Jump to content

Cap_Slow

Фен
 • Content Count

  346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Cap_Slow last won the day on June 30 2020

Cap_Slow had the most liked content!

Community Reputation

156 Good

About Cap_Slow

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord 2.4 '03, K24A3
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1229 profile views
 1. Някой знае ли кой цвят най-много се доближава до графитено сивия, който са джантите на някои type s примерно. Порових из разни чужди форуми и попаднах на няколко варианта, но ако някой го е правил и иска да сподели ще е супер: Kaiser Silver Metallic (NH-546M) Anthracite Metallic (NH-643) GM 396 Gunmetal Metallic Прикачам и снимка на една такава джанта, макар да съм сигурен, че всеки знае за кой цвят горе долу става въпрос.
 2. Колеги, някой знае ли дали има някакво обозначение - код, цифра, буква и тн, по която да може да се различи по едно демонтирано табло дали е с червено/оранжевата подсветка или с бялата?
 3. От 5 години паркирам само на платени подземни паркинги спрямо квартирите, в които съм живял. Нямам времето, нервите, желанието... каквото и да е, за да се занимавам с подобни индивиди и си плащам таксата спокойствие. Бонус е и топлата връзка с входа, да не чистя сняг, по-малко се цапа колата и тн. По 80-100лв на месец си е сума, но..
 4. Аз правих подобна детайлна сметка 2 пъти последната малко над една година. Веднъж дали излиза по-евтино поддържането на един СУВ от класа на X5 или ML спрямо поддържането на две коли - една градска и една лимузина от класа 7 серия или S класа. Сметка излезе равна, което обезсмисли минаването към един не/универсален един автомобил, защото и това все пак си има неудобствата плюс, че имайки 2 такива автомобила ти е удобно и в града с малката, а навън никога сув няма да е с по-добро пътно поведение от лек автомобил от високия клас. Другото е, че 2ма човека с един автомобил си е по-проблематично и ако и сметката не излиза по-тънка, тотално се обезсмисля дискомфорта. Втората сметка я правих за себе си, но в бюджета който изчислих, че грам няма да ме затормози финансово не си харесах автомобил и затова си налягам парцалите още Колкото до Акорда, досега за 4 години и над 70 000км сметката е следната: Поддръжка и ремонти - 5000лв Глезотии от типа парктроник, шумоизолация и тн - 700лв Данъци и подобни административни такси - 3000лв. Ако днес си продам колата вероятно ще изгубя поне 2500лв още, а до края на годината очаквам да имам още около 1000лв ремонти по наболели от миналата година проблеми
 5. Някой има ли инфо дали момчетата вече почиват и в събота, че не мога да се свържа и планирах събота да отскоча и да си запазя час, но гледам работното време в Google вече е понеделник-петък. Предполагам щом са го сменили ще си е така, но ако някой потвърди ще съм благодарен.
 6. Аз ходя при Симо в Обеля като не ми направят баланса като хората в сервиза, където ми стоят гумите на хотел. Последно мисля, че ми взе под 40лв за баланс с такава машина, но беше преди около година. Пробвах и при Ванката в Младост 3, но твърде много забихме в разни детайли и перфекционизъм, като накрая ми каза, че няма как само с баланс на такава машина да ми оправи биенето във волана (вече 4 пъти след такъв баланс е изчезвало биенето на същите гуми) и ми обяви 140лв за оптимизиране на гума с джанта и баланс + 3ч да му оставя колата и избрах да си пробвам късмета другаде. Пичовете от автогуми.бг имат сервиз на черни връх и също имат такава машина ама цената е близка до трицифрена. Аз от Симо съм най-доволен, стяга се динаметричен ключ, гумите се мият задължително (основно да не си цапат те машината, едва ли е за друго), гумите се помпят по данните на колонката. Отделно и взима най-евтино от всички и работи най-бързо. Недостатък е, че не работи с часове и затова процедирам да ходя някъде месец след "натоварения" период по смяна на гуми. Ако някой не се справя с намирането на координатите да ми драсне на лс, но в гугъл си излизат по ключови думи всичките 3 споменати места.
 7. Аз мога да споделя лични наблюдения в определени направления, в които има промяна. Каране в аварийната лента на магистрала при катастрофа или ако има ремонт и се получи задръстване. Откакто глобата стана 1000лв и по новините дадоха тъжните физиономии на няколко тЕриката, тази практика рязко спря. Имах няколко случая последните 2 години, в които буквално нямаше и един човек да кара там. Друг път пък има 5-6 коли, но нищо общо с преди, когато аварийната беше толкова задръстена колкото и останалите две. Две "акции" от общинска полиция бяха нужни, като дори не налагаха максималната глоба за паркиране на тротоар и о чудо, вече почти никой не паркира на тротоара по цялата улица до блока. Пак, има изключения някой късно вечер ако спре, но на сутринта бърза да я махне. Нищо общо с преди, когато системно имаше десетки коли на тротоара и хората ходеха по улицата. Миналия месец докато шофирах по бул. Черни връх край мола ми беше някак странно. Карам и не мога да разбера какво не е наред и в един момент ми светна лампичката - нямаше паркирани коли в активната лента и не ми се налагаше да карам на трамвайните линии. Питах приятел, който живее наоколо и ми каза, че имало яко сурвакане докато се научат хората, ама вече никой не си позволявал да спре на улицата. В обобщение, мисля че някои от глобите са адекватни, но липсва системното им налагане, а други са жалки като цифра. Трети освен, че са смешни като цифра, почти никой не ги налага. Примерно неправилното изпреварване или неправилна маневра през непрекъсната осева са основни причини за катастрофи в градски и извънградски условия, а глобите са по 40-50лв. Отделно шанса да те хванат в крачка е нищожен, тъй като масово полицаите са пратени да дебнат някъде на знак 60, защото фишовете за скорост носят повече пари и не им отнема 20мин да ти го напишат. Заговори се наскоро за патрули под прикритие, ама пак щели за скорост да снимат...
