Jump to content

Vancho

Фен
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vancho last won the day on October 11 2019

Vancho had the most liked content!

Community Reputation

59 Neutral

About Vancho

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 08/12/1980

Profile Information

 • Кара
  Shuttle'99 F23A7, Accord'99 D16B6
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

4184 profile views
 1. Mobil 1 имаха масло за по-стари коли (high mileage мисля беше). Сигурно и други марки имат подобни масла с добавки за уплътненията. Може да пробваш с такова масло. Имал съм няколко случая след смяна на масло да текне тук там по мотора. Семеринга най-добре при смяната на ангренажа.
 2. Проблема е в мотора. Най-вече запалването на горивото,свещи,инжектори..... Някой гледал ли е за записани грешки?
 3. При смяна на ремъка само се проверява. Профилактично не се сменя.
 4. На бензин различно ли е? Пробвай да запалиш с натиснат докрай педал на газта.
 5. Мотора и 200 000 км. може да изкара така с по-големи хлабини без да се регулира... не е проблем. И един клапан да е много хлабав ще трака..имате 24. Необходимо е внимание. Монетата горе на капака няма нищо общо с тракането.
 6. Много трака. За реглаж на клапани е
 7. Смяната на хидротрансформатора и цялата хидравлична течност е задължителна при такъв ремонт, както и промивката на радиатора заради боклуците от износените фрикциони. За радиатора още не е късно да го направиш..там се утаява по дъното. По така описаното най-добре да смениш цялата хидравлична течност през тръбите на радиатора. След това като вадиш да чистиш цедките продухай клапаните с въздух под налягане. И двата ти датчика за налягане са извън норми след две десетилетия..може да ги премериш на какво налягане включват и изключват. Не съм фен на honda atf dw1/z1 не само заради цената. За промивка може да ползваш и dexron III, а след това да налееш каквото искаш.
 8. Тея боклуци са от хидротрасформатора, не само от филтъра. Дано да е само от това. Сменяхте ли хидрото или го чистихте? Препоръчвам ти да смениш хидравличната течност...точиш отдолу.. и доливаш отгоре, караш 3000км и пак така. Пак чистиш цедката. Провери си буксите на датчиците за налягане. Това също е причина за ритане. При приритване не караш...или караш само на D2...пак чистиш и сменяш течността. Какво масло наляхте в кутията? Изчисти ли магнита вътре при разглобяването? Клапаните вадихте ли ги от клапанното тяло? Мерихте ли общата дебелина на новите фрикционни пакети при монтажа? Скъсания О-пръстен е последствие от прегарянето на фрикционния пакет, а не причината.
 9. Може да е от окачването...тампони, шарнири, реглаж,амортисьори, но така описано си е от спирачките според мен. Може и да е от каретата на полуоските.
 10. Може да се мине без смяна на нищо, ако не ти пречи да си я караш така. Цените няма да ти харесат предвид стойността на колата.
 11. Не пипай акумулатора за да прочетеш грешката в паметта. Окъсяваш 2пиновата диагностична букса с кламер, даваш на контакт и записваш миганията на D лампата. И аз залагам на разкачена букса на датчик за налягане на маслото
 12. В най-добрия случай чистене на цедките на клапаните ще реши проблема.Иначе може да ти е заминал съединителя вътре, който отговаря за задна и четвърта и ще трябва да се разглобява.
 13. Ламбда сонда или проблем със запалването може би
×
×
 • Create New...