Jump to content

Cap_Slow

Фен
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Cap_Slow last won the day on October 27

Cap_Slow had the most liked content!

Community Reputation

101 Good

About Cap_Slow

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord 2.4 '03, K24A3
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

712 profile views
 1. Предвид, че последно време наизскочиха разни оферти точно с 2.0 160к.с. внос от САЩ/Канада как стои въпроса с частите тук, защото по разните сайтове за части като въведа Сивик 10 седан, ми излизат само 1.0 и 1.5 двигателите. За хечбек ми се появяват и части за 2.0 (не турбо), но пък дали части по окачването, дискове, накладки и т.н. ще са същите? След няколко месеца като ходя за смяна на масло ще поразпитам в сервиза, където си обслужвам колата как стои въпроса, да не стане накрая за всичко да се чака по 3-4 седмици, защото ще се обезсмисли цялото начинание. ПП: Редактирам си мнението, тъй като след малко по-детайлно търсене, въпреки че уж излиза като опция 2.0 160к.с. за хечбек, няма почти никакви налични части - никакви дискове/накладки, нищо по окачването.. май няма да е много разумен избор.
 2. Иди някъде където имат машина за баланс на гуми, която има едно като вал, което симулира контакт с пътя. За София знам 3 места, където работят с такава, ама гледам си от Пловдив. На мен и двата комплекта гуми (летни и зимни купувани нови) явно имат по някоя гума къде дърпа и като мина нормален стенд все дърпа на някъде и после ходя на такава машина. Там им изписва колко нютона (мисля) и в коя посока дърпа и накрая като минат и 4те гуми през машината, тя посочва коя гума къде да застане, за да няма дърпане. Аз също преди години почнах от един баланс, после втори, после стендове и накрая открих топлата вода.
 3. На мен дисковете се опитаха да ми ги подменят с други, макар и по-скъпи, но като видях им писах и си го коригираха. Това се случи почти веднага след завършването на поръчката, та съветвам да си погледнете в графата "поръчки" какво точно ще пристигне и ако има разминаване да им пишете.
 4. Аз честно казано ще съм по-скептичен към частите от кварталния магазин, още повече, че имам един двама познати собственици на такива и поне в миналото като знам откъде зареждаха, не бих си взел нещо различно от крушка, чистачка или течност за чистачки от тях. Аз от аутодок-а си поръчах съединител и дискове+накладки, вече 10 000км нямам никакви забележки, нито пък майсторите са споменали, че нещо им се е сторило съмнително при монтажа. Друг познат, който доскоро се занимаваше с продажба на коли най-редовно пазаруваше части от там, за да ремонтира колите, които е взел. Купувал е и калници, брони, фарове, та до части от сорта на радиатори, датчици, компресори и т.н. Проблеми с това да си взима бонусите не е имал, а и им беше навъртял сериозна сметка, защото някъде от 2017та започна да им ползва услугите. Аз напролет мисля да си купя и спирачни апарати + задни дискове + накладки от тях и ще пиша дали съм имал проблем с вземането на бонуса.
 5. Мен ей на това кръстовище https://www.google.com/maps/@42.6862328,23.3224165,3a,75y,73.42h,81.16t/data=!3m6!1e1!3m4!1sS99HPW9r8X2GfMYQaq3MFw!2e0!7i13312!8i6656 най-редовно си ме псуваха задето спазвам маркировката продължавайки напред, като върховния момент беше някъде преди 2 месеца когато една женица на видима възраст 40+ седя на клаксон зад мен поне 10 секунди, псува ме и ми показва средни пръсти, след това в опитите си да ме изпревари надолу по Васил Левски щеше да размаже един пешеходец на когото дадох предимство на пешеходна. Маршрута ми вече е друг, но последните пъти когато минавах от там си реших проблема като аз заставах във външната лента за направо, че поне да знам, че ще си спазя маркировката.