 8. Последната година с тези хоум офиси тотално мисля, че вече се обездвижихме и ми прави впечатление, че кръста започва да ме мъчи дори и на по-къси преходи с Акорда (200-250км). Споменявам го, защото миналата седмица докато пътувахме, реших да си наглася лумбалната опора и жената пита - "Какво правиш там?" Обяснявам, че си издувам лумбалната опора максимално и тя веднага започва да търся врътката и на нейната седалка. Започвам леко да се смея, защото знам, че нейната седалка няма такава. Казах ѝ, че Хонда или първия собственик са я лишили освен от ел. фукнции и от тази опция на седалката и тя веднага навири нос и каза, че следващата кола искала и тя да има такава екстра на пасажерското място. Обмислям за 8ми март да ѝ взема едни такива като възглавнички или мрежести, които съм виждал по офис столовете
 9. https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=99637 търсете по ключова дума "малус" Имам някакво съмнение, че още отдавна може да е било "вкарано", но чак сега да се правят опити за масово имплементиране. Аз помня, че преди питаха и дали съм имал птп по моя вина, като ми правят ГО. Из онлайн калкулаторите също го. имаше. Защо ще го правят, надали щото им е любопитно само. А застрахователите къде ревяха, че са пред фалит 2019та внезапно да станали такива добри души и да са намалили на всички гражданските, вместо да си запазят печалбата за тях...
 10. А с какво ще се оправдае двойната гражданска на човек, който е имал птп? В миналото вдигали ли са ГО ако си имал птп по твоя вина и пробваш ГО при същия застраховател? Допускам, че може и да го е имало, което е водело до смяна на застраховател, който няма досие за теб, но за щастие не съм участвал в птп и не знам от опит. Но поскъпване на ГО заради фиш за скорост вече нямам обяснение на какво може да се дължи, ако не на бонус малуса.
 11. Бонус-малуса май вече е факт, явно доста хора подновяват ГО януари и масово се съобщава за 30-50лв по-ниски застраховки. Разбира се, хора с фишове за скорост и такива с птп през 2020та са със силно завишени, някои ГО им е скочила двойно. Ще е интересно и тук колеги да споделят, аз ще подновявам чак Юли.
 12. Споделете ако тази проверка се прави онлайн някъде, ако е там на място ясно, че няма как. Моята също е испанка и пазарджишка, винаги съм имал съмненията, че и тя е въртяна, но за 20лв с удоволствие бих проверил.
 13. От дизелгейт доколкото се бях интересувал, ВАГ са платили няколко стотин милиона като глоби и в различен етап във времето (защото с годините се промени малко или много мащаба на измамата). Отделно разходите им по компенсиране на клиенти, откупуване на автомобили (най-вече в Америка) плюс привикването на 11млн автомобила за нов софтуер ще им струва над 30млрд евро. Отделно в началото на тази година лъсна и някакъв проблем с бензиновите им двигатели от тези години. Като лична отговорност мисля, че някой от директорите им локализиран в Америка влезе в затвора за 5-6 години и беше глобен половин милион долара. Мерцедес също се присъединиха и станаха втората компания с най-солидни глоби, като въпросните + разходите по отзованите автомобили го бяха изчислили около 1млрд. Отделно заради всичко това се измисли новия стандарт за измерване на газове + определяне на по-реален разход на гориво (WLTP стандарта), с което се установи, че няма нито един дизелов двигател, който в движение да покрива нормите зададени от завода. Бях чел статия, че при някои модели (почти чисто нови) надвишението било няколко стотин пъти. Също така БМВ били с най-малко замърсяващи дизели, но все пак няколко пъти над нормата. Друг любопитен факт, който бях чел в шкода форума е, че след въвеждането на WLTP стандарта целия VAG концерн е спрял доставки на 2.0тди за около 5 месеца, защото не можели по новия модел на измерване да покрият евро 6d и хората стояха и си чакаха автомобилите.
 14. Аз моите фарове ги правих преди 2.5 години в Перник, при едно момче с фейсбук страница "ауто-спа". Полиране + фолио ми струваха 70лв и ми даде 2 години гаранция. И до момента нямам оплаквания. От тогава доста по-популярна му стана страницата, но конкретно за полирането на фарове не мисля, че е вдигнал драстично цените. Мен 150лв ми се вижда доста, бих казал 100лв като горна граница или поне такава над която аз не бих платил за подобна услуга. Имам наблюджение и над още 2 автомобила правени другаде за 50-60лв, но е минала само година от тогава и не мисля, че е релевантно все още мнението ми. Засега са си перфектни.
 15. Колата нарочно я бях оставил от предния ден с уговорката ако видят, че има нещо нередно по апаратите да се поръча ремонтен комплект. Казаха, че всичко е било наред. Течността беше сменена заедно с дисковете мисля, оем бях оставил. Но и аз не мисля, че това ще да е основния проблем. Имам двама приятели с по-тежки и мощни коли - автоматик. Като влезнаха веднъж във филма - изправяне на старите дискове, афтърмаркет нови, рекламация на афтърмаркета, изправяне на новия крив афтърмаркет и накрая с крокодилски сълзи при официалния дилър и си решиха проблема без да са правили каквото и да е по апаратите. Аз повече афтърмаркет диск няма да си купя на никоя кола, което не променя факта, че е добре да се преглеждат и при нужда сервизират спирачните апарати.
×
×
 • Create New...