Jump to content

Tablanet

Фен
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Tablanet last won the day on Януари 28

Tablanet had the most liked content!

Обществена Репутация

11 Neutral

Относно Tablanet

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Accord 7-th Gen Wagon 2.2 i-CDTi Executive 2007
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Варна

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Благодаря, колега. Твоята проблем от какво се оказа?
  2. Леле, не знаех за него. Гледам предимно с газифициране се занимава, но ще го преслушам и за багажника. Благодаря, колега!
  3. Здравейте, колеги. Колата е от подписа - 7-ма генерация комби 2.2 дизел 2007 г. Багажникът ми досега никога не беше правил проблеми, но спря да се ,,щраква" при затваряне. Тоест отваря се без проблем от копчето вътре и ключа, затваря се, но не се щраква и трябва да го натисна с ръка. Предполагам ще трябва диагностика, та може ли да препоръчате при кого да отида като става въпрос за Русе, Варна и околията. Благодаря предварително!
  4. За точни размери не мога да кажа, трябва да я измеря. Излезе изневиделица на много добра цена и дори не я гледах много много. Иначе има порт, отдясно се намира, вътре си е с изолация и двойно чело ПДЧ разбира се. Преди е била в А6 Ц5 комби и за такъв тип кола си е направена - няма събиране в друго.
  5. Отново лек ъпдейт. Сдобих се с 1250W RMS руска сила Pride BB.3 15" + скромна кутия, която може би ще се смени. Като размери иначе пасва, с тръба е и е смятана за говорителя. Един слънчев ден пуснах и чифт чинчове до багажника - трябват така или иначе, пък и да видя трудно ли ще бъде окабеляването. Оказа се място бол и почти никакво разглобяване...абе за 20 минути работа. Следват отливки за предната линия и още търсене на усилватели. След поставянето на плеъра не съм имал никакви проблеми с която и да е част от колата, което е доволно.
  6. Здравейте, колеги. От близо месец вратата на багажника на колата ми (Акорд 7-ма генерация, фейс, комби, 2.2) не се ,,щраква" сама. Отваря се и се затваря без проблем или аномалии в самото движение, единствено трябва леко да натисна / бутна надолу и напред, за да си щракне и да се затвори както трябва. Не съм имал никакви проблеми досега, това стана само от себе си, както се казва. Някой може ли да даде акъл как или какво да направя или изобщо къде може да бъде проблемът? Не съм сигурен как точно функционира цялата система, но едва ли е rocket science. Благодаря предварително на всички отзовали се! Да добавя и друг проблем, търсейки решение - свалих корите на двете предни врати (мерих дали и как точно трябва да влязат по-големи говорители), като не съм пипал нищо по кабели, букси и т.н. След като сглобих всичко не ми засича, че предните врати са отворени, т.е. не светват интериорните лампи при отваряне, не светят светлините на вратите (които са долу на пластмасовата част) и съответно на таблото не засича, че вратите са отворени. Всичко вързах както си беше - неща като сваляне на стъкла, прибиране на огледала, заключване и други си работят! Нещо може би съм бутнал или не ми идва на акъла как да го оправя, но ако имате идеи или съвети са добре дошли.
  7. Това ми беше последният вариант, явно вече пръв и дори единствен. В такъв случай дали имат разлика преди и след фейслифт? Ще се ходи по моргите, но явно просто е рядко срещано явление. Благодаря, колеги!
  8. Здравейте, колеги. В следствие на лек теч на масло, един от тампоните на мотора (този вдясно, пасажерската страна) ми се е омазнил и омекнал. И така като пусна съединителя по-рязко се чува туп и понякога на студен старт се тресе малко повече моторът. Въпросът ми е от къде мога да го намеря това чудо? Аз самият работя в магазин за авточасти и го няма никъде при нашите доставчици, включително големите складове в Румъния. Ако някой е търсил или купувал такъв моля да сподели опит. Става въпрос за град Варна, но мога и да го поръчам от някъде, стига да знам, че ще стане. Благодаря предварително!
  9. Климатик, круиз, подгрев, външна температура. Вече 300+ км няма проблеми, надявам се, че няма и да има.
  10. Това е и крайният резултат.
  11. Включвам се с лек ъпдейт по темата. Поръчах панел (този между пепелника и бутоните за климатика) + букса, която играе роля на залъгалка. Въпреки че е за американската версия на Акорд-а, всички цветове на кабелите си съответстваха с тези на колата. Дори се оказа, че 20-пиновата букса (отговаряща за аудиото като цяло) е една и съща за Honda/Acura 2003-2010. След малко игра с поялника и много, много пренареждане зад самия панел, взе че си дойде на мястото. Махнах няколко планки, които държат ДВД-то, както и завъртях усилвателя на антената. Доволен съм от крайния резултат като цяло, като минус мога да посоча, че заради Premium Sound System-a, нискочестотният говорител в багажника спря да работи, понеже си е на отделен усилвател и не достига сигнал до него. Така или иначе и двете ще ги махам след известно време. Всичко останало работи без проблем, а звукът след малко настройки стана много по-чист и ясен. Плеърът е Alpine UTE-93DAB, брат-близнак на UTE-92DAB - легенда в кар аудиото (особено в Русия). Следват 8-инчови среди за вратите, както и пищялки, а за отзад не съм го мислил все още. Но може би преди всичко ще бъде шумо- и виброзиолация.
  12. Благодаря за отговора, @Honda_Z. Извинявам се за грешката, не съм в час още явно. По-рано днес изкарах този DVD-reader, но в резултат навигацията спря да свети изобщо. Звук иначе имаше. Излязох да върша работа сега и по-късно ще се хвана пак да разгледам за какво са всички букси от там. Ще се окаже приключение предполагам. Иначе държа да е 1 DIN плеър, защото има процесор и могат да се режат ниски, среди, високи, има филтри, 3 изхода за усилвател и т.н.
  13. Здравейте, колеги. Официално и аз вече съм собственик на 7-ма генерация 2.2 i-CTDi комби 2007г. Фен съм на качествената музика и искам да сложа 1 DIN плеър на мястото на DVD чейнджъра. Пластмаса ще се поръча, но въпросът ми е как точно се връзват буксите от навигацията с плеъра и възможно ли е да функционират едновременно? Знам за всеки възможен вариант с Wefa, адаптери, китайски мултимедии и т.н. Искам качество на звука преди всичко, както и да запазя оригиналната навигация с бутоните за климатика. Ако някой е правил подобни шашми ще ми бъде от полза всякаква информация! Благодаря предварително!
  14. Голяма част от частите по ходова част, интериор и други елементи със сигурност няма да са същите. За екстериор и интериор да не говорим :Д. На европейските Акорди 7-ма генерация отговарят Acura TSX от същите години и донякъде Acura TL. Американските Акорди са съвсем различни и бих казал, че нямат нищо общо. В момента съм във Флорида и си ги оглеждам доста обстойно. Тук по-скоро залагат на Акурите, не на Акордите. А екземпляр като този от обявата тук е около 3-4К $, но всички са на по 200К мили и нагоре. Може би на твое място не бих се занимавал. Нека и другите колеги изкажат мнение.
  15. Как и къде точно се проверява пробегът? Наскоро пак бях чел за колега, чиято кола се оказа 350 000+...
×
×
  • Създай нов...