 6. Абсолютно си прав, сега на Street view ги приближих знаците и стрелката за дясната лента е малко по-различна и със знак за автобус/тролей и реално означава точно това, което казваш-само за локалното и само за градския. Истината е, че този знак го бях гледал само първия път преди години като минавах от там и просто видях двете ленти за десен завой и заедно с потока от колите си направих така маневрата и от там насетне не съм го гледал повече този знак, а и не съм имал съмнение за нещо нередно. Голям срам в случая за мен, макар в конкретния случай с инструктора да е 50/50 положението, защото видеорегистратора направи emergency save на клипа заради спирачките и сега като го погледнах, реално ме засича 7-8 метра преди локалното. Не, че това променя факта, че съм минавал неправилно последната една година. В заключение утехата за мен е, че от другата седмица започвам да ходя пеша на работа и ще облекча малко столичния трафик, а за това конкретно място, въпреки знаците не бих съветвал някой така да сече завоя, защото и двете ленти са пълни с коли и никоя реално не хваща локалното. Ако караш по закона, в 97 от 100 преминавания от там ще правиш калник и/или врата. Благодаря ти за включването. Може би никога нямаше да узная, че минавам неправилно от там в противен случай.
 7. Сега се сетих за един пример със сеченето на завой. Действието се развива на кръстовището на Гешов и България, на Гешов има в ленти за десен завой да се включиш по бул. България, за който не знае. Аз съм в дясната (вътрешната). Светва зелено и тръгваме, при което точно където вече завиваме надясно бях брутално засечен от кола, която влезе в дясната лента на бул. България, а на Гешов беше във външната(лявата) . Инстинктивно натиснах клаксона, но секунда по-късно видях, че е учебна кола. Стана ми кофти, но 2 секунди по-късно "инструктора" си свали прозореца и започна да със знаци да ме пита какъв ми е проблема... После да не се чудим защо ситуации има през 5мин, поне в София. Веднага след наглостта идва некомпетентността на шофьорите.
 8. Само за това да има кола пред теб, ще добавя, че аз го избягвам защото рядко намирам някой, който да кара с постоянна скорост. В момента, в който пътя стане по-разнообразен се започват изпълненията, безумни спирачки по завоите, по нагорнището с 75, по надолнището със 110. Дори да реша да го изтърпя всичко това, накрая рано или късно стигаме до още 1 кола и тир примерно, където въпросния внезапно решава, че вече не му се "кара" и застава на такава дистанция между колата пред него, че нито мога само него да изпреваря, а той самия въобще и не прави опити за изпреварване. Така ме поставя в ситуацията да изпреварвам 2 коли и тир, а някога дори не мога да видя да не би пред тира да има и друга кола. Това ми се е случвало безброй пъти, затова все гледам да няма много коли пред мен, разбира се карайки с 90-95км/ч. Ако настигна някой с тази скорост, предпочитам да го изпреваря, за да си спестя потенциално тройно или четворно изпреварване в бъдещ момент.
 9. Тия верно ли те оферират да си вземеш най-скъпия им голф, без да имат възможност да ти го предоставят за тест драйв?
 10. За по-старите коли аз имам 2 съображения. Едната е свързана с разхода, особено ако не си на газ (дизела го изключвам) и като цяло екологията, не се знае докога разликата между евро 2 и евро 5 ще е примерно 100лв, а няма да стане 500 на година. Второто е безопасността. На новите поне това не може да им се отрече, като се започне, че са по-устойчиви на така наречения driver-side small overlap. Това нещо е много важно, защото е доказано, че челните катастрофи много рядко са 2 коли точно една срещу друга, а по-скоро се удрят леко странично, затова и вече euro ncap и IIHS ги тестват и по този начин. По-малко се сгъват и при страничен удар, имат повече еърбеци и множество системи за пасивна безопасност. Автоматично спиране, следене на лентите и т. н. Мерцедес имат и такава система, която като засече неизбежна катастрофа в последния момент наглася седалките и стяга коланите, за да те подготви в най-правилна позиция за еърбеците, като дори пуска някакъв розов шум, който да ти предпази слуха, защото установили, че шума при катастрофа е толкова силен, че може да доведе до частична загуба на слуха или по-лошо. С две думи, не е за подценяване всичко това, поне за мен.
 11. GTI е може би най-добрия all rounder, но това няма какво да го говорим, ти знаеш много по-добре. Ако джоба позволява, няма какво да го мислиш. Само като видя, че новата 1ва серия с три цилиндровия двигател и 7ат с двоен съединител е 56к говори достъчно каква кола получаваш в този диапазон в лицето на голфа. Единствено доколкото помня, lsd-то вървеше преди с някакъв пакет по-ниско окачване и по-големи спирачки. Ако и сега е така, сериозно бих обмислил dcc адаптивното окачване като екстра с оглед пътищата ни и комфорта, който и ти явно цениш.
 12. Ами държат цена, но зависи от модификацията. Аз ги виждам нещата така: - служебни коли или такива купувани най-ниско ниво, съответно няма ксенон, с най-противния салон, понякога дори и мулти волан нямат и почти винаги са 122/125к.с. Такава модификация се намира доста евтино, далеч под гти. - 140-150к.с. с някоя друга екстра, но за съжаление в масовия случай, когато някой си я е взел за лична кола и инвестирал лев за екстри, много често си е платил и за автомат, ама това dsg dq200 да е твое само гаранционно, после е малко... тук пак изпадат понякога на добри цени, но отново километрите са над 100к - 3та комбинация, тази която търся. хем 140-150к.с., хем ръчна скоростна кутия, хем екстри да има някакви (не държа да е фул) и да е под 100к км. Е тук вече цените са много близки до гти и много рядко изпада нещо изгодно. В das welt почти няма, което според мен се дължи на факта, че такава комбинация ще си поръча само частно лице и в масовия случай, ще си е преценил нещата и няма да я върне преди да изтече гаранцията, докато там най-често попадат излезнали от гаранция служебни коли, които по информация, която получих хич не са в цветущо състояние и като за капак, логично за всяка фирма с цел да си спести разходи, са обслужвани на по-дългия пробег който фв предлага - 2 години или 30 000км. Който има топките нека си вземе 1.4 140к.с. на 150 000км с макс 6 смени на маслото, карана душмански от всеки, който се е добрал до нея.
 13. Конкретно за голф 7 забелязах една тенденция, както и в немското мобиле, така и в сайта им на европейско ниво das welt. Ако сложа ограничение на километрите до 100 000 и единствена екстра на която държа - ксенон, цената на 1.4-1.5tsi много се доближава до тази на gti. Уточнявам - 2 годишно 1.4 струва 2к евра по-малко от 3-4 годишен gti, което те кара да си зададеш някои въпроси. Осъзнавам, че това се получава от разликите в годините и пробега донякъде и си е мой проблем, че не вярвам в ресурса на 1.4 двигател да го купя на 150 000, да му врътна 80 000 за 4 години и да го продам на някого на 230 000. Затова като сложа критерии до 100к за километрите, сложа този ксенон и реално изключвам всички служебни коли, които са врътнали 150к за гаранционния период и никой не се е занимавал да поръчва ксенон на работна кола. Иначе някое голо на пушка 1.4 125коня сигурно ще изпадне драстично по-евтино, но ако искаш 140-150к.с. версията, в комбинация с някоя друга екстра и нисък пробег, цените рязко се доближават до тези на гти, а те пък са си предимно на малко километри.
 14. Ако някой намери съпорти моля да сподели сайта, че преди време тези частитеонлайн, аутодок и производните им имаше по 60лв парчето на trw, но после количеството им намаля и вдигнаха цените на 120лв парчето, а от поне 3 месеца насам нямат количества въобще.
 15. Леджънд-а си е един от най-екзотичните избори в този клас. Ако не ме лъже паметта, доскоро тук във форума се продаваше такъв с фактури за над 3 бона за ремонти и поддръжка, а и едва ли човека е оправил абсолютно всичко и тогава я е пуснал за продан. Колкото и гледан автомобил да си намериш, ако го вземеш на 200к и му врътнеш едни 120 000км за 5 години ще е болка за обслужване. Смятам го така, защото на колегата му е важно да е тихо на магистрала. Ако се качва 3 пъти в годината на магистрала, едва ли тишината в купето ще му е фактор. Реално погледнато по един Акорд си отиват 800-1000лв на година при по-сериозен пробег, представям си по Леджънд. Съвсем отделен въпрос е човека дали има при кого да я води тази кола. Забелязал съм, че много неща се опитва да си оправя сам, за което евала, но това може и да е подбудено от факта, че няма читави майстори за марката около него. Ако случи на по-трошлив Леджънд и типичен "специалист", който работи на принципа проба-грешка много бързо може стане грозна ситуацията. Ако говорим и за части, освен ОЕМ на безумни цени, масово имаш 2-3 афтърмаркет опции и 2 автоморги в България, които може да имат някакви части за теб (които също продават на космически цени). Като заключение, аз лично не бих препоръчал с лека ръка на някой да си вземе 10+ годишен Леджънд в българската действителност. Аз този модел го чувствам като подходящ за някой заклет фен не само на марката, но и на самия модел и някой, на който няма да му трепне окото когато нещо се счупи да си остави колата някъде и да му го сменят с ново ОЕМ. Това пак казвам ми е личното усещане за този модел.
×
×
 • Create New...