Jump to content

tenata

Фен
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

tenata last won the day on July 29

tenata had the most liked content!

Community Reputation

39 Neutral

About tenata

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Хонда
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Малко да дигнем темата И при мен светна чека и след това лампата за "SH_AWD". Последва четене и излезна ламбда сонда на 1-ви ред цилиндри (1,2,3 или както я пишат B1S1, малко кофти за бъркане ама не е голям проблем) Ясно е ще сменям, но интересното е, че на сондата е не работи подгрева, но си отчита правилно :). OEM-ска е на цена 630+ лв. Оставям парт - номера ако на някой му потрябва 36531-RCA-A02. Каква афтер маркет сонда да търся, ориентирал съм се към DENSO?
 2. Не е рисков монтажа на газова при този модел мотор, рисков е майстора. Моята е на 140 000 км с газ (26 000 са при мен). Има монтирана система за мазане, ама колко маже тя си знае Все още не съм посещавал газаджия, за подмяна на филтри и каквото е нужно друго. Скоро ми предстои смяна на бутилка понеже наближава 10 години. Никакви забележки към работа на мотор и мощност. Зареждането е монтирано при капачката.
 3. Честно казано и аз се зачетох относно тия масла. Еми то си ебало мамата, особенно в американските форуми, аз направо се обърках от инфото което прочетох там и наистина трябва доста да се чете. Даже имаше инфо за коли който са преди 2011 и след 2011. Имаше и инфо, че Хонда са направили доста различни идентификации на масла, които са едни и същи, но ги продават като различни за Акура и Хонда. Сега като се прибера, ще видя какво масло ми е налято в диф.
 4. Не знам брат, ти си знаеш ;)! И да маслото в диференциала и кутията се едно и също. Аз на 40к км, сменям всичко - диф, скорости, раздатка. По книжка го дават АТF - Z1 (но това масло не се произвежда вече от Хонда), за това оригиналното масло заместител на ATF - Z1 e ATF - DW1. има инфо в нета, може да си прочетеш.
 5. Маслото в задния диф се сменя заедно с маслото в кутията, което е едно и също!
 6. Ами като правих поръчката, нямах избор с какво ги пращат, просто ми пишеше цената за транспорт. Иначе до мен ми ги докара DHL защо ги ползвах и за митническите работи и тн.
 7. https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=3959796&cc=1434517&pt=13824&jsn=29 Налазвай те ;). Това ми е комплекта, цената + 250 лв. (транспорт+митници, ддс, мито, когато долара беше 1.70 лв.
 8. От "D" към "М" само буташ лоста към теб и си в играта, после като се кротнеш ;), пак го буташ надясно и той си отива на "D"
 9. Power stop, 4 диска с накладки, разработвах ги 250-300 км с плавни спирания. Вече 5000 км, нито са криви, нито свирят.
 10. Чест му прави на Шарл, че си призна за грешката. Отново не им излезнаха сметките на скудерията, дано след почивката да си взели поука Много добро видео с телемтрия, между другото скоростта 50 метра преди "завоя" е ненормална. Мно
 11. Колеги, не знам при вас, но моята е писана категория М1G (автомобил с висока проходимост, демек 4х4) и няма как да получа отстъпката от 25 ст. Това го разбрах вчера :), късмет.
 12. Има голяма вероятност да е от това. Изисква се реглаж на клапани на 60 000 км. Ако правиш реглаж, смени и свещите, прегледайте и бобините също. При мен няма подобни симптоми, но ще правя реглаж, няма да чакам да се "скофти".
 13. Последно като го сменях, ми е налято 2л. в кутията (но не знам как са източени) и 4л. в "диференциала". Майстора ми е казал, че това масло се сменя и на двете места заедно. преди смяната на това масло не съм имал проблем с кутията (нито лашка или некви други), но след смяната не си познах колата, такава "мазнотия" стана че ;). Като е бях оставил за смяна на дисковете при един беемвист (френд), ми каза, че тази кола била със CVT кутия, демек нищо не усещал ;).
 14. Вече изминати 1000+ км, нямам забележки, ни скърцат ни свирят ;). За сега съм доволен. Следва реглаж клапани, масла, имам някакъв теч (семеринг на шайбата или гарнитура, ще се види) + леко тръгнали тампони на предните носачи.
×
×
 • Create New...