Jump to content

Untouchable

Фен
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Untouchable

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Хонда Акорд 8 Седан 2.2 i-dtec SX
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Не се занимавай с тея големите разбирачи в представителствата на Хонда из България, там ще ти кажат че колата едва ли не е свършила за да ти опънат парите. Моята, обясних че светна с удивителна и ??? с принудителна регенерация се оправи, по - горе казах защо е запушена и какво ми е решението. Никога не бих си оставил колата в оторизиран сервиз да не съм луд. Там някой да се учи на нея знаем ги тея сервизи и техните подлоги аре мерси. Моята я карам, човека само погледна таблото закачи я и провери всичко и после я пусна и ми обясни какво става и какво да направя и като намери горния температурен датчик че не работи не ми каза давай да го сменяме нали...демек ареее дай ся едни пари ...после като светне пак ...пак да дойдеш и така докато е кола. За 2 минути каза какво правим, как и защо.....и толко. Цялата работа която описах горе беше 30 лв. Намират се още читави хора които заслужават всичките пари които искат за труда си ....даже и с бонус като си доволен. Онея другите рано или късно ще питат къде с.рат гладните! само да допълня....на мой приятел Джипа БМВ Х5 купено чисто ново няма да споменавам представителя.....след 5 години счупи скорости и като отиде да му ги правят там тея къде му я продадоха му казаха 5500лв. .....намери човек който му каза че частите са му 1800лв и той ще му вземе още 250 за труд. Присъствах на свалянето и отварянето на кутията...еее на филтъра пишеше годината когато е купена и той нашия я карал за смяна на масла в скорости ма вътре нали не влизаш и онея писали че сменяли...ма сменяли ми нали......д.довия, масло не сменяно никога а филтъра грозна картина ....а е консуматив нали. Ей ви ги оторизираните сервизи.....ставаш донор и толко....
 2. Аз стигнах до шефа на КАТ и той ми каза че докато не му връчат заповед такива коли 2008 няма да ги пише Евро 5 дори и документ от Бултрако да им дам че е Евро 5. Защото хем искат чист въздух хем се ебават с хората....с една дума България, аз искам да не замърсявам но алчните очи на държавния циркаджия не ти дава това право нали трябва да краде ей затова нищо тука никога няма да стане. Моята кола съм я проверил и е Евро 5 но те ми я третират като Акорд 7 нали щото е от първите 2008г. и си мислят че мотора 2.2 150 коня не 140 е Евро 4. Ама те там в КАТ разбират повече от инженерите на Хонда ся как да им кажеш че не са по-вещи. Майната им каквото почукало такова се обадило след още малко колата става Евро -5.
 3. Така да споделя и аз за този ДПФ. Акорд 8 2.2 i-DTECK 150к.с. 08.2008г. Колата я купих в началото на Март 2019г. смяна на всички консумативи с качествени по съвет на хора от форума на които пак благодаря, даже съм пускал теми тука, та след точно 10 000км. светна лампата с " ! " демек филтъра запушен. Та понеже стана точно на 01.01.2020 г. демек аре честито за новата година бях на път и почна дилайлата. Колата в сервизен режим мъкаааа, добавка за отпушване на ДПФ + МаксМоушън дизел до горе и карай там 20мин. с 60км/ч.....после.....натискай я над 3000 обр. ....псуването нали не го пиша че няма да има букви тука. От тея работи нищо не работи...проверено влезне ли в сервизен решим ЦЪ....не стават. Прибрах се снощи и днес на диагностика, прибирането мъка по магистралата като набере, повече от 145км/ч. не вдига и дано някой не ти убие инерцията, натисках я нарочно защото ме вбеси че се прецака по празниците, та закачаме я пускаме регенерация и ????? кво става горния температурен датчик на ДПФа не работи, долния е ОК. Та всички на които им излезе веднага лампата с " ! " не се мъчете да я регенерирате като мен лудия нали, да си прецакате колата. НЕ СТАВАААА! Принудителна регенерация, филтъра е запушен, защото без тоя датчик колата просто не се е регенерирала сама и край. На въпроса да си сменя ли датчика ааааа.....просто не си го задавайте....не НЕ си го сменяйте. Извода е че като ми продадоха колата, прошляка от който я купих независимо че ми я даде с една книга от фактури за смяна на масла и части през годините от 2008, тоя красив човек е регенерирал колата както направих днес и е нулирал данните за филтъра че е нов, което значи че има точно към 10 000 км. (тя толко и изкара на 10 000км светна) ,колкото ми каза човека днес след като я оправи. Та аз филтър няма да мия, реших че след още около 500км ще сменя маслото (Мотул 5w30 нископепелно ) да мине 10 000 км. ,преди да го сменя ще махнат филтъра, изолират системата ремапват на 188 к.с. и да ти е.ем аз и Евро 4, по документи от завода се води Евро 5 но нашите маймуни в КАТ нямали заповед да я пишели 5 нали, така ми казаха, демек ще плащаш данъци и толко, вместо 127лв. са 170лв. Тази процедура така я правят че после няма пушене и разни там проблеми с прегледи ...защото нали до сега се търсели коли до Евро 3 а от 2020г ще се търсят и по горни класове.....нали знаете че ние сме в България....тука всичко е направено да ти влиза до сливиците така че като спрат циганите да горят плексигласи, силикони и кво ли не зимата, ще има повече чист въздух. Да ме извинявате ако съм засегнал някой ма още ме държи пътуването с куция кон!
 4. Така да споделя и аз за този ДПФ. Не е правилния раздел ма тоя филтър си е еднакъв за всички с този мотор. Акорд 8 2.2 i-DTECK 150к.с. 08.2008г. Колата я купих в началото на Март 2019г. смяна на всички консумативи с качествени по съвет на хора от форума на които пак благодаря, даже съм пускал теми тука, та след точно 10 000км. светна лампата с " ! " демек филтъра запушен. Та понеже стана точно на 01.01.2020 г. демек аре честито за новата година бях на път и почна дилайлата. Колата в сервизен режим мъкаааа, добавка за отпушване на ДПФ + МаксМоушън дизел до горе и карай там 20мин. с 60км/ч.....после.....натискай я над 3000 обр. ....псуването нали не го пиша че няма да има букви тука. От тея работи нищо не работи...проверено влезне ли в сервизен решим ЦЪ....не стават. Прибрах се снощи и днес на диагностика, прибирането мъка по магистралата като набере, повече от 145км/ч. не вдига и дано някой не ти убие инерцията, натисках я нарочно защото ме вбеси че се прецака по празниците, та закачаме я пускаме регенерация и ????? кво става горния температурен датчик на ДПФа не работи, долния е ОК. Та всички на които им излезе веднага лампата с " ! " не се мъчете да я регенерирате като мен лудия нали, да си прецакате колата. НЕ СТАВАААА! Принудителна регенерация, филтъра е запушен, защото без тоя датчик колата просто не се е регенерирала сама и край. На въпроса да си сменя ли датчика ааааа.....просто не си го задавайте....не НЕ си го сменяйте. Извода е че като ми продадоха колата, прошляка от който я купих независимо че ми я даде с една книга от фактури за смяна на масла и части през годините от 2008, тоя красив човек е регенерирал колата както направих днес и е нулирал данните за филтъра че е нов, което значи че има точно към 10 000 км. (тя толко и изкара на 10 000км светна) ,колкото ми каза човека днес след като я оправи. Та аз филтър няма да мия, реших че след още около 500км ще сменя маслото (Мотул 5w30 нископепелно ) да мине 10 000 км. ,преди да го сменя ще махнат филтъра, изолират системата ремапват на 188 к.с. и да ти е.ем аз и Евро 4, по документи от завода се води Евро 5 но нашите маймуни в КАТ нямали заповед да я пишели 5 нали, така ми казаха, демек ще плащаш данъци и толко, вместо 127лв. са 170лв. Тази процедура така я правят че после няма пушене и разни там проблеми с прегледи ...защото нали до сега се търсели коли до Евро 3 а от 2020г ще се търсят и по горни класове.....нали знаете че ние сме в България....тука всичко е направено да ти влиза до сливиците така че като спрат циганите да горят плексигласи, силикони и кво ли не зимата, ще има повече чист въздух. Да ме извинявате ако съм засегнал някой ма още ме държи пътуването с куция кон!
 5. Съжалявам че не снимах ма, такова желязо което само се мандахерца под колата няма как да го объркате със сигурност, друго там до меката, връзка няма. А освен троп троп друго не прави за сега.
 6. Здравейте на всички! Хонда Акорд 2.2 дизел 150 к. с. След 7 месеца нерви от дразнещ шум отпред долу в дясно реших проблема. Обикалях майстори и събирах нерви ама яко. Отговор от майстори, "няма проблем по окачването", да ама не. Та след поредното, вдигане на колата при един приятел, си я разглеждах сам и открих следното. Долу в дясно до меката връзка на изпускателните тръби има някаква противотежест, тя е продълговата и е разположена в планка свързана с тампон. Паланката се закрепя с два болта за гредата на мотора. С един болт е закрепена тази противотежест към паланката, този болт като се поразмекне тампона увеличава своето движение и се удря в леглото на паланката. Ето това чувате от пред, дрън дрън дрън, и при минаване на легнал полицай. Аз бях откачил от нерви. Та проблема как се реши, сваляте болтовете и махате паланката с тази противотежест. Отивате болта с който е свързана за паланката и в основата на болта сложете гумен пръстен отрязан от някакъв стар автомобилен маркуч с дебелината на болта, примерно. Монтирате всичко и тропането спира. Просто се намаля хода на тази тежест който е увеличен от размекналия се тампон а сложения гумен пръстен спира удрянето на метал в метал. Някой ще ви каже да го махнете това че няма предназначение, но аз не бих рискувал, щом е сложено значи има защо. Не направих снимка на това чудо, ако някой има представа да каже какво е и за какво служи. На мен ми е. а майката честно. Ако има грешки ще ги редактирам после че пиша от телефона. Дано написаното да ви е от полза.
 7. То тея там ако ги слушаш ще си наливаш пари за части като луд, за един код на радиото искат май 50лв. има си сайтове и си даваш вина и кода идва на пощата веднага. Така че на тея доячи аз не вярвам.
 8. Някъде бях чел че на 8 генерация веригата не се сменя ма това колко е вярно не знам, по принцип на CR-V същия мотор в Бултрако са му казали на 120к да я сменя на един приятел. Но ако не се чува, което може да прецени човек който разбира не я сменяш.
 9. Точно това щях да напиша, колата която гледаш е със залепена емблема type S, нищо по различно, всеки S е с мотор 180 коня, този 150 с ремап става 180 така че ако искаш S ска си приготви около 20 бона и се подготви за 18 джанти и повече друсане, защото и на 17 които са стандарт си вози твърдо. Кожата на Хонда е нежна бързо се износва аз много се двоумях като търсех моята и съм си доволен от обикновения салон тя е executive и пак е с подгрев което си е ОК поне за мен. Навито изглежда добре но аз си я избрах БЕЗ, имах кола с нави оригинално не съм доволен, като си сложиш магнитен държаш който е колкото стара сребърна монета от 5лв. си мяташ телефона и WAZE ти показва къде са куките и камерите така че оригиналното нави това не го прави и за мен е безполезно. Гледай като я палиш да не пуши някъде отстрани в дясно(като си пред мотора) между кутията с бушоните и мотора че има една скапана тръба която като се сцепи се разглобява доста докато я извадят и мирише в купето на газове.
 10. Филтъра е един, може да го е отвил от долу целия от болтовете, което малко ме съмнява. Под седалките се намира помпата ето ти клип човека я сменява. https://www.youtube.com/watch?v=YU_9rEfqqcI&t=326s
 11. Така ето го резултата, отваряш капака и почваш, всичките стъпки както са показани във линка на първия ми пост. Филтъра излиза леко с движение към купето. На една от снимките се вижда ключа за отвиването му, не използвайте от ключовете с верига или с пластини които притягат капачката защото вижте моята капачка от големи майстори е със счупени зъби. Ключа е 90/15(90мм. 15 стенен) ето ви линк не е хиляди левове. https://toolspanda.com/чашка-за-маслен-филтър-90ммx-p15-honda-accord-mitsubishi-mopar-isuzu-zimber-tools-6014.html Виждате състоянието на моя филтър- пълна боза, това не е филтър на 10 000км със сигурност . Тея глупости че по каталог се сменя на 80 000 си важат за Япония където нафтата не е боклук с биодизел и други лайна вътре. Няколко пъти ми светна чека с грешка в горивната система и ето резултата, филтъра като въздушния който съм показал в другата тема за Акорд 8, боза. А дали чека свети заради филтъра с индикация PGM-FI ще си покаже скоро. Та смяната ако имате сръчни ръце става за 30мин. ако се полигавите с парцала и 1 час отива. Предпочитам сам да го направя отколкото после целия мотор да е олят с нафта. Все пак си пригответе един обезмаслител да пръснете тук там ако се налага. Нафта не съм доливал на снимките се вижда нивото във филтъра, сложих новия и след като сглобих всичко завъртях на контакт и изчаках помпата да подкачи гориво тя се чува след като спре палиш и това е. Аре успех със смяната дано да съм бил полезен с инфото.
 12. Здравейте! След четене тука и по форуми намерих следната тема - http://typeaccord.co.uk/forum/topic/9049-diy-8th-gen-idtec-diesel-fuel-filter-change/ за въпросния филтър. Но проблема идва че в линка снимките са на английски акорд и над филтъра при нашия нормален стандарт седи сервото. Та малко помощ за целия процес, имам всичко необходимо за да си го направя сам, ако някой е сменял сам този филтър може ли да ми каже лесно ли извадихте филтъра и дали тръбите на сервото пречат. Не вярвам японеца да го измислил толкова сложно че да се разглоби половината кола. Ония от линка по-горе обяснява че източил нафтата от филтъра и после чакал помпата да го напълни и трябва да го обезвъздушиш, това означава още леене на нафта по мотора, което на мен не ми се струва ОК , защото клиповете които съм гледал за CR-V с този мотор всички доливат нафта във филтъра и после поставят новия. Основния ми проблем е мястото между тръбите на сервото и капачката на филтъра, никъде не намерих клип за смяната на горивния филтър на Акорд 8 2.2 i-dtec. Благодаря предварително
 13. Благодарности за инфото. Който има този проблем вкарва точно както е описал колегата американския вин с пощенския код и телфона, после си вкарвате вашия сериен номер на радиото и e-mail, кода се получава веднага от сайта и на пощата. Така намерих моя и го прие веднага.
 14. Прав си ето ги. 8-9$ а тея бирници 35 лв. хахаха а на едно място ги намерих за 49лв. Тоя народ полудя ли ? https://pt.aliexpress.com/item/Falante-Espa-ador-para-Honda-Accord-Crosstour-Civic-CR-V-CR-Z-Insight-Odyssey-6-5/32850141413.html?spm=a2g03.search0204.8.11.6ec75d5b5mWjbS&transAbTest=ae803_3 виж има и адаптивна букса. https://pt.aliexpress.com/item/For-Honda-Civic-6-5-6-75-165mm-Stand-RingCar-Front-Door-Speaker-Adapter-Plates/32719965826.html?spm=a2g03.search0204.8.3.6ec75d5b5mWjbS&transAbTest=ae803_3
 15. Бе и на мен ми се виждат много 35 лв за адаптер, но не че съм вързан в ръцете ма принципа на закрепяне на дървените е като го завия за ламарината на врата или мажем със силикон?
×
×
 • Create New...