и 4те за бобините 72лв. Тия дни ще се слага. - Гарнитура всм. колектор - ОЕМ, 30ина лв. май беше - Свещи НЖК - 46лв. - Акукумулатор Yassa 50 ah- 140лв. - Смяна на спирачна течност(Равенол), опресняване на скоростната кутия(ОЕМ), течност на съединителя, наложи се и горната помпа да се смени(ОЕМ от морга- 60лв и не скърца засега)всичко към 200лв. , с труда - парктроник- 90лв, със слагането - USB aux чейнджър от Алиекспрес - 45лв. - Последно смених постовия ремък с Контиментал - 45 лв. Започна да тропа след смяната! Ще го потърпя още малко и ще сложа друг Граждански, винетки, горива, нови джанти за лятото(300лв ) и другите пошибалки от Алиекспрес не ги броя Горе долу е това.
  4. Колеги, да дам малко инфо по темата. Смених горната помпа на съединителя(ОЕМ от кола донор) и опресних маслото на скоростната кутия- с оригинално на Хонда. След тези интервенции въпросния звук не се е появявал. Пробвах неколкократно при потегляне с повече газ, на сухо и сега на дъждовно време- освен въртене на гуми друго няма. Нямам идея коя от двете интервенции е “оправила” проблема, но засега нещата изглеждат Ок.
  5. Да, nissin e, какъв Айсин ми е влязъл в главата Ще пробвам с обезвъздушаване преди да сменям пак помпата, щото е голяма мъка цялата процедура…
  6. OEM помпата е Aisin. Преди малко карах 30ина километра, включваше добре, след като преди обяд, след спиране, припомпах 20ина пъти съединителя. Възможно ли е да не е обезвъздушена добре?
  7. Колеги, да вдигна малко темата. Наскоро сменях течностите на колата- спирачна течност, опресняване скоростна кутия и на съединителя. Всичко хубаво, но като сменихме на съединителя, горната помпа, която скърцаше и се смазваше с кво ли не ( всичко писано в темата ) не можа да задържи налягането и на практика останах без съединител. Понеже ми предстоеше неотложно пътуване веднага отидох в една морга за Хонди и взех оем помпа Айсин ,от донор(беше на 180к по километраж , със смачкана задница), във видимо много по-добро състояние от моята. Сложихме я(много мъчна работа) , съединителя зацепи и до сутринта всичко беше 6. Тая сутрин като запалих първа влезе трудно и през целия път всички скорости влизаха трудно. При помпане на съединителя нещата значително се подобриха, но питането ми е на какво би могло да се дължи това трудно превключване? Със старата скърцаща помпа, където цялото буталце се вадеше, не съм имал такъв проблем. Другия въпрос е някой колега слагал ли е афтърмаркет помпа и ако да , какво бяхте препоръчали? Проблемът е, че имам много пътувания тая седмица и не мога да чакам ОЕМ ската Айсин, която където и да звънях е 7-10дни доставка.
  8. Направо го сменяй тоя въздуховод, 100ина лева е оригинален, поне на 7цата де. Иначе малко я поосвежихме мойта, с течности и ремъче.
  9. Дойде време да поднемин батерията на хонделата. Започна да върти мудно сутрин, а онзи ден като вързах ЕЛМ-то да го проверя при палене, падна на 9 волта. Пращаме ексайдчето в заслужен отдих.
  10. Сподели от кой сайт от Япония пазарува и процедурата, както и за колко време дойде комплекта
  11. При мен като приключи алтернатора светна лампата за акумулатор и започна да вие, прибрах се на батерията, слава Богу бях в града. Отворихме го- нови четки и диоден блок и обратно в строя. Щом ти е светнала лампата на акумулатора нищо чудно да тръгва. Аз бих го свалил и ревизирал, щото ако откаже- оставаш на пътя. За вибрациите, по- скоро търси проблем другаде, колегата над мен е дал насоки.
  12. Колеги, Акорда Ок ли ще е с тоя акумулатор, знам , че е 45ah по каталог? https://www.akumulator.pro/index.php?route=product/product&product_id=848&search=Yuasa&description=true&category_id=20&sub_category=true&sort=p.price&order=ASC&page=2 Това е другия вариант: https://www.akumulator.pro/index.php?route=product/product&product_id=346&search=Yuasa&description=true&category_id=20&sub_category=true&sort=p.price&order=ASC&page=2
  13. AUTODOC е сайта, изтегли си приложението. Звънни на намалени авточасти за тая горна помпа, и Аутофикс може да пробваш.
  14. Пазара определя цената. За едни може да е нормална, за други не. Тая кола с регистрация, газ и обслужване отива на 15к, в добрия вариант , ако не излезе нещо допълнително. За мен са много пари за 15 годишна кола. Просто е такъв пазара в момента и цените са доста нагоре. Преди две седмици приятел продаде същия акорд, поддържан и обслужван безкомпромисно ,с перфектно купе и мотор, с газ, за 11к.
  15. Между вътрешното и външното каре на полуоската има тампон. Гледаш дали не е закъсан и дали пръта на полуоската не е изтънял под него.
  16. Изглежда добре, но 13 бона, без навигация и подгрев… Ако ще слагаш газ, няма да те оправят 15. Газ- 1.5 к. Регистрация и обслужване- масло, филтри, масла спирачна течност, хидравлика и скоростна кутия, пистов ремък, реглаж на клапани и свещи- около 800лв. Тва за мен са задължителни неща за кола нов внос. Като идеш да я гледаш задължително виж полуоските и дали тампоните са скъсани и пръта отдолу е изтънял. Ако е така- 500лв за автърмаркет, иначе рискуваш репатрак. Педала на съединителя ако скърца- не се плаши, почти всички са така. Пръскаш с вд40 или мажеш със силиконова грес и така до следващия месец. Ако ли не- нова горна помпа, но и тя ще се разскърца Горе долу е това, колата иначе е хубава и все още актуална, нищо общо с грозния Авенсис.
  17. Aз да използвам темата на колегата за едно питане. Хидравличната течност е сменена като дойде колата в Бг- преди 3г., над 35к километра. Вчера дръпнах със спринцовка да видя как е- няма мръсотия, видимо, изглежда чиста, макар и не бистра като нова. Нямам виене, течове и проблеми с хидравликата, та се чудя дали да я сменя? Чувал съм, че след смяна могло да протече, което не ме кефи като вариант Колега от работата неговата я опреснява(А4ка 1.8т)- дърпа със спринцовка, кара 40-50км., допълва и повтаря процедурата. Казва, че няма ядове, но доколкото знам, тука си трябва пълна смяна и промивка.
  18. Аз рядко се сещам да гледам, само като отворя форума Дали е реално? Момчето каза, че стигали и до 18.
  19. Сложихме и парктрониче, да пазим хубавата задница
  20. Абе колегата има основания за някои от нещата , които е нахвърлял. Аз не съм виждал и не съм чувал за друга кола в обкръжението ми , освен моята, да е чупила полуоска, камо ли и двете А за съединителя и горната му помпа…абсолютно скандално изпълнение на Хонда. Приятел има от последните произведени седмици- март 2008 и скърца, колега тука във форума беше сменявал с оем помпа и след време пак скърца
  21. Моята още е с акумулатора, с който дойде 2020 от Словения- Exide Premium 45ца. Един Господ знае кога е слаган, но му стои лепната цената -86 евра. Зимно време го дозареждам всеки месец с лидълското зарядно и няма ядове засега.
×
×
  • Създай нов...