Jump to content

DAN_DAN

Фен
 • Content Count

  678
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

DAN_DAN last won the day on April 12

DAN_DAN had the most liked content!

Community Reputation

281 Good

About DAN_DAN

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 04/03/1971

Profile Information

 • Кара
  Accord 2.2 i-DTEC, EX.
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Varna

Recent Profile Visitors

3429 profile views
 1. DAN_DAN

  Photos

  Много се радвам, че най-сетне успях да заснема тази невероятно красива подводна пещера.
 2. @JapCar Коланите по закон са задължителни за всички места в превозното средство.
 3. Повечето клаксони имат винт за регулиране, огледай твоя, обикновенно е от задната страна. Хвани някой да го натиска и докато свири развърти винта наляво или надясно докато ти хареса звука.
 4. DAN_DAN

  Видео

  https://www.tiktok.com/@carrosbilar/video/7328325171977178401?_r=1&_t=8lRklMzRIzR&fbclid=IwAR28bPQk-_jd0Asx9HaB5YrldRAbWu0pc4PaLbh0yC47HG0QLWneOKlFw58_aem_AaibU8c9kkvD3evcTyUXTwymNuF73JhyHXLOcMEj0dSmKn2A-citQVepDlTdeJv6rg7TkLg0xnzHu3MKMcPGCq_G
 5. Най-голямата термопомпена инсталация в света към момента се строи в датския град Есберг. За хладилен агент се използва въглероден двуокис, за сгъстяването му се използват два инверторни турбокомпресора, за медиум и от двете страни се използва вода. За студената страна се помпи морска вода. За предварително подгряване се използват пещи за боклук, а за допълнително подгряване се използват котли с дървесен чипс. За големия зор имат и газов котел, ако се наложи. Тази система отоплява около 25000 домакинства - по същество тя заменя старата топлоцентрала на въглища. КПД-то при отопление се движи между 2.8 и 4.1. Двата компресора консумират до 25 мегавата, а системата може да произвежда малко над 80 мегавата еквивалентни топлинна енергия. Като страничен ефект, тази мощност може да се използва за балансиране на електропреносната мрежа заради възобновяемите източници, което даже носи печалба. За оптимизиране на консумацията разполагат с буфер с капацитет 8500 мегаватчаса еквивалентни топлина, който през зимата може да осигури до седем часа резерв, а през лятото даже няколко дни. Вече има план да се построи подобна инсталация в друг град, три пъти по-голяма ...
 6. Възрастен мъж върви по улицата, а дюкяна му отворен. Вижда го малко дете и казва - Дядо, ципът на панталона ви е разкопчан. А той отвръща. - Благодаря моето дете, но от мен да знаеш. В дома на покойника вратата не се затваря.
 7. Ето тук: https://www.ilportaledellautomobilista.it/interrogazionistoricorevisioni/spa/ Тук можете да видите кога колата е минала технически преглед и на колко километра е била тогава. Данните в системата са от 2018 година насам, в Италия техничеки преглед се минава през година. Трябва да знаете италианския регистрационен номер и да следвате стъпките на страницата. Първо от падащатото меню горе в ляво избирате AUTOVEICOLO, от дясно пишете италианския регистрационен номер, например: dv673dj, написвате символите от картинката, чукате зеления бутон отдолу и след това синия с лупичката. И информацията се появява най-отдолу на екрана.
 8. Точно на Италианките най-лесно се научават реалните километри. Не си написал какъв е бюджета ти, не, че е невъзможно, но цифрите цитирани по-горе 180-200 хил. км. / 15-16 г. малко звучат като розов еднорог.
 9. Ами дали нарочно съм пропуснал Дали, надали. Там нещата са доста сложни и някой по-вещ в изкуството трябва да се произнесе. Аз нямам необходимата компетенция. Списъка не претендира за изчерпателност, ако някой може да добави нещо е добре дошло.
 10. На мен тази екстра не ми пречи, дори е много полезна, като видя, че някой не си е закопчал колана и веднага го строявам. Всичко е направено с цел безопастност. А дали може да се изключва, не знам, ти май си първият който пита за това.
 11. Няма нужда, тогава пак ще ти излиза информацията на таблото, ама ще показва, че коланите са закопчани.
 12. Коланите на задния ред са три, колкото са и местата. На твоята снимка и трите са разкопчани. Също така и не можеш да закопчееш средния колан в накоя от закопчалките на страничните и обратно.
 13. При Акорд 8 това с трите колана се появява само когато си отварял задна врата преди палене. Явно логиката е, че щом е отваряна задна врата, някой е влязъл и е седнал, а на таблото се изобразява информация дали има закопчан колан или не. При мен този екран изчезва след няколко секунди, ако не натискам нищо.
 14. Въведение в света на изобразителното изкуство ... Основни знания: - ако виси, значи е картина. - ако може да се заобиколи, значи е скулптура. 1. Ако на картината има тъмен тон и измъчени лица - това е Тициан. 2. Ако на картината има обилно количество тлъстини и целулит, дори при мъжете - не се съмнявай - това е Рубенс. 3. Ако на картината мъжете изглеждат като къдрави жени с кравешки поглед - това е Караваджо. Жени е рисувал само няколко пъти. 4. Ако на картината има множество малки човечета - Питер Брьогел Стари. 5. Много малки хора + малки непонятни тайни - Йеронимус Бош. 6. Ако на картината може просто да се добавят няколко дебелички амурчета или агънца (или те вече са там), без да се наруши композицията - това може да са: а) Буше б) Вато 7. Красиво, всички са голи и телата им са като на културисти след баня - Микеланджело 8. Видиш ли балерина - говориш за Дега. Говориш ли за Дега - виждаш балерина. 9. Контрастно, рязко и всички имат мъртвешки брадати лица - Ел Греко. 10. Ако всички, даже лелите, приличат на Путин - това е Ван Дайк. 11. Моне - петна. 12. Мане - хора. 13. Когато видиш глупости на търкалета - вероятно е Пикасо 14. Търкалета и квадрати – вероятно Кандински. Това е! Кратко, точно и изчерпателно!
×
×
 • Create New...