Jump to content

boiskii

Фен
 • Content Count

  367
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

91 Neutral

About boiskii

 • Rank
  Genuine Шоп
 • Birthday 03/02/1989

Profile Information

 • Кара
  Civic 6 EK3 D15Z6 '97
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Май всички се питаме защо спамиш след като нямаш градивно предложение или идея? Или е по-важно да демонстрираме и налагаме това, което НЕ знаем, и останалите да бъдат като нас, незнаещи и неможещи, вместо да се стремим към всеобща полза и подем. Помисли! Темата може да е полезна и за други, след като не открих такава в търсачката. Всеки модел си има специфични особености и тънкости. Това че съм правил процедурата на друга кола не означава, че при тази е същата и няма да пропусна важен детайл по време на импровизацията. А също така вярвам, че това не е форум, в който предимно се обменят препоръки и отзиви за сервизи. Executor, благодаря за идеята със скобата!
 2. Това съм го правил само че на друга кола, сваляне на полуоски, карета и смяна на всички маншони. Тук обаче действително инструменталната екипировка ме спря още на гайката на главината, след като одеве счупих едно удължение от напъване, макар че бях напръскал предварително с WD-40 и разтворил законтрянето на гайката.
 3. Здравейте, някой може ли практически да опише етапите по смяна на маншоните на външните карета. Сивик японка, хеч, ЕК3, D15Z6. Процедурата в менюала я изчетох, но ми е интересно как се случват нещата без специални инструменти.
 4. Линк: https://www.ato24.de/en/honda-synthetic-blend-5w-30-0-946-l.html Вид и количество: Honda Synthetic Blend 5W-30 0.946 L - 4бр. Стойност на поръчката: 4*6,49*0,95*1,9675 = 48,52лв Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: Лично в ТЦ Боила EDIT: Превода е пуснат онлайн преди малко (49лв.). Предполагам до 24ч трябва да е по сметката. Ако има някакъв проблем с получаването, пиши.
 5. boiskii

  LED крушки

  Последните ЛЕД които купих: Първоначално ги купих за скутера, но се оказа че рефлекторите им са проектирани за автомобилен фар. Тествах ги на колата колкото за клипчето и от тогава 1 година прашасваха в чекмеджето. Тези дни реших да ги сложа отново и сега съм с тях. Хвърлят по-далече от халогенни крушки, дори на извънградско не се налага да пускам дълги. На клипа се вижда колко добре режат снопа. И между другото никой не ми е святкал че го заслепявам. Хубавото на модела е че е с пасивно охлаждане (вентилаторите имат най малък ресурс от цялата крушка, пък и набиват прахоляк), монтажа е перфектен - хем се ползва фабричното уплътнение на фара, хем радиатора е извън него. Ще видим колко ще изкарат.
 6. Наблюдавам понякога същото явление, което колегата описва. При палене на загрят двг понякога иска стартера да се задържи повече и пали някак много бавно...сякаш захапва на ниски обороти и постенно ги качва до нормата. Понякога дори по навик очаквам да е запалила и пускам стартера преждевременно. Тогава се налага 2ри опит и пали. Все едно помпата не е нагнетила достатъчно бензин. Горивния филтър е чист и проходим. Това е само наблюдение, не го класифицирам като проблем, но е интересно за целите на анализа.
 7. Ако не ти отърва сменяй. Трябвало е да се поинтересуваш какво купуваш. Аз моята я купих от човек, който не знаеше какво продава и се чудеше защо е толкова мудна в сравнение с 1.4 90.
 8. boiskii

  Мнения за D16Y7

  Точно така, приятелю, като за първа кола гледай състояние, а не мощност, защото или ще ти изтънее джоба от ремонти и няма да ти остане време да се научиш да караш поради простата причина, че колата ти постоянно е в сервиза, или пък ти самия ще станеш автомонтьор докато я ремонтираш през ден. Казвам ти само положителни неща, за да не го изтълкуваш като обида или неразбиране. Извлечи поуката от хора, които вече са минали по този път.
 9. boiskii

  Зимни гуми

  3-ти сезон карам https://medina-med.com/guma/0-01-28-0-0-03-2-0072/gumi-dunlop-175-65r14-82t-winter-response-2-ms/ Веднъж не са ме подвели. Препоръчвам. Когато ги избирах бяха най-добрите за класа си.
 10. Абе почнаха да ми минават мисли да разкарам желязните джанти и да си взема зимни алуминки от класическия модел: С тия тасове дебела работа излиза...тасове, гайки и пак нема да изглеждат и на 50% добре колкото алуминки.
 11. Моите гайки изобщо нямат такива шайби, дори канали за тях понеже колата стоково е с алуминиеви джанти. Т.е. отговора на въпроса ми е, че като купувам такива тасове трябва да ги купя с гайките за тях (както в обявата на колега, която уви май не е актуална). п.п. Ето ги моите гайки (дори са проходни):
 12. Здравейте, понеже си търся тасове за зимните джанти, които са стоманени, възникна следното недоразумение, Гледам, че оригиналните тасове 14' 4х100 не се хващат с щипки като на други марки, а се държат от болтовете на джантата? Някой да ме светне как точно става сглобката и нужни ли са специални гайки? Ето тук примерно са показани някакви гайки с гумени/пластмасови шайби?
 13. Подобна стрелка и аз видях, но не до такава степен...ти много си я чакал. Бях сложип чисто нов оригинален термостат купен от колега от форума купуван уж от Щатите понеже този с който взех колата недозатваряше. Зимата по Коледа се връщаме от Велинград 4-ма души и по Тракия на един баир изведнъж започна да ми намирисва вътре странно, на спечено. Кога гледам стрелката подминала средата и седи на 75%. Веднага пускам парното на макс, свалям джамовете и така до вкъщи...щехме да се подпалиме вътре от жега, но парното държеше стрелката около средата. Свалих този оригинален термостат и право в кофата. Взех си някакъв Тама за 20-30лв. и вече 15к никакви ядове - терпературата е бетон, нивото на антифриза също. Та както ми беше казал един колега още като правех първото ослужване - вземи си смени термостата профилактично че ще береш ядове. За 20-30лв. от гяволък да прецакаш здрав двигател...
 14. boiskii

  Антифриза надува.

  Сменяй каквото не си сменил и е трябвало да смениш профилактично и тествай. Взимаш един нов термостат Тама за 20-30лв. и газ. Кви са тия капачки Гейтс по 18 и 10лв. Купи си нова оригинална капачка...тая капачка се сменя на поне 10г. Вчера четох за тия капачки на Хонда, изправиха ми се косите - хората гарнитури сменят заради една капачка. Споменавам го по друг повод - имам скутер Хонда 300цц, който от скоро почна да прави магарии с температурите. Пълни разширителя и не връща. Гълта въздух и почва да прегрява. Почнах от термостат 2-ра ръка оригинален, рано или късно направи същата магария. Карах по Тракия със 120, всичко ок с темп., спрях за минута на една бензиностанция и на празен ход за нула време удари червеното и изхвърли 100-200мл. Същото го прави и в града на светофар, почва да качва и докато не подкараш и не дадеш газ не се оправя. И тва го прави рядко, на избирателен принцип. Всичко е проверено - системата е идеално чиста, радиатора проходим, помпата перфектна, изобщо всичко свети, няма течове и тн. Сега имам нов оригинален термостат, обаче мисля че и той няма да реши проблема щото като го слагах забелязах че в гнездото за термостата няма антифриз, в горната част на радиатора също, а разширителя пълен до горе. Та сега ще пробвам с друга капачка. Ако се зачетете в темите тук свързани с подобни проблеми и проблемни капачки ще ви светне лампичката, че тая капачка е голем гявол.
 15. Ново обучение. Не я жали толкова...
×