Jump to content

Vancho

Фен
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vancho last won the day on October 11 2019

Vancho had the most liked content!

Community Reputation

40 Neutral

About Vancho

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 08/12/1980

Profile Information

 • Кара
  Shuttle'99 F23A7, Accord'99 D16B6
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

3438 profile views
 1. Глупаците се учат от своите грешки, а мъдрите - от грешките на другите...
 2. То аз и затова питах. Ще чакаме да видим колко ще изкара със заместителите!
 3. За тези пари какви части си сложил? Другия път за да източиш течността просто завърти волана няколко пъти на пълен ляв и пълен десен за да не задере помпата! Може да подложиш картон под предните гуми за по-лесно въртене на загасен мотор. Резултата какъв е?
 4. Иди при Мишо да провери газовата. За 55 000км има нужда да се провери дори и да не е от нея проблема. А пък ти няма да сгрешиш да си смениш свещите преди това. Току виж се е оправила.
 5. Аз гараж нямам... не съм и майстор, и затова не се обиждам от факта, че мога да си проверя и евентуално регулирам клапаните на совалката за около час пред блока преди да излетя в орбита за следващите стотина хил.км, така че според мен и колегата би могъл да се справи със задачата ако има желание вместо да пише да прочете инструкцията за реглажа стига това да проблема!
 6. Дай история на подръжката. Така с половин уста не става...за Тея 55 000 км какво е правено по мотора и по газовата? Каква е газовата? Като я спреш за няколко дена продължава ли проблема?
 7. Подобен на външен е. С цедка подобна на хартия. На някои Акури мисля има метална мрежа вместо хартия. И освен това има и още метални цедки в клапанното тяло.
 8. Долния шарнир на шатъла ми е с маншон от горен носач на акорда. Имат разлики но става. Стига да не изпуска маслото не виждам причина да не може се направи. Може и евентуално да нахлузиш съвсем друг отгоре.
 9. Сваляш филтъра...духаш през него. Ако няма съпротивление не го сменяш. Маслото се цапа ако има проблем и оттам филтъра. При градско каране и катерене на баири на всеки 20 000км опресняваш с 3 литра, иначе през 40 000 км. Ако ти се занимава си смени датчиците за налягане, сложи си допълнителен радиатор за охлаждане на маслото и изчисти цедките на ел.магнитните клапани по кутията. Следващия път при опресняване си сложи поне HONDA DW-1.
 10. Дави се с гориво (ако имаш газ може и да изпуска и газова дюза). Или пропуска през бензиновия инжектор гориво...Или може да не влиза достатъчно въздух през моторчето за празен ход или клапана за отработените газове. Чистиш гореизброените!
 11. От кой дилър? Клапана трябва да е оригинал, а не маркуча!
 12. Че какво му е на стария? Ако е еластичен още значи си е добре. 6,20лв е направо ефтиния, защото не си им оставил колата да ти рециклират пак рейката!
 13. По-вероятно е датчик за позицията на дросела т.нар..TPS или самата клапа заклинва. За 5 мин. ще ти го оправят в някой сервиз. Не е проблем и така да караш . За тези няколко месеца си налял доста в завишен разход на гориво!
 14. Откъм страната на казанчето помпата смуче... има вакум, там не искаш съпротивление, а от другата нагнетява.... И като засмуче малко въздух и вие. Провери си и ремъка дето я движи да не са го натегнали много, че тогава и през семеринга на остта ще смуче въздух. Според мен не е от маркуча.
×
×
 • Create New...