Jump to content

Vancho

Фен
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vancho last won the day on October 11 2019

Vancho had the most liked content!

Community Reputation

40 Neutral

About Vancho

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 08/12/1980

Profile Information

 • Кара
  Shuttle'99 F23A7, Accord'99 D16B6
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

3335 profile views
 1. Сваляш филтъра...духаш през него. Ако няма съпротивление не го сменяш. Маслото се цапа ако има проблем и оттам филтъра. При градско каране и катерене на баири на всеки 20 000км опресняваш с 3 литра, иначе през 40 000 км. Ако ти се занимава си смени датчиците за налягане, сложи си допълнителен радиатор за охлаждане на маслото и изчисти цедките на ел.магнитните клапани по кутията. Следващия път при опресняване си сложи поне HONDA DW-1.
 2. Дави се с гориво (ако имаш газ може и да изпуска и газова дюза). Или пропуска през бензиновия инжектор гориво...Или може да не влиза достатъчно въздух през моторчето за празен ход или клапана за отработените газове. Чистиш гореизброените!
 3. От кой дилър? Клапана трябва да е оригинал, а не маркуча!
 4. Че какво му е на стария? Ако е еластичен още значи си е добре. 6,20лв е направо ефтиния, защото не си им оставил колата да ти рециклират пак рейката!
 5. По-вероятно е датчик за позицията на дросела т.нар..TPS или самата клапа заклинва. За 5 мин. ще ти го оправят в някой сервиз. Не е проблем и така да караш . За тези няколко месеца си налял доста в завишен разход на гориво!
 6. Откъм страната на казанчето помпата смуче... има вакум, там не искаш съпротивление, а от другата нагнетява.... И като засмуче малко въздух и вие. Провери си и ремъка дето я движи да не са го натегнали много, че тогава и през семеринга на остта ще смуче въздух. Според мен не е от маркуча.
 7. Как разбра че е маркуча за високо налягане, а не примерно казанчето или уплътненията при вакума?
 8. Система за изключване на част от цилиндрите в мотора (за икономия на гориво и вредни емисии). Гледай и маслото в автомата да е розово и бистро!
 9. Как включваш втора предавка на автомата?
 10. Винаги бих се спрял на японското производство пред американското за надеждност! Лукса и различните модели са друга бира вече! Обява по снимка няма смисъл да се обсъжда освен, ако не те притесняват допълнителните ремонти. Гледай само да не с VCM система мотора и скоростите да превключват безусетно!
 11. Стига де... те все са си на по сто и няколко хиляди...Това го пиша ако някой случайно следващия век влезе във форума. Ако ще държиш колата дълго си смени сегментите!
 12. Дръж на N с ръчна и работещ (или загасен) мотор, после D и сваляш ръчната!
 13. Ти провери първо дали са напомпани равномерно и дали са монтирани както трябва (да не е заклинена някоя), после дали не ти задържа някой спирачен апарат пък тогава сменяй гуми!
 14. По-еко би била само и единствено, ако смяташ че за производството на тока се използва само енергия от ВЕИ, в противен случай въглища, нефт.. и в най-добрия еко случай атомна енергия, която при една авария ще бълва радиация за хиляди години пък там не се смята в пари а в животи.
×
×
 • Create New